Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
SĂNĂTATEA MENTALĂ ȘI DISTURBAREA PSICOLOGICĂ: ce sunt și cum funcționează - cover

SĂNĂTATEA MENTALĂ ȘI DISTURBAREA PSICOLOGICĂ: ce sunt și cum funcționează

Stefano Calicchio

Publisher: Stefano Calicchio

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Ce diferențiază sănătatea mintală și psihopatologia? Cum se definește tulburarea psihologică și care sunt caracteristicile acesteia?

În acest ghid veți găsi noțiunile de bază ale psihologiei explicate într-un mod simplu, clar și exhaustiv pentru a înțelege funcționarea sănătății mintale și a patologiei. Cartea ia cititorul de mână și îl însoțește prin etape de descoperire treptată, care evidențiază punctele cheie ale materiei. Pe parcursul lecturii veți învăța:

- cum să definiți sănătatea mintală și psihopatologia;
- cum să înțelegeți riscul de stigmatizare;
- care sunt explicațiile genetice și biologice ale tulburărilor psihice;
- ce caracterizează un diagnostic psihologic.

Psihologie pentru toți! Înțelegerea bazelor științifice ale psihologiei nu a fost niciodată atât de simplă, grație unei linii de manuale practice și de consultații imediate care pot oferi cititorului exact informațiile necesare.

Other books that might interest you

 • Alchimie Universală - cover

  Alchimie Universală

  Ray del Sole

  • 0
  • 0
  • 0
  Cuvântul alchimie sun fascinant i misterios. O asociem cu ideile fantastice de a converti plumbul în aur, de a crea piatra filosofului sau de a face materia prima. Multe cri au fost scrise despre aceast art i tiin.Intenia mea este s prezint o abordare i o înelegere universal a alchimiei fr termeni, simboluri etc. Aceast explicaie universal a principiilor alchimiei în forma sa cea mai pur este simpl i etern i v permite s înelegei toate sistemele tradiionale de alchimie. Este cunotinele cheie pe care vreau s le prezint aici. Cu tastele potrivite putei deschide toate uile.
  Show book
 • Am venit – de unde? Merg – Incotro? - 75 de rãspunsuri la întrebãri puse frecvent în legãturã cu "Viata de dupã moarte" date prin Gabriele profeta-învãtãtoare a lui Dumnezeu pentru vremurile noastre - cover

  Am venit – de unde? Merg –...

  Gabriele

  • 0
  • 1
  • 0
  Această carte oferă cunoștințe despre contexte spirituale fundamentale. Puteti gasi aici 75 de raspunsuri la intrebari frecvente legate de tema…
  Show book
 • 150 de Citate Despre Succes și Viață - cover

  150 de Citate Despre Succes și...

  Wael El-Manzalawy

  • 0
  • 0
  • 0
  „Eșecul te poate distruge dacă ești slab, dar dacă ești puternic, poți distruge eșecul.” – Wael El-Manzalawy 
  Puteți salva mult timp citind un citat. Această carte conține aproximativ 150 citate ale unor gânditori internaționali.
  Show book
 • Amant - Manualul barbatului Alpha - Arta seductiei pentru cuceritorii de succes - cover

  Amant - Manualul barbatului...

  Stefan Vasali

  • 0
  • 0
  • 0
  Ca barbat, nu-ti poti permite sa fii pasiv si sa speri ca femeile se vor napusti singure, in viata si in patul tau. Fetele nu-ti vor usura situatia, nici nu se vor indragosti de tine pentru ca esti un pampalau timid si dragut, iar partea cea mai rea, este ca ele nu vor ca tu sa stii asta. 
  De aceea, trebuie sa rezolvi aceasta parte a vietii tale, definitiv. 
  Acesta este scopul si, totodata, promisiunea acestui manual: sa te ajute sa-ti remediezi viata erotica. 
  Promisiunea mea, cu conditia ca si tu sa-ti faci treaba si sa exersezi dupa cum ti se indica, este ca vei avea urmatoarele rezultate: 
  - vei avea o noua atitudine si o perceptie cu totul schimbata despre femei si relatii; 
  - vei aborda cu usurinta orice femeie, oriunde si oricand; 
  - vei fi capabil sa declansezi atractia si sa conduci jocul seductiei, asa cu vrei; 
  - vei fi cel care va controla relatiile cu femeile; 
  - vei deveni foarte ocupat si va trebui sa faci fata unui numar mai mare de femei, decat iti permite timpul. 
  Pe de alta parte, ce NU este in acest curs? 
  Nu vei gasi aici replici magice de agatat. Pentru ca nu exista. Daca ar fi existat, cineva le-ar fi descoperit deja, le-ar fi patentat si le-ar fi vandut restului populatiei masculine, iar noi am fi sedus oricat de multe fete am fi putut. 
  Prin urmare, daca cauti asa ceva, nu cumpara acest manual. Cauta in alta parte. Sunt destui asa-zisi experti in seductie, mai mult decat dornici sa-ti ia banii. 
  Transformarea implica munca, efort si perseverenta, insa rezultatul va fi pe masura. Meriti o viata amoroasa asa cum iti doresti, asa ca iti doresc auditie placuta, spor la treaba si succes!
  Show book
 • Life Coaching 10 pași esențiali pentru a-ți transforma viața - cover

  Life Coaching 10 pași esențiali...

  Annie Lionnet

  • 0
  • 0
  • 0
  Creează-ți viața ideală! „Life Coaching“ conține un set de instrucțiuni clare care te vor ajuta să îți explorezi mai mult sinele și să îți îndeplinești obiectivele în viață. Imaginează-ți cum ar fi să te trezești în fiecare dimineață nerăbdător să afli ce îți va oferi ziua respectivă! Indiferent de provocările pe care le-ai întâmpina în relațiile tale, la serviciu sau în familie, vei găsi întotdeauna o modalitate de a acționa din perspectiva acceptării și vei avea dorința de a învăța și de a te dezvolta pornind de la acele experiențe. Gândește-te cum ar fi să ai suficientă încredere în forțele tale, să crezi în tine și în valoarea ta! Numai așa vei fi mereu inspirat și optimist cu privire la viitor. Ai vrea să-ți creezi această realitate? Dacă vrei să îți transformi viața și să devii mai fericit, mai încrezător și mai puternic, urmează cei 10 pași concreți și eficienți prezentați de Annie Lionnet în această carte. Ei funcționează cu adevărat atunci când ne dorim o schimbare majoră sau când ne hotărâm pur și simplu să preluăm controlul asupra propriei vieți. Cartea cuprinde: - Un capitol care te pregătește pentru călătoria ta către o viață împlinită - 10 capitole care cuprind pașii esențiali pe care trebuie să îi parcurgi pentru a-ți transforma viața - Capitolul de la capătul lungii și minunatei călătorii spre atingerea scopurilor propuse În cadrul fiecărui capitol sunt incluse casetele „Brilliant“ cu sfaturi, recapitulări și teme. Cartea cuprinde de asemenea spații punctate în care ne putem nota propriile gânduri, obiective, blocaje, conform indicațiilor autoarei. „Life Coaching“ este deopotrivă un antrenor al minții și o lectură plăcută pentru cititorii săi. „Fiecare capitol este creat pentru a te ajuta să îți sporești încrederea în tine însuți și pentru a te pregăti să joci rolul principal în propria ta viață.“ - Nick Williams, autorul bestsellerului The Work We Were Born To Do
  Show book
 • Negociere în 4 pași - Cum să negociezi în situații dificile de la conflict la acord în afaceri și în viața de zi cu zi - cover

  Negociere în 4 pași - Cum să...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Ce este negocierea strategică și cum funcționează? Cum se dobândește expertiza în acest domeniu? Ce strategie poate fi implementată pentru a încerca să rezolvi conflictele într-un mod convenabil pentru toate părțile implicate?
  
  În acest ghid veți găsi explicații simple, clare și cuprinzătoare despre cum să negociați în situații dificile și care sunt cele mai bune strategii disponibile astăzi pentru a excela în această sarcină. Cartea îl ia pe cititor de mână și îl însoțește prin patru etape graduale, care evidențiază punctele cheie ale problemei:
  
  - ce este un conflict și cum se generează acesta;
  - care sunt factorii-cheie de care trebuie să se țină seama într-un scenariu de negociere;
  - cum se recunosc obstacolele în calea negocierii și cum se rezolvă un conflict;
  - care sunt cele mai bune strategii integratoare și distributive pentru a negocia cu succes.
  
  A învăța să negociezi poate deveni o activitate accesibilă pentru oricine, dar numai dacă știi cum să o faci. Nu mai pierdeți timpul în spatele a mii de pagini de manuale teoretice și descoperiți ceea ce contează cu adevărat printr-o lectură simplă, stimulantă și imediată.
  Show book