You wouldn't limit the air you breathe. Why limit your readings?
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Iosif și frații săi Vol I Istoriile lui Iacob Tânărul Iosif - cover

Iosif și frații săi Vol I Istoriile lui Iacob Tânărul Iosif

Thomas Mann

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Primul volum al epopeii Iosif și frații săi are tot timpul în fundal aventurile strălucitului tânăr Iacob. Aici aflăm cum obține, înșelându-și tatăl și fratele, dreptul de întâietate asupra averii familiei, cum va sluji timp de paisprezece ani pentru două mirese și cum fuga sa prin deșert va culmina cu dispariția celui mai iubit dintre fii, tânărul Iosif. Acesta din urmă dovedește rare calități ale spiritului care, neînfrânate la timp, îi vor aduce ura nestăvilită a fraților și o călătorie nedorită, dar salvatoare, în Egipt, căci va fi vândut unui negustor ce-i va deschide calea către o a doua viață.

Other books that might interest you

 • Despre dragoste - cover

  Despre dragoste

  Henri Beyle (Stendhal)

  • 0
  • 0
  • 0
  La treizeci și cinci de ani, Stendhal o cunoaște pe Matilde Dembowski, de care se îndrăgostește fulgerător. Respins de femeia adorată, își propune să scrie o carte în care să facă o analiză „exactă și științifică“ a iubirii. Astfel ia naștere eseul Despre dragoste. Pornind de la o tipologie a iubirii cu patru categorii – iubirea-pasiune, iubirea-capriciu, iubirea fizică și iubirea din vanitate –, Stendhal descrie procesul de „cristalizare“ prin care îndrăgostitul ajunge la „iubirea perfectă“. Rezultatul este o carte unde considerațiile obiective au pe alocuri o profundă amprentă personală, unde poezia și anecdota se împletesc cu psihologia, iar vocea filozofului e acompaniată de aceea a îndrăgostitului.
  Show book
 • Tess D'Urberville - cover

  Tess D'Urberville

  Thomas Hardy

  • 0
  • 0
  • 0
  „Adevărul este că pentru oamenii epocii victoriene personajele lui Hardy puteau să pară adevărați monștri. În realitate existenta lor este de cele mai multe ori banală. Sunt oameni oarecare cu defecte obisnuite: pot fi bețivi egoiști violenți pot fi ingrati cu cei care îi iubesc sau dimpotrivă să le atribuie însușiri nemaiîntâlnite celor de care sunt îndrăgostiți. Dragostea lor e însă nimicitoare: ea îi mistuie deopotrivă pe cel care o nutrește și pe obiectul dragostei lui încheindu-se totdeauna cu moarte sau ne bunie. Nici cei care o refuza nu se pot salva. Un vânt blestemat sufla peste oamenii cărților lui Thomas Hardy: toți devin victime ale patimii și căutându-și izbăvirea se pierd în întinderile landei Egdon. Poate însă că marea lor infirmitate e lipsa marilor visuri. Singura excepție în această privință e Tess.“ Dan Grigorescu
  Show book
 • Legendele sau basmele românilor - cover

  Legendele sau basmele românilor

  Ispirescu Petre

  • 0
  • 0
  • 0
  Folcloristica și critica literară au stabilit de mult ca Ispirescu este autorul celei mai ample si valoroase colecții de basme românești Legende sau basmele romanilor, adunate din gura poporului de Ispirescu, culegător-tipograf […],"șirag de pietre scumpe din averea națională" (V Alecsandri)," întâia mare colecție de basme din Muntenia" ce deține "locul întâi în folcloristica românească" (Ov. Barlea). Ispirescu a cules 70 de basme reprezentând 57 de tipuri. Prin colecția sa de basme, cele mai multe fantastice, epică folclorică bucureșteană intră în circulație scrisă, adăugându-se liricii folclorice bucureștene cultivate de Anton Pann și ulterior de G. Dem. Teordorescu. Pentru colecția amintită Ispirescu a fost elogiat de V Alecsandri, I. Ghica, N. Filimon, A. I. Odobescu, M. Eminescu, C. A. Rosetti, I. lonescu de la Brad, B. E Hașdeu, B. Delavrancea, dintre români, iar dintre străini de Jules Brun, Emil Picot, Kr. Nyrop. Colecția sa a întrecut în popularitate pe oricare alta similară, iar numele i-a fost pus adeseori alături de acelea ale lui I. Creanga și Anton Pann ("acele trei astre strălucite de bărbați care și-au căpătat merite nemuritoare pentru cultivarea adevăratei limbi a poporului român", scria J. U. Jarnik), iar dintre străini, de acelea ale lui Charles Perrault, fraților Grimm, Vuk Karadzic și Afanasiev. […] Cele mai multe – dintre care se disting prin originalitatea simbolurilor și expresia elevată Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, Prâslea cel voinic și merele de aur, Balaurul cel cu șapte capete, Fiul vânătorului s. a. – sunt culese de la povestitori din București, în genere informatori de condiție modestă – mici meseriași, muncitori, soldați -, fapt care atestă originea folclorică a basmelor, numai câteva fiind povestite de studenți, farmaciști, ofițeri.
  Show book
 • O moarte care nu dovedește nimic - cover

  O moarte care nu dovedește nimic

  Anton Holban

  • 0
  • 0
  • 0
  Temperamental, Holban era un romantic; ca romancier, este însă un modern, și nu numai la nivelul scriiturii sau al compoziției, ci și prin cultul autenticității sau prin tehnica analizei psihologice. (Al. Călinescu)
  Show book
 • Valetul de pică - cover

  Valetul de pică

  Joyce Carol Oates

  • 0
  • 0
  • 0
  Andrew J. Rush a atins acel tip de succes de critică și comercial la care majoritatea scriitorilor îndrăznesc doar să viseze: are un agent și un editor în New York, iar cele douăzeci și opt de romane polițiste ale sale s-au vândut în milioane de exemplare. Dar Rush ascunde un secret întunecat. Sub pseudonimul „Jack of Spades“ – Valetul de Pică –, el scrie o altă serie de romane noir, thrillere violente, lugubre, masochiste. Când fiica lui găsește una dintre aceste cărți, ea începe să pună întrebări. Între timp, Rush primește o citație în instanță de la o femeie care îl acuză că i-a plagiat propriile scrieri. Astfel, reputația, cariera și viața de familie ale lui Rush sunt amenințate, iar în mintea lui începe să audă vocea sarcastică a lui Jack of Spades.
   
  „Exact atunci când crezi că ai înțeles totul, Joyce Carol Oates te uimește încă o dată. Și o face în stil mare.“
  Show book
 • Amintiri din copilărie Povești povestiri nuvele - cover

  Amintiri din copilărie Povești...

  Ion Creangă

  • 0
  • 0
  • 0
  „Dragi mi-erau tata și mama, frații și surorile și băieții satului, tovarășii mei de copilărie, cu cari, iarna, în zilele geroase, mă desfătam pe gheață și la săniuș, iar vara în zile frumoase de sărbători, cântând și chiuind, cutreieram dumbrăvile și luncile umbroase, țarinele cu holdele, câmpul cu florile și mândrele dealuri, de după care îmi zâmbeau zorile, în zburdalnica vârstă a tinereții! Asemenea, dragi mi-erau șezătorile, clăcile, horile și toate petrecerile din sat, la care luam parte cu cea mai mare însuflețire.“
  Show book