Did you know that reading reduces stress?
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Emlékezz rám - cover

Emlékezz rám

Laura Leiner

Publisher: L&L Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Semmi kétség, az Iskolák Országos Versenye tizenegy napja több eseményt tartogatott eddig Újvári Hanna számára, mint az azt megelőző egy teljes év. Az édesanyja halála után zárkózottá és közönyössé vált lány kezdeti idegenkedése idővel megszűnik, és a piros csapat teljes értékű tagjaként minden tehetségét és tudását arra használja, hogy a Szirtes Gimnázium elnyerje az áhított kupát. A győzelemig azonban hosszú még az út, és a Szirtes-csapat tagjai hamar megtanulják, hogy ezen a vetélkedőn sem a feladatok, sem a versenyzők nem olyanok, mint amilyennek első pillantásra látszanak. Az élménytábor árnyas fái alatt könnyen válhat barátból ellenség, kellemetlen vetélytársból hasznos szövetséges, tartósnak hitt kapcsolatból futó ismeretség… 

Other books that might interest you

 • Ica mama meséi Rezső a hoppon maradt nyuszi és más történetek - cover

  Ica mama meséi Rezső a hoppon...

  Ilona Lakatos

  • 0
  • 0
  • 0
  Kedves Olvasó!
   
  Kedves Gyerekek!
   
  Emil és Erna beteg lesz. Hétvégére Ica mama jön választuk, akit nem igen kedvelnek. Azonban egy három nap sok változást hoztak. Az ikrek sok érdekes, humoros történetet megismernek. Megszeretik egy nagyot, de a rájönnek, a mama nem csak szereti, hanem a neveli. A történetek vidámak, de tanulságosak is…
   
  A mesekönyvben bemutatott illusztrációk megtekinthetők a YouTube csatornán: Ica mama meséi - Rezső, hoppon maradt nyuszi és más történetek címmel.
  Show book
 • A bogarak háborúja - cover

  A bogarak háborúja

  Zsigmond Sebők

  • 0
  • 0
  • 0
  A bogarak háborúja nem csupán fordulatos történetszövésével vonz. Benne a természet valóságos csodáira is ablakot nyit a szerző azok számára, akik figyelemmel követik a kis barna hangyák és az erdei vörös hangyák küzdelmét. Bepillantást nyerünk a hangyatársadalom felépítésébe, a boly életébe; az egyes jelenségek természettudományosan is pontos, korrekt magyarázatával.
  Show book
 • A Mennybemeneteli Iroda - és más történetek - cover

  A Mennybemeneteli Iroda - és más...

  Norbert Haklik

  • 0
  • 0
  • 0
  Hihetetlen,elképesztő esetek. Hihetetlen, elképesztő alakok. Olyanok, amilyenek nincsenekis, hiszen lehetetlen, hogy ilyenek létezzenek, aztán mégis rájuk ismerünk,kiderül, hogy mégis csak léteznek, hiszen bárhol éljünk is, itt vannak,jönnek-mennek, csoszognak-botladoznak, köhécselnek, ordibálnak, dünnyögnek ésköpködnek körülöttünk. Csodabogarakkal történő csodás esetek csodálatosanmegírva. Olyan olvasmányosan és olyan derűvel, mégis bölcsen, hogy azthihetnénk, a szerző Mikszáth és Jókai mostanáig lappangó kortársa. Pedig nem.Szemtelenül fiatal, szemtelenül tehetséges: a kortársunk.Haklik Norbert hét éve él Brnóban, ahol egy világcégnagy kreativitást igénylő, középvezetői posztját tölti be. Munkájához ahétköznapokban öt-hat nyelvet használ, de szerencsére magyarul sem felejt, ésszerencsére ír. Töltsék le és olvassák történeteit Köldöknyakú Mikolájszentszőlőiről, a radlavenici könnyező Máriáról, a Sárkánypusziról, az orlovikanördögről, a pródwhradai zokogó fűzfáról, Kajlaszemű Matildról, TyvitkoVlitobárról, Natalia Tvrskoról, akinek a méhe megnyílt és tizenkét óránkeresztül nehéz köveket ontott magából, melyek feketék voltak, mint a halál, ésforróak, mint a vörös hajú nők ajkainak ízes csókja. És persze aMennybemeneteli irodáról, ahol holttestek hevernek, arcukon a mérgezettekszomorkás, megbocsájtó mosolyával. Bakos András könyvajánlója a librarius.hu-n:Mintha csak együtt mehetnénk a mennybe
  Show book
 • Toldi trilógia - cover

  Toldi trilógia

  János Arany

  • 0
  • 0
  • 0
  A félelmetes erejű legény, Toldi Miklós története századokon át keringett a nép ajkán, míg először Ilosvai Selymes Péter, majd Arany János versbe szedte. A kissé bárdolatlan, hirtelen haragú Miklós szívesen a király szolgálatába szegődne, ahol bátyja, a rókalelkű György múlatja napjait. De útja lassan halad a kívánt cél felé, mert mielőtt nagy vitézi tettét végrehajtaná, meg kell küzdenie testvére ármánykodásával, farkasokkal, és le kell győznie önmagát is. A folytatásban, Lajos király udvara a Toldi szerelme tanúsága szerint maga a megtestesült színjáték. A
  király is, udvaronca, Toldi Miklós is szívesen tréfálkoznak azzal, hogy visszaélnek a
  látszattal: Lajos álruhában látogat el a Rozgonyi családhoz, Toldi másnak fegyverzetében
  vív párviadalt Rozgonyi Piroska kezéért. Majd Lajos vitézeivel látszólag békés hódolóként
  keresi föl Prágában Károly császár udvarát, valójában a ruha alatt mindannyian páncélt
  viselnek, s kegyetlen tréfát ûznek az ellenséggel. Ám az alkalmilag, kivételesen vállalt
  látszat erõsebbnek bizonyul a két hõsnél – a továbbiakban egyikük sem tud szabadulni
  hatásától, sõt, még másokat is kiszolgáltatnak a színlelés démoni hatalmának. Piroska, bár
  felismeri a cserét, az apja iránt érzett kötelességbõl mégis beleegyezik a házasságba Tar
  Lõrinccel; arca örömöt mutat a menyegzõn, de belül úgy érzi, hogy saját temetésén vesz
  részt. Arany élesen bírálja a vélt kötelesség nevében önmagunkon elkövetett erõszakot, a
  visszafojtáshoz vezetõ önuralmat. A Toldi szerelme – ellentétben a Buda halálá val –
  jellemhibára szûkíti a tragikumot. Toldit jellemének fogyatékossága arra kényszeríti, hogy
  az egyszer eklövetett bûnt hasonló vétkekkel sokszorozza meg.
  Show book
 • A kis gyufaárus lány - cover

  A kis gyufaárus lány

  Dorota Skwark

  • 0
  • 0
  • 0
  A kis gyufaárus lány
   
  Talán ez Andersen legismertebb meséje, egyetlen gyerek könyvtárából sem hiányozhat! A megható történet egy szegény lányról szól, aki szenteste hideg éjszakáján gyufát próbál eladni a hazafelé igyekvőknek.
   
  Hogyan alakul a lány sorsa? Olvassátok el magatok! Az elbeszélést szép, színes illusztrációk díszítik.
  Show book
 • A holdsarló fénye - A titokzatosság kapujában - cover

  A holdsarló fénye - A...

  Robert Locksmith

  • 0
  • 0
  • 0
  E kötetben folytatódik a kalandos utazás a varázserővel rendelkező Uralom Koronájának megszerzéséért. 
  
   
  Az Óvilág kontinensének egy jó nagy részét megjárt csapat elhagyja a Nagy Kapunak nevezett birodalmi határátkelőt. A kulturálisan és társadalmilag is sokszínű Ernelaki Monarchián keresztül vezet az út a civilizációtól távoli, az átjárhatatlan Felejtés-sivataggal körülvett Piramisföldre. 
  
   
  Változatos éghajlatú vidékek különféle tájain részesei lehetünk a fajok, az etnikai népcsoportok, a nyelvek és a kultúrák keveredésének, illetve kereszteződésének; közben megismerhetjük az alvilág notórius gócpontját, a szerencsejátékok barlangjával, s a cavaliérekként is emlegetett nemes lovagok dicső fellegvárát, egy előkelő lovagi tornával. A Délvidék régiójának egyedi növénykultúrái mellett megfigyelhetjük azt is, milyen is ott a Bőségszaru Nagypiacnak elkeresztelt, szinte mindennel ellátott óriási bazár.
  
   
  A társaknak útjukon egy régi ellenséggel, számos más veszéllyel és egy óriási kérdéshalmazzal is szembe kell nézniük. Hogyan lehet átkelni a végtelennek tűnő sivatagon? Ténylegesen létezik-e Piramisföld, rajta a titokzatos piramisokkal, vagy az állítás pusztán a képzelet szüleménye? Ha létezik, vajon eme emlékművek ígéretes drágaságokat rejtegetnek, melyeket esetleg szörnyek, halálos csapdák vagy elátkozott guardianok védenek a behatolóktól? Ha e helyszínen csak sötétséget és pusztulást találni, megnyilvánulhat-e ott a szeretet ereje? Elmosódhatnak-e a valóság és az illúzió határai, és színre léphet-e a természetfeletti e távoli színtéren? Mi okozta a Felejtés-sivatag létrejöttét egy egykori burjánzó, életteli, emberlakta vidék helyén? Lehetséges-e egyáltalán e sivár régióból a visszatérés?
  
   
  www.aholdsarlofenye.hu
  Show book