Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Comorile Dharmei - Un curs de meditatie asupra buddhismului tibetan - cover

Comorile Dharmei - Un curs de meditatie asupra buddhismului tibetan

Rabten Gheșe

Publisher: Edition Rabten

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Comorile Dharmei arată că învățăturile lui Buddha sunt de fapt o
adevărată avuție. Dacă suntem capabili să vedem sau să recunoaștem
valoarea lor și să le punem corect în practică, noi ne vom bucura
nu doar de binefaceri temporare, ci și de o fericire definitivă. Când
ignoranța, egoismul, cupiditatea, aversiunea, orgoliul și invidia pun
stăpânire pe fluxul nostru mental, în locul păcii și fericirii la care
năzuim, ele generează dificultăți și suferințe nesfârșite atât pentru
noi înșine cât și pentru ceilalți. Când, însă, mulțumirea, mărinimia,
răbdarea, compasiunea, înțelepciunea sunt puternic înrădăcinate în
minte, chiar și condițiile potrivnice devin cauze binefăcătoare. În
măsura în care ele nu fac parte integrantă din natura minții, este cu
putință să eliminăm în totalitate aceste imperfecțiuni și să dezvoltăm
aspectele pozitive ale minții noastre prin metode corespunzătoare.
Aceste metode constituie esența învățăturilor lui Buddha și conținutul
acestei cărți.

Gheșe Rabten Rinpoce s-a născut în
Tibet în anul 1920 și a fost un Maestru
de meditație deplin realizat. În 1964
devine unul din asistenții de filosofie ai
S.S. Dalai Lama. A scris un număr mare
de cărți importante asupra Dharmei și
a fondat în Europa mai multe centre
unde se studiază buddhismul tibetan:
Rabten Choeling în Elveția, Tashi Rabten
în Austria, Ghe Phel Ling în Italia,
Centrul Tibetan în Hamburg.

Other books that might interest you

 • Sensibilitate şi istorie în secolul XVIII românesc - cover

  Sensibilitate şi istorie în...

  Stefan Lemmy

  • 0
  • 0
  • 0
  Pentru români, veacul XVIII n-a fost sub semnul „fericirii”, ca în alte părţi ale continentului. Stăpânirea străină, războaiele, instabilitatea politică şi precaritatea economică au încetinit dezvoltarea societăţii şi au avut repercusiuni asupra vieţii cotidiene. În această carte deschizătoare de drum în istoriografia românească a mentalităţilor, Ştefan Lemny repune în lumină secolul fanariot, schiţând un tablou viu al societăţii sub cele mai variate aspecte: de la locuinţele celor bogaţi ori săraci până la veşminte, de la iubire şi viaţa de familie până la moarte, de la climă până la sensul pe care îl avea atunci patria.
  Show book
 • Civilizatia romana moderna neimplinita - cover

  Civilizatia romana moderna...

  Alexandru Radu

  • 0
  • 0
  • 0
  România, înainte de a fi un stat cu adevărat modern, a fost unul național. Această necesitate istorică a devenit apoi ambiție culturală, deoarece problema identității românești a devenit chestiunea centrală în toate dezbaterile culturale ale secolelor XIX și XX. 
  Tradiționaliștii și moderniștii, prin sentințele culturale pe care leau dat, în loc de soluții, au oferit neîmpliniri, de aici, în viziunea lui Radu Alexandru, importanța realizării unei sinteze care susține natura dublă a identității românești. 
  Nu suntem nici orientali, nici europeni cu totul. Avem nevoie să știm acest lucru și să îl acceptăm cu maturitatea specifică unei națiuni care șia găsit propriul drum identitar și care își construiește cu încredere și calm viitorul.
  Show book
 • Planul Pentru România - 7 revoluții intelectuale pentru o țară în care vrem să rămânem - cover

  Planul Pentru România - 7...

  Sebastian I. Burduja

  • 0
  • 0
  • 0
  SEBASTIAN BURDUJA este economist și expert în dezvoltare regională. Secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, vicepreședinte al Partidului Național Liberal și președinte PNL Sector 1.
   
  A lucrat la Banca Mondială în Washington D.C. și a fost consultant al Dalberg, companie specializată în proiecte de țară. Co-fondator și președinte de onoare al Ligii Studenților Români din Străinătate și membru fondator al Fundației CAESAR. Autorul cărții Între speranță și deziluzie. Democrație și anticorupție în România postcomunistă (Curtea Veche, 2016). Doctor în economie (summa cum laude, ASE București), dublu masterat Harvard Business School și Harvard Kennedy School of Government, licențiat cu onoruri și merite deosebite al Universității Stanford.
   
  *
   
  „În acest moment de creștere a frustrării și dezamăgirii față de democrație la nivel global, primim un mesaj important de speranță și angajament democratic de la unul dintre cei mai promițători tineri gânditori și practicieni ai politicii din Europa postcomunistă. Sebastian Burduja ne arată că cea mai bună cale pentru succesul național al României stă în democrația liberală inovativă, antreprenorială, responsabilă, mai adânc integrată în Europa și în lume.“  LARRY DIAMOND, Mr. Democracy, Stanford University
   
  „Sebastian Burduja este un vizionar și un lider autentic al cărui standard moral este de neegalat. Dintre toți studenții pe care i-am avut vreme de 16 ani la Harvard, Sebastian se află în top, fiind cel despre care aș paria că va ajunge lider mondial. Este un dar pentru România și poporul ei.“ STEVE JARDING, Harvard Teacher of the Year
  Show book
 • Numărătoarea inversă - cover

  Numărătoarea inversă

  Richard Overy

  • 0
  • 0
  • 0
  Cartea de față vrea să relateze succint, dar temeinic, evenimentele petrecute în cei douăzeci de ani de insecuritate și criză ce au urmat Marelui Război. Indiferent cât de puternice sau de durată au fost forțele ce au dus la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, a existat un moment când principalii actori pe scena istoriei s-au văzut nevoiți să se confrunte cu aceste forțe și să ia anumite decizii.
   
  Marile evenimente ale istoriei își generează o dinamică și o desfășurare proprii. Din perspectiva noastră, a celor de acum, al Doilea Război Mondial pare să fi izbucnit din cauza crizei internaționale provocate de Germania lui Hitler. Însă nimic din ce se întâmplă în istorie nu este inevitabil, după cum va încerca să demonstreze acest volum. Dialogul straniu între sistem și actorii lui se află la baza relatării istorice. Evenimentele înseși pot fi, în același timp, cauză și efect – la fel cum s-a întâmplat ș
  Show book
 • Europa - O Istorie Naturala - cover

  Europa - O Istorie Naturala

  Tim Flannery

  • 0
  • 0
  • 0
  De la autorul de bestselleruri internaționale și faimosul om de știință Tim Flannery, o istorie a Europei așa cum nu a mai fost scrisă: o poveste ecologică a pământului însuși și a forțelor care au modelat viața.În Europa – O istorie naturală, omul de știință, exploratorul și conservaționistul Tim Flannery aplică și istoriei Europei abordarea interdisciplinară elocventă pe care a folosit-o la istoriile ecologice dedicate Australiei și Americii de Nord. El începe acum 100 de milioane de ani, când continentele Asia, America de Nord și Africa au interacționat pentru a crea un arhipelag de insule care va deveni ulterior Europa pe care o cunoaștem azi. Tocmai pe aceste vechi tărâmuri tropicale au evoluat primele organisme distinct europene, de la broasca-mamoș, care a rezistat de la începuturile existenței continentului, la elefanții, crocodilii și rechinii gigantici care au apărut pentru a dispărea ulterior. Explorează schimbările monu - mentale aduse de impactul devastator al cometelor și ne arată cum au transformat schimbările atmosferice rapide Arhipelagul Euro - pean într-o singură masă de pământ în timpul Eocenului. Pe măsură ce povestea traversează milioane de ani de istorie evoluționistă, Flannery își îndreaptă, în cele din urmă, atenția asu - pra propriei noastre specii, descriind impactul imens pe care l-au avut oamenii asupra florei și faunei continentului – la 30 000 de ani de la sosirea noastră în Europa, rinocerul lânos, ursul de peșteră și elanul gigant, printre altele, aveau să dispară complet. Povestea continuă până în prezent, Flannery descriind rolul conducător al Europei în prezervarea vieții sălbatice, gândindu-se și la viitorul continentului: ajutându-se de progresul în tehnologia de editare genetică, oamenii de știință europeni lucrează pentru a recrea unele dintre creaturile dispărute ale continentului, precum marele bivol din pădurile primordiale ale Europei sau chiar mamutul lânos. Scrisă cu combinația caracteristică lui Flannery de proză elegantă și expertiză științifică, Europa – O istorie naturală narează istoria naturală dramatică și evoluția dinamică a unuia dintre cele mai cunoscute locuri de pe Pământ. 
  Show book
 • O istorie a Orientului Apropiat în Antichitate (cca 3000 - 323 îHr) - cover

  O istorie a Orientului Apropiat...

  Marc Van De Mieroop

  • 0
  • 0
  • 0
  În Orientul Apropiat își au originea multe dintre elementele pe care le asociem cu civilizația avansată, ca agricultura, urbanizarea, statele, scrierea sau legile. Marc Van De Mieroop urmărește evoluția civilizațiilor din această regiune aflată la întâlnirea a trei continente, de la apariția scrierii, primele orașe din Mesopotamia și regatele babilonian și hitit, până la marile imperii ale asirienilor și persanilor și transformările radicale provocate de cuceririle lui Alexandru cel Mare. Cartea sa, care include hărți și imagini, precum și fragmente din texte orientale, aduce o lumină nouă în istoria unei zone și a unei epoci cruciale în evoluția omenirii.
  Show book