Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Mica enciclopedie Hygge - cover

Mica enciclopedie Hygge

Meik Wiking

Publisher: Litera

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Despre Danemarca se spune adesea că ar fi cea mai fericită ţară din lume. Aceasta se reduce la un singur lucru: hygge.
 
„PENTRU HYGGE EXISTĂ TOT FELUL DE DEFINIŢII, DE LA « ARTA DE A CREA INTIMITATE», «CONFORT SUFLETESC» ŞI «LIPSA SUPĂRĂRILOR», LA «BUCURIA DATĂ DE LUCRURILE CE INDUC O STARE DE BINE», «STAREA DE CONFORT ÎN PREZENŢA SEMENILOR» ŞI, VARIANTA MEA PREFERATĂ, «CIOCOLATĂ FIERBINTE LA LUMINA LUMÂNĂRILOR»...
 
Afli ce este hygge atunci când simţi hygge. Când te ghemuieşti comod pe canapea alături de persoana iubită sau când te bucuri de timpul petrecut cu cei mai apropiaţi prieteni. Hygge sunt acele dimineţi albastre şi limpezi cu lumină perfectă.
 
Şi cine ar putea să îţi fie un ghid mai bun în lumea hygge decât Meik Wiking? Meik este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga şi şi-a petrecut ani din viaţă studiind magia vieţii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenţă până la modalitatea în care trebuie să te îmbraci.

Other books that might interest you

 • Alchimie Universală - cover

  Alchimie Universală

  Ray del Sole

  • 0
  • 0
  • 0
  Cuvântul alchimie sun fascinant i misterios. O asociem cu ideile fantastice de a converti plumbul în aur, de a crea piatra filosofului sau de a face materia prima. Multe cri au fost scrise despre aceast art i tiin.Intenia mea este s prezint o abordare i o înelegere universal a alchimiei fr termeni, simboluri etc. Aceast explicaie universal a principiilor alchimiei în forma sa cea mai pur este simpl i etern i v permite s înelegei toate sistemele tradiionale de alchimie. Este cunotinele cheie pe care vreau s le prezint aici. Cu tastele potrivite putei deschide toate uile.
  Show book
 • Am venit – de unde? Merg – Incotro? - 75 de rãspunsuri la întrebãri puse frecvent în legãturã cu "Viata de dupã moarte" date prin Gabriele profeta-învãtãtoare a lui Dumnezeu pentru vremurile noastre - cover

  Am venit – de unde? Merg –...

  Gabriele

  • 0
  • 1
  • 0
  Această carte oferă cunoștințe despre contexte spirituale fundamentale. Puteti gasi aici 75 de raspunsuri la intrebari frecvente legate de tema…
  Show book
 • 150 de Citate Despre Succes și Viață - cover

  150 de Citate Despre Succes și...

  Wael El-manzalawy

  • 0
  • 0
  • 0
  „Eșecul te poate distruge dacă ești slab, dar dacă ești puternic, poți distruge eșecul.” – Wael El-Manzalawy 
  Puteți salva mult timp citind un citat. Această carte conține aproximativ 150 citate ale unor gânditori internaționali.
  Show book
 • Amant - Manualul barbatului Alpha - Arta seductiei pentru cuceritorii de succes - cover

  Amant - Manualul barbatului...

  Stefan Vasali

  • 0
  • 0
  • 0
  Ca barbat, nu-ti poti permite sa fii pasiv si sa speri ca femeile se vor napusti singure, in viata si in patul tau. Fetele nu-ti vor usura situatia, nici nu se vor indragosti de tine pentru ca esti un pampalau timid si dragut, iar partea cea mai rea, este ca ele nu vor ca tu sa stii asta. 
  De aceea, trebuie sa rezolvi aceasta parte a vietii tale, definitiv. 
  Acesta este scopul si, totodata, promisiunea acestui manual: sa te ajute sa-ti remediezi viata erotica. 
  Promisiunea mea, cu conditia ca si tu sa-ti faci treaba si sa exersezi dupa cum ti se indica, este ca vei avea urmatoarele rezultate: 
  - vei avea o noua atitudine si o perceptie cu totul schimbata despre femei si relatii; 
  - vei aborda cu usurinta orice femeie, oriunde si oricand; 
  - vei fi capabil sa declansezi atractia si sa conduci jocul seductiei, asa cu vrei; 
  - vei fi cel care va controla relatiile cu femeile; 
  - vei deveni foarte ocupat si va trebui sa faci fata unui numar mai mare de femei, decat iti permite timpul. 
  Pe de alta parte, ce NU este in acest curs? 
  Nu vei gasi aici replici magice de agatat. Pentru ca nu exista. Daca ar fi existat, cineva le-ar fi descoperit deja, le-ar fi patentat si le-ar fi vandut restului populatiei masculine, iar noi am fi sedus oricat de multe fete am fi putut. 
  Prin urmare, daca cauti asa ceva, nu cumpara acest manual. Cauta in alta parte. Sunt destui asa-zisi experti in seductie, mai mult decat dornici sa-ti ia banii. 
  Transformarea implica munca, efort si perseverenta, insa rezultatul va fi pe masura. Meriti o viata amoroasa asa cum iti doresti, asa ca iti doresc auditie placuta, spor la treaba si succes!
  Show book
 • Arta sexului la arabi Grădina parfumată - cover

  Arta sexului la arabi Grădina...

  Șeicul Nefzaoui

  • 0
  • 0
  • 0
  Arta sexului la arabi sau Grădina parfumată a fost tradusă în limba franceză înainte de 1850, de către un ofițer al armatei franceze din Algeria. O ediție cu autograf în caractere cursive a fost tipărită în 1876, dar, cum se spune că ar fi fost realizate numai 25 de copii, cartea a rămas în același timp rară și costisitoare, în timp ce, datorită caracterului său aparte, citirea ei era greoaie și solicitantă. Totuși, o admirabilă a doua ediție a fost publicată ulterior la Paris, incluzând notele și observațiile translatorului, revăzută și rectificată fiind din perspectiva unei mai bune cunoașteri asupra Algeriei decât cea din momentul inițial al traducerii. Prezenta traducere (exactă și literală) s-a realizat pe baza acestei a doua ediții și reprezintă prima apariție a lucrării – una dintre cele mai remarcabile de acest gen – în limba engleză, iar acum in limba română. 
  „Lăudat fie Allah, care a făcut ca bărbatul să găsească cea mai mare plăcere în (...) ale femeii și a menit (...) ale bărbatului să ofere cea mai mare plăcere femeii 
  Sărutul pe gură, pe cei doi obraji, pe gât, ca și sugerea cărnii buzelor, sunt daruri divine, destinate să provoace (...) la momentul potrivit. Tot Allah este cel care a înfrumusețat pieptul femeii cu sâni, i-a oferit o bărbie dublă și i-a pus culori strălucitoare în obraz. De asemenea, a dăruit-o cu ochi care inspiră iubire și gene precum lamele lustruite. A dotat-o cu un abdomen rotund și un ombilic frumos, precum și cu un șezut măreț; iar toate aceste minuni sunt purtate de coapse.“
  Show book
 • Nostalgia pianului fără clape - vol 2 - cover

  Nostalgia pianului fără clape -...

  Anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
  Mădălina nu încântă numai prin povestea inedită, ci și prin stilul de o eleganță aparte. „Nostalgia pianului fără clape” este o carte cum nu am mai întâlnit, o poveste de dragoste care se desfășoară într-un ritm alert, năucitor, stârnind în tine o furtună de sentimente contradictorii. Ethan și Charlotte te înnebunesc, te omoară și te învie, te aruncă în mijlocul războiului dintre ei. Un cititor inocent nu ar putea să le țină piept niciodată și nici să-i înțeleagă. Se iubesc prin ura pe care și-o poartă, se descoperă unul pe altul în timpul răzbunării și se distrug inconștient atunci când încearcă să devină un cuplu normal.
   
  Vera Maxfield
   
  Un salt brusc, abrupt, de la o prăpastie la alta, durerea aceea raw a inimii care bate-n gol, fără sprijinul dragostei, dar şi dorința de netăgăduit de a o trăi: toate acestea se simt profund în „Nostalgia pianului fără clape”, unde muzica se transformă suav într-o limbă străină pe care numai cei doi, Ethan şi Charlotte, o înțeleg. Nu este o lectură pentru cei slabi de înger, este pentru cei care nu se feresc de slăbiciunile omeneşti, de tot ceea ce descoperă iubirea sub măştile oamenilor, de „chipurile” greu de suportat ale sufletelor rănite. Chiar şi atunci când ultimul rând va fi citit, cititorul va rămâne cu demonii celor doi. Şi va trebui să îi înfrunte. Books are my drug
   
  Doi protagonişti cu spirit de luptător, dar cu sufletul neantrenat în ale iubirii, o arenă formată dintr-un portativ şi un întreg set de note muzicale, pe post de arme: asta este pe scurt „Nostalgia pianului fără clape”. În plan profund avem tiparul femeii puternice demonstrând că poate lupta în ringul dragostei cu aceeaşi ferocitate cu care o face partenerul său, că la finalul zilei nimeni nu trebuie să deţină supremaţia, amândoi obţinând aceleaşi răni şi fiind leacul unul celuilalt.
   
  Diana Macovei
  Show book