Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Campanii și bătălii - 01 - Războaiele Medice 499–386 îHr - cover

Campanii și bătălii - 01 - Războaiele Medice 499–386 îHr

Philip de Souza

Publisher: Litera Media Group

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

„Aceste volume oferă o relatare concisă şi lucidă a unor campanii militare (...), precum şi o analiză pătrunzătoare a strategiilor şi a modului de conducere.Ideale pentru şcoală, dar şi pentru lecturi la gura sobei.“James M. McPherson, câştigător al Premiului PulitzerAceastă carte acoperă una dintre perioadele definitorii ale istoriei europene. Seria de războaie între grecii epocii clasice și Imperiul Persan a produs faimoasele bătălii de la Maraton, Termopile și Salamina, precum și o încercare eșuată de a-l detrona pe regele persan în 400 î.Hr., ceea ce a constituit un punct de plecare pentru cuceririle lui Alexandru cel Mare. A spune povestea unor evenimente monumentale, a unor vieți de personaje celebre și a acelor societăți și culturi care le-au produs, și a explica de ce și cum s-au produs aceste conflicte a fost țelul lui Herodot, „părintele istoriei“, a cărui relatare despre aceste confruntări este sursa acestui volum și prima carte pe care o putem numi cu adevărat „istorie“.

Other books that might interest you

 • Comorile Dharmei - Un curs de meditatie asupra buddhismului tibetan - cover

  Comorile Dharmei - Un curs de...

  Rabten Gheșe

  • 0
  • 0
  • 0
  Comorile Dharmei arată că învățăturile lui Buddha sunt de fapt o
  adevărată avuție. Dacă suntem capabili să vedem sau să recunoaștem
  valoarea lor și să le punem corect în practică, noi ne vom bucura
  nu doar de binefaceri temporare, ci și de o fericire definitivă. Când
  ignoranța, egoismul, cupiditatea, aversiunea, orgoliul și invidia pun
  stăpânire pe fluxul nostru mental, în locul păcii și fericirii la care
  năzuim, ele generează dificultăți și suferințe nesfârșite atât pentru
  noi înșine cât și pentru ceilalți. Când, însă, mulțumirea, mărinimia,
  răbdarea, compasiunea, înțelepciunea sunt puternic înrădăcinate în
  minte, chiar și condițiile potrivnice devin cauze binefăcătoare. În
  măsura în care ele nu fac parte integrantă din natura minții, este cu
  putință să eliminăm în totalitate aceste imperfecțiuni și să dezvoltăm
  aspectele pozitive ale minții noastre prin metode corespunzătoare.
  Aceste metode constituie esența învățăturilor lui Buddha și conținutul
  acestei cărți.
  
  Gheșe Rabten Rinpoce s-a născut în
  Tibet în anul 1920 și a fost un Maestru
  de meditație deplin realizat. În 1964
  devine unul din asistenții de filosofie ai
  S.S. Dalai Lama. A scris un număr mare
  de cărți importante asupra Dharmei și
  a fondat în Europa mai multe centre
  unde se studiază buddhismul tibetan:
  Rabten Choeling în Elveția, Tashi Rabten
  în Austria, Ghe Phel Ling în Italia,
  Centrul Tibetan în Hamburg.
  Show book
 • Intre viata si carti - cover

  Intre viata si carti

  N. Steinhardt

  • 0
  • 0
  • 0
  „Deschis în fața suprarealismului, a literaturii onirice, a noului val (Nouveau Roman), N. Steinhardt le apreciază și în măsura în care dislocările, discontinuitatea, descompunerile, fracturile de limbaj ori de realitate imaginară sunt urmate de o recompunere, de o reunificare, de o reasamblare după alte coordonate. Pentru că el, pe urmele lui Charles Péguy, consideră că Răul este cel care «nu se compune», care se opune organizării vieții spiritualizate. 
  Cel care în textele sale interbelice, în special în cele din Revista burgheză, aducea un elogiu formelor ca expresii ale onorabilității sociale nu putea desconsidera acum ideea de formă, dimpotrivă. Ceea ce privește el cu condescendență este miza totalitară pe formă, forma vidată de sens. Cel care își dovedise din plin disponibilitățile ludice în volumul de debut În genul... tinerilor și le va dovedi și mai târziu – dintr-o altă perspectivă – prin gestul împăcării cu avangarda ori prin textele admirative despre scriitorii Generației ’80 nu putea să rămână imun la ideea culturii și a artei ca joc (în sensul lui Huizinga). Numai că el nu putea să vadă în jocul cultural doar o prestidigitație tehnică, glacial-formală, pentru el jocul era tot o ipostază a «întrupării».“ (George Ardeleanu)
  Show book
 • Didactica matematicii pentru învățământul primar - cover

  Didactica matematicii pentru...

  Constantin Petrovici

  • 1
  • 2
  • 0
  Destinat celor care studiază pedagogia învățământului primar, dar și învățătorilor care doresc să-și aprofundeze cunoștințele în domeniu, volumul oferă informații esențiale despre metodologiile de predare a noțiunilor matematice în învățământul primar. Sunt descrise strategii pentru formarea conceptelor de bază, precum cel de număr natural, operațiile cu numere naturale și fracții, utilizarea unităților de măsură, însușirea elementelor de geometrie și rezolvarea problemelor. Prezentarea acestor strategii include aspectele psihopedagogice legate de implementarea curriculumului național, proiectarea activităților, în special a celor integrate, etapele, formele și instrumentele de evaluare, iar exemplele cuprind planificări, proiecte didactice și probe de evaluare.
  Show book
 • Literatura romana sub comunism: 1948-1964 (Vol I) - cover

  Literatura romana sub comunism:...

  Eugen Negrici

  • 0
  • 0
  • 0
  Literatura romana sub comunism. 1948-1964 este primul volum din noua versiune substantial revizuita a sintezelor anterioare ale profesorului Eugen Negrici despre poezia si proza din Romania comunista. Panorama a compromisurilor si manipularilor propagandistice studiul cucereste printr-o combinatie specifica de nerv polemic subtilitate critica si spirit sistematic propunand o abordare lipsita de menajamente a unei epoci ce nu inceteaza sa provoace controverse. Un bestseller critic si o carte imposibil de evitat pentru cei care vor sa inteleaga mai bine cum a supravietuit literatura romana in vremuri de restriste.„Literatura romana sub comunism nu este o istorie literara in acceptia obisnuita a termenului intrucat nu-si propune sa inregistreze metodic productia literara din perioada 1948-1989. Ea urmareste cu deosebire evolutia fenomenului artistic romanesc in conditiile tragice ale unei societati opresive si eforturile exceptionale ale scriitorilor romani de a gasi caile si mijloacele prin care sa faca sa functioneze cu cat mai putine concesii institutia literaturii.Renuntand la primul capitol al cartii – cel dedicat istoriei raportului literaturii cu propaganda in acelasi timp cel vinovat de „partinire“ – aceasta a II-a editie va fi scutita de asprimi incrancenari si lamentatii. Ceea ce va produce poate dezamagire in randul celor care considera ca asemenea rabufniri neacademice au totusi noima lor dupa anii de teroare fizica si psihica.“ (Eugen Negrici)
  Show book
 • Despre iubire - cover

  Despre iubire

  Andreas Capellanus

  • 0
  • 0
  • 0
  Considerată unul dintre cele mai importante tratate medievale despre iubirea curtenească, scrierea lui Andreas Capellanus a generat în ultimele decenii o amplă literatură ce a repus în discuție acel mod de a iubi sau de a exprima literar iubirea care, începînd din secolul al XII-lea, a devenit paradigmatic în cultura europeană. Formulînd o întrebare esențială – dacă iubirea este un dat al naturii sau un produs al culturii –, tratatul angajează studiile culturale, istoria ideilor, filosofia și literele într-un efort de înțelegere istorică a ceea ce astăzi ne apare mai intim, mai firesc, mai anistoric și mai cotidian. Din cuprins: Ce este iubirea • Ce persoane sunt capabile de iubire • Cum se dobîndește iubirea și în cîte feluri • Despre iubirea călugărițelor • Despre iubirea țăranilor • Despre iubirea curtezanelor • În ce fel scade iubirea • În ce fel se sfîrșește iubirea
  Show book
 • Adepții fanatici: reflecții asupra naturii mișcărilor de masă - cover

  Adepții fanatici: reflecții...

  Eric Hoffer

  • 0
  • 1
  • 0
  O analiză vizionară, provocatoare a naturii mișcărilor de masă și a modului în care individul devine fanatic, cartea indică tipurile de personalitate și motivele celor care aderă la diferite mișcări, de ce și cum încep, progresează și se sfârșesc mișcările de masă, dar și asemănările dintre ele, indiferent că sunt politice, sociale, religioase sau de altă factură. Hoffer susține că mișcările de masă sunt interșanjabile și că, radicale sau reacționare, ele tind să atragă același tip de adepți și folosesc aceleași tactici, chiar și atunci când obiectivele sau valorile lor declarate diferă.
  Show book