Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Nebun rău şi periculos Autobiografia - cover

Nebun rău şi periculos Autobiografia

Ranulph Fiennes

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Ranulph Fiennes a călătorit în cele mai periculoase și mai inaccesibile locuri de pe pământ. În timpul expedițiilor sale s-a aflat de multe ori la un pas de moarte, a fost nevoit să-și amputeze parțial degetele de la o mână din cauza degerăturilor și a strâns milioane de lire în scopuri caritabile. Este primul om care a ajuns atât la Polul Nord, cât și la Polul Sud folosind doar mijloace de transport de suprafață, a descoperit orașul pierdut Ubar din Oman, a participat la șapte maratoane pe șapte continente în șapte zile consecutive și a urcat pe Everest. Ultima sa aventură a fost escaladarea feței nordice a Eigerului – una dintre cele mai mari provocări pentru alpiniști. Iar aceasta e doar o parte din palmaresul său... Nebun, rău și periculos este autobiografia pasionantă a unui aventurier autentic, care a acceptat orice provocare i-a ieșit în cale.

Other books that might interest you

 • Cine a fost Isaac Newton? - cover

  Cine a fost Isaac Newton?

  Janet B. Pascal

  • 0
  • 1
  • 0
  Un băiețel singuratic și fără prieteni
   
  Un bărbat secretos care a petrecut ani de zile încercând să transforme metalele în aur
   
  Unul dintre cele mai mari genii ale tuturor timpurilor
   
  Toate cele de mai sus!
   
   
   
  Află mai multe despre adevăratul Isaac Newton în această biografie amuzantă și minunat ilustrată!
  Show book
 • Namaste! Jurnal de India - cover

  Namaste! Jurnal de India

  Catalin Ionascu

  • 0
  • 0
  • 0
  Jurnalul de India a fost scris inițial ca un blog de călătorie, creat cu scopul de a-mi ține la curent prietenii cu tot ceea ce făceam. Astfel am reușit să îmi păstrez amintirile intacte, scriindu-le chiar în timp ce le trăiam. India e o țară fascinantă. Niciun jurnal, film sau album cu poze nu poate să îi redea adevărata frumusețe. În această carte vorbesc despre India din diferite perspective: a omului care o urăște, a omului speriat, frustrat, uimit, curios, fermecat și beat de frumusețea acesteia, dar și a omului care iubește India și nu ar mai pleca niciodată de acolo. În aceste pagini vei găsi o poveste adevărată cu persoane reale, aventuri, trăiri spirituale, prietenie și, bineînțeles, farmecul culturii indiene. Te invit să trăiești alături de mine această călătorie!
  Show book
 • Caietul albastru - cover

  Caietul albastru

  Nicolae Balota

  • 0
  • 0
  • 0
  „Adevărata putere, scrie tânărul erudit Balotă, se află în puterea fără glorie, în puterea ascunsă, în fecunditatea tăinuită. Nimic manifest, sămânţa este îngropată adânc. În somnul seminţei e puterea fără glorie. Însăşi pasivitatea ei e rodnică. Secerişul, gloria târzie a seminţei dincolo de orizontul ei. Sămânţa e puternică în timpul agoniei sale subterane”. Aceste note – ce pot fi considerate un manifest indirect – sunt scrise în ianuarie 1955 […] E captivantă incursiunea efectuată în ’91-’98 în sumbrul an ’54-’55; ochiul lucid al eruditului Balotă îl „priveşte” pe junele de atunci, îl judecă, îl tratează cu iubire, cu înţelegere, cu ranchiună de cărturar. Se obţine astfel un efect al stranietăţii; e ca şi cum ai înainta printr-un labirint al timpului, labirint ce are în loc de ziduri – oglinzi. În timp ce vezi diferite chipuri reale în oglindă, asişti la descrierea lor luxuriantă, memorabilă, iar numai peste câteva clipe ai şansa să vezi aceleaşi chipuri vii, descrise de acelaşi spirit... ce a acumulat o experienţă – de la primul jurnal, de la primul segment de timp – de patruzeci de ani aproape. Cuceritoare, asprimea unui guru întoarsă împotriva sa, asprime ce denotă faptul că războiul subteran, început acum câteva decenii, e în toi; Maestrul îşi este fidel sieşi, se înfruptă imperial din mizeria oricărei autodepăşiri (Nietzsche). Atingând o dată un ideal – kantian vorbind, „un lucru individual, determinabil sau chiar determinat numai prin idee” –, Nicolae Balotă, îl depăşeşte exemplar, inventând idealuri ce dau largi fiori de sfânt mister. (Lucian Blaga)” (Aura Christi)
  
   
  Caietul albastru – un fragment memorabil din istoria mentalităţilor autohtone – apare pentru prima dată în Colecţia Ediţii definitive.
  Show book
 • Jurnalul fericirii Manuscrisul de la Rohia - cover

  Jurnalul fericirii Manuscrisul...

  Steinhardt N.

  • 0
  • 0
  • 0
  Operă de bilanț existențial, Jurnalul fericirii s-a bucurat de un enorm succes după 1989, devenind o carte fundamentală pentru toți cei care au rezonat la mesajul lui Steinhardt de a-și depăși temerile, de a ieși de sub dominația fanatismului, răului și minciunii pentru a îmbrățișa adevărul și a-și descoperi astfel demnitatea umană. În arhivele Mănăstirii „Sfânta Ana“ Rohia se păstrează o dactilogramă incompletă, conținând o variantă a Jurnalului fericirii. În această variantă, publicată acum pentru prima oară, există fragmente care nu se regăsesc în textul tipărit până în prezent, episoadele sunt ordonate diferit, fără respectarea criteriului cronologic, iar multe pasaje sunt formulate diferit.
  Show book
 • Polimatul - cover

  Polimatul

  Peter Burke

  • 0
  • 0
  • 0
  Prima istorie a polimatului occidental, din secolul al XV-lea până în prezent De la Leonardo da Vinci la John Dee și Comenius, de la George Eliot la Oliver Sacks și Susan Sontag, polimații au schimbat granițele cunoașterii în nenumărate moduri. Însă istoria poate fi nedreaptă cu învățații care au astfel de interese enciclopedice. Mult prea des, aceștia sunt amintiți pentru reușite valoroase pe un singur plan.
   
  Renumitul istoric al culturii Peter Burke susține o imagine de ansamblu. Identificând 500 de polimați occidentali, le explorează spectrul larg al succesului și arată cum ascensiunea lor egalează o creștere rapidă a cunoașterii în vremea invenției tiparniței, a descoperirii Lumii Noi și a revoluției științifice. Abia recent accelerarea cunoștințelor a dus la o mai mare specializare și la un mediu care îi sprijină mai puțin pe cărturarii și savanții multifațetați.
   
  De la Renaștere până în prezent, Burke schimbă modul în care înțelegem aceste specii intelectuale remarcabile.
  Show book
 • De ce Club? Uite de-aia! (sau viata unui om aproape obisnuit) Relu Gherghel in dialog cu Nelu Stratone - cover

  De ce Club? Uite de-aia! (sau...

  Gherghel Relu

  • 0
  • 0
  • 0
  „Dintre toate personajele emblematice ale muzicii rock din Romania, el a fost cel mai modest, si cel mai zgarcit in decantarea amintirilor. Sincer, asteptam un «roman-fluviu», plin de dezvaluiri incandescente, mai ales ca, la un moment dat, chiar ne «amenintase» cu asa ceva, dar, dupa cateva serii de raspunsuri, am constatat ca, desi am reusit «sa-l bag in priza», ramane la fel de criptic si de selectiv in raspunsuri – de altfel, extrem de interesante.“(Nelu Stratone)
  
   
  „Cunoscatorii (insiderii - cum se mai spune) folosesc, cu intentie sau fara, numeroase porecle cand descriu protagonistii lumii noastre pop-rock, zicand: Ciocu, Motu, MS, Tetea, Baba, Prezi - adica Mircea Vintila. Florian Pittis, Doru Istudor. Mircea Baniciu, Dorel Vintila, Doru Stanculescu – pentru a nu aminti decat cateva, altminteri lista ar fi mult mai lunga. Mai lesne de descifrat ar fi prescurtarile onomastice, adica Nicu, Chifi, Grig, Tino – si-ti dai seama ca vorbim de Nicolae Covaci, Sorin Chifiriuc, Florin Grigoras, Antonio Furtuna (iar semnatarul acestor randuri este apelat deseori FSU !). Ei bine, a fost o lunga perioada de timp cand prin RELU se intelegea imediat doar o singura persoana - Aurel Gherghel: asa il stiau muzicieni si muzicanti, instrumentisti si vocalisti, organizatori si impresari, ziaristi si radio-ascultatori.“
  
   
  (Florin-Silviu Ursulescu)
  Show book