Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Copilul mării Aventura transformării lăuntrice și a descoperirii de sine - cover

Copilul mării Aventura transformării lăuntrice și a descoperirii de sine

Mihai Marius Lungu

Publisher: ATMAN

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Eliberat de convingerea că obiectele din realitatea aparentă sunt reale, mă simt mereu complet, văzând lumea ca pe un vis frumos apărut în lumina minunată a conştiinţei, adică a mea. Pentru mine dorinţele nu mai provoacă teama că nu voi obţine ceea ce doresc. Eu am întotdeauna totul, pentru că plenitudinea este chiar natura mea. Fiind permanent identificat cu conştiinţa, asumându-mi identitatea reală, nu mai acţionez având sentimentul că sunt un făptuitor. Accept orice rezultat ar apărea în urma aparentei acţiuni, pentru că ştiu că nu am nimic de câştigat sau de pierdut. 

 
Cartea Copilul mării este o autobiografie ficționalizată a autorului, o poveste de viață, care ca orice altă poveste, merită povestită. Lectura ne poartă prin drama părăsirii locului copilăriei și la găsirea ulterioară a unei noi perspective asupra vieții. Ajungem la adolescență și implicit la prima iubire și trecem prin transformări majore odată cu fiecare conștientizare a personajului principal. 

 
Aventura descoperirii de sine ne cuprinde și pe noi și ne îmbogățim lăuntric cu fiecare metodă practică descrisă în carte, iar în final, perspectiva noastră se transformă radical prin prisma tuturor acestor învățături specifice sistemului non-dualist advaita vedanta.

Other books that might interest you

 • San Drakula Kazoglou Bey - În astrologii renascentiste au fost prezenți la nașterea prințului de care a ridicat imediat horoscop naștere - cover

  San Drakula Kazoglou Bey - În...

  Elixa Nardi Principessa Tchek

  • 0
  • 0
  • 0
  În astrologii renascentiste au fost prezenți la nașterea prințului de care a ridicat imediat horoscop naștere. 
  Domnitorul Prince Wlad Dracula Szekely a Transilvaniei, Scorpion Ascendentul Scorpion, Venus in Sagetator, sa născut în timpul unui pasaj de index cometa Halley de glorie. 
  Se face dreptate la Dracula Wlad voievodului. 
  Suveran de uitat: Quardiani în pragul de dincolo. 
  Codottiero viteaz, strateg viclean, luptător neînfricat, transformat durere în acțiune admirator al artelor pe care le considera probabil pentru a învinge Evil, ezoterism, alchimie, inactivitatea literar. Hedonist iubitor, pasionat de fete de toate vârstele, viguros Goliarda Lord of Time, justiție, război, el sa dedicat profesiei de arme. 
  El a devenit Nemuritor Corpul de Lumina, de trecere de dans Ultima Prag.
  Show book
 • Perspective românești asupra politicilor europene Programele electorale ale partidelor românești la alegerile europene din 2014 - cover

  Perspective românești asupra...

  Sergiu Gherghina, Mihail Chiru

  • 0
  • 0
  • 0
  Lucrarea evaluează modalitățile în care partidele românești se raportează la instituțiile și procesele politice europene prin documentele programatice și manifestele de campanie electorală. Autorii analizează intențiile partidelor privind politicile publice în cele mai importante domenii tematice de interes național și european și modalitatea de prezentare a candidaților.
  Show book
 • Povestea unui poloboc - cover

  Povestea unui poloboc

  Jonathan Swift

  • 0
  • 0
  • 0
  Jonathan Swift (1667-1745) este cunoscut publicului larg ca autor al Călătoriilor lui Gulliver. A fost considerat de mulți un mizantrop desăvârșit, deși a făcut parte din clerul Bisericii Anglicane. Va rămâne însă în istorie ca primul pamfletar de limba engleză. Povestea unui poloboc este cea mai consistentă lucrare de acest gen, de care însuși autorul s-a declarat întotdeauna foarte satisfăcut. În această „poveste“ satiristul irlandez ne propune o ingenioasă alegorie, în egală măsură un atac la adresa bisericilor occidentale care au pervertit până la desfigurare credința moștenită de la biserica primară și la adresa modelor care au infestat atât operele spiritului, cât și discursul teologic. 
  Pusă la index la vremea apariției ei de regina Ana a Angliei din cauza nestăpânitelor șarje la adresa papismului și a puritanismului britanic, considerată un text „reacționar“ în România epocii lui Ceaușescu, această carte nu este, cu siguranță, o lectură confortabilă, dar rămâne una dintre cele mai spumoase și mai fine satire scrise vreodată.
  Show book
 • Carte de Vocabular Turc - Abordare Bazată pe Subiecte - cover

  Carte de Vocabular Turc -...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Această carte de vocabular cuprinde peste 3000 de termeni și fraze din limba turcă, grupate în funcție de subiectul tratat, pentru a vă fi mai ușor să alegeți ce să învățați mai întâi. Mai mult, a doua jumătate a cărții cuprinde două secțiuni de index, care pot fi utilizate ca dicționare de bază pentru a căuta cuvinte în oricare dintre cele două limbi. Toate cele 3 părți, împreună, fac din aceasta o resursă excelentă pentru cursanții de toate nivelurile.
   
  Cum se utilizează această carte de vocabular de limba turcă?Nu știți de unde să începeți? Vă sugerăm să parcurgeți mai întâi capitolele cu verbe, adjective și fraze din prima parte a cărții. Acestea vă vor oferi o bază extraordinară pentru studiile viitoare și, deja, un vocabular al limbii turce suficient pentru o comunicare de bază. Dicționarele din a doua jumătate a cărții pot fi utilizate ori de câte ori doriți să căutați cuvinte pe care le auziți pe stradă, cuvinte în limba turcă pentru care doriți să cunoașteți traducerea sau pur și simplu pentru a învăța câteva cuvinte noi în ordine alfabetică.
   
  Câteva considerații finale:Cărțile de vocabular există de secole și, la fel ca multe lucruri care există de ceva timp, nu sunt foarte la modă și sunt puțin plictisitoare, dar de obicei funcționează foarte bine. Împreună cu părțile de bază de dicționar al limbii turce, această carte de vocabular turc este o resursă excelentă pentru a vă sprijini pe tot parcursul procesului de învățare și este deosebit de utilă în momentele în care nu există internet pentru a căuta cuvinte și fraze.
  Show book
 • Scurtă istorie a samurailor - cover

  Scurtă istorie a samurailor

  Jonathan Clements

  • 0
  • 0
  • 0
  O prezență constantă în cărți și în filme, în benzi desenate sau jocuri pentru calculator, samuraii sunt purtătorii tradiției războinice japoneze. Inițial simpli apărători ai hotarelor, ei au dobândit tot mai multă putere după ce au intrat în slujba nobililor feudali și a curții imperiale, ajungând să influențeze decisiv istoria niponă timp de o jumătate de mileniu. Jonathan Clements, specialist în istoria Japoniei și a Chinei, face o incursiune în istoria acestei elite războinice în care descrie constituirea clanurilor de samurai, armele și obiceiurile acestora, semnificația codului Bushido, luptele care au dezbinat Japonia în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, declinul și, ulterior, dispariția castei samurailor la începutul revoluției industriale. Epilogul acestei istorii presărate cu legende și portrete ale unor samurai celebri arată cum îi vede epoca modernă pe acești luptători, veritabil simbol al sufletului japonez.
  Show book
 • Chipul mortii: dialog cu Vladimir Bukowski despre natura comunismullui - cover

  Chipul mortii: dialog cu...

  Marius Oprea

  • 0
  • 0
  • 0
  Volumul este un adevărat rechizitoriu, dialogul celor doi fiind menit să arate că în anii de după revoluția din 1989 nu a existat cu adevărat voința de a se face cunoscute și de a se condamna crimele comunismului. Aplicarea punctului 8 al Proclamației de la Timișoara, deconspirarea Securității și înlăturarea foștilor activiști din funcțiile publice au rămas doar deziderate, pînă acum nefiind făcută o condamnare fermă, oficială a vechiului regim totalitar. 
  „Marius Oprea este unul dintre cei mai dinamici și mai lucizi istorici români ai subiectului pe care îl abordează – crimele comunismului. Și-a asumat riscuri foarte mari și cred că, în mare măsură, roadele se văd acum, prin crearea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, de care se va ocupa. Cărțile pe care le-a publicat – cum este și cea de față, Chipul morții, un rechizitoriu serios la adresa crimelor comunismului –, precum și toate eforturile lui se încadrează în acest context surprinzător, în care pentru prima dată se ia în discuție oficial, cu toată opoziția foștilor comuniști și a aliaților lor, caracterul criminal al regimurilor comuniste.“ (Stéphane Courtois)
  Show book