Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Cum să prinzi un spion rus - Povestea adevărată a unui civil american devenit agent dublu - cover

Cum să prinzi un spion rus - Povestea adevărată a unui civil american devenit agent dublu

Naveed Jamali, Ellis Henican

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Era un tânăr obișnuit, fără niciun fel de pregătire în contraspionaj. Tot ce știa despre misiunile sub acoperire aflase din Miami Vice și din filme ca Ronin, Spioni de elită și orice avea Bond sau Bourne în titlu. Și totuși, sperând să câștige ceva experiență ca să devină ofițer al serviciilor de informații din cadrul marinei militare, i-a convins atât pe ruși, cât și pe cei de la FBI că pot avea încredere in el. Dând dovadă când de inteligență, când de naivitate, a reușit să prindă în plasă un ofițer din serviciile secrete militare rusești care recruta spioni pe teritoriul american. Cum să prinzi un spion rus este o poveste captivantă și plină de umor despre ceea ce înseamnă spionajul in lumea reală. Cum să prinzi un spion rus va fi ecranizată de 20th Century Fox, în regia lui Marc Webb.

Other books that might interest you

 • Șacalul Securității Teroristul Carlos în slujba regimului Ceaușescu - cover

  Șacalul Securității Teroristul...

  Tofan Liviu

  • 0
  • 0
  • 0
  Bazată pe studierea unui mare număr de surse din arhive despre grupul lui Carlos, cartea dezvăluie publicului un capitol mai puțin cunoscut din istoria teroristului: colaborarea cu Securitatea română din anii ’80. Conform documentelor serviciilor secrete est-germane, maghiare și române, acesta se angaja să lichideze adversari din străinătate ai regimului Ceaușescu, primind în schimb arme, muniții, explozivi, dar mai ales acte false cu care el și complicii săi puteau călători nestingheriți pretutindeni.
  Show book
 • A patra ipoteză: anchetă despre o uluitoare afacere de spionaj - cover

  A patra ipoteză: anchetă despre...

  Tofan Liviu

  • 0
  • 0
  • 0
  Rezultat al unei documentări ample, această carte-anchetă analizează un caz celebru în anii ’80, așa-numita „afacere Tănase“. Autorul ne dezvăluie detaliile tenebroase ale unui dublu asasinat pe care l-ar fi plănuit Securitatea la îndemnul personal al lui Ceaușescu și pe care ar fi urmat să-l înfăptuiască, în Franța, Matei Pavel Haiducu, ofițer de informații și agent conspirat. Țintele erau doi scriitori români disidenți stabiliți la Paris, Virgil Tănase și Paul Goma, iar afacerea a declanșat un adevărat război între serviciile secrete române și cele franceze, implicând nume importante în epocă și chiar pe cei doi șefi de stat, Nicolae Ceaușescu și François Mitterrand.
  Show book
 • Principiile spionajului - Cum funcționa cea mai puternică și cea mai închisă organizație de spionaj a secolului XX - cover

  Principiile spionajului - Cum...

  Victor Suvorov

  • 0
  • 1
  • 0
  Cum sunt recrutați spionii? Unde și cum sunt antrenați? Cum își aleg soțiile? Cum sunt structurate și cum funcționează organizațiile de spionaj? Cum sunt utilizate șantajul și alcoolul ca metode de recrutare? Cum sunt interpretate informațiile obținute? De ce spionajul KGB este mai puțin eficient decât cel organizat de GRU? Noua carte a lui Victor Suvorov oferă răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele, informații susținute cu exemple care scot în evidență complexitatea acțiunilor de recrutare și activare a agenților. Cititorul interesat va descoperi situații concrete în care au fost implicate principalele servicii secrete ale Uniunii Sovietice, KGB și GRU, atât din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cât și din perioada în care Victor Suvorov a fost ofițer GRU.
  Show book