Turn 2021 into a year of reading!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Hany Istók a láp fia - cover

Hany Istók a láp fia

Miklós Tőke Péter

Publisher: Fapadoskonyv.hu Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

  
Ez a regény két részből áll: első része a korábban önálló könyvként megjelent HANYISTÓK, a második rész pedig annak folytatása, a VÍZIEMBER – kerek egésszé téve Hany Istók történetét. 
  
HANYISTÓK – 1749 márciusában furcsa, víziállathoz hasonlóan viselkedő fiút fogtak a halászok a Hanság mocsarában. Kapuvárra vitték, a kis vadonc azonban rövidesen visszaszökött a Hanyba. A lápi magányban a titokzatos „bölcsek kövét” kutató orvos-alkimista, Balázs mester veszi pártfogásba a gyermeket, akinek úszóhártyák nőttek kezén, lábán, és harmadik szemhéja segítségével remekül lát a víz alatt. 
  
VÍZIEMBER – Balázs mestert, ördöggel való cimboraság vádjával börtönbe csukják. A kapuvári tiszttartó jóságos leánya, Piroska, zsiványok kezébe kerül a lápon. Hany Istók ki akarja szabadítani őket – az osli remete segítségével... A fordulatos események során számos ismerethez jutunk a hatalmas ingoványról, a környék lakosairól és a boszorkányüldöző korról. Fény derül arra is, hogyan került Istók a mocsárba, hogyan alkalmazkodott az ottani élethez, hogyan vészelte át egyedül a hideg telet. 
 

Other books that might interest you

 • Öten egy hüvelyből - cover

  Öten egy hüvelyből

  Dorota Skwark

  • 0
  • 0
  • 0
  Öten egy hüvelyből
   
  Öt borsószem ücsörög egy hüvelyben, mígnem egy nap szétrepülnek. Egyikük egy ház padlására pottyan. Anya és kislánya, Karolinka lakik ott. A lány nagyon beteg, réges-rég nem tud még az ágyból felkelni sem. Karolinka egy nap furcsa növényt vesz észre az ablaka előtt. Mi történik a lány életében? Olvassátok el magatok! Az elbeszélést szép, színes illusztrációk díszítik. 
  Show book
 • Bárdok mesemondók - Történetek a Mabinogionból - cover

  Bárdok mesemondók - Történetek a...

  Beke Margit G.

  • 0
  • 0
  • 0
  G. Beke Margit feldolgozása – akárcsak Északi istenek és Északi hősök c. könyvében – olvasmányos, nem állítja olvasóit nehéz feladat elé, mégis éreztetni tudja a régmúlt, az ősi néphit és a meseszerű történetek elemeiből összeötvöződő különös világ levegőjét. 
  A történeti, néprajzi magyarázatokat és jegyzeteket Sz. Molnár Ágnes készítette.
  Show book
 • Hogyan gondolkozol? - A sikert eredményező hozzáállás 10 alapelve - cover

  Hogyan gondolkozol? - A sikert...

  Joel Osteen

  • 0
  • 0
  • 0
  Tegyük félre a múlt sérelmeit és lépjünk magasabb szintre, ahol győztesként élhetünk - ebben nyújt segítséget ez a hatékony szellemi útmutató, amely Joel Osteen, a Lakewood Gyülekezet pásztorának tollából született.
   
  Mindnyájunk életében fellelhetők olyan tényezők, amelyek megpróbálnak visszahúzni. Lehet ez a múltban elkövetett hibák miatti bűntudat, valamilyen kísértés, amit lehetetlennek tűnik legyőzni, vagy valamiféle öröklött rendellenesség. Könnyű megtanulni együtt élni ezekkel, és azt gondolni, ezek vagyunk valójában. Mindnyájan találhatunk okot arra, hogy lemondó hozzáállással éljünk, mondván, hogy bizonyos területeken hátrányban vagyunk másokhoz képest, ezért keserűen töltjük napjainkat - mert valamilyen betegségtől szenvedünk, faképnél hagytak egy kapcsolatban, vagy a főnökünk nem értékel eléggé. Határozzuk el, hogy megváltoztatjuk a hozzáállásunkat és a gondolkodásunkat: "Nem vagyok hajlandó kifogásokat keresni. Nem hagyom, hogy a múltam megakadályozzon abban, hogy átvegyem azokat az áldásokat, amelyeket Isten tartogat számomra."
   
  Új könyvében Joel Osteen rávilágít arra, hogy Istennek a megteremtésünkkel nem az a célja, hogy egész életen át a függőségek, a különféle rendellenességek, a bűntudat vagy a múlt fogságában sínylődjünk. Ő szabadnak teremtett minket. A szerző arra bátorít, hagyjunk fel a borúlátó gondolkodásmóddal, ne az életünkben lévő hiányosságokra összpontosítsunk, és ne is a mások által elénk helyezett akadályokra; valamint bemutatja, miként juthatunk el arra a magasabb szintre, amit a sikeres és győztes élet fémjelez.
  Show book
 • Maradj velem - cover

  Maradj velem

  Leiner Laura

  • 0
  • 0
  • 0
  Elérkezett az Iskolák Országos Versenyének hatodik napja, és a piros csapat szétesni látszik. A kezdetben barátságosnak tűnő megmérettetés egyre komolyabbá válik, a feladatok egyre megterhelőbbek, egyre fájóbb a családtagok hiánya, és a négy gyökeresen eltérő személyiségű diáknak egyre nehezebb igazi csapatként együttműködnie. Bizonyos helyzetek még a Szirtes gimi páratlan logikájáról és éles eszéről ismert matekosát, Újvári Hannát is komoly kihívások elé állítják. Vajon a csapat érdekei a fontosabbak, vagy a verseny során kialakult kapcsolatok? Van-e értelme sportszerűnek maradni, ha más is piszkosan játszik? Egyáltalán, lehet-e ez a játék több, mint egy jelentéktelen vetélkedő, amiről még senki sem hallott, és ahol színes ruhás diákok versenyeznek egy műanyag kupáért? És nem mellesleg: okos dolog-e beleszeretni valakibe, aki az egyik rivális csapat öltözékét viseli?
  Show book
 • Sába királynőjének öve - cover

  Sába királynőjének öve

  Edgar Wallace

  • 0
  • 0
  • 0
  A dzsajpuri rádzsaAngliában vendégeskedik, ésLondonba magával hozta családi örökségének értékes darabját,Sába királynőjénekövétis. A műkincsnek azonban nyoma veszik.A gyanú a háziasszonyszegény unokahúgára terelődik.Valóban őa tolvaj, vagy csak egy hiú,magát megcsaltnak érző nőkegyetlen cselszövésének áldozata?A bűneset tisztázása Claude Trennionra, a Scotland Yard felügyelő-helyettesére vár.A Down Hill szelleme című írásban Margot Panton, a fiatal lány, anyja halálaután régnem látott nagybátyjáhozkerül vidékre.Már az elsőéjszaka megpillantja a környék szellemét.„És ekkormegfagyott a vér az ereiben. Térdei megroggyantak, mivel ott, a kerti ösvény közepén,a havas háttérből kiemelkedve, egy alak állt a szerzetesek komor csuhájában!Mivel a kámzsa fejére volt húzva, az arcát lehetetlen volt látni.Úgy állt ottmozdulatlanul, kezeit elrejtve széles csuhájában, lehajtott fejjel, minthagondolkodna. Aztán a fej lassan megfordult, s a holdfény egy hús nélküli,csontos arcra esett, sötét szemüregekre, és ajaktalan fogak fehér csillogására.A lány egy pillanatig bénultan meredt rá, arra is képtelenül, hogy megszólaljonvagy megmozduljon, aztán hirtelen visszanyerte hangját, és velőtrázó sikollyalomlott a padlóra, halálos ájulásban.”A kísértethistóriakülönös módonösszefonódnilátszik a hírhedtFlack-banda üzelmeivel, akik után éppa szomszédban lakó ügyvéd is nyomoz....
  Show book
 • A törpe - cover

  A törpe

  Dorota Skwark

  • 0
  • 0
  • 0
  A törpe
  Gyönyörű történet a manóról, aki egy gazdag kereskedő házában éldegélt, jólétben és bőségben. A ház padlásszobájában egy diák lakott, szegényen, magányosan. Majd’ éhen halt, mert ami kevés pénze volt, azt is mind könyvekre költötte. Egy nap a manó a kulcslyukon keresztül bekukucskált a diák szobájába. Mit látott ott? Mi történt ezután? Olvassátok el magatok!
  Ez a varázslatos mese fontos igazságokat és erkölcsi értékeket rejt magában. Tartalma, hangulata és színes illusztrációi minden gyerek érdeklődését felkeltik.
   
  Show book