Reading without limits, the perfect plan for #stayhome
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Frica de boală Cum să o înțelegem și să o depășim - cover

Frica de boală Cum să o înțelegem și să o depășim

Thomas Hartl, Hans Morschitzky

Publisher: Trei

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Frica de boală este resimțită acut de 15% dintre români și doar teama de șomaj o depășește întrun top autohton al îngrijorărilor, arată o anchetă sociologică din 2014. O dovadă în plus a relevanței grijii pentru sănătate o constituie preocuparea actuală pentru alimentația „eco" și diete, dar și cultul corpului sănătos și zvelt. Totuși, când grija firească pentru sănătate ajunge să ne domine gândurile, tulburândune cursul normal al vieții, e semn că am putea suferi de o „tulburare hipocondriacă". Mersul frecvent de la un doctor la altul (dublat de neîncrederea față de diagnosticul primit), izolarea socială, interpretarea greșită semnelor corpului, igiena compulsivă și suspiciunea față de toxicitatea alimentelor afectează considerabil viața ipohondrului, dar și a rudelor sale. Cartea de față arată cum ia naștere frica patologică de boală, ce consecințe are și cum poate fi depășită prin autoanaliză, sugestii pozitive, tehnici de relaxare, vizualizare și gestionare a stresului, și, mai ales, prin restructurarea gândirii iraționale și „magice".

Other books that might interest you

 • Spioni la Vatican - cover

  Spioni la Vatican

  John Koehler

  • 0
  • 0
  • 0
  Non abbiate paura! Nu vă fie teamă! 
  Cuvintele rostite de papa Ioan Paul al II-lea în octombrie 1978, la inaugurarea pontificatului său, aveau să trezească în sufletele polonezilor și ale tuturor celor oprimați de comunism dorința de a fi liberi și curajul de a lupta pentru libertate. În următorii ani, papa a devenit cel mai puternic simbol al luptei anticomuniste. Uniunea Sovietică îl considera pe Ioan Paul al II-lea (și, implicit, Biserica Catolică) o amenințare la adresa stabilității în Europa de Est și inamicul numărul unu al statului. Deloc surprinzător, KGB-ul a pus la punct o rețea impresionantă de spioni și agenți dubli și chiar a încercat să-l asasineze pe papă. 
  Paradoxal însă, cu cât erau mai persecutați pentru credința lor, cu atât oamenii erau dispuși să-și riște viața pentru libertate. Dovezile lor de curaj sunt impresionante, așa cum impresionante sunt, dar în sens negativ, cazurile preoților care și-au trădat biserica, trecând de partea celui mai mare dușman al acesteia, regimul comunist. 
  Jurnalist și ofițer în rezervă al serviciului de informații al Armatei SUA, John Koehler prezintă cititorilor documente și transcrieri ale unor stenograme necunoscute până acum, realizând o cronică fără precedent a Războiului Rece dus de URSS împotriva Bisericii Catolice și contribuind, astfel, decisiv la cunoașterea istoriei secolului XX.
  Show book
 • Carte de Vocabular Sârb - Abordare Bazată pe Subiecte - cover

  Carte de Vocabular Sârb -...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Această carte de vocabular cuprinde peste 3000 de termeni și fraze din limba sârbă, grupate în funcție de subiectul tratat, pentru a vă fi mai ușor să alegeți ce să învățați mai întâi. Mai mult, a doua jumătate a cărții cuprinde două secțiuni de index, care pot fi utilizate ca dicționare de bază pentru a căuta cuvinte în oricare dintre cele două limbi. Toate cele 3 părți, împreună, fac din aceasta o resursă excelentă pentru cursanții de toate nivelurile.
   
  Cum se utilizează această carte de vocabular de limba sârbă?Nu știți de unde să începeți? Vă sugerăm să parcurgeți mai întâi capitolele cu verbe, adjective și fraze din prima parte a cărții. Acestea vă vor oferi o bază extraordinară pentru studiile viitoare și, deja, un vocabular al limbii sârbe suficient pentru o comunicare de bază. Dicționarele din a doua jumătate a cărții pot fi utilizate ori de câte ori doriți să căutați cuvinte pe care le auziți pe stradă, cuvinte în limba sârbă pentru care doriți să cunoașteți traducerea sau pur și simplu pentru a învăța câteva cuvinte noi în ordine alfabetică.
   
  Câteva considerații finale:Cărțile de vocabular există de secole și, la fel ca multe lucruri care există de ceva timp, nu sunt foarte la modă și sunt puțin plictisitoare, dar de obicei funcționează foarte bine. Împreună cu părțile de bază de dicționar al limbii sârbe, această carte de vocabular sârb este o resursă excelentă pentru a vă sprijini pe tot parcursul procesului de învățare și este deosebit de utilă în momentele în care nu există internet pentru a căuta cuvinte și fraze.
  Show book
 • Compunerile școlare Ed V - cover

  Compunerile școlare Ed V

  Elena Sandu

  • 0
  • 0
  • 0
  Volumul conține îndrumări eficiente privind realizarea tuturor tipurilor de compuneri prevăzute de actuala programă școlară: înțelegerea tipului de compunere, echilibrarea părților componente, principiile și regulile ce trebuie respectate, elementele de compoziție și structura, calitățile pe care trebuie să le aibă o compunere și strategiile de redactare.
  Show book
 • Narcotice în cultura română Istorie religie și literatură - cover

  Narcotice în cultura română...

  Andrei Oisteanu

  • 0
  • 0
  • 0
  Un amplu studiu deopotriva de antropologie culturala si de istorie a mentalitatilor primul de o asemenea anvergura intreprins pe terenul culturii romane unde tematica folosirii narcoticelor un tabu pana in 1990 continua sa fie abordata in genere cu rezerve si documentarea intampina serioase dificultati. Narcotice in cultura romana este o carte curajoasa care va modifica probabil configuratia catorva capitole din istoria literaturii romane.„Initial am cercetat marturii istorice etnologice si istorico-religioase referitoare la utilizarea in scopuri magico-rituale a plantelor psihotrope in spatiul carpato-dunarean din Antichitate pina in epoca premoderna In ultimii ani am extins cercetarea asupra modului in care in epoca moderna si contemporana s-au raportat la diferite narcotice si halucinogene unii scriitori artisti si intelectuali romani – de la romancieri ale caror personaje isi administreaza substante stupefiante pana la scriitori care isi analizeaza propriile experiente narcotice; de la poeti care si-au administrat narcotice pentru hranirea imaginatiei si fortarea creativitatii pana la cei care le-au utilizat in cautarea «paradisurilor artificiale»; de la cercetatori care au studiat folosirea remediilor psihotrope in Orient pana la scriitori care s-au sinucis folosind opiacee; de la savanti care au experimentat efectele substantelor psihedelice pana la istorici ai religiilor care au studiat utilizarea plantelor psihotrope in cadrul manifestarilor religioase si magico-rituale...“ (Andrei Oisteanu)Cuprins:Fumigatii de canabis si alte plante halucinogene. De la Herodot la Strabon „Prajitura mortilor“. Narcotice pentru lumea de dincolo Dimitrie Cantemir: „Suc de mac si alte stupefiante“ Boale si leacuri deamor Al. Odobescu: Supradoza de morfina Mateiu Caragiale: Opium si canabis la Curtea-Veche Ion Barbu: Eterul cotidian si cocaina saptaminala Emil Botta: „Lectia de opium“ Eliade in India: Opium si canabis Experimentele savantilor: Betia mescalinica Emil Cioran: „Calmante sa-mi domolesc indignarea“ Eugène Ionesco: „Injectii sa dea la cap spaimei“ Culianu: Manipularea viselor prin stupefiante Mircea Cartarescu in zodia macului Bucurenci Vakulovski & Co.: „Existentialism narcotic“
  Show book
 • Cum să interacționezi cu persoanele dificile - cover

  Cum să interacționezi cu...

  Brian Salter, Naomi Langford-Wood

  • 0
  • 0
  • 0
  Interacțiunea cu persoanele dificile poate fi foarte demoralizatoare. Ea îți poate tulbura starea emoțională și te poate împiedica să îți atingi țelurile. Avem de‑a face cu oameni dificili, practic, tot timpul, atât în relațiile profesionale, cât și în viața de zi cu zi. Îi întâlnim frecvent în situații în care stresul poate face un om, de obicei rațional, să se comporte ca un bădăran, să devină brusc nerăbdător, să acționeze sub imperiul nervilor – deși, uneori, poate apărea și o combinație a acestor trei situații. Mulți oameni dificili nu își dau seama că se comportă urât, în vreme ce alții se comportă sistematic în acest fel deoarece au impresia că reușesc să îi domine pe ceilalți în viața cotidiană.
  Show book
 • Crearea statului italian în viziunea lui Antonio Gramsci - cover

  Crearea statului italian în...

  Ioana Cristea Drăgulin

  • 0
  • 0
  • 0
  Volumul abordează teoretic și istoriografic cele mai importante categorii ale gânditorului politic Antonio Gramsci. Analiza Ioanei Cristea Drăgulin permite restituirea unității și continuității pe care tinde să le ascundă natura fragmentară a unei mari părți din opera gramsciană, reconectând într‑un cadru unitar apa­ratul conceptual complex pe care autorul îl diseminează pe parcursul Caietelor sale, într-un context cultural atât de îndepărtat de cel originar, când au fost scrise.
  Show book