Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Zbor in trecut - cover

Zbor in trecut

Kate Quinn

Publisher: Litera Media Group

  • 2
  • 2
  • 0

Summary

Îndrăzneață și neînfricată, Nina Markova a visat întotdeauna să zboare. Când naziștii atacă Uniunea Sovietică, ea riscă totul pentru a se alătura legendarelor Vrăjitoare ale Nopții, un regiment exclusiv feminin care face raiduri nocturne și distruge orașele nemțești. Blocată în spatele liniilor inamice, Nina este urmărită de o ucigașă nazistă cunoscută sub numele de Prădătoarea și numai vitejia și viclenia reușesc să o mențină în viață.Transformat de ororile la care a asistat în al Doilea Război Mondial, de la plaja Omaha până la procesele de la Nürnberg, corespondentul de război britanic Ian Graham a devenit vânător de naziști. Cea mai dorită țintă, însă, Prădătoarea, îi scapă mereu printre degete. Așa că își unește forțele cu singura martoră care i-a scăpat asasinei: Nina cea arogantă și obraznică.Crescând în Bostonul postbelic, Jordan McBride, în vârstă de șaptesprezece ani, este hotărâtă să devină fotograf. Când tatăl ei, văduv de mult, vine în mod neașteptat acasă cu o nouă logodnică, Jordan este încântată. Dar văduva sosită din Germania are un aer ciudat, iar Jordan, sigură că familia ei este în pericol, începe să scormonească trecutul noii sale mame vitrege, descoperind fapte incredibile...„Este o poveste palpitantă despre prădător și pradă, despre exces și căință, dar mai ales despre puterea de neclintit a adevărului. Un real triumf!“ Pam Jenoff, autoarea bestsellerului Povestea unui orfan
Available since: 10/01/2020.

Other books that might interest you

  • Acest soare care ma orbeste - cover

    Acest soare care ma orbeste

    Sorin Draghici

    • 0
    • 0
    • 0
    Cu o scriitura alerta, rasfatata uneori, cu efecte premeditate a caror combinatorie nu se dezvaluie pana la final, Sorin Draghici ofera in acest roman una dintre ocaziile de neratat de a te bucura de literatura, vara. Provocator, autorul alege sa intre in pielea unei domnisoare, apoi doamne si demonstreaza in felul acesta ca literatura ramane cel mai sustenabil exercitiu de zamislire de forme de viata dintre toate. Aceasta nu este insa decat prima dintre provocarile la care scriitorul isi supune cititorul.Pe relatia Targu-Mures – Atena – Bucuresti – Buenos Aires nu circula niciun avion direct. Ramane sa va imbarcati intr-un roman care promite, de la bun inceput, o croaziera improbabila, geografica dar si istorica. Nu in ultimul rand, romanul lui Draghici ar putea fi premiat nu doar literar, ci si gastronomic.Desi nu exista stele Michelin pentru literatura, initiativa ar trebui formulata. Pentru ca nu doar ca o societate de femei si barbati fascinante si fascinanti se iubesc, admira, calatoresc si dribleaza vitregiile unei istorii nu prea indepartate, dar ele si ei stiu sa se bucure de viata. O viata care se scrie in greaca veche si noua, una in care cultura si natura reprezinta un cuplu atat de sudat, incat nici nu ti-ai putea imagina ca ele ar fi fost, multa vreme, separate de prejudecati si mituri culturale.Cititorul trebuie avertizat ca se poate indragosti de multe dintre personajele care locuiesc in aceasta poveste petrecuta in prima jumatate a secolului trecut; de asemenea, el trebuie sa stie ca povestea in care patrunde nu-l va dezamagi decat din cauza inevitabila a sfarsitului ei. Daca orice minune dureaza trei zile, ei bine, el va petrece cu Eliza si Maria, dar si cu Andreas si Athanasios, trei ore concentrate sau trei dimineti de calistenie a afectelor si a imaginatiei. In sfarsit, e important sa-i spunem cititorului ca, daca faptul ca povestea are un final face parte din nedesavarsirea a tot ce e viu, totusi, finalul povestii va fi unul puternic.
    Show book
  • Transfer - cover

    Transfer

    Liviu Ioan Stoiciu

    • 0
    • 0
    • 0
    În 1977, anul marelui cutremur, Olimpiu este un tânăr pedagog la un internat de liceu din provincie, fără vreo perspectivă de avansare profesională şi având relaţii uneori de-a dreptul periculoase cu elevii pe care îi supraveghează. Are o soţie, Dida, şi un fiu, Mihai, iar apartamentul lor este mereu călcat de socri, de părinţi, de fraţi şi surori. Dintre aceştia se remarcă Radu, fratele Didei, diagnosticat cu o boală psihică, dar care, după cum descoperă Oli, are de fapt abilitatea de a transfera în conştiinţa sa spiritul unui plutonier al armatei române din 1917 şi notează cu acribie povestea acestuia într-un jurnal. Cititorul devine astfel martorul vieţii cotidiene sub regimul comunist, marcată de sordid şi de frica de autorităţi, precum şi al momentelor tensionate prin care treceau soldaţii români spre finalul Primului Război Mondial. Două lumi îndepărtate şi la fel de cenuşii se întâlnesc în Transfer, o frescă a unor epoci de mult apuse.
    Show book
  • Copiii arborelui de jacaranda - cover

    Copiii arborelui de jacaranda

    Sahar Delijani

    • 0
    • 0
    • 0
    Romanul urmărește destinele a trei generații de iranieni prin prisma arestărilor și încarcerărilor din Teheran, în anii care au urmat Revoluției din 1979 și victoriei fundamentalismului islamic. În acest tablou se disting câteva motive centrale, mereu aceleași: zidurile închisorii Evin, simbol al regimului opresiv, străzile și traficul haotic al Teheranului – spațiu public al fricii și vulnerabilizării, dar și al expresiei politice, sau spațiul intim și sigur al caselor și curților interioare, în care memoria se păstrează la umbra nelipsitelor flori ale arborelui de jacaranda.
    Show book
  • Misiunea - cover

    Misiunea

    Stephen Crane

    • 0
    • 0
    • 0
    In mintea lui Coleman se derulau imagini din trecut, exact asa cum se spune ca se intampla cu persoanele care sunt pe moarte. Dar nu regreta nici una dintre faptele rele; regreta numai momentele trecute de liniste si protectie. Nu mai era un erou care plecase sa-si salveze iubita. Era un sclav care incerca cu disperare sa scape din cele mai tiranice si mai incredibile imprejurari. Aproape ca si-a jurat ca daca Dumnezeu, in care nu prea credea, il va ajuta sa iasa din aceasta sclavie, niciodata nu se va mai aventura, nici macar un milimetru, spre orice situatie periculoasa...
    Show book
  • Copiii războiului - cover

    Copiii războiului

    Varujan Vosganian

    • 0
    • 0
    • 0
    O scrisoare cu un mesaj pe cât de surprinzător, pe atât de tulburător redeschide pentru Matei Visarion traumele trecutului. Un pelerinaj în sine însuși – în care victimele și călăii, nesăbuința și înțelepciunea, misterul și confesiunea, nostalgiile și speranțele se amestecă într-o succesiune de întâmplări care ține atenția cititorului trează până la ultima pagină – sugerează că rănile, dacă nu se redeschid, nu se pot cu adevărat vindeca. Amploarea acțiunii și varietatea personajelor, acoperind întreaga perioadă a României postbelice, fac ca fiecare cititor să se regăsească, într-un fel sau altul, printre personajele cărții, prin situațiile în care ele sunt puse să acționeze ori prin constatările lor, pe rând amare și hazlii. Romanul aduce, prin forța de expresie a literaturii, o completare necesară istoriei ambigue, controversate și, în orice caz, nepovestite până la capăt a comunismului și postcomunismului românesc. Această poveste adevărată despre copiii războiului pune în fața eroilor cărții opțiunea fundamentală a condiției umane, cea dintre uitare, răzbunare și iertare, lăsându-l pe fiecare dintre ei să aleagă și îndemnându-i pe cei care parcurg aceste pagini să aibă, la rândul lor, curajul propriei opțiuni.
    Show book
  • Un singur cer deasupra lor - cover

    Un singur cer deasupra lor

    Ruxandra Cesereanu

    • 0
    • 0
    • 0
    Un roman-frescă despre transformările de natură umană și socio-politică petrecute în România de la începuturile obsedantului deceniu comunist până după revoluția din 1989. Micile istorii ale unor oameni aflați de partea puterii comuniste sau împotriva ei (luptători în munți, deportați, deținuți politici, disidenți, frontieriști, revoluționari, dar și lideri ai Securității, președinți de stat, torționari, informatori și mulți alții) sunt înglobate și dau contur istoriei mari.
    Show book