Enjoy 2020 without limits!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Iarba nopților - cover

Iarba nopților

Patrick Modiano

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Iarba nopților, roman-acuarelă în care tușele ajung să compună o poveste din frânturi de amintire confruntate cu realitatea prezentă, este construit în jurul unei teme recurente la Modiano, căutarea identității. Un carnet negru pe care naratorul, pe nume Jean, l-a umplut în anii ’60 – anii tinereții sale – cu nume, adrese și fapte mărunte, acesta este obiectul enigmatic de la care, după mai bine de patruzeci de ani, același personaj încearcă să depene firele unui trecut neliniștitor, căci false nume ale celor pe care i-a cunoscut, false identități îl fac să se întoarcă, să caute iar și iar adevărul propriei vieți. Proustian, romanul este o căutare a unui timp pierdut, a unor prietenii rătăcite, în care vremurile de odinioară îmbracă în nostalgie străzi pariziene, personaje, cafenele, o lume cu ale sale taine și străluciri voalate.

Other books that might interest you

 • Maigret la Vichy - cover

  Maigret la Vichy

  Georges Simenon

  • 0
  • 0
  • 0
  Maigret nu are liniște nici în concediu: în timp ce se află la Vichy cu soția pentru o cură, în stațiune este comisă o crimă. Hélène Lange, o femeie care ducea o viață retrasă, solitară, este ucisă în propria casă. Intrigat de misterul acestei ființe însingurate, Maigret se implică în investigarea cazului și își ajută colegii să descopere asasinul.
  Show book
 • Suge-o Andrei! Încă o poveste semi-amuzantă - cover

  Suge-o Andrei! Încă o poveste...

  Andrei Ciobanu

  • 0
  • 0
  • 0
  Continuarea bestsellerului 2015 Suge-o, Ramona!
  
   
  Singurul mod în care poți să afli dacă ai reușit să uiți cu adevărat o persoană pe care cândva o iubeai cu toată puterea ta este să te întâlnești cu ea, s-o privești în ochi și să nu-ți dorești s-o iei în brațe. Abia dacă reușești lucrul ăsta poți să spui că ești pregătit să treci mai departe.
  
   
  Mulți dintre noi, dacă nu toți, am avut o poveste de iubire care ne-a dat lumea peste cap și ne-a făcut sufletul să zburde de fericire ori să urle de durere. O persoană care ne-a bântuit gândurile ani întregi și pe care cu greu am reușit să ne-o scoatem din suflet. O persoană pe care am căutat-o în fiecare relație nouă și care ne-a lăsat cicatrici invizibile, dar adânci.
  
   
  Încercând s-o uite pe Anemona, Andrei are tot felul de aventuri, unele amuzante, altele neobișnuite. Dar, în realitate, el nu caută pe altcineva. Căutarea lui este o căutare de sine. Și de fiecare dată se regăsește în altă persoană, în mod diferit.
  
   
  O carte care te va face să zâmbești, să râzi în hohote, să te gândești la propria relație sau, pur și simplu, să te miri ce mare-i grădina Domnului!
  
   
  Ca să te conving că merită să citești această carte, uite niște păreri despre primul volum, Suge-o Ramona!:
  
   
  „Cu greu pot să mă adun după «cartea» asta. Scrisă ca o listă de cumpărături, are exact aceeași înțelegere a sensurilor pe care o poate atinge pisica mea când se holbează prostește pe geam.“ – Ana
  
   
  „O carte demnă de toaleta publică, risipă de resurse și energie. Spun carte fiindcă are trăsăturile fizice ale unei cărți. Conținutul ei este însă o simplă degringoladă.“ – Wickle Tickle
  
   
  „Vi s-a întâmplat să vă vină să vomitați după ce citiți un fragment dintr-o «carte»? Mie nu (până acum). Mi-am pierdut un minut din viață citind asta... Și acum ochii mei sângerează...“ – Ione Butterfly
  
   
  „Băi, ce pot să zic, mie mi s-a părut ok.“ – Andrei Ciobanu
  
   
  „Deci asta faci tu la București? Au aflat vecinii că ai scris o carte și mă-ntreabă cum se cheamă. Ce le spun?
  
   
  Apropo, vrei să-ți trimit niște salată de vinete?“ – Alfred, mama lui Andrei
  Show book
 • Maigret și hoțul de buzunare - cover

  Maigret și hoțul de buzunare

  Georges Simenon

  • 0
  • 0
  • 0
  Într-o dimineață, lui Maigret i se fură portofelul în autobuz. În dimineața următoare, portofelul îi este restituit prin poștă, iar comisarul primește un telefon de la hoț, care îi solicită o întâlnire. Astfel comisarul află de la François Ricain că soția acestuia, Sophie, a fost ucisă. Maigret își începe ancheta interogând cunoștințele cuplului: Carus, amantul lui Sophie; Maki, sculptorul pentru care aceasta a pozat nud; Nora, amanta lui Carus, care o ura pe Sophie. Mai mult, comisarul află că și François se certase cu soția lui cu puțin înaintea crimei...
  Show book
 • Fiica spânzuratului - cover

  Fiica spânzuratului

  Paul Féval

  • 0
  • 0
  • 0
  O incursiune în lumea întunecată a societăților secrete
   
  Condamnat cândva pe nedrept, Fergus O’Breane a pierdut totul: părinți, logodnică și prieteni. O întorsătură fericită a sorții îl ajută să se întoarcă în Anglia bogat, puternic, admirat și cu aliați lipsiți de scrupule. Comploturi, răpiri, tâlhării, asasinate – fostul pușcăriaș devenit marchiz pare în stare de orice pentru a se răzbuna.
   
  Povestindu-și copilăria petrecută în izolare și lipsită de iubire, Susannah îi dezvăluie totodată lui Brian de Lancester planurile de îmbogățire ale tatălui ei, care aveau să-l ducă la spânzurătoare. Brian întrezărește în relatarea sa firele unui complot ce pare să aibă legătură cu familia unui conte și chiar cu un acolit al lui Rio-Santo. Dar ce legătură ar putea fi între marchiz și omul condamnat pentru falsificare?
  Show book
 • Sfârșit de capitol Volumul 1 În așteptare - cover

  Sfârșit de capitol Volumul 1 În...

  John Galsworthy

  • 0
  • 0
  • 0
  Trilogia Sfârșit de capitol, o saga de anvergură, ne poartă prin viața și dragostea membrilor familiei Cherrell, veri prin căsătorie ai familiei Forsyte, la începutul anilor 1930. Primul roman al trilogiei, În așteptare, prezintă istoria familiei Cherrell, pentru care, vechea lor casă, Condaford Grange, este deosebit de prețioasă în această epocă de frământări și incertitudini, dar mai ales pentru tânăra Elisabeth Cherrell sau Dinny, pentru care înseamnă totul. Când fratele ei este în pericol să fie extrădat în America de Sud, acuzat fiind în mod abuziv de crimă, sau când verișoara ei este amenințată de soțul instabil mintal, Dinny face tot ce poate ca să îi ferească de neplăceri.
  Show book
 • Vrăjitorul - cover

  Vrăjitorul

  Edgar Wallace

  • 0
  • 0
  • 0
  Henry Arthur Milton, zis Vrăjitorul, este un anti-erou tipic, un asasin legendar care ucide pentru a se răzbuna. Personajul principal, inspectorul Wembury de la Scotland Yard, are o zi dificilă. Este prima sa zi ca șef al secției Deptford; superiorul său direct, brutalul și insuportabilul inspector șef Bliss, a revenit din America plin de idei legate de mitraliere și un fel de FBI britanic. În plus logodnica lui Wembury tocmai se angajase ca secretară la biroul unui avocat local, Maurice Meister, un personaj aparent respectabil, în realitate un asasin pericus binecunoscut de Wembury knows - dar înca nedovedit ca atare - și pe care îl considera vinovat de trimiterea la închisoare pentru jaf a fratelui mai mic al logodnicei. Ziua a devenit pur și simplu mizerabilă cănd Wembury este anunțat că Vrăjitorul, confirmat anterior "mort" în Australia, a revenit în Londra și plănuiește să se răzbune pe Maurice Meister...
  Show book