Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Epurarea: de ce a decapitat Stalin armata? - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

Epurarea: de ce a decapitat Stalin armata?

Victor Suvorov

Publisher: Polirom

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Decenii la rând, propaganda Kremlinului a repetat la nesfârşit: epurarea armatei a atins dimensiuni catastrofale. În total au fost ucişi 40.000 de mari comandanţi militari. Înfrângerea din 1941 este urmarea directă a epurării din 1937-1938. Stalin i-a nimicit pe titanii gândirii strategice, a vlăguit, a decapitat armata... Victor Suvorov este însă de altă părere: pregătirea de război include numeroase elemente, dintre care cel mai important este „curăţarea” conducerii superioare de incompetenţi, ticăloşi şi aventurieri. Iar Stalin s-a ocupat serios de această chestiune – deşi insuficient –, epurând parţial corpul de comandă al armatei sale.
Available since: 06/30/2017.
Print length: 282 pages.

Other books that might interest you

  • Sindromul impostorului - cover

    Sindromul impostorului

    Kevin Chassangre, Stacey Callahan

    • 0
    • 0
    • 0
    Anumite persoane consideră că nu-și merită succesul. Această modestie patologică se manifestă printr-o impresie de lipsă a capacităților, o convingere că toți ceilalți au fost, într-un fel sau altul, induși în eroare, și de o imposibilitate de a-și asuma reușitele, în ciuda semnelor externe ale unui succes evident. În această carte, formată din nouă lecții, autorii iși propun să prezinte sindromul impostorului, a cărui apariție poate fi favorizată de mesajele parentale și societale, de mediul de dezvoltare sau de anumite trăsături de personalitate. Succesiv, sunt abordate aspectele conceptuale ale sindromului, cum a fost descoperit și care sunt caracteristicile sale descriptive, urmărind și instalarea sindromului din copilărie până la vârsta adultă și impactul pe care îl are asupra stării de bine a persoanelor care pot avea asemenea manifestări, impact care ne va ajuta să stabilim în ce măsură se poate vorbi de un sindrom al impostorului. Autorii oferă și strategii psihoterapeutice de abordare și gestionare a acestui sindrom puțin cunoscut, dar care pare să provoace suferință multor oameni, cel puțin o dată în viață.
    Show book
  • Comorile Dharmei - Un curs de meditatie asupra buddhismului tibetan - cover

    Comorile Dharmei - Un curs de...

    Rabten Gheșe

    • 0
    • 0
    • 0
    Comorile Dharmei arată că învățăturile lui Buddha sunt de fapt o
    adevărată avuție. Dacă suntem capabili să vedem sau să recunoaștem
    valoarea lor și să le punem corect în practică, noi ne vom bucura
    nu doar de binefaceri temporare, ci și de o fericire definitivă. Când
    ignoranța, egoismul, cupiditatea, aversiunea, orgoliul și invidia pun
    stăpânire pe fluxul nostru mental, în locul păcii și fericirii la care
    năzuim, ele generează dificultăți și suferințe nesfârșite atât pentru
    noi înșine cât și pentru ceilalți. Când, însă, mulțumirea, mărinimia,
    răbdarea, compasiunea, înțelepciunea sunt puternic înrădăcinate în
    minte, chiar și condițiile potrivnice devin cauze binefăcătoare. În
    măsura în care ele nu fac parte integrantă din natura minții, este cu
    putință să eliminăm în totalitate aceste imperfecțiuni și să dezvoltăm
    aspectele pozitive ale minții noastre prin metode corespunzătoare.
    Aceste metode constituie esența învățăturilor lui Buddha și conținutul
    acestei cărți.
    
    Gheșe Rabten Rinpoce s-a născut în
    Tibet în anul 1920 și a fost un Maestru
    de meditație deplin realizat. În 1964
    devine unul din asistenții de filosofie ai
    S.S. Dalai Lama. A scris un număr mare
    de cărți importante asupra Dharmei și
    a fondat în Europa mai multe centre
    unde se studiază buddhismul tibetan:
    Rabten Choeling în Elveția, Tashi Rabten
    în Austria, Ghe Phel Ling în Italia,
    Centrul Tibetan în Hamburg.
    Show book
  • Viața bună - O introducere în etică - cover

    Viața bună - O introducere în etică

    Cristian Iftode

    • 0
    • 0
    • 0
    Viața bună poate fi aventura vieții tale, dacă nu este deja. Vei găsi aici un prieten bun și critic spre a scoate adevărul din tine, adevărul de sine. Un prieten egal ție, totuși, mai antrenat în virtute, spre care te cheamă. Norocul nostru e mare: culturii române i-a luat sute de ani să aibă cartea de etică pe care o avem acum în mâini, cartea de filosofie morală contemporană care face dreptate, dar mai ales bine anticului din noi. Viața bună, dacă știm a o citi spre a o trăi, va fi una a libertății, autentică, trudind în fericire. Căci așa s-a încercat de mii de ani, de la Aristotel la Nietzsche, de la Seneca la Foucault, și, în sfârșit, așa o scrie nouă Cristian Iftode. - Constantin Vică
    Show book
  • Un viitor luminos - Crescut în Transilvania în umbra comunismului - cover

    Un viitor luminos - Crescut în...

    Teodor Flonta

    • 0
    • 0
    • 0
    Povestea tânărului Teodor se desfășoară pe fundalul dramei pe care familia și țara sa o trăiesc în zilele cumplite ale anilor 1950 într-o Românie stalinistă. În timp ce țările occidentale sunt angajate în reconstrucția postbelică, regimul comunist, impus românilor de Uniunea Sovietică, îi privează pe cetățenii săi de cele mai elementare libertăți și reduc un popor întreg la foame. 
    Regimul amenință să elimine familia Flonta, declarându-l pe Pavel, tatăl lui Teodor, chiabur, adică „dușman al poporului”. În consecință, Pavel este arestat, întemnițat și torturat. Când valul de persecuție atinge punctul culminant, este forțat să trăiască ascuns. O meserie pe care Pavel o învățase în tinerețe îl salvează: rușii, care extrag uraniu în Carpați pentru bomba lor atomică, îl angajează. Acolo, la mină, brațul lung al Securității, nu poate sa-l ajungă. 
    Și, din moment ce în comunism copiii trebuiau să sufere pentru „păcatele” pe care poliția secretă le atribuie părinților lor, Teodor suferă și el, încă de la o vârstă fragedă, nenumărate abuzuri: meritele sale nu sunt recunoscute în timpul școlii elementare, este expulzat din liceu și nu i se permite să dea examen la facultatea aleasă de el. 
    Când tânărul Teodor termină școala elementară, tatăl său îi face un cadou pe care îl dorea atât de mult. Era un radio cu tranzistori pe care îl va lua cu el peste tot. Într-o zi, în timp ce era la pășunat cu vacile lor, descoperă sunetul unei limbi frumoase: italiana. Din acel moment viața lui începe să se schimbe. În timp ce studiază limba italiană la Universitatea din București, întâlnește femeia viselor sale, Ariella, care îl va salva de comunism. 
    Căderea comunismului îl va găsi pe Teodor „la sfârșitul lumii” în Tasmania, în timp ce tatăl său, ultimul membru al familiei, va fi implicat în recuperarea terenului pe care comuniștii i-l confiscaseră cu zeci de ani mai devreme.
    Show book
  • Noile personalități dificile - Cum să le înțelegem acceptăm și gestionăm - cover

    Noile personalități dificile -...

    Christophe André, François Lelord

    • 0
    • 0
    • 0
    Cum putem rămâne în bune relații cu acele persoane care, prin trăsăturile lor de caracter, își provoacă suferință lor înseși, dar ne fac și nouă zile fripte? Fie că sunt prea impulsive, prea suspicioase, prea anxioase, prea dependente, prea instabile emoțional sau prea orgolioase, funcționarea psihică a acestor personalități dificile este acum mult mai bine cercetată și înțeleasă decât în trecut. Plecând de la bogat lor experiență de cabinet, dar și de la date științifice de ultimă oră, psihiatrii francezi François Lelord și Christophe André vă propun soluții adecvate pentru relaționarea cu personalitățile dificile - din familie sau de la serviciu.
    Show book
  • Stejarul din Borzesti - povestire istorica in limba romana - cover

    Stejarul din Borzesti -...

    MyBuni

    • 0
    • 0
    • 0
    Stejarul din Borzești 
             Albumul audio contine povestirea istorica Stejarul din Borzești in lectura lui MyBuni. 
    Show book