Did you know that reading reduces stress?
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Origini - cover

Origini

Lewis Dartnell

Publisher: Litera Media Group

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Vreau să explorez modul în care am fost creați de Pământ. Fiecare dintre noi este făcut la propriu din Pământ, ca toate formele de viață de pe planetă. Apa din corpul tău s-a revărsat odinioară în Nil, s-a transformat în ploaie musonică și a căzut asupra Indiei, apoi a făcut vârtejuri în Pacific. Carbonul din moleculele celulelor tale a fost extras din atmosferă de plantele pe care le consumi. Sarea din lacrimile și transpirația ta, calciul din oasele tale, fierul din sângele tău, toate au fost produse din rocile din scoarța Pământului, iar sulful din moleculele proteice ale părului și mușchilor tăi s-a revărsat din vulcani. Pământul ne-a dăruit și materia primă pe care am extras-o, am prelucrat-o și am transformat-o în uneltele și în tehnologiile noastre, de la topoarele de mână din Epoca Pietrei la computerele de azi. Lewis Dartnel

Other books that might interest you

 • Prevenirea cancerului 10 reguli obligatorii pentru sănătate și viață lungă - cover

  Prevenirea cancerului 10 reguli...

  Denis Gingras, Richard Béliveau

  • 0
  • 1
  • 0
  Majoritatea deceselor cauzate de cancer ar putea fi evitate
   
  „Marele călău“ al secolului XXI, cancerul este în mod greșit perceput ca o calamitate ce lovește la întâmplare, o nenorocire împotriva căreia suntem neputincioși. Cartea arată că există o legătură între tabagism, surplusul de greutate, sedentarism, alimentație, expunerea la razele ultraviolete, lipsa de somn și cancer, precum și că majoritatea deceselor cauzate de această boală ar putea fi evitate prin modificări simple ale stilului de viață. Cele 10 reguli pentru reducerea riscurilor, izvorâte din analiza mai multor decenii de cercetări științifice, reprezintă o armă puternică împotriva cancerului și le oferă pentru prima dată celor care au supraviețuit bolii un instrument concret de prevenire a recidivelor, în scopul creșterii speranței de viață.
   
  • excesul de zahăr și grăsimi din produsele alimentare industriale ar putea induce o dependență similară celei asociate consumului de droguri
   
  • două ore și jumătate de activitate fizică de intensitate moderată, săptămânal, reduc riscul de mortalitate al bolnavilor de cancer
   
  • cei care consumă trei porții de legume crucifere pe săptămână prezintă un risc de recidivă redus la jumătate
  Show book
 • 101 Întrebări și răspunsuri despre hipertensiunea arterială - cover

  101 Întrebări și răspunsuri...

  William Manger, Norman Kaplan,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Ce este tensiunea arterială și de ce ne poate face rău o valoare ridicată a acesteia? Cum se ajunge la hipertensiune și cum poate fi prevenită? Și, cel mai important, ce se poate face pentru tratarea ei? 
  Pornind de la ultimele cercetări în domeniu, William Manger și colegii oferă o serie de răspunsuri la întrebări legate de exercițiile fizice, regimul alimentar, Viagra, estrogen, vitamine, sare, alcool și fumat. Informațiile privind analizele de sânge și medicamentele folosite în mod curent îi ajută pe cititori să discute în cunoștință de cauză cu medicul despre tratamentul prescris, să înțeleagă ce li se întâmplă și să dezvolte o relație doctorstrânsă, esențială pentru ținerea sub control a tensiunii arteriale. 
  Menținându-ți tensiunea arterială în limite normale, îți salvezi viața. Ce poate fi mai important? 
  Cele 101 întrebări și răspunsuri pregătite de experți de frunte din domeniul hipertensiunii arteriale reprezintă un instrument necesar pentru dobândirea unui stil de viață sănătos și gestionarea cu succes a tensiunii arteriale ridicate. 
  Dr. Alberto Zanchetti, profesor emerit de medicină la Universitatea din Milano 
  Autorii au făcut o treabă excelentă formulând și răspunzând la numeroasele întrebări pe care oamenii și le pun cu privire la tensiunea arterială ridicată: ce este, cum se manifestă și ce putem face în privința ei. Pentru modul în care au clarificat și au corectat multe dintre miturile și concepțiile eronate legate de această boală, merită toate felicitările. 
  Dr. Marvin M. Moser, profesor de medicină clinică, Facultatea de Medicină Yale, redactor emerit, Journal of Clinical Hypertension. 
  PRINTRE CELE 101 SUBIECTE SE NUMĂRĂ: 
  • cea mai bună metodă de monitorizare a tensiunii arteriale 
  • principalii factori de risc care duc la apariția hipertensiunii 
  • sugestii pentru dietă, combaterea stresului, renunțarea la fumat și exerciții fizice 
  • diferite medicamente pentru tratarea hipertensiunii 
  • boli și medicamente care cresc riscul de hipertensiune 
  • căi de prevenire a hipertensiunii la copii 
  Acum poți să începi să faci schimbările necesare ca să-ți protejezi inima și să duci o viață lungă și fericită!
  Show book
 • Secretul sanatatii tale Ghidul vitaminelor si suplimentelor alimentare - cover

  Secretul sanatatii tale Ghidul...

  Sara C. Thompson

  • 0
  • 0
  • 0
  Terapeutica medicala sufera modificari de la an la an. Revenirea in forta la metodele de tratament fitoterapeutic, explicate si inselese la nivelul secoului 21, sugereaza ca civilizatia contemporana merita mai mult decat substante chimice de sinteza. O simpla lecturare a biochimiei organismelor vii demonstreaza complexitatea proceselor celulare care se produc concomitent si interelationat in miliarde de variante. Introducerea unor substante de sinteza straina de circuitele biochimice este suportata ca o agresiune si nicidecum ca o solutie terapeutica. In marea lor majoritate substantele de sinteza nu se pot administra pe o perioada mai mare de 10-14 zile, fara a produce efecte secundare, fiind vorba, in ultima instanta, de o suferinta celulara generalizata.
   
  Exista LOGICA VIULUI, cu lanturi trofice stabilite prin mecanisme naturale in cursul milioanelor de ani. Organismul uman nu se lasa pacalit de substantele chimice de sinteza. Viitorul apartine medicinii naturale. Lumea plantelor inca nu a fost explorata decat in mica masura. Fiecare planta este un laborator de biosinteza in miniatura. Evaluarea atenta a acestor resurse terapeutice ar putea schimba in scurt timp geografia bolilor clasice.
   
  Societatea ELIDOR, puternic ancorata in domeniul cercetarii fitoterapeutice, a ceat sase game de produse:
   
  1. COMPRIMATE: acopera patologia respiratorie, cardiaca, digestiva, urologica, reumatologica;
   
  2. SIROPURI: majoritatea sunt combinatii cu propolis, marindu-se astfel eficienta terapeutica (sirop de brad, sirop de pin, sirop echinaceea etc.);
   
  3. GENURI: contin extracte din plante cu actiune antiinflamatorie, anticelulitica, venotonica etc.;
   
  4. SOLUTII EXTERNE: tip frectie ELIDOR, otet aromatic;
   
  5. UNGUENTE: galbenele, catina, propolis etc.;
   
  6. SAMPOANE: contin extracte naturale, cu efecte antimatreata, antiseboreic.
   
  Aceste preparate au fost concepute tinandu-se cont de EXPERIENTA MILENARA A ETNOBOTANICII ROMANESTI, CU RADACINI IN VECHILE PRACTICI TRACO-GETO-DACICE.
  Show book
 • Cu apa până la gât - cover

  Cu apa până la gât

  Daniele Pernigotti

  • 0
  • 0
  • 0
  „Să scrii despre schimbările climatice nu e un lucru ușor. Trecând prin jungla aspectelor științifice, a considerentelor tehnice și a interconexiunilor politice ai nevoie de o curiozitate constantă și de o bază solidă de cunoștințe. Cu toate acestea este un lucru care trebuie făcut.“ „Suntem Cu apa până la gât şi răspundem toți de problema climatică. Aceste pagini încep cu realizarea unei legături între un ireversibil proces fizic nenegociabil şi conduita noastră de zi cu zi.“ Luca Mercalli
  Show book
 • Geriatrie și geropatologie pentru asistenți medicali - cover

  Geriatrie și geropatologie...

  Monica Moldoveanu

  • 0
  • 0
  • 0
  Geriatrie și geropatologie pentru asistenți medicali vine în sprijinul elevilor școlilor postliceale sanitare, la baza sa aflându-se nevoia de cunoaștere și perfecționare a viitorului asistent medical. Creșterea demografică a populației vârstnice impune o bună cunoaștere a particularităților vârstei a treia, atât de publicul larg, cât mai ales de personalul sanitar. 
  Această lucrare respectă programa de pregătire a asistenților medicali, adăugând și o serie de informații care să confere o perspectivă unitară asupra particularităților fiziologice, patologice și terapeutice ale vârstei a treia. Sunt abordate aspectele medico-sociale complexe ale procesului de îmbătrânire, dar și evenimente cu un important răsunet în viața psiho-afectivă a individului, precum pensionarea sau integrarea vârstnicului în instituții specializate. 
  Abordarea medico-psiho-socială a problematicii vârstnicului oferă o viziune integrată a informației, utilă atât elevilor școlilor sanitare, cât și asistenților medicali. Totodată, poate fi considerat un îndrumar util și studenților facultăților de medicină generală și farmacie, asistenților sociali, psihologilor, medicilor de familie sau de alte specialități etc.
  Show book
 • Terapia Gerson Cel mai eficient program de nutriție pentru prevenirea și tratarea cancerului și a altor boli grave - cover

  Terapia Gerson Cel mai eficient...

  Charlotte Gerson, Dr. Morton Walker

  • 0
  • 1
  • 0
  Medicina modernă a făcut progrese imense. Cu toate acestea, nu a reușit să învingă cancerul, boala nemiloasă care face milioane de victime în fiecare an, la nivel mondial.
  
   
  Și totuși, dr. Max Gerson (1881-1959) ne-a oferit o rază de speranță, prin terapia alternativă care îi poartă numele. În 1958, el a fost primul medic din lume care a spus despre cancer că ar fi cauzat de mai mulți factori independenți. Dintre cei 49 de astfel de factori identificați până în prezent (deficiențele de nutriție, radiațiile de diverse tipuri, ingerarea aditivilor alimentari, stresul cronic, consumul de tutun și de alcool etc.), în mod surprinzător, alimentele toxice fac cel mai mare rău. Peste 70% dintre tumorile maligne sunt cauzate, într-un fel sau altul, de ceea ce mâncăm. Tocmai de aceea, Terapia Gerson are la bază o dietă care include fructe și legume proaspete, cultivate organic, și 13 pahare de sucuri proaspete pe zi, la intervale fixe.
  
   
  După 70 de ani de la apariția terapiei, timp în care mii de pacienți au fost tratați cu succes, fiica dr. Gerson, Charlotte, ea însăși terapeut în medicina alternativă, împreună cu dr. Morton Walker oferă și mai multe informații despre efectele puternice de vindecare ale fructelor și legumelor organice.
  
   
  Află:
  
  cum să învingi cancerul schimbând chimia organismului;cum să prepari sucuri prin tehnici speciale pentru a le maximiza puterea de vindecare;cum să scapi de alergii, obezitate, hipertensiune, SIDA, lupus și alte boli;ce suplimente întăresc sistemul imunitar.
  
   
  Terapia Gerson – cea mai bună metodă pentru oricine a spus vreodată „Vreau să mă fac bine. Arăta-mi cum“ A funcționat și pentru alții, va funcționa și pentru tine! Învinge boala cu ajutorul Terapiei Gerson!
  Show book