Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Rapirea - cover

Rapirea

Robert Louis Stevenson

Publisher: Aldo Press

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

"Rapirea" este relatarea aventurilor lui David Balfour din anul 1751: cum a fost rapit si abandonat; suferintele prin care a trecut pe o insula pustie;calatoria pe care a facut-o în tinuturile salbatice din nordul Scotiei; întalnirea lui cu Alan Breck Stewart si alti iacobiti cunoscuti din Scotia; cu tot ce a suferit din pricina falsului sau unchi, Ebenezer Balfour, din Shaws, scrisa de el si prezentata acum de Robert Louis Stevenson.

Other books that might interest you

 • Odiseea plăcilor memoriale - cover

  Odiseea plăcilor memoriale

  Ion Lazu

  • 0
  • 0
  • 0
  În ultimii ani Uniunea Scriitorilor a inițiat câteva proiecte specifice de anvergură, considerate în stare să spargă zidul indiferenței generalizate de care atâta ne plângem, mă refer desigur la dezinteresul flagrant pentru literatură, pentru cultura scrisă și implicit pentru creatorii acesteia, scriitorii. Zis și făcut – ceea ce nu e puțin lucru pentru un scriitor evazionist, nu? Oricum am lua lucrurile, la sfârșitul anului 2007 aveam confecționate și inscripționate nu mai puțin de 124 plăci memoriale, pe care figurează numele a 167 scriitori; această cifra, impresionantă prin ea însăși, nu poate da însă o idee corectă privind amploarea acțiunii despre care tocmai aminteam decât dacă o raportăm la cifra de circa 60 de plăci memoriale pe care Uniunea noastră (USR) le-a pus în ultimii 60 de ani. Am considerat că marii noștri scriitori, făuritori de cultură, merită până la urmă, după o viață de privațiuni, umilințe și eșecuri (ignorați de semenii lor, disprețuiți de rude și cunoscuți, neînțeleși de familie, obstrucționați de birocrația nemiloasă, invidiați de confrații fără har), binemerita de la această națiune măcar neuitarea pe care o conferă, simbolic în definitiv, o placă de marmoră albă pe locul pătimirii lor întru Artă, Frumos și Adevăr. O binevenită atenționare pentru insul trecător pe străzile capitalei: „Aici a trăit și a creat între anii... scriitorul...“ Dar va fi sesizat cinstitul nostru concetățean apariția acestor plăci memoriale?
  Show book
 • Carmen Sylva regina poetă Literatura în serviciul coroanei - cover

  Carmen Sylva regina poetă...

  Silvia Irina Zimmermann

  • 0
  • 0
  • 0
  Apreciată la vremea ei pentru angajamentul și talentul de a media între culturi, Regina Elisabeta a României (1843-1916) este considerată până în zilele noastre drept una dintre cele mai importante mediatoare ale literaturii și culturii românești în spațiul de limbă germană de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Prin apariția sa neconvențională ca scriitoare, sub pseudonimul literar Carmen Sylva, angajată în propășirea dinastiei române, prima regină a României, Elisabeta, a demonstrat în fața publicului semnificația modernă a „profesiei“ de soție de monarh, un exemplu pe care succesoarea sa, Regina Maria a României îl va desăvârși.
  Show book
 • Cer întunecat Fuga unui copil din Afganistan în Marea Britanie - cover

  Cer întunecat Fuga unui copil...

  Gulwali Passarlay, Nadene Ghouri

  • 0
  • 0
  • 0
  În 2006, după ce tatăl şi bunicul lui au fost ucişi de armata americană, Gulwali Passarlay a fost trimis de mama sa departe de Afganistan. Avea 12 ani. A pornit într-o călătorie lungă şi anevoioasă, în cursul căreia a fost închis, a suferit de foame şi a fost victima cruzimii şi a violenţei. A fost cât pe ce să-şi piardă viaţa în adâncurile Mării Mediterane, a îndurat brutalitatea celor care ar fi trebuit să aibă grijă de copii şi a stat o lună într-un lagăr din Calais. A reuşit în cele din urmă să ajungă în Marea Britanie, unde a fost înscris la şcoală, fiind admis apoi la una dintre universităţile de elită. Asemenea lui, mii de oameni îşi riscă viaţa încercând să fugă din zonele de conflict. Mulţi mor în cursul călătoriei; unii sunt trimişi înapoi, urmând să fie închişi sau omorâţi; puţini sunt cei ce supravieţuiesc şi ajung în ţări care le oferă o nouă şansă. Gulwali povesteşte despre hotărârea şi curajul care triumfă împotriva tuturor adversităţilor.
  Show book
 • Născut într-un ceas bun Memorii (1935-1975) - cover

  Născut într-un ceas bun Memorii...

  David Lodge 

  • 0
  • 0
  • 0
  Un adevărat regal autobiografic, Născut într-un ceas bun surprinde toate ipostazele, umane sau profesionale, ale personalității lui David Lodge. Celebrul romancier își urmărește fără inhibiții și prejudecăți prima jumătate a vieții, copilăria petrecută sub permanenta amenințare a războiului, anii de școală și apoi de colegiu, la University College of London, și perioada serviciului militar, urmată de relația de lungă durată și căsătoria cu frumoasa Mary Jacob. El vorbește cu cea mai mare sinceritate despre convingerile religioase care-l animă, despre interesul pentru scriitori precum James Joyce, Graham Greene sau Evelyn Waugh, care au trezit în el dorința de a scrie, dar și despre prieteniile cu scriitori importanți ai vremii, precum Malcolm Bradbury, Park Honan sau Leonard Michaels.
  Show book
 • Dandysmul - cover

  Dandysmul

  Barbey D’aurevilly

  • 0
  • 0
  • 0
  Ce este un dandy? În Anglia începutului de secol XIX, cuvântul desemna persoanele excentrice, care frapau prin vestimentație și atitudine. În a doua jumătate a aceluiași secol, dandysmul ajunsese deja un mod de a fi al protipendadei din Franța și Anglia. Barbey d’Aurevilly i-a dedicat două eseuri fundamentale, în care descrie dandysmul ca fenomen artistic, dar și ca mod de viață personificat, între alții, de George Brummell, figură iconică și controversată din vremea lui George al IV-lea. Eseurile sale sunt completate, în addenda, de fragmente din operele unor scriitori străini și români în care regăsim dandy celebri – personaje reale sau de ficțiune, de la Barbey d’Aurevilly însuși până la Lauzun, Baudelaire, Dorian Gray sau, în România, Mateiu Caragiale.
  Show book
 • Texte care n-au folosit la nimic - cover

  Texte care n-au folosit la nimic

  Ștefănescu Alex.

  • 0
  • 0
  • 0
  „Doamne, ce-am mai scris în acești aproape douăzeci și cinci de ani de după 1989! Mi-am folosit inteligența, talentul, pregătirea intelectuală, umorul (în măsura în care le am) pentru a contribui la schimbarea în bine a țării mele, care, după ce se deșteptase din somnul cel de moarte în care-o adânciseră barbarii de tirani, zăcea nemișcată și se lăsa invadată − ca un pom de omidele păroase − de barbarii de tirani recondiționați și reorganizați. Așa cum un copil aflat în autobuz, cu mâinile pe spătarul din față, are impresia că el execută virajele sau, apăsând cu piciorul pe podea, crede în mod naiv că el face ca autobuzul să meargă mai repede, și eu, orbit de entuziasm și recăzut în infantilism, aveam impresia că schimb ceva în țara mea. N-am schimbat nimic, nimic, nimic.“
  Show book