Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Celelalte povești de dragoste - cover

Celelalte povești de dragoste

Lucian Dan Teodorovici

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

„In Celelalte povesti de dragoste Lucian Dan Teodorovici este un excelent povestitor de intamplari si un regizor ingenios al unui complicat balet de personaje. Scrisul sau a ajuns la maturitate: suporta orchestrari diferite executand ireprosabil partituri grave ca si gratios-minore. Dar ce e mai important prozatorul descopera acum o noua lume pe care o trece in revista amuzat si cuprins de melancolie. E lumea «celorlalti» si a sufletelor lor pacatoase si suferinde a povestilor lor ridicole si sfasietoare. Descoperirea umanitatii in noile scrieri ale lui Teodorovici reprezinta de fapt atingerea unui continent: acela al prozei majore.“Doris Mironescu 
„Prozator cu ochi viu si minte sistematica de logician deprins sa gandeasca realitatea in categorii si sa observe atent stereotipiile locul comun mecanica goala a vietii Teodorovici a lasat pana acum impresia ca viseaza exclusiv la o comedie umana in cel mai curat spirit balzacian. Ei bine fara a contrazice ambitiosul proiect volumul de fata este o proba de maiestrie mai degraba flaubertiana o «educatie sentimentala» traducand la nivelul celor mai subtile nuante ale scriiturii eterna comedie a iluziilor pierdute. Ca atare elementele de satira sociala exagerarile grotesc-caricaturale (care faceau farmecul cartilor anterioare) se estompeaza «realitatea» fiind radiografiata acum din interior cu intelegere si cu ironie lapidar in stilul marilor maestri. Celelalte povesti de dragoste e o carte admirabila ce marcheaza un moment de gratie in literatura noastra actuala.“Antonio Patras

Other books that might interest you

 • Pădurea Fermecată - Fraternizarea - cover

  Pădurea Fermecată - Fraternizarea

  LS Morgan

  • 0
  • 0
  • 0
  O poveste de LS Morgan
  O poveste pentru copii și tineri, despre prietenie și camaraderie. Doi frați se aventurează în marea fermă a mătușii lor și ceea ce vor trăi aceștia este experiența unei zile petrecute într-o pădure fermecată, o zi plină de aventură, magie, râsete și distracție. 
  Clasificare: potrivită pentru toate vârstele
  Show book
 • Trenul de noapte Povestiri - cover

  Trenul de noapte Povestiri

  Ioan Groșan

  • 0
  • 0
  • 0
  „Caz tipic de postmodernism, în care naivitatea artistică a fost înlocuită de conștiința ironică a bibliotecii din care se hrănește textul, proza lui Groșan e însă și o probă indiscutabilă de angajament existențial, în întreaga varietate a acestuia: un ochi al scriitorului veghează convulsiile ființei, dramele ei eterne, un altul privește îndărătul literaturii, scrutîndu-i trecutul“ – Radu G. Țeposu
  
   
  „Jocul, experimentul, manevrarea inteligentă a intertextelor, ironia sunt elementele din care-și trage sevele, în regim diurn, proza scurtă a lui Ioan Groșan. Reversul lor nocturn este amărăciunea, o cristalizare groșaniană a melancoliei. O amărăciune atât a personajelor care, în ciuda predeterminării lor livrești, nu încetează să suspine după inocența pierdută, cât și a autorului, care tânjește, la rându‑i și fără încetare, după unitatea ființei.“ – Nicoleta Cliveț
  Show book
 • Cea mai frumoasa poveste de Craciun - cover

  Cea mai frumoasa poveste de Craciun

  Hanna Winter

  • 0
  • 0
  • 0
  Alexandra este o fetita deosebita care ii trimite o scrisoare lui Mos Craciun, rugandu-l sa il readuca acasa de Sarbatori pe tatal ei, plecat in strainatate pe termen nelimitat.
  In scurt timp ea va invata ca Mos Craciun chiar exista si ca El poate infaptui veritabile minuni in vietile noastre, inclusiv sa ne indeplineasca cele mai fierbinti dorinte. Astfel incat Craciunul sa fie o perioada cu adevarat...magica!
  Show book
 • Întoarcerea - cover

  Întoarcerea

  Viorel Zaicu

  • 0
  • 0
  • 0
  Ciuli, Telu, Dudu, Cocoșel, Maricica, Trache, Safta, Paraica, popa Sacaz, Tita, Lupa și frații lui, Nicu și Leana, Titel, Bala și Valerica sunt locuitorii lumii fantastice din afara orașelor. Visele lor sunt vieți paralele, iar stările de veghe sunt vise. Oamenii se bucură, suferă, construiesc, dărâmă, fac propagandă, umblă, dar mai ales ascultă. Universurile pe care nimeni nu vrea să le perceapă nu sunt inexistente. În cele mai multe dintre ele obiectele banale au puteri magice și oamenii modești pot deschide căi către lumi nebănuite. Măgarii au un rai și pământul se îmbolnăvește, porțile nu se deschid întotdeauna spre aceleași locuri și lumea modernă este păstrată cu teamă la distanță. 
  Viorel Zaicu (n. 1968) a făcut studii de filosofie la Universitatea din București și a îngrijit câteva sute de cărți de specialitate și romane ale unor autori români și străini, pentru foarte multe dintre acestea semnând și traducerea. Are în spate multiple și diverse experiențe jurnalistice publicând (de cele mai multe ori sub pseudonimul Martin Zick), articole în reviste de filosofie și cultură din țară și din străinatate. În mediul virtual îngrijește noiq.ro, un blog care adună pasaje filosofice și literare memorabile, lecții de filosofie și logică, anecdote „ veșnic verzi“ și o colecție de lucrări de artă.Pasionat de opera lui Lewis Caroll, ale cărui scrieri mai puțin cunoscute le traduce pentru publicul român începând din 1999, Viorel Zaicu iese la rampă de această dată cu primul său roman de ficțiune și ne uimește cu dibăcia limbajului, agilitatea construcției frazei, coloritul personajelor și ineditul situațiilor în care acestea sunt regăsite. Altfel spus, autorul ne propune prin Întoarcerea o carte pe care s-o citim dintr-o răsuflare, râzând în hohote, dar și ridicându-ne măcar un semn de întrebare.
  Show book
 • În căutarea tinereții - cover

  În căutarea tinereții

  Radu Dermer

  • 0
  • 0
  • 0
  Volumul În căutarea tinereții sau Când paralelele se întâlnesc, cuprinzând nuvele și schițe, s-a născut din setea de trecut a autorului, din atracția acestuia față de tinerețea eternă a omului, din amintirile tezaurizate de el de-a lungul anilor.
  Show book
 • Ouale fatale Diavoliada - cover

  Ouale fatale Diavoliada

  Mihail Bulgakov

  • 0
  • 0
  • 0
  Lumea descrisa in Diavo­liada si in Ouale fatale este una haotica si halu­cinanta in care umorul ironia sarcasmul si dramatismul alterneaza sau se intrepatrund iar fantasticul fuzioneaza cu realul vazut prin filtrul unei constiinte clare si in­draznete. 
   
  In Ouale fatale un profesor nebun inventeaza o raza de lumina „raza vietii“ care printr-un accident aduce lumea intr-un cosmar SF populat de struti gigantici si reptile uriase. In Diavoliada un mediocru angajat al registraturii se trezeste prins ca intr-o poveste kafkiana in itele unui cosmar birocratic. Ambele personaje au in comun lupta acerba cu haosul siste-mului cu un mediu care incet dar sigur denatureaza orice identitate.
  Show book