Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Jucătorul de şah - cover

Jucătorul de şah

Stefan Zweig

Publisher: Polirom

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

În anii de început ai celui de-al Doilea Război Mondial, la bordul unui pachebot ce se îndreaptă spre Buenos Aires, călătorii descoperă că printre ei se află un campion mondial la șah pe nume Czentovic. Talentul de șahist al jucătorului, fiu al unui luntraș sărac dintr-un sătuc slav, e dublat de o lipsă de educație apropiată de grosolănie. Printr-un concurs de împrejurări, Czentovic ajunge să se înfrunte pe tabla de șah cu un grup de călători de pe vas, pe care îi învinge cu ușurință. Atunci însă intră în scenă, cu totul surprinzător, un personaj straniu, al cărui trecut recent este legat de jocul de șah într-un mod tulburător și sumbru, ce implică o confruntare cu anchetatorii gestapoviști ai Reichului nazist. Ideea de „joc al minții“ capătă astfel o semnificație mult mai amplă, iar înfruntarea ce se prefigurează pe pachebot e doar ecoul alteia, mult mai teribilă.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

  • ONI - Partea a III-a - SCHIMBĂRI - cover

    ONI - Partea a III-a - SCHIMBĂRI

    Mihaela Gheorghe

    • 0
    • 0
    • 0
    Simte adrenalina curgându-ți prin vene, în timp ce participi la lupte spectaculoase și înfruntări cu forțe malefice, alături de eroina îndrăgită! 
    În mijlocul haosului și-al răzbunării, emoțiile și sentimentele încep să se schimbe. Sakura își dă seama că, prin Oni, nu rămâne doar asasina perfectă, ci poate chiar să salveze vieți, inclusiv pe cea a soțului nedorit. Yul își dă seama că atracția față de soția lui nu este superficială, ci este extensia unei iubiri arzătoare. Însă Yul mai știe și că trecutul îi desparte, căci Casa Soarelui face parte din complotul care ucisese părinții Sakurei. Și mai știe ceva: mai știe că și propria lui moarte este doar o chestiune de timp. Pentru că Oni nu ratează niciodată! 
    Protagoniștii romanului audio "ONI" se confruntă cu alegeri dificile și pericole iminente, prinși în mijlocul unui vârtej pasional al emoțiilor puternice ale unei iubiri interzise. 
    Descoperă magia cuvintelor care te fac să trăiești într-o lume de fantezie intensă, acțiune frenetică și iubire arzătoare. Nu rata ocazia de a te pierde în această experiență audio unică, în care coloane sonore și efecte speciale se împletesc cu toate celelalte ingrediente într-o poveste de neuitat! 
    Ascultă la căști, relaxează-te și bucură-te de aproape 120 de minute de o experiență audio inedită, plină de surprize!
    Show book
  • Tot ce i-am promis tatălui meu - cover

    Tot ce i-am promis tatălui meu

    Ioana Maria Stăncescu

    • 0
    • 0
    • 0
    Tot ce i-am promis tatălui meu balansează cu grație feminină între amintirile încă vii ale tinereții și prezentul unei realități necruțătoare. Drama schizoidă a femeii mature eșuate în rol de mamă se transformă, cu prilejul unui punct de cotitură, într-o zbatere între dreptul la o viață proprie și păstrarea echilibrului în universul familial. Povestea de iubire, fie ea și una la distanță, imposibilă, dar cu atât mai ușor de dus, vine ca un colac de salvare, iar eroina o (re)trăiește ca pe o a doua șansă, cu disperarea specifică a celor care nu mai au timp — totul într-o atmosferă cu iz parizian. Mara Wagner, jurnalistă și scriitoare 
     
    Am intrat în povestea Adei de la prima pagina și știu ca voi rămâne în ea multă vreme. Pentru că reușește, în același timp, să fie literatură și să creeze o învingătoare. Pentru că te scutură și-ți amintește că se poate și altfel, că poți oricând s-o iei de la capăt. Confruntată cu o situație-limită, Ada își dă seama că rolul pe care îl juca de mulți ani, de soție, de „ascultătoare cuminte și speriată", nu i se potrivește. Ada îndepărtează toate straturile care îi sunt străine, își redescoperă corpul, își revizitează trecutul, se reinventează fără să mai cedeze presiunilor și exigențelor din afară, venind cu propriile opțiuni. Cu fiecare ușă pe care o deschide, Ada devine tot mai umană și nu se ferește să se expună cu toate slăbiciunile ei, ca în final, la capătul acestui demers curajos, Ada să ajungă — folosind celebra expresie a Virginiei Woolf — în acea „cameră doar a ei". Corina Sabău, jurnalistă și scriitoare
    Show book
  • Semnătura indiană - cover

    Semnătura indiană

    Radu Sergiu Ruba

    • 0
    • 0
    • 0
    „Dacă Holden Caulfield ar fi fost un adolescent orb cu veleități literare, pasionat de Panciatantra și de Europa Liberă, în anul de grație 1971, al României Tezelor din iulie? Dacă lumea lui s-­ar fi văzut redusă la percepțiile tuturor simțurilor cu excepția celui al vederii, amplificând astfel nu doar acuitatea lor, cât și un puternic sentiment al revoltei? Semnătura indiană, probabil romanul cel mai autobiografic al lui Radu Sergiu Ruba, aduce în scenă un personaj­narator fascinant și devoalează, totodată, clarobscurul unei lumi stranii și deopotrivă familiare. Într-­un stil ce alternează «nivelul zero» cu poezia unei vârste ingrate, ce sondează atât educația politică, cât și cea sexuală, și lumea umbrelor cu cea a exploziei senzoriale a adolescenței, Semnătura indiană e un roman menit să provoace și să readucă atenția asupra unei generații care a trăit din plin «marea dezamăgire» post­-68." Bogdan-Alexandru Stanescu
    Show book
  • Felix asta-i culmea! - Nu încercați asta acasă! - cover

    Felix asta-i culmea! - Nu...

    Razvan "Franco" Nitoi

    • 0
    • 0
    • 0
    "Felix, asta-i culmea!" il are in miezul povestii pe un pusti destept si cu multa imaginatie, care, alaturi de prietenii lui, va inchipui o succesiune de farse amuzante si traznite. 
    Romanul este conceput ca o serie de povești și întâmplări haioase, sută la sută bazate pe poante, farse și peripeții reale, traite de autor. 
    FELIX, ASTA-I CULMEA! - Nu încercați asta acasă!, primul volum din serie, constituie o confesiune umoristică, scrisă și desenată pentru copii, dar și pentru oamenii mari care încă se simt copii! 
    Prima ediție tipărită a fost lansată în mai 2017, la Editura Corint Junior, și a fost Best Seller-ul editurii pe perioada BookFest 2017.
    Show book
  • Să nu ne facem de râs în fața furnicilor - cover

    Să nu ne facem de râs în fața...

    Iv cel Naiv

    • 0
    • 0
    • 0
    Amanda este o fetiță de doisprezece ani care, pentru o fetiță de doisprezece ani, e al naibii de isteață. Are două codițe mai mereu împletite, o sută optzeci și nouă de pistrui și doi părinți cu care nu se înțelege deloc. Dar deloc. Și dacă nu sunt părinții mei? 
     
    Stăpânită de această frică teribilă, Amanda se transformă în detectiv, pornind în căutarea Adevărului. Își chestionează rudele și vecinii, colegii și apropiații, caută indicii, bănuiește implicarea armatei SUA și un experiment genetic. Totul pentru a găsi dovada că este înfiată. Amanda caută adevărul despre ea și despre părinții ei, caută prietenia, caută iubirea în cei din jur și caută iubirea de sine, își caută locul în lume, în familie și în propriul corp. Tot investigând, Amanda află o mulțime de lucruri despre ceilalți și mai ales despre ea. 
     
    Dar oare va afla ce o interesează cu adevărat?
    Show book
  • Ghici cine moare primul - cover

    Ghici cine moare primul

    M.J. Arlidge

    • 0
    • 0
    • 0
    Doi ostatici. Un singur glonţ. Doar unul va supravieţui. 
     
    Sunt suflete-pereche. Vor să-şi petreacă restul vieţii împreună. 
    Însă când se trezesc singuri şi dezorientaţi într-un subsol părăsit, groaza îi copleşeşte. 
    Nu au la dispoziţie decât o armă încărcată cu un singur glonţ şi însoţită de următorul mesaj: „Când unul dintre voi îl va ucide pe celălalt, supravieţuitorul va fi liber". 
    Cine a putut concepe un astfel de scenariu sinistru, în care victimele înseşi comit crima? 
    Torturaţi de spaimă, disperare, sete şi inaniţie, pentru ostatici nu există decât o singură cale de a pune capăt acestui supliciu: unul dintre ei trebuie să moară. 
     
    M. J. Arlidge a creat o eroină memorabilă: inspectoarea Helen Grace. – Daily Mail 
     
    O poveste captivantă şi înfricoşătoare, scrisă magistral. – Sun
    Show book