Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Subjugarea unui scotian - cover

Subjugarea unui scotian

Maya Banks

Publisher: Litera Media Group

 • 0
 • 2
 • 0

Summary

Eveline Armstrong este iubită și protejată de familie, dar mulți o consideră nebună, căci că frumoasa fiică a căpeteniei clanului Armstrong nu vorbește și nu comunică în nici un fel cu ceilalți. Dar nimeni nu știe că tânăra, rămasă fără auz în urma unui accident, a învățat să citească vorbele de pe buzele celor din jur și preferă să rămână în lumea ei tăcută. Curând însă, un decret al regelui o oblige să devină soția lui Graeme Montgomery, căpetenia clanului rival, iar Eveline acceptă resemnată – neștiind ce schimbări încântătoare vor avea loc în viața ei.Deși crede că obligația de a se căsători cu o femeie pe care nu o vrea îi va nărui toate planurile de viitor, Graeme este intrigat de misterioasa Eveline, ale cărei buze tăcute sunt atât de ispititoare și ai cărei ochi inteligenți pot vedea până în adâncul sufletului său. Dar, când rivalitatea dintre clanuri amenință să le distrugă fericirea pe care nu credeau că o vor găsi vreodată, războinicul scoțian este gata să mute munții din loc pentru a o salva pe cea care i-a învățat inima să audă cântecul magic al iubirii.Maya Banks și-a câștigat celebritatea pe plan internațional cu cele peste 60 de romane scrise până acum. Vândute în milioane de exemplare în întreaga lume, cărțile ei au intrat în topurile de bestselleruri ale New York Times și USA Today.

Other books that might interest you

 • Dansând pe Gange - cover

  Dansând pe Gange

  Hanna Bota

  • 0
  • 0
  • 0
  „Hanna Bota scrie cărți ale descoperirii de sine prin Celălalt, prin Ceilalți. Această mare și veche temă are, în cazul ei, o rezolvare aparte, căci Celălalt este nu doar cel din vecinătate, ci și, mai ales, cel de foarte departe, trăitor în orizonturi exotice, acolo unde diferența e stridentă și numai privirea laterală, în mai multele sensuri ale acesteia, poate conduce spre esența umană, spre miezul tare al ființei. Punând la bătaie, în surprinzătoare conexiuni, feluritele instrumente de cunoaștere și interpretare pe care le-a acumulat în timp: literatură, etnologie, antropologie culturală, teologie, nu se mulțumește cu privirea fixă, focalizată, ghidată strict de regulile științei sale, ci tentează pași lăturalnici, sensuri derivate, improvizează interdisciplinar, se pune pe sine în locul celuilalt pentru a-i descifra perspectiva, neliniștile, modelul de lume. 
  Ultimul canibal ne purtase în insulele Vanuatu din Pacific. De data aceasta, jurnalul eseistic de călătorie, cu inserții poematice și desfășurări epice, rotunjește povestea căutării de sine prin iubire a Laviniei, tânără muziciană româncă, urmărind-o în țara sa, mai întâi, în Italia și India, apoi, într-o curgere de întâmplări învolburate, rătăcitor-inițiatice, între Occident și Orient, cu toate simțurile în alertă. Apa e motivul central al cărții. De la Dunăre la Gange, de la lacrimă la diluviu, izvor susurând ori val înfuriat, ea e simbol al vieții, al luptei pentru supraviețuire și pentru închegarea unui oricât de firav rost. Tot ea traduce reverii identitare, coșmaruri negre, tensiuni și crize. Vârtejul explorării de sine își asumă traversarea întunericului ca singur drum la îndemână spre lumină. Drum «desenat în tine ca o hartă a direcției către comoara de mare preț» și ezitând benefic, în noua și incitanta carte a Hannei Bota, între realitate și ficțiune, cu irizări fantastice și nenumărate uși (între)deschise de-o parte și de cealaltă a înaintării destinale.“ – Irina Petraș
  Show book
 • Rătăcitori prin Lisabona - cover

  Rătăcitori prin Lisabona

  Philippe Besson

  • 0
  • 0
  • 0
  Hélène este o femeie zdrobită de doliu: soțul i-a fost ucis de un teribil cutremur. Durerea pierderii s-a prelungit prin chinuitoarele – și mereu zadarnicele – încercări de a da de urma corpului, de a căpăta măcar o parte din cel pe care îl iubise cel mai mult. Fragilitatea și durerea femeii respiră în fiecare fibră a trupului ei istovit de suferință. Mathieu e un bărbat părăsit. Cel căruia îi încredințase inima l-a lăsat singur, fără măcar să aibă curajul unei rupturi față în față. Deși încearcă să-și ascundă amărăciunea apăsătoare, deși încearcă să astupe golul prin aventuri de-o noapte, nimic nu-i umple viața. Așteaptă ca timpul să închidă rana. Și până atunci tăinuiește dezordinea din ființa lui. El și ea se întâlnesc într-un hotel din Lisabona. Aparent doi străini, doi francezi rătăciți în capitala portugheză, suferința presimțită-n celălalt ajunge să-i apropie. Încetul cu încetul, deschizându-și fiecare inima ca niciodată până atunci, înving orizontul pe care părăsirea l-a îngustat și recapătă aripi.
  Show book
 • Gheață și foc - cover

  Gheață și foc

  Amanda Quick

  • 0
  • 2
  • 0
  Jack Lancaster, consultant FBI, a fost mereu atras de cazurilecomplicate pe care poliția le consideră fie imposibil de rezolvat,fie accidente sau sinucideri. Supraviețuitor el însuși al unui cumplitincendiu, anchetele care implică într-un fel sau altul focul suntpentru el deosebit de provocatoare. Abilitatea lui aproape supranaturalăde a pătrunde în mintea ucigașilor i-a adus o reputațieîn anumite cercuri – și i-a complicat viața personală. Căci cu câtrezolvă mai multe cazuri, cu atât alunecă mai mult în întuneric.Singura consolare și salvare este Winter Meadows, o terapeută specializatăîn meditație, care, după cazurile cele mai tulburătoare,este singura capabilă să îi aducă înapoi pacea.Însă faptul că dușmanul lui dintotdeauna încă trăiește nu îl lasăpe Jack să își găsească liniștea cu adevărat. După ani în care și-aconsolidat puterea, Quinton Zane se întoarce, decis să scape detoți cei care îi stau în cale. Jack este pregătit să îl înfrunte – deși îșidă dintr-odată seama că acum nu răzbunarea contează cel maimult în viața lui… ci o femeie tulburătoare, cu ochi de chihlimbar.„Amanda Quick nu dezamăgește niciodată, iar acum ne oferăun alt minunat romantic suspense, care combină superb secreteîntunecate, acțiune palpitantă și pasiune arzătoare.“Kirkus ReviewsAMANDA QUICK este autoarea a 50 de bestselleruri New YorkTimes, care s-au vândut în mai mult de 35 de milioane de exemplare
  Show book
 • Iubiri de altădată - cover

  Iubiri de altădată

  Munson Aldrich Havens

  • 0
  • 0
  • 0
  Sir Peter Oglebay, inginer renumit, membru al elitei londoneze, care își petrece după-amiezile la Carlton Club și diminețile în imensa bibliotecă personală, duce o viață tihnită, dar solitară. Cu mulți ani în urmă, când fratele său s-a căsătorit cu frumoasa actriță Valentine Germain, Sir Peter a ales să rupă orice legături cu cei doi soți. În ochii lui, Valentine nu este decât o femeie demnă de dispreț, care îl va duce pe nesăbuitul Robert la pierzanie. Viața i se schimbă însă când Phyllis, fiica lui Valentine și a lui Robert, rămâne orfană, iar Sir Peter o ia în grija lui. Prezența senină a copilului îi descrețește fruntea și îi alină bătrânețile, dar liniștea căminului său este din nou tulburată când Phyllis se îndrăgostește, iar trecutul amenință să se repete. Printr-un minimalism narativ care evită digresiunile, Munson Havens rezumă un întreg univers în doar câteva tușe. În acest roman cu o construcție geometrică, simetriile, recurențele și gesturile în oglindă spun o poveste pe cât de simplă, pe atât de emoționantă despre puterea iubirii de a aduce trecutul în prezent. Un element cu o importantă valoare simbolică în economia romanului este colecția de felicitări de Ziua Îndrăgostiților, pe care Robert i le dăruise lui Valentine de-a lungul timpului. Aceste felicitări sunt singurul lucru care îi rămâne lui Phyllis de la părinții ei. Le ia cu ea când se mută la Sir Peter, dar și când pleacă din casa lui ca să asculte glasul inimii. Vederile de Ziua Îndrăgostiților îi amintesc de iubirea adevărată care îi unea pe părinții ei și îi dau putere să creadă că o astfel de iubire îi este hărăzită și ei. „— Numele ei era Valentine, unchiule Peter, explică Phylllis. Cred că e cel mai frumos nume din lume. Cu mult înainte să mă nasc eu și cu mult înainte să se căsătorească ei, tăticu’ îi trimitea mămichii felicitări de Ziua Îndrăgostiților, noi și vechi, dar mai ales vechi. Cele vechi erau și cele mai frumoase. Unele dintre ele au o sută de ani! Sunt foarte drăguțe, unchiule Peter, și mămica mă lăsa să mă joc cu ele, cu toate cutiile alea pline de felicitări. Erau jucăriile mele preferate. Uneori, tăticu’ îmi zicea mica lui Valentine, deși mie mi-au pus numele Phyllis, după bunica, mămica lui tăticu’. Dar era și mămica ta, nu-i așa, unchiule Peter?“ (p. 17)
  Show book
 • Perfecțiune Însemnări despre trădare și renaștere - cover

  Perfecțiune Însemnări despre...

  Julie Metz

  • 0
  • 0
  • 0
  Pentru Julie, viața părea perfectă – un soț iubitor, o fetiță adorabilă de șase ani și o casă elegantă în suburbii –, dar totul era o minciună. 
  Într-o după-amiază de ianuarie, soțul ei Henry se prăbușește pe podeaua din bucătărie și îi moare în brațe. La numai șapte luni după moartea lui, chiar când Julie crede că începe să-și revină din durere, destinul îi pregătește o altă lovitură: soțul care o iubise atât de mult i-a fost infidel. 
  Va avea Julie puterea să reconstituie partea lipsă a existenței lor împreună, să recompună momentele în care soțul ei o mințea? Mai mult, va găsi forța necesară de a lămuri lucrurile cu celelalte femei din viața lui Henry, astfel încât să o poată lua de la capăt? 
  Perfecțiune este povestea sinceră și emoționantă a călătoriei scriitoarei Julie Metz de la haos spre renaștere, povestea acceptării unor adevăruri dureroase, astfel încât refacerea propriei vieți să fie încă o dată posibilă. Oricine a avut experiența unei relații nefericite se va identifica din plin cu eroina.
  Show book
 • Curtezana - cover

  Curtezana

  Loretta Chase

  • 0
  • 0
  • 0
  SERIA „FEMEI SCANDALOASE”James Cordier, prin venele căruia curge cel mai pur sânge albastru, este un maestru al deghizării, un hoț excepțional, un amant de primă clasă – totul pentru Rege și Țară –, dar viața aceasta palpitantă a început să-l plictisească. Ultima lui misiune este să obțină, pe căi mai mult sau mai puțin morale, un pachet de scrisori compromițătoare de la o doamnă cunoscută în înalta societate. După aceea poate să se întoarcă la Londra și să cunoască o moștenitoare blândă și cumsecade, lăsând în urmă aventurierele și femeile de moravuri ușoare.Francesca Bonnard a îndurat o despărțire sfâșietoare, urmată de un scandal pe măsură și de oprobriul public. Este independentă, fericită și nu dă doi bani pe moravuri; în plus, a învățat că „gentlemenii” provoacă prea multe necazuri ca să merite vreo atenție. Toată această experiență o ajută să-și dea seama că noul ei vecin, incredibil de atrăgător, nu-i va aduce nimic bun. Oricât de rău ar fi James, sunt alții și mai răi care vor să pună mâna pe scrisorile Francescăi. Brusc, totul se complică pe fundalul pasiunii cu scântei născute din întâlnirea dintre cele două suflete blazate, poate cele mai păcătoase din Europa. La fel de brusc, asumarea unui risc uriaș devine tentantă, dat fiind răsplata de la final...
  Show book