Don't put off till tomorrow the book you can read today!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Jurnale americane - cover

Jurnale americane

Lidia Lazu

Publisher: EuroPress

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

„În parcul acela mare dintr-o suburbie a Chicago-ului am descoperit un colț mai părăginit, cu un lac plin de păpuriș, de ierburi acvatice al căror nume îl ignoram, de rațe sălbatice, ceva cam ca pe la noi. Se pare că, pe cât de mult diferă locurile în care omul își face viața lui civilizată, tot pe atât de mult se aseamănă între ele locurile care și-au păstrat, ca printr-o minune, starea lor de la început, netulburată de homo faber. Poate n-o să credeți, dar nu ne mai dezlipeam de acel loc, căruia unii i-ar putea spune pârloagă. M-a impresionat faptul că acești copii s-au arătat receptivi la mesajul natural. Înseamnă că omul, atunci când i se oferă ocazia, alege în modul cel mai firesc un peisaj liniștit, odihnitor. La drept vorbind, sunt atâtea lucruri interesante de văzut aici, la fratele meu Ionel Americanul! Și tocmai în momente ca ăstea, gândul meu se întoarce la ce-a fost cândva. Se pare ca și sufletul își are ochii lui...“ – Lidia Lazu

Other books that might interest you

 • Jurnal de Rocker Doru Ionescu în dialog cu un cristian - cover

  Jurnal de Rocker Doru Ionescu în...

  Un Cristian, Doru Ionescu

  • 0
  • 0
  • 0
  Ideea Rocker-ului s-a născut marți, 13 martie 1990, când, în pofida oricărei superstiții, au început să curgă idei mai mult sau mai puin generoase care, oricât de visătoare și idealiste, se doreau constructive și benefice. Rocker de la Rock, firește, finalizat într-un R de la România: Rocker = Rock Românesc.
  Show book
 • La foc marunt - cover

  La foc marunt

  Livius Ciocarlie

  • 0
  • 0
  • 0
  Dincolo de modestia jucata a titlului La foc marunt arata un Livius Ciocarlie in plina forma intelectuala. Fie ca e vorba de lecturi evenimente existentiale sau ale vietii publice inclusiv politice reflectiile si notatiile sale diaristice sunt cat se poate de vii de proaspete si de spirituale stimulind reactii pe masura din partea cititorilor. Descoperim in aceste pagini sclipitoare un Livius Ciocarlie mai implicat si mai combativ un „avocat al batrinetii constiente de sine“ care-si pune in scena vulnerabilitatile cu acelasi farmec discret al autoironiei devenit deja marca inregistrata. 
  „In ultimele carti publicate principiul director a fost aleatoriul sau altfel spus ce-i trece omului prin cap. De randul acesta convins de inexistenta unui eu omogen (Ludmila Ulitskaia: „O gramada de fragmente. Nu exista eu care sa constituie un intreg“) am ordonat fragmentele in asa fel incat sa nu-i mai amestec ci sa-i pun unul langa altul pe insii care ma compun. Adica: cel care se ingrijoreaza cel caruia putin ii pasa cel care se tiriie prin viata cel care se amuza cel nating cel cat de cat istet. Altii vreo doi trei...“ (Livius Ciocarlie)
  Show book
 • Vreau sa cînt și chiar cînt 13 interviuri cu Mihail Vakulovski - cover

  Vreau sa cînt și chiar cînt 13...

  Mihail Vakulovski

  • 0
  • 0
  • 0
  13 interviuri de:
   
  Alexandru Vakulovski / deschide.md
   
  Dumitru Crudu / Europa Liberă
   
  Veronica D. Niculescu / zilesinopti.ro
   
  Diana Iepure / revistalaplic.md
   
  Sorin-Mihai Grad & Ormeny Francisc / EgoPhobia
   
  Ioana Vighi / hyperliteratura.ro
   
  Andra Rotaru / luceafarul.ro
   
  Amelia Stănescu / Zona Literară
   
  Jovi Ene / filme-carti.ro
   
  Nicolae Baldovin / muzaholic.ro
   
  Aurelia Borzin / Ziarul Național
   
  Cătălin Stanciu / Merg în Brașov
   
  un cristian / Observator cultural
   
  Nu mai țin minte care a fost primul interviu publicat, dar știu sigur că primul interviu nescris a fost jucat cu tata, adică el se juca cu noi, învățându-ne ce e o poezie, poveste, proză, ce e un interviu. (Mihail Vakulovski)
  Show book
 • Lumea în Si bemol - cover

  Lumea în Si bemol

  Dan Grigore, Dia Radu

  • 0
  • 0
  • 0
  „Copil minune în anii de după al Doilea Război Mondial, adorat de melomani, dar discriminat și marginalizat cu încrâncenare de regimul comunist, Dan Grigore și-a luat revanșa binemeritată abia după 1989. Doar în afara granițelor, în extrem de puținele ieșiri artistice tolerate de culturnici, a putut să strălucească așa cum merită și să fie așezat de criticii internaționali în galeria marilor pianiști. În țară, i s-a făcut dreptate târziu, când zgomotul și furia unei vieți presărate cu piedici se transformaseră pe nesimțite în victorii morale. Vă invit să vă alăturați dimineților pe care le-am petrecut stând de vorbă, să descoperim cu umor, franchețe și detașare angoasele și pasiunile unei vieți, ingredientele reușitei și ale unui destin spectaculos.“ (Dia Radu)
  Show book
 • Jurnalul unui iubitor de fotbal - cover

  Jurnalul unui iubitor de fotbal

  Bogdan Socol

  • 0
  • 0
  • 0
  Comentariile lui Cristian Țopescu împletite cu turneul final de vis al naționalei României m-au făcut să vreau un singur lucru: să ajung și eu comentator și să pot trăi pe viu meciuri de neuitat. Așa am absolvit Școala Superioară de Jurnalistică în 2003, an în care mi-am realizat și un prim vis: acela de a comenta un meci de fotbal în direct. Se întâmpla la TV Sport, actualul sport.ro. Partida, Arsenal – Everton 2-0. De atunci până în prezent am adunat peste 1700 de meciuri comentate, fie din studio, fie de pe stadion. Printre ele, două finale de Champions League, câteva dintre cele mai așteptate derby-uri din Europa, Barcelona – Real Madrid, AC Milan – Inter sau Arsenal – Manchester United, precum și Clasicul României, Steaua – Dinamo.
   
  Inevitabil, când ești într-o asemenea situație, trebuie să înfrunți și criticile și cele mai grobiene înjurături. Știu că stilul meu vulcanic, mai sud-american, nu este pe placul tuturor, însă eu cred că mi se potrivește cel mai bine. Consider că un comentator trebuie să transmită emoția și pasiunea din timpul unui meci tocmai pentru a-l face pe telespectator să se simtă ca și cum ar fi pe stadion. Cert este că pe nimeni nu lasă indiferente comentariile mele. Ori plac, ori ba!
  Show book
 • Convingeri și idei - cover

  Convingeri și idei

  Charles Sanders Peirce

  • 0
  • 0
  • 0
  Charles Sanders Peirce (1839-1914) este o figură importantă a filosofiei secolului XIX și unul dintre prefațatorii principalelor curente de gândire din secolul XX, fiind considerat fondatorul pragmatismului american. Cele două eseuri prezentate aici, primele din seria cunoscută sub numele Ilustrări ale logicii științei, sunt reprezentative pentru opera sa, caracterizată de profunzimi și subtilități specifice unui gânditor care beneficiază și de pregătirea unui om de știința. 
  Cu toate că sunt uneori pur abstracte, observațiile privitoare la convingeri și idei rămân, indiferent de sistem, puncte principale de sprijin pentru distincția între gândirea sănătoasă și cea viciată. 
  “ Este groaznic să vezi cum o singură idee neclară, o singură formulă fără înțeles, care se furișează în capul unui tânăr, va acționa uneori ca un obstacol de materie inertă într-o arteră, împiedicând circulația în creier și condamnându-și victima spre ofilire în plenitudinea vigorii intelectuale și în mijlocul abundenței intelectuale.“ - Charles Sanders Peirce
  Show book