Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Big data - Forradalmi módszer amely megváltoztatja munkánkat gondolkodásunkat és egész életünket - cover

Big data - Forradalmi módszer amely megváltoztatja munkánkat gondolkodásunkat és egész életünket

Viktor Mayer-Schönberger, Kenneth Cukier

Publisher: HVG Könyvek

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Megbüntethetnek-e minket olyasmiért, amit el sem követtünk?Hogyan kémkednek utánunk az okos elektromos mérőórák?Milyen összefüggés van a hurrikánok és a félkész epres sütemény eladása között?Milyen színű használt autót érdemes vásárolnunk?Hogyan leplezhető le a sportban a bundázás? A válaszokat a big data módszere, vagyis az óriási adattömeg rendszerezése és elemzése rejti, amely révén meghökkentő következtetésekre juthatunk. Nincsenek többé titkok: az adatok mindent elárulnak az életünkről.A big data forradalma a következő években megváltoztatja majd az üzleti világgal, az egészségüggyel, a politikával, az oktatással és az innovációval kapcsolatos gondolkodásmódunkat, és alkalmazása az élet egyre több területén elterjed. Helytelen felhasználása azonban új veszélyeket is hordoz: fenyegetheti például a személyiségi jogokat, sőt még az is előfordulhat, hogy valakit olyasmiért ítélnek el, amit el sem követett, egyszerűen azért, mert a big data képes előre jelezni a jövőbeli viselkedést.Ebben a kristálytiszta logikával felépített, rengeteg meglepő ismeretet tartalmazó könyvben két zseniális szakember magyarázza el, mi is a big data, hogyan változtatja meg életünket, és mit tehetünk azért, hogy megvédjük magunkat a veszélyeitől.

Other books that might interest you

 • Életünk a Marson - cover

  Életünk a Marson

  Stephen Petranek

  • 0
  • 0
  • 0
  „Húsz év múlva az ember már a Marson fog élni. Muszáj lesz neki.”
   
  Sci-finek tűnik, de Stephen Petranek, a díjnyertes újságíró szerint ma már tény: az emberiség húsz éven belül átköltözik a Marsra. Nem lesz más választása. Ebben a sodró lendületű, provokatív könyvben bemutatja az űrverseny szereplőit, köztük olyan forradalmár vállalkozókat, mint Elon Musk, Jeff Bezos és Sir Richard Branson. A szerző lenyűgöző részletességgel magyarázza el a Marsra szállás mikéntjét, megmutatja, hogyan jutunk el a rakétafejlesztés első lépéseitől a következő aranylázat elhozó aszteroida-bányászatig. 
   
  „Az a pillanat, amikor az első ember a Marsra lép, technológiai, filozófiai, történelmi és felfedezés-történeti vonatkozásban is nagyobb jelentőségű pillanat lesz, mint addig bármelyik... Többé már nem csak »egybolygós« faj leszünk.”
  Show book
 • Geopillanat - A 21 század megismerésnek térképe - cover

  Geopillanat - A 21 század...

  Norbert Csizmadia

  • 0
  • 0
  • 0
  Térben és időben különleges geopillanat részesei vagyunk, új értékrend van kialakulóban, melyben a tudásé, a kreativitásé a legnagyobb szerep. A gazdasági erővonalak a korábbi centrumokról a perifériákra húzódnak, így alakulhatnak ki a múlt határvidékeiből a jövő központjai. 
   
  Kik lesznek ennek a korszaknak a nyertes nemzetei, közösségei, vezetői és hatalmai? A nagyok vagy a kicsik? Az erősek vagy a gyorsak? A centrumok vagy a perifériák? A 21. század felfedezőinek és geostratégiáinak feladata, hogy e páratlan lehetőségekkel és globális léptékű környezeti, társadalmi, gazdasági kihívásokkal teli, folyamatosan változó korszakhoz útmutatást adjanak.Fúziók korában élünk, hálózatok világában és minél több oldalról közelítünk meg egy-egy kihívást, annál könnyebben találhatunk rá választ és valós megoldást. Ehhez új térképekre van szükségünk, melyek nem nélkülözik a régiek bölcsességét és eszközeit, de kiegészítik őket a ma tudásával.Ez az Útikönyv ebben a különleges geopillanatban segít eligazodni 100 térképpel, ábrával, infografikával mely térképet és iránytűt ad az olvasó kezébe.
  Show book
 • Hackertechnikák - Útmutató valódi hacker módszerek biztonságos kipróbálásához - cover

  Hackertechnikák - Útmutató...

  Krisztián Fehér

  • 0
  • 0
  • 0
  A Kezdő hackerek kézikönyve után jelen kiadvány segítségével erősen gyakorlatorientált módon, haladó szintű kiberbiztonsági témaköröket ismerhet meg és próbálhat ki az olvasó. A hackeléshez használható eszközök beszerzésétől kezdve, újabb jelszófeltörési módszereken át egészen saját trójai programok előállításáig és bevetéséig számos gyakorlati kérdésre találhat választ, mígnem a könyv végére eljuthat az igazságügyi informatika alapvető gyakorlati kérdéseihez. Közben pedig olyan témákat érintünk, mint például a MAC cím megváltoztatása, a titkosított levelezés, a törölt állományok visszaállítása, az archív weblaptartalmak megtekintése, a DOS támadás kivitelezése, vagy a számítógépek megfigyelése, illetve az adatelemzések és a korábbi tevékenységek vizsgálata. Sőt, ha esetleg elege lenne abból, hogy a társaságában mindenki a mobilján lógva wifit használ, a könyvben leírtak segítségével például akár azt is megoldhatja, hogy mindenkit ledobjon a rendszer a hálózatról.Vigyázat! A könyv példái a gyakorlatban is alkalmazhatóak, ezért hangsúlyozzuk az olvasó felelősségét az egyes módszerek kipróbálásánál.
  Show book
 • Az Egyesült Nemzetek Titkos Szövetségének (ENTSZ) Társadalomátnevelési Tervezete 2050-ig Society Re-education Plan until 2050 of The United Nations secret Alliance (UNSA) - cover

  Az Egyesült Nemzetek Titkos...

  Krysto Hans

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a kiskönyv tartalmazza a legvalószínűbb társadalmi változtatásokat, amivel a Föld lakosságának egy része átvészelheti a civilizációnk okozta katasztrofális változásokat.
   
  Haszonnal forgathatja, ha ön olyan szülő, vállalkozó, termelő, aki hosszútávon gondolkozik a jövőjéről. Olvassa tudományos-fantasztikus írásként, de tartsa észben!
   
  Ez a könyv tartalmazza a legvalószínűbb társadalmi változásokat, amelyeket a Föld népességének egy része tapasztalhat a civilizáció által elkövetett katasztrofális változásokon keresztül.
   
  Használhatja, ha szülő, vállalkozó, termelő, aki hosszú távon gondolkodik a jövőjéről. Olvassa el a tudomány-fantasztikus, de tartsa szem előtt!
  Show book
 • Útmutató a Bitcoin & Kriptopénz Működésének Elsajátításához - cover

  Útmutató a Bitcoin & Kriptopénz...

  Wayne Walker

  • 0
  • 0
  • 0
  Az elismert befektetési szerző, Wayne Walker bizonyított és nagyon jövedelmező módszerekről számol be az Útmutató a Bitcoin és a Kriptopénz Működésének Elsajátításához c. könyvében. Ezeket egy elit koppenhágai üzleti iskolában és a Nanjing Egyetemen tanított üzletembereknek. Wayne bárkit megtaníthat a Bitcoin és más kriptovaluták, mint amilyen az Ethereum kereskedelmére, korábbi befektetési tapasztalattól vagy a kriptovaluta ismeretétől függetlenül.
   
  Egyszerűen, lépésről lépésre megtanulja, hogyan lehet nyereségesen kereskedni és befektetni a Bitcoinba. Az oldalakat a szerző egyénileg tesztelt kripto kereskedési technikáinak frissített profitstratégiái töltik ki. A kriptopénzipar által elismert GCMS Bitcoin & Cryptocurrency tanfolyam tippjeihez is hozzáférhet.
  Show book
 • A közösség hatalma - cover

  A közösség hatalma

  Vivek Murthy

  • 0
  • 0
  • 0
  Az ember társas lény: ebben az egyszerû és nyilvánvaló tényben rejlik az egyre többünket sújtó magányosság problémája. Vivek Murthy, az Egyesült Államok egyik vezetõ közegészségügyi szakértõje és tiszti fõorvosa azonban magasabb szinten vizsgálja a kérdéskört: szerinte a világon járványszerûen végigsöprõ válságok, legyen szó alkoholizmusról, drogfüggõségrõl, erõszakról és szorongásról, mind erre vezethetõk vissza. A magányosság nem csupán az egészségünket fenyegeti: meghatározza gyermekeink iskolai élményeit, hogy hogyan teljesítünk a munkahelyen, és ez az egyik fõ oka a társadalmunkat egyre jobban szétfeszítõ megosztottságnak és polarizációnak.
   
  Ám a társas kapcsolatok iránti vágy velünk született, és kiváló gyógyír a magányra. Arra rendeltettünk, hogy közösségben éljünk, hogy hosszú távú kötelékek fûzzenek másokhoz, segítsük egymást, és megosszuk másokkal is élettapasztalatunkat. Egyszerûen jobbak vagyunk együtt.
   
  Dr. Vivek Murthy pontosan megrajzolt, átfogó képet nyújt napjaink egyik legalattomosabb és egyben legpusztítóbb járványáról, ráébreszt minket arra, hogy a kézzelfogható megoldás ott hever az orrunk elõtt.
  Show book