Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
50 de idei pe care trebuie sa le cunosti - Religie - cover

50 de idei pe care trebuie sa le cunosti - Religie

Peter Stanford

Publisher: Litera Media Group

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Scrierile anterioare ale lui PETER STANFORD având ca subiect istoria, teologia şi semnificaţia culturală a ideilor religioase includ: What We Talk About When We Talk About Faith; Martin Luther: Catholic Dissident; Judas: The Troubling History of the Renegade Apostle; The Devil – A Biography; Heaven – A Traveller’s Guide to the Undiscovered Country şi The She-Pope, o investigaţie asupra legendei papesei Ioana. Este colaborator principal la Daily şi Sunday Telegraph şi scrie pentru Independent, Observer, Daily Mail şi Tablet. A prezentat programe pentru BBC 1, Channel 4 şi Channel 5, dar şi pentru BBC Radio 2 şi Radio 4 şi pentru BBC World Service.

Other books that might interest you

 • Viața între două lumi - cover

  Viața între două lumi

  Irene Matoko

  • 0
  • 0
  • 0
  Irene Matoko, româncă cu tată congolez, scrie cu lacrimi în ochi și cu durere în suflet. Scurta sa relatare ne impresionează profund și ne face să ne întrebăm cum este posibil ca, în secolul XXI, să persiste în sufletele unor oameni ura de rasă și prejudecățile în fața trăsăturilor fizice native ale semenilor noștri. 
  Din păcate, profesori și colegi, persoane la care ne-am aștepta cel mai puțin să prigonească o ființă umană pentru simplul fapt că are pielea de altă culoare, acționează brutal și inuman împotriva unor copii nevinovați. 
  Citiți cartea aceasta și plângeți. Citiți cartea aceasta și priviți-vă în oglindă. Citiți această carte și amintiți-vă de cele două porunci ale lui Isus: iubește-l cu toată ființa pe Dumnezeu (acesta, care a creat rasele umane) și iubește-l pe semenul tău ca pe tine însuți. 
  Chiar dacă semenul tău are altă culoare.
  Show book
 • Iubindu-l Pe Pablo Urandu-l Pe Escobar - cover

  Iubindu-l Pe Pablo Urandu-l Pe...

  Virginia Vallejo

  • 0
  • 0
  • 0
  În iulie 2006, un avion al Agenţiei de Combatere a Drogurilor din SUA o scotea pe Virginia Vallejo din Columbia. Viaţa sa era în pericol pentru că acceptase să fie martorul-cheie în cele mai importante două procese penale din a doua jumătate a secolului XX din ţara sa: asasinarea unui candidat la preşedinţie şi asaltul asupra Palatului de Justiţie, ocazie cu care muriseră circa o sută de persoane, printre acestea magistraţi, forţe de ordine şi civili. Cu 28 de ani mai devreme, Virginia Vallejo era prezentatoare de televiziune în Columbia şi model care apărea pe copertele principalelor reviste. În 1982, îl cunoştea pe Pablo Escobar, un misterios om politic de 33 de ani care, în realitate, manevra iţele unei lumi de o bogăţie inegalabilă, în care mare parte din fluxul continuu de bani provenind din traficul de cocaină se canaliza către proiecte caritabile şi campanii electorale ale unor candidaţi la preşedinţie aleşi pe placul lui. Această carte este o pasionantă poveste de dragoste transformată într-o cronică a ororilor şi a ruşinii. În paginile sale este descrisă evoluţia uneia dintre minţile criminale cele mai sinistre ale timpului nostru: capacitatea sa de a semăna teroare şi de a genera corupţie, legăturile dintre afacerile sale ilicite şi diverşi şefi ai statului, asasinatele cărora le-au căzut victime candidaţi la prezidenţiale şi războiul în care a împins o ţară întreagă. Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar este şi unica mărturisire intimă despre legendarul baron al drogurilor, plină de strălucire şi de spirit de supravieţuire, fără a fi lipsită de umor. Virginia Vallejo ne spune această poveste aşa cum nimeni altcineva nu ar fi putut-o face.
  Show book
 • Dulcea mea D-na Eminul meu iubit Corespondenta inedita - cover

  Dulcea mea D-na Eminul meu iubit...

  Mihai Eminescu, Micle Veronic

  • 0
  • 0
  • 0
  Dupa ce armate de istorici literari rascolisera tot ce se putea rascoli: fondul de manuscrise depus de Titu Maiorescu la Academie biblioteci si colectii private arhive din Ipotesti Botosani Iasi Cernauti Blaj Viena Bucuresti si de pe unde il vor mai fi purtat pasii pe Eminescu. Gratie Christinei Zarifopol-Illias culturii romane i se ofera o incredibila restituire documentara. Scrisorile contin detalii importante fie prin noutatea lor fie pentru ca ajuta la confirmari sau la lansarea unor ipoteze neluate pana acum in calcul. Unele dintre ele sunt impresionante dezvaluind suferintele si framantarile poetului bolnav. Relatia sentimentala dintre Eminescu si frumoasa lui muza Veronica va fi reevaluata capatand o alta anvergura. Editia contine reproducerile color ale scrisorilor. 
  Cuprins:Scrisori ale lui Mihai Eminescu catre Veronica Micle; anul 1879; anul 1880; anul 1881; anul 1882; anul 1883; scrisori nedatateScrisori ale Veronicai Micle catre Mihai Eminescu; anul 1878; anul 1880; anul 1881; scrisoare nedatataAddenda; scrisori ale Veronicai Micle catre Harieta Eminovici; o scrisoare a lui Titu Maiorescu catre Mihai Eminescu; o scrisoare a lui Mihai Eminescu catre Veronica Micle; o scrisoare a Veronicai Micle catre Mihai Eminescu
  Show book
 • Rapirea Lui Edgardo Mortara - cover

  Rapirea Lui Edgardo Mortara

  David I. Kertzer

  • 0
  • 0
  • 0
  Bologna: căderea nopții, iunie 1858. O bătaie răsună în ușa negustorului evreu Momolo Mortara. Doi ofițeri ai Inchiziției dau buzna înăuntru și îl iau pe fiul de șase ani al lui Mortara, Edgardo. În timp ce băiatul este smuls din brațele tatălui, mama acestuia se prăbușește. Motivul răpirii lui: fiul a fost botezat în secret de unul dintre servitorii familiei. Conform legii papale, copilul este, prin urmare, catolic, care poate fi luat din mijlocul familiei sale și dus la o mănăstire specială, unde convertirea sa va fi finalizată. Cu această scenă înfiorătoare, istoricul premiat David I. Kertzer începe povestea adevărată despre cum răpirea unui copil a devenit evenimentul declanșator al prăbușirii Vaticanului ca putere seculară. Cartea evocă disperarea familiei modestului negustor, ritmurile vieții cotidiene în ghetoul evreiesc, și studiază, prin intermediul campaniilor revoluționare ale lui Mazzini și Garibaldi și a unor personaje precum Napoleon al III-lea, apariția Italiei ca stat național, modern. Emoționantă și plină de informații, Răpirea lui Edgardo Mortara se poate citi și ca un thriller istoric și ca o analiză a modului în care o tragedie umană singulară poate schimba cursul istoriei. „O poveste palpitantă... Erudiția absolută a lui Kertzer și talentul său fin de povestitor se combină pentru a ne prezenta o capodoperă dramatică.“ Boston Globe „Minunată... o carte care are toate meritele unui thriller istoric.“ Daily News „O relatare lucidă și extrem de dramatică, povestea lui Kertzer se citește cu sufletul la gură, ca o dramă de curte. La fel de rafinată și de surprinzătoare ca o operă de ficțiune.“ Newsday
  Show book
 • Cum să prinzi un spion rus - Povestea adevărată a unui civil american devenit agent dublu - cover

  Cum să prinzi un spion rus -...

  Naveed Jamali, Ellis Henican

  • 0
  • 0
  • 0
  Era un tânăr obișnuit, fără niciun fel de pregătire în contraspionaj. Tot ce știa despre misiunile sub acoperire aflase din Miami Vice și din filme ca Ronin, Spioni de elită și orice avea Bond sau Bourne în titlu. Și totuși, sperând să câștige ceva experiență ca să devină ofițer al serviciilor de informații din cadrul marinei militare, i-a convins atât pe ruși, cât și pe cei de la FBI că pot avea încredere in el. Dând dovadă când de inteligență, când de naivitate, a reușit să prindă în plasă un ofițer din serviciile secrete militare rusești care recruta spioni pe teritoriul american. Cum să prinzi un spion rus este o poveste captivantă și plină de umor despre ceea ce înseamnă spionajul in lumea reală. Cum să prinzi un spion rus va fi ecranizată de 20th Century Fox, în regia lui Marc Webb.
  Show book
 • Iepurele cu ochi de chihlimbar: o misterioasă moștenire de familie - cover

  Iepurele cu ochi de chihlimbar:...

  Edmund de Waal

  • 0
  • 0
  • 0
  Descendent al familiei Ephrussi ce făcea parte din marea burghezie europeană, Edmund de Waal moștenește o colecție de 264 de netsuke, sculpturi japoneze din fildeș sau din lemn, nu mai mari decât o cutie de chibrituri. Gândul că au trecut prin atâtea mâini îl determină pe de Waal să reconstituie trecutul, „împletirea senzuală și sinuoasă între lucruri și amintiri“. Așa începe această rememorare, pasionantă ca o poveste polițistă, în care autorul dezgroapă pas cu pas istoria familiei sale de-a lungul a cinci generații. O aventură care ne poartă într-o călătorie în jurul lumii, de la Odessa în Japonia și apoi în capitalele Europei, pe urmele unor personalități remarcabile, ca Charles Ephrussi, care a servit drept model pentru Swann al lui Proust, sau Elisabeth Ephrussi, prietena lui Rainer Maria Rilke.
  Show book