Subscribe and enjoy more than 1 million books
Add this book to bookshelf
Grey 902feb64d8b6d481ab8ddda06fbebbba4c95dfa9b7936a7beeb197266cd8b846
Write a new comment Default profile 50px
Grey 902feb64d8b6d481ab8ddda06fbebbba4c95dfa9b7936a7beeb197266cd8b846
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced 7236434c7af12f85357591f712aa5cce47c3d377e8addfc98f989c55a4ef4ca5
Natura mea - cover

Natura mea

Radu Munteanu-Mihai, Cornelia Munteanu

Publisher: Radu Munteanu-Mihai

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

În această carte de culegere de reflecții personale, autorii Cornelia Munteanu și Radu Munteanu-Mihai, soacră și ginere, vă împărtășesc din propriile experiențe de viață. În format text sau poezie, uneori Haiku, vă oferă cu drag observații legate de natura umană, de Mama Natură dătătoare de viață și de importantele legături sufletești: cu sinele și cu marele Creator de Univers.

Other books that might interest you

 • Vampiri si Devillinati - Biciuieste-i PanaRad! - cover

  Vampiri si Devillinati -...

  George Radu Rospinus

  • 0
  • 0
  • 0
  Aceasta carte cuprinde cinci pamflete politice pe care le-am publicat anterior in format electronic, incepand cu anul 2013 si anume: Povestea crizei, Scrisoarea unui vampir sarac pentru poporul Albionului, Vampiri si Devillinati – Brexit, Alegeri americane, Pokemon si Vampy news, La o bere cu Imparatu' si Calarind ursul – Provocarea Tzarului. Aceste schite au fost revizuite si imbunatatite, pe masura ce am acumulat mai multa experienta si cunostinte despre scrierea si publicarea cartilor in format electronic si despre prelucrarea pozelor prin fotoshop, cunostinte pe care le-am dobandit in ultimii ani, invatand cu ajutorul internetului si a ghidurilor oferite de platformele de specialitate. 
  Vom vorbi aici, despre Europa, mai precis despre Uniunea Europeana din care facem si noi parte, o Uniune coplesita de tot felul de crize si sufocata de Austeritate, ai carei dervisi, condusi de aceasta consecventa FierFrau, se rotesc si rotesc ametitor maciuca austeritatii, zdrobind in dansul lor ritualic state si natiuni europene, dupa ce au pompat cu generozitate sute de miliarde de euro in salvarea " saracelor banci"... 
  Privind evolutia Uniunii si modul cum este organizata si condusa aceasta de "fetele acelea de tigaie" care isi spun comisari, in frunte cu presedintele lor neales, nu poti sa nu te intrebi: vor ei sa salveze si sa ajute Uniunea Europeana si natiunile componente sau sunt doar niste "marionete Bilderberg" (conform teoriei conspiratiei) care folosesc "criza datoriilor", "eurocriza" si "austeritatea" ca niste vectori de presiune, incercand sa desfaca statele in simple regiuni fara suveranitate si natiunile, in simpli indivizi fara nationalitate pentru a putea fi mai usor de dominat si inglobati in statul federal Europa, la care viseaza Devillinati?... 
  Asa ca, in aceste momente, vrem, nu vrem, trebuie sa ne implicam cumva, daca nu vrem ca noi si copii nostri sa devenim sclavii Devillinati-lor…si noi ne-am gandit ca si RASUL poate fi o arma in calea RAULUI si ajuta la demascarea lor si a oribilelor planuri pe care le au. In aceste vremuri tulburi, cand scala democratiei este atat de sus pe cat o permit serviciile secrete, iar multe state si organisme internationale par a fi conduse de Agentii Devillinati-lor, iar Uniunea Europeana de marionetele lor Builderberg, sa speram, ca vom avea taria sa rezistam si sa luptam, fiecare cum poate…iar eu am ales umorul satiric, umorul pamfletar, plesnindu-i si biciuindu-i…pana rad!...Nu am uitat acea frumoasa si hotarata luare de atitudine a acestor sefi de state in cazul "Charlie Hebdo" pentru libertatea de expresie, ba as spune ca ma bazez pe ea, sperand ca nu ma vor lua "in vizor", ci dimpotriva vor rade si ei la final, impreuna cu mine si cititorii mei…Rasul te face mai uman, doamnelor si domnilor presedinti, regi si regine, imparati, printi si premieri, komisari, agenti si vedete…"Je suis Charlie" si hai sa radem impreuna… daca puteti!  
   De cate ori veti auzi despre terorism si antiterorism, Big Brother, razboiul din Siria si Irak, ISIS, cote de refugiati obligatorii, crize economice si financiare, austeritate, microcipuri, eliminarea cash-ului, vaccinarea obligatorie, alimente modificate genetic, chemtrails, corectitudine politica, incalzire globala, fake news, mai multa Europa, cedare de suveranitate, moneda unica, societate civila, fundatii si ONg-uri, #rezist, coruptie si anticoruptie, pharma, drepturile LGBTQ, etc., etc., va rugam sa ciuliti bine urechile si sa nu dati crezare asa usor, numitei Mainstream Media, adica principalelor televiziuni si ziare…in spatele lor si al cuvintelor enumerate mai sus, se gasesc intotdeauna DEVILLINATI , ei si corporatiile lor, ranjind satisfacuti si urmandu-si Agenda…  
  Show book
 • Printre arabii din sudul Irakului - cover

  Printre arabii din sudul Irakului

  Wilfred Thesiger

  • 0
  • 1
  • 0
  În cei opt ani petrecuţi la jumătatea secolului trecut în ţinuturile mlăştinoase de la confluenţa Tigrului cu Eufratul, Wilfred Thesiger a ajuns să-i înţeleagă şi să-i admire pe locuitorii din această zonă şi stilul lor de viaţă neschimbat de milenii. Călătorind din sat în sat cu canoea, Thesiger vede case din stuf cu o arhitectură impresionantă, canale şi lacuri pline de peşti şi păsări acvatice, insule plutitoare şi turme de bivoli de apă, asistă la vânători de mistreţi, la accidente, conflicte şi vendete. Astfel îi cunoaşte pe oamenii acestei regiuni, arabi curajoşi, ospitalieri şi loiali, care aveau să sufere enorm de pe urma distrugerilor din timpul regimului lui Saddam Hussein. Cartea sa este un omagiu adus acestor oameni şi o mărturie tulburătoare despre o cultură şi un ecosistem care astăzi aproape că au dispărut.
  Show book
 • Jurnal rusesc - cover

  Jurnal rusesc

  John Steinbeck

  • 0
  • 0
  • 0
  Apărut pentru prima dată în 1948, Jurnal rusesc este relatarea unei călătorii inedite făcute de John Steinbeck în Uniunea Sovietică în anii de început ai Războiului Rece. Însoțit de fotograful Robert Capă, romancierul american vizitează Moscova, dar călătorește și în alte locuri din U.R.S.S.: ajunge în Stalingradul distrus de război, vizitează Kievul și capitala georgian[ Tbilisi și e oaspetele unor colhozuri sovietice. Intenția declarată a scriitorului, de a descrie cu obiectivitate o țară străină, necunoscută și amenințătoare, etichetată în Statele Unite drept „dușman” ideologic, are ca rezultat o relatare superbă, cu valoare istorică și literară. În Jurnal rusesc obiectivitatea jurnalistică se împletește cu talentul narativ al prozatorului, iar comentariul aparent inocent, umorul subtil și ironia rafinată dau un plus de farmec unei descrieri empatice, plină de înțelegere, a unei lumi altfel greu de înțeles.
  Show book
 • Pe jos în Himalaya - cover

  Pe jos în Himalaya

  Levison Wood

  • 0
  • 0
  • 0
  După călătoria sa de-a lungul Nilului, cea mai provocatoare expediţie de până acum a lui Levison Wood porneşte din Afganistan de-a lungul Drumului Mătăsii şi traversează cinci ţări, inclusiv misteriosul regat Bhutan. Pe urmele marilor exploratori, Levison Wood străbate ţinuturile de la poalele munţilor Himalaya şi întâlneşte personaje fascinante – cărăuşi, mistici, soldaţi, traficanţi şi păstori. Merge pe drumurile folosite de localnici, descoperind poveşti de viaţă emoţionante, înfruntă pericole pe Linia de Control dintre Pakistan şi India sau în teritoriile disputate din Kashmir şi este martorul dezastrelor provocate de cutremur în Nepal. În şase luni, Wood şi ghizii săi parcurg peste 2.700 de kilometri pe acoperişul lumii – o lume aflată în pragul unor schimbări dramatice. Seria de documentare despre expediţia lui Levison Wood în Himalaya a fost difuzată de Channel 4.
  Show book
 • O plimbare în pădure Redescoperind America pe cărările Munților Apalași - cover

  O plimbare în pădure...

  Bryson Bill

  • 0
  • 0
  • 0
  Appalachian Trail, unul dintre cele mai lungi trasee montane din lume, străbate 14 state pe o distanță de peste 3.400 de kilometri, de-a lungul Coastei de Est americane. Dornici să admire peisajele superbe de pe această rută, Bill Bryson și prietenul său Stephen Katz hotărăsc să o parcurgă pe jos de la un capăt la celălalt. Ei pornesc din statul Georgia, în sud, și își încheie drumeția în Maine, fără să reușească totuși să-și respecte întocmai planul inițial. Urșii, pumele, șerpii, plantele otrăvitoare și insectele purtătoare de boli pe care le-ar putea întâlni pe traseu ar descuraja un om obișnuit, dar nu și pe ambițiosul explorator Bill Bryson. Deși are parte de hărți prost întocmite, de condiții meteo îngrozitoare și de un companion morocănos, el face tot ce poate să învingă obstacolele și să-și împlinească, după cum spune, țelul de o viață: să nu moară în sălbăticie. O plimbare în pădure a fost ecranizată în 2015, cu Robert Redford și Nick Nolte în rolurile principale.
  Show book
 • În Patagonia - cover

  În Patagonia

  Bruce Chatwin

  • 0
  • 1
  • 0
  „Întotdeauna mi-am dorit să merg acolo“, spunea Bruce Chatwin în 1972, văzând o hartă a Patagoniei. Doi ani mai târziu ajungea în această regiune a Americii de Sud, unde avea să rămână mai multe luni. În urma acestei aventuri s-a născut povestea care avea să-l consacre ca autor de cărți de călătorie. Plină de descrieri fascinante, de remarcabile fărâme de istorie și de întâmplări de neuitat, În Patagonia a devenit bestseller încă de la publicarea sa în 1977. Bruce Chatwin ne poartă pe cărări necunoscute, în căutarea urmelor unor vechi legende, a urmașilor imigranților galezi sau a cabanei construite de Butch Cassidy.
  Show book