As many books as you want!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Rákóczi fia - cover

Rákóczi fia

Mór Jókai

Publisher: Fapadoskonyv.hu Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

„A király egyet intett csillapítólag, keskeny, lágy hajlású kezével; arra csend lett, s aztán három ujjával az ifjúra mutatva így szólt: – Úgy van. Rákóczi György vagy. Fia Rákóczi Ferenc fejedelemnek. De nem annak a Bécs városi koldusok királyának, a

Other books that might interest you

 • Sors-Fordulat - A sorsod tele van fordulatokkal csak vedd észre a lehetőségeket! - cover

  Sors-Fordulat - A sorsod tele...

  Ella Steel

  • 0
  • 0
  • 0
  Ethan Sharp egy öntelt, törtető focista, aki semmi mást nem akar, mint bekerülni egy európai futball csapatba. Bárkin és bármin képes átgázolni, hogy elérje álmait, ám élete nem várt fordulatot vesz.Rosie Keller egy átlagos tinilány, akinek különös hobbija van, a futball. Emellett szenvedélye a gyógymasszázs. Bizonyíthatja elhivatottságát, amikor a család kapcsolatai segítségével elkerül egy közeli csapathoz, mint masszőr.Kettőjük találkozása számos fordulatot hordoz magában. Vajon képesek lesznek felülkerekedni saját önző vágyaikon a szerelemért?Ethan előtt újra megnyílik az út, de a sors ezáltal még súlyosabb akadályt gördít elé.Feladja álmait a szerelemért, vagy mindent figyelmen kívül hagyva a vesztébe rohan?  
  Show book
 • Chalion átka - cover

  Chalion átka

  Lois McMaster Bujold

  • 0
  • 0
  • 0
  Egy testben és lélekben egyaránt megtört ember, Cazaril visszatér abba a nemesi házba, ahol valaha apródként szolgált. Tanító-titkárnak nevezik ki a szépséges, erős akaratú hercegnő mellé, aki a léha hercegi örökös nővére. Cazaril megrémül a megbízatástól, mely arra a helyre juttatja el, amitől a legjobban retteg: a cardegossi királyi udvarba, ahol legvérmesebb ellenségei, akik valaha rabszolgasorba juttatták, most magas pozíciókat foglalnak el. Ám nemcsak az ellenfelek áruló intrikái fenyegetik Cazarilt és Iselle hercegnőt, hanem egy baljós átok is, amely gyilkos pallosként lebeg az egész kárhozott Chalion-ház fölött. Cazaril csak a legsötétebb, legtilalmasabb mágia alkalmazásával remélheti megóvni hercegi pártfogoltját - mely által váratlanul sosem látott csodák eszközévé, és egyben démoni erők porhüvelyévé válik. "Üdítő, fordulatos és - mint Lois McMaster Bujold mindig - felemelő". (Robert Jordan) "Cazaril nagyszerű története az első oldaltól kezdve magával ragadott, az izgalmas kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül egészen a végéig fogva tartott. Olvassák el!" (Jean M. Auel)
  Show book
 • A francia kislány - cover

  A francia kislány

  Zsuzsa Thury

  • 0
  • 0
  • 0
  A francia kislány regényhőse Jeanette Rosta, a későbbi Rosta Annuska. A vadóc kislány egy francia bányászvárosból kerül egy budapesti általános iskola 7/b osztályába. Hogyan válik a gyanakvó és sebzett lelkű Jeanette felszabadult és vidám Annuskává? Erről szól Thury Zsuzsa kitűnő leányregénye.
  Show book
 • Ha az igazságra esküdtél - cover

  Ha az igazságra esküdtél

  András Berkesi

  • 0
  • 0
  • 0
  Nyolc év telt el azóta, hogy Kerényi Imre, a tehetséges, fiatal ügyész a legsúlyosabb büntetés kiszabását kérte egy közfelháborodást kiváltó gyilkosság elkövetőjére. Minden, ami akkor egyértelműnek, világosnak látszott, annyi év után összezavarodik – az ügyész élete eddigi legsúlyosabb dilemmája elé kerül. Ha a lelkiismeretére hallgat, újra meg kell vizsgálnia, valóban gyilkolt-e az életfogytiglanra ítélt Varga Béla. Magánnyomozásával ellentétbe kerül a közvéleménnyel és hivatali főnökei állásfoglalásával, de vállalnia kell azt is, hogy a régen lezárt ügy poros aktái tönkretehetik karrierjét, magánéletét.A már-már dokumentális hitelességű regény nemcsak megdöbbentő gyilkosságok és izgalmas nyomozások története, az író arra keresett választ elsősorban, lesz-e ereje Kerényi Imrének, hogy szembenézzen önmagával, még akkor is, ha kiderülne, hogy az akták igazsága csak látszólagos, és a véletlenek furcsa összjátéka végzetes tévedéshez vezetett.
  Show book
 • A lánc - cover

  A lánc

  Adrian McKinty

  • 0
  • 0
  • 0
  Épp most tetted ki a gyerekedet a buszmegállóban.
   
  Egy pánikba esett vadidegen hív a mobilodon.
   
  A gyerekedet elrabolták.
   
  Az idegen közli, hogy az ő gyerekét is elrabolta valaki. A gyerekedet csak úgy kaphatod vissza, ha 24 órán belül elrabolod valaki másét.
   
  A gyerekedet csak akkor engedik szabadon, amikor a következő áldozat szülei elrabolnak egy újabb gyereket.
   
  Ami ennél is fontosabb, teszi hozzá az idegen, ha nem rabolsz el egy gyereket vagy a láncban soron következő szülők nem teszik meg ugyanezt, a gyereked meghal.
   
  Mostantól te is A LÁNC része vagy...
  
   
  Adrian McKinty Edgar-díjas krimiszerző
   
  További díjai: Ned Kelly Award (két alkalommal), Barry Award, Audie Award, Anthony Award, Ned Kelly Award. Ezeken a rövidlistákon szerepelt: CWA Ian Fleming Acéltőr, Theakston - Az Év Krimije, Francia Krimi és Detektívregény Nagydíj. Az író New York-ban él.
   
   
   
  „A cápa - szülőknek.” - DON WINSLOW
  
   
  „McKinty annyira jó, hogy kezdem utálni érte.” - LEE CHILD
  
   
  „Ha ott rekednék egy lakatlan szigeten, és csak két könyv lehetne nálam, akkor fix, hogy az egyik McKinty regénye lenne.” - IAN RANKIN
  
   
  „Utcahosszal vezet: az egyik legjobb mai krimiszerző.” - VAL McDERMID
  
   
  „Biztosan nem olvastál még ehhez hasonlót. Képtelen leszel kiverni a fejedből.” - DON WINSLOW
  
   
  A Lánc főszereplője Rachel, aki megtudja, hogy a tizenegy éves kislányát elrabolták. Csak úgy kaphatja vissza a gyerekét, ha ő is elrabolja valaki másét.
   
   Rachel most már bekerült a Láncba, ebbe a borzasztó, mindazonáltal aprólékosan kidolgozott tervbe, amelynek lényege, hogy a szülők áldozatokból maguk is bűnözőkké válnak.
   
   A Lánc értelmi szerzője tisztában van vele, hogy a szülők bármit hajlandók megtenni a gyerekükért. Azzal viszont ő sincs tisztában, hogy Rachel személyében emberükre akadtak.
   
   A Lánc harmincöt országban kelt el és Stephen King, valamint Dennis Lehane is méltatta.
  Show book
 • Egy híján húsz - cover

  Egy híján húsz

  László Kelecsényi

  • 0
  • 0
  • 0
  „Még hogy kertmozi! Sosem kedvelted. Életedben, ha egyszer megfordultál ilyen helyen. Akkor is egy lány kedvéért. A Szigeten valamilyen western-filmet adtak. Azokat se szeretted. A te magányos hőseid nem hatlövetűvel vívtak halálos küzdelmeket. Másképp kockáztatták életüket. Kevésbé látványosan haltak meg vagy veszítettek. Néha győztek. Egyáltalán, mi az, hogy győzelem? Pierrot, fején a dinamittekerccsel, győzött vagy veszített? És a túlélő Edouard Saroyan alias Charlie Koller? Melyikük boldogabb? És mi az, hogy boldogság? Hagyjuk most ezt. Menjünk a moziba – ki, ahogy egy húsz év előtti jelmondat ajánlotta. Mármint a kertmoziba – ki.”
  Show book