Discover new books each day!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Lungul drum spre casă - cover

Lungul drum spre casă

Louise Penny

Publisher: Trei

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Un roman din seria Inspectorul Gamache
 
Cea mai bună carte din 2014 în topurile Kirkus Reviews, The Washington Post, The Globe și The Mail
 
Armand Gamache, fostul inspector-șef de la Secția de Omucideri din Québec, și-a găsit în sfârșit liniștea mult visată în satul Trei Pini. Însă atunci când prietena sa Clara Morrow îi cere ajutorul, nu poate s-o refuze, în ciuda vechilor răni care amenință să se deschidă. Peter, soțul Clarei, a dispărut.
 
Pe măsură ce Gamache cercetează cazul, pătrunde tot mai adânc în mintea chinuită a lui Peter Morrow, un om atât de disperat să-și recapete faima ca artist, încât e gata să-și vândă sufletul. Pista ce-l conduce pe Gamache la adevăr e înțesată de minciuni și gelozie. Oare fostul inspector-șef s-a pus pe sine însuși și pe cei dragi în pericol, încercând să afle niște răspunsuri dureroase?
 
“Louise Penny îmbină elemente clasice ale anchetelor de poliție cu portrete psihologice subtile, precum și cu înțelegere profundă a fragilității omenești.“ - The New York Times 
 
“Autoarea dezvoltă povestea din spatele dispariției lui Peter într-un ritm lent, bine condus.“ - Kirkus Reviews
 
“Penny se documentează foarte atent asupra istoriei, locurilor, gastronomiei și psihologiei, iar rezultatul este o serie Gamache care dă dependență.“ -The Huffington Post
 
“Toată viața sa profesională, inspectorul-șef Gama­che pusese întrebări și vânase răspunsuri. Și nu numai răspunsuri, ci și fapte. Dar, mult mai ascunse și peri­culoase decât faptele, ceea ce căuta cu adevărat erau sentimentele. Pentru că acestea îl puteau conduce către adevăr. Și în timp ce adevărul îi eliberează pe unii, pe cei căutați de Gamache îi băga în închisoare. Pe viață.“

Other books that might interest you

 • Viaţa mea nu chiar perfectă - cover

  Viaţa mea nu chiar perfectă

  Sophie Kinsella

  • 1
  • 2
  • 0
  Viaţa mea nu chiar perfectă este povestea lui Katie Brenner, o tânără promiţătoare, care locuieşte în Londra, aflată la primul ei job important. Când Katie crede că lucrurile merg din ce în ce mai bine, se trezeşte concediată de Demeter, şefa bătrână şi arţăgoasă. Neştiind încotro s-o apuce, Katie se întoarce la ţară, în Somerset, unde locuiesc părinţii ei, cu visurile spulberate şi îşi face o profesiune de credinţă din încercarea de a-şi ajuta tatăl cu mica lui afacere, o fermă aproape falimentară. Într-o bună zi, la fermă îşi face apariţia Demeter, prilej pentru Katie să-şi pună întrebări cu adevărat importante: Ar trebui să lupte ca să-şi recapete viaţa din Londra? Ar trebui să se răzbune pe fosta ei şefă? Sau să aibă încredere în Alex, tânărul care intră în viaţa ei când totul pare că se prăbuşeşte?
  Show book
 • 40 de zile - cover

  40 de zile

  Chris Simon

  • 0
  • 1
  • 0
  Au fost odată ca niciodată un Zmeu Albastru și o Floarea Soarelui. Într o zi, Zmeul i-a dat Florii un băț și o ață, ca un fel de undiță, și i-a spus: „Ai încredere că, atâta timp cât stau lângă tine, bățul e prins de cer și nu se poate desprinde“. Floarea Soarelui s-a agățat de funia bățului, a urcat pe inimă, a închis ochii și-a început să se legene. Fiecare bătaie a inimii ținea locul unei cărămizi. Așa își construiau lumea. După câteva veacuri, Floarea Soarelui a atins din greșeală Cerul. S-a speriat atât de tare de fericire, încât a deschis ochii. Era singură. Zmeul Albastru nu mai era. A fost exact cât să cadă din Cer, să se izbească de pământ și într-o secundă să se facă țăndări. Când Zmeul s-a întors, a fost prea târziu. Fiecare mângâiere pe care i-o broda pe suflet năștea o lacrimă. Și fiecare lacrimă făcea să crească n locul ei... un cactus. Povestea oamenilor cactuși este povestea celor care au îndemânarea să (se) mintă. 
  Un roman scris în 40 de zile, un joc al introspecției și al (re)găsirii de sine. Recomandat persoanelor aflate în derută existențială, cu alergie la minciună și cu tulburări de maturitate. Jocul începe cu o singură pistă: sufletul tău. În fiecare zi cobori în tine, în adânc. N-ai cum să te ntorci, n-ai cum să te oprești, ci doar să mergi înainte. Ultima zi este răscrucea, momentul deciziei: „încotro?“. Cele 40 de zile de reflecție și sinceritate îți dau răspunsul și la final nu mai ai nicio șansă de ezitare… simți exact pe unde s-o iei.
  Show book
 • Legenda unei sinucideri - cover

  Legenda unei sinucideri

  David Vann

  • 0
  • 0
  • 0
  Prix Médicis Étranger, Franța, 2010 
  Premi Llibreter, Spania, 2011 
  California Book Award, 2008 
  Grace Paley Price, 2007 
  Dacă ideea de „eliberare prin scris“ are în ea o sămânță de adevăr, povestirile cvasiautobiografice din acest volum reprezintă cea mai bună exemplificare. Obsedat de imaginea unui tată ciudat, greu de înțeles, care pare să nu-și fi găsit nicăieri locul potrivit, David Vann încearcă să îi traseze traiectoria de viață, pentru a-l înțelege mai bine și pentru a reuși să se împace cu el. Își rememorează mai întâi copilăria, momentele dureroase sau senine petrecute alături de tatăl său ori cu gândul la el. Își imaginează apoi o călătorie cu el în Alaska, unde se retrag amândoi într-o regiune nelocuită, în mijlocul naturii sălbatice, încercând parcă să transforme în realitate atracția dintotdeauna a tatălui față de „spiritul de frontieră“, nostalgia unei austerități care ar fi putut să compenseze viața trăită până atunci în dezordine, egoism și înșelăciune. Cu o intransigență, dar și o ingenuitate remarcabile, băiatul merge până la capăt alături de tatăl său și rezolvă în mod radical nu atât enigma acestuia, cât raporturile sale filiale cu el și conflictul moral devastator din viața tatălui. 
  Volum tradus în 19 limbi
  Show book
 • Viața ca o încercare - cover

  Viața ca o încercare

  Radu Dermer

  • 0
  • 0
  • 0
  Viața ca o încercare este volumul de nuvele și schițe cu substrat autobiografic prin care Radu Dermer explorează cele mai sensibile zone ale ființei sale, cele mai intime trăiri și re-trăiri. Înarmat cu sinceritate, deschidere, încredere în oameni, respect față de adevăr și în fața artei cuvântului, scriitorul recreează lumi primitoare sau neprimitoare, plăcute sau neplăcute, însă întotdeauna veridice, vii, care se deschid cu totul imaginației cititorului.
  Show book
 • Fascinatia - Crossfire – Vol 4 - cover

  Fascinatia - Crossfire – Vol 4

  Sylvia Day

  • 1
  • 3
  • 0
  PATIMĂ… VRAJĂ… FASCINAȚIE
   
  O RELAȚIE CARE ATINGE NOI CULMI ȘI ABISURI CU FIECARE ZI
   
  Gideon mă numește Îngerașul lui, însă el este cel care reprezintă un miracol pentru viața mea. El este războinicul meu minunat și rănit, atât de hotărât să se lupte cu demonii mei, în vreme ce refuză să și-i înfrunte pe ai lui. Jurămintele pe care le-am schimbat ar fi trebuit să fie legătura care să ne apropie tot mai mult, dar în schimb au deschis răni vechi, au expus dureri și incertitudini adânc îngropate și au atras dușmani aprigi care pândeau din umbră. Am început să simt cum se îndepărtează de mine, și astfel cea mai mare teamă a mea se transformă în realitate; acum dragostea îmi este pusă la încercare în feluri pe care nu sunt sigură că am suficientă putere să le îndur. Când credeam că trăim cele mai luminoase momente ale vieții noastre, întunericul din trecutul lui a început să înconjoare și să amenințe tot ceea ce am construit cu atâta efort. Iar acum, în fața noastră se află o alegere teribil de dificilă: să ne refugiem în siguranța familiară a vieților pe care le avea fiecare înainte sau să luptăm pentru un viitor care brusc a început să pară un vis imposibil și lipsit de speranță…
  Show book
 • Câinele din Baskerville - cover

  Câinele din Baskerville

  Arthur Conan Doyle

  • 0
  • 0
  • 0
  Câinele din Baskerville (în engleză The Hound of the Baskervilles) este unul dintre cele patru romane polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și avându-l în rolul principal pe detectivul Sherlock Holmes. El a fost publicat inițial sub formă de serial în revista Strand Magazine în perioada august 1901 – aprilie 1902, apoi într-un volum editat de George Newnes Ltd din Anglia, în anul 1902. Ilustrațiile au fost realizate de Sidney Paget, care ilustrase și povestirile din precedentele două volume ale lui Conan Doyle. Acțiunea romanului se petrece în mare parte în regiunea Mlaștinilor Dartmoor din comitatul Devon (aflat în partea de vest a Angliei). Cartea are ca subiect o încercare de asasinat inspirată de legenda unui înspăimântător câine diabolic.
  Show book