Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Singurul lucru care contează - cover

Singurul lucru care contează

Neale Donald Walsch

Publisher: Lifestyle Publishing

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Autorul cărții Conversații cu Dumnezeu – Cartea 2 din seria Conversații cu omenirea 
„98% dintre oameni își petrec 98% din timp cu lucruri lipsite de importanță.“ ...așa începe cea mai recentă carte a lui Neale Donald Walsch, care ne învață că această imensă pierdere de vreme duce la atâtea vieți pline de tristețe și zbucium, și lumea însăși pare să se afle mereu în pragul unui dezastru. 
Nimeni nu este de vină, spune autorul, pentru această stare de fapt. Pur și simplu, nu ne-am spus sau nu ne-am gândit la ceea ce contează – sau, dacă la întrebările noastre despre ceea ce contează s-a răspuns, răspunsurile pe care le-am dat n-au fost potrivite. 
Acum însă, afirmă Walsch, specia umană primește o invitație de la Viață Însăși, sub forma unei schimbări energetice palpabile, ce se petrece în 2012 și după aceea, o invitație de a pune întrebarea într-un mod direct – iar oamenii de pretutindeni pot simți acest lucru. 
Walsch ne spune că viețile noastre nu trebuie să fie o serie de crize de îngrijorări și de dificultăți, implicând banii, relațiile, sănătatea sau familia, și nici lumea largă nu trebuie să fie un loc al unui dezastru permanent. 
Singurul lucru care contează ne oferă o formulă, elegantă prin simplitatea sa, ce va înnobila de îndată viața celor ce o îmbrățișează – și care poate schimba întreaga lume.

Other books that might interest you

 • Comorile Dharmei - Un curs de meditatie asupra buddhismului tibetan - cover

  Comorile Dharmei - Un curs de...

  Rabten Gheșe

  • 0
  • 0
  • 0
  Comorile Dharmei arată că învățăturile lui Buddha sunt de fapt o
  adevărată avuție. Dacă suntem capabili să vedem sau să recunoaștem
  valoarea lor și să le punem corect în practică, noi ne vom bucura
  nu doar de binefaceri temporare, ci și de o fericire definitivă. Când
  ignoranța, egoismul, cupiditatea, aversiunea, orgoliul și invidia pun
  stăpânire pe fluxul nostru mental, în locul păcii și fericirii la care
  năzuim, ele generează dificultăți și suferințe nesfârșite atât pentru
  noi înșine cât și pentru ceilalți. Când, însă, mulțumirea, mărinimia,
  răbdarea, compasiunea, înțelepciunea sunt puternic înrădăcinate în
  minte, chiar și condițiile potrivnice devin cauze binefăcătoare. În
  măsura în care ele nu fac parte integrantă din natura minții, este cu
  putință să eliminăm în totalitate aceste imperfecțiuni și să dezvoltăm
  aspectele pozitive ale minții noastre prin metode corespunzătoare.
  Aceste metode constituie esența învățăturilor lui Buddha și conținutul
  acestei cărți.
  
  Gheșe Rabten Rinpoce s-a născut în
  Tibet în anul 1920 și a fost un Maestru
  de meditație deplin realizat. În 1964
  devine unul din asistenții de filosofie ai
  S.S. Dalai Lama. A scris un număr mare
  de cărți importante asupra Dharmei și
  a fondat în Europa mai multe centre
  unde se studiază buddhismul tibetan:
  Rabten Choeling în Elveția, Tashi Rabten
  în Austria, Ghe Phel Ling în Italia,
  Centrul Tibetan în Hamburg.
  Show book
 • SĂNĂTATEA MENTALĂ ȘI DISTURBAREA PSICOLOGICĂ: ce sunt și cum funcționează - cover

  SĂNĂTATEA MENTALĂ ȘI DISTURBAREA...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Ce diferențiază sănătatea mintală și psihopatologia? Cum se definește tulburarea psihologică și care sunt caracteristicile acesteia?
  
  În acest ghid veți găsi noțiunile de bază ale psihologiei explicate într-un mod simplu, clar și exhaustiv pentru a înțelege funcționarea sănătății mintale și a patologiei. Cartea ia cititorul de mână și îl însoțește prin etape de descoperire treptată, care evidențiază punctele cheie ale materiei. Pe parcursul lecturii veți învăța:
  
  - cum să definiți sănătatea mintală și psihopatologia;
  - cum să înțelegeți riscul de stigmatizare;
  - care sunt explicațiile genetice și biologice ale tulburărilor psihice;
  - ce caracterizează un diagnostic psihologic.
  
  Psihologie pentru toți! Înțelegerea bazelor științifice ale psihologiei nu a fost niciodată atât de simplă, grație unei linii de manuale practice și de consultații imediate care pot oferi cititorului exact informațiile necesare.
  Show book
 • Literatura romana sub comunism: 1948-1964 (Vol I) - cover

  Literatura romana sub comunism:...

  Eugen Negrici

  • 0
  • 0
  • 0
  Literatura romana sub comunism. 1948-1964 este primul volum din noua versiune substantial revizuita a sintezelor anterioare ale profesorului Eugen Negrici despre poezia si proza din Romania comunista. Panorama a compromisurilor si manipularilor propagandistice studiul cucereste printr-o combinatie specifica de nerv polemic subtilitate critica si spirit sistematic propunand o abordare lipsita de menajamente a unei epoci ce nu inceteaza sa provoace controverse. Un bestseller critic si o carte imposibil de evitat pentru cei care vor sa inteleaga mai bine cum a supravietuit literatura romana in vremuri de restriste.„Literatura romana sub comunism nu este o istorie literara in acceptia obisnuita a termenului intrucat nu-si propune sa inregistreze metodic productia literara din perioada 1948-1989. Ea urmareste cu deosebire evolutia fenomenului artistic romanesc in conditiile tragice ale unei societati opresive si eforturile exceptionale ale scriitorilor romani de a gasi caile si mijloacele prin care sa faca sa functioneze cu cat mai putine concesii institutia literaturii.Renuntand la primul capitol al cartii – cel dedicat istoriei raportului literaturii cu propaganda in acelasi timp cel vinovat de „partinire“ – aceasta a II-a editie va fi scutita de asprimi incrancenari si lamentatii. Ceea ce va produce poate dezamagire in randul celor care considera ca asemenea rabufniri neacademice au totusi noima lor dupa anii de teroare fizica si psihica.“ (Eugen Negrici)
  Show book
 • 175 De Jocuri Pentru Prescolari Si Scolarii Mici - cover

  175 De Jocuri Pentru Prescolari...

  Gabriela Barbulescu, Silvia...

  • 0
  • 0
  • 0
  Culegerea cuprinde o serie de jocuri pe care le puteti desfasura in sala de clasa, in curte sau in excursii. Veti gasi jocuri amuzante de atentie, de miscare, de indemanare, de imaginatie, senzoriale, pentru dezvoltarea coeziunii grupului. Acestea se desfasoara in perechi, in grupuri mici sau cu toata clasa.
   
  Jocurile propuse conduc la obtinerea urmatoarelor beneficii pentru copii:
   
  • ofera context de invatare despre regulile sociale si despre modul de interactiune cu ceilalti;
   
  • ofera context de invatare despre manifestarea adecvata a emotiilor;
   
  • favorizeaza achizitionarea unor abilitati cognitive: orientarea atentiei, concentrarea intr-o activitate pe perioade de timp mai indelungate, dezvoltarea capacitatii de memorare, a limbajului etc.;
   
  • incurajeaza manifestarea creativitatii si identificarea unor solutii diferite la probleme comune;
   
  • incurajeaza spiritul de initiativa si curajul de a intra in competitie;
   
  • fac posibil progresul copilului in plan psihologic. Culegerea se adreseaza atat cadrelor didactice, cat si parintilor sau bunicilor interesati de importanta jocului in dezvoltarea relatiilor copilului cu egalii sai si cu adultii.
  Show book
 • Prin alții spre sine - cover

  Prin alții spre sine

  Steinhardt N.

  • 0
  • 0
  • 0
  Volumul reunește într-o primă secțiune articole și eseuri de critică literară publicate de N. Steinhardt înainte de detenție, în prestigioasa Revistă a FundațiiilorRegale și în periodice precum Revista burgheză, Universul literar și Libertatea; a doua parte cuprinde texte apărute în diverse reviste și cărți după revenirea sa, la îndemnul prietenilor, în viața literară. Steinhardt analizează reprezentanți ai literaturii române, dar și ai literaturii universale – de la marii clasici ruși, Huxley, Proust și Gide până la scriitori mai puțin cunoscuți publicului larg.
  Show book
 • Campanii și bătălii - 01 - Războaiele Medice 499–386 îHr - cover

  Campanii și bătălii - 01 -...

  Philip de Souza

  • 0
  • 1
  • 0
  „Aceste volume oferă o relatare concisă şi lucidă a unor campanii militare (...), precum şi o analiză pătrunzătoare a strategiilor şi a modului de conducere.Ideale pentru şcoală, dar şi pentru lecturi la gura sobei.“James M. McPherson, câştigător al Premiului PulitzerAceastă carte acoperă una dintre perioadele definitorii ale istoriei europene. Seria de războaie între grecii epocii clasice și Imperiul Persan a produs faimoasele bătălii de la Maraton, Termopile și Salamina, precum și o încercare eșuată de a-l detrona pe regele persan în 400 î.Hr., ceea ce a constituit un punct de plecare pentru cuceririle lui Alexandru cel Mare. A spune povestea unor evenimente monumentale, a unor vieți de personaje celebre și a acelor societăți și culturi care le-au produs, și a explica de ce și cum s-au produs aceste conflicte a fost țelul lui Herodot, „părintele istoriei“, a cărui relatare despre aceste confruntări este sursa acestui volum și prima carte pe care o putem numi cu adevărat „istorie“.
  Show book