Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Reproducerea asistată Aspecte inconștiente - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

Reproducerea asistată Aspecte inconștiente

Mali Mann

Publisher: Trei

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Tot mai multe cupluri apelează astăzi la tehnici de reproducere artificială. Ritmul stresant al vieții și decizia amânată de a avea copii conduc la diminuarea șanselor de fecundare naturală. Psihologia și psihanaliza ne-au demonstrat însă că între minte și corp există influențe reciproce, astfel că unele situații de viață insuficient înțelese pot lăsa urme adânci la nivel mental și somatic. Ce se întâmplă în psihicul protagoniștilor în tot acest proces de aducere pe lume a unei noi vieți? Cum afectează trăirile lor pe cele ale copilului? Cel mic e bine oare să-i cunoască pe donorii care au contribuit la conceperea sa? Printre subiectele abordate în prezenta carte se numără: trauma psihică a infertilității, compulsia de a recurge, în mod repetat și fără succes, la reproducerea asistată, anxietatea legată de maternitate, viețile copiilor proveniți din fecundare artificială. O noutate pe piața românească de profil, cartea se adresează publicului larg, dar și medicilor și psihologilor.
 
În perioada de început a terapiei, Paula declarase că își dorește să fie mamă. Când devenise tot mai clar că relația ei cu Frank era din ce în ce mai serioasă, a început să simtă o oarecare ezitare. Va rămâne Frank alături de ea? Va continua ea să îl iubească sau va deveni cineva ca mama ei, care n-ar fi putut aprecia „darul “iubirii lui Frank? De vreme ce părerea comună a femeilor din familia ei era că un copil ruinează relația dintre părinți, se va întâmpla acest lucru și în cazul relației ei cu Frank? (...) Șase luni mai târziu, Paula era pregătită să înceapă să caute o donoare.Terese Schulman, autoare inclusă în prezentul volum colectiv
 
Această carte conține elemente de sociologie (de ce femeile amână decizia de a concepe), insighturi psihanalitice (privind relația mamei cu propria-i mamă, precum și fantasmele copilului referitoare la părintele necunoscut), dar se referă uneori și la efectul traumatic pe care eșecul conceperii îl are asupra viitoarei evoluții a cuplului.Axel Hoffer, psihanalist și profesor de psihiatrie la Harvard Medical School
Available since: 08/22/2016.

Other books that might interest you

  • Dragoste între egali - Relația ca o cale spirituală - cover

    Dragoste între egali - Relația...

    Dr. Polly Young-Eisendrath

    • 0
    • 1
    • 0
    Ce înseamnă iubirea în contextul actual? Sunt încă relevante arhetipurile relaționale trăite de părinții și bunicii noștri pentru modul în care privim astăzi relația de cuplu? Conviețuirea și cooperarea în soluționarea problemelor alături de un partener care ar trebui să ne fie cel mai bun prieten, copărinte, partener sexual și poate partener de afaceri, întro relație reciprocă și mutuală, reprezintă un demers revoluționar în care nu mai putem apela nici la vechile arhetipuri și mituri și nici la actualele modele neurologice și biologice. Pornind de la bogata sa experiență de psihoterapeut și de la studiile recente din psihologia contemporană, Polly YoungEisendrath ne oferă un mod de a înțelege relația de cuplu ca dragoste între oameni egali, care împărtășesc aceleași valori și obiective și un ghid în construirea acestui tip de relație. Vom afla cum să identificăm proiecțiile pe care le facem când suntem îndrăgostiți și să le retragem, să-l descoperim pe celălalt și să onorăm diferențele dintre noi, sporind astfel forța relației.Polly Young-Eisendrath este psiholog și analist jungian, predă psihiatrie la Universitatea din Vermont, este fondator al Institutului pentru terapia prin dialog și a fost președinte al Asociației pentru studii psihanalitice din Vermont. A publicat numeroase articole și cărți pe teme legate de relațiile de cuplu și familie.
    Show book
  • Legaturile care ne tin in viata - Beneficiile interdependentei - cover

    Legaturile care ne tin in viata...

    Christophe André, Rébecca Shankland

    • 0
    • 1
    • 0
    O prea mare dependență de celălalt duce la nesiguranță de sine. Independența excesivă te însingurează și te îndepărtează de ceilalți. Ambele implică vulnerabilitate. Soluția, însă, se află între cele două, sub forma interdependenței: tu ai nevoie de mine și eu am nevoie de tine. Și dacă poate că separat mergem mai repede, împreună vom ajunge mai departe, așa cum spune un proverb african citat de cei doi autori ai cărții.Deși colaborarea cu cei de lângă noi ar trebui să vină firesc, în calea acestui comportament se interpun frica, neîncrederea și alți „monștri" care ne îndepărtează unii de ceilalți. Însă acceptarea și cultivarea interdependenței – prin sugestiile pe care le vei găsi în paginile acestei cărți - te vor ajuta să depășești aceste bariere, pentru a avea o viață de cuplu, de familie, socială și profesională reușită.
    Show book