Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A bazini zsidók - cover

A bazini zsidók

Lajos Bíró

Publisher: Fapadoskonyv.hu Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Biró Lajos szembenézett az asszimiláció problémájával akkor, amikor a beilleszkedés, a beolvadás és az elfogadottság csakugyan problematikussá vált. A kitérés gondolata kísérti meg a XVI. századi pogromnak emléket állító, valóságos történeten alapuló A bazini zsidók című regényének főhősét is, mindaddig, amíg rá nem döbben hitsorsosai szenvedésére. A vérvád-regény 1921-ben, Bécsben jelent meg, és történeti példázatba rejtve mutatja fel az asszimilációban egykor határozottan hívő szerző csalódását…
Available since: 12/10/2013.

Other books that might interest you

 • Tartsuk kézben hétköznapjainkat! - Napi rutin fókusz és ötleteink megvalósítása - cover

  Tartsuk kézben hétköznapjainkat!...

  Seth Godin, Christian Jarrett,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Hogyan valósítsuk meg jobbnál jobb ötleteinket? Hogyan egyeztessük össze a technológia korának kihívásait az alkotótevékenységgel?Miként tudunk hivatásunkra fókuszálni egy merőben új környezetben? Ebben az igényesen összeállított kötetben húsz, a maga területén meghatározó vezető, többek között Scott Belsky, Stefan Sagmeister és Seth Godin mutatja be szemléletmódját, valamint világunk és munkakörnyezetünk újdonsült kihívásaira kialakított stratégiáját. Egyszerűen alkalmazható, praktikus tippjeik segítségével gondolhatjuk újra saját munkamódszereinket és tehetjük ismét hatékonnyá a hétköznapokat, hogy ötleteink ne csak megszülessenek, de meg is valósuljanak.
  Show book
 • Lajcsika bérgyilkos - cover

  Lajcsika bérgyilkos

  Forward B

  • 0
  • 0
  • 0
  Eternal crime, avagy örök bűn, ami nem hagy minket élni.
  Show book
 • Arab szótár - Témaalapú megközelítés - cover

  Arab szótár - Témaalapú...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a szógyűjtemény több mint 3000 arab szót és kifejezést tartalmaz, amelyek téma szerint kerültek csoportosításra, hogy könnyebben kiválaszthassa, mit tanuljon először. Ráadásul a könyv második fele két tárgymutatót tartalmaz, amelyek alapszótárként használhatók a szavak keresésére a két nyelv bármelyikén. A 3 rész együtt kiváló forrást jelent a tanulók számára nyelvtudásuk szintjétől függetlenül.
   
  Hogyan használjuk ezt az arab szótárat?Nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Javasoljuk, hogy először tanulmányozza a könyv első részében található igéket, mellékneveket és kifejezéseket! Ez nagyszerű alapot ad a további tanuláshoz, és már elegendő arab szókincset biztosít az alapvető kommunikációhoz. A könyv második felében található szótárak bármikor használhatók, amikor például az utcán hallott szavakat kell megkeresni, vagy amikor bizonyos arab szavak fordítását szeretné megismerni, vagy csak azért, hogy megtanuljon néhány új szót ábécésorrendben.
   
  Néhány záró gondolat:A szószedetek évszázadok óta léteznek, és mint oly sok minden, ami már egy ideje elérhető, nem túl divatosak és egy kicsit unalmasak is, de általában nagyon jól működnek. Az alapvető arab szótárrészekkel együtt ez az arab szótár nagyszerű forrás a tanulási folyamat során, és különösen hasznos akkor, amikor nincs internetkapcsolatunk a szavak és kifejezések megkereséséhez.
  Show book
 • Kim Dzsongil bemutatja: - cover

  Kim Dzsongil bemutatja:

  Paul Fischer

  • 0
  • 0
  • 0
  „Visszatartom a dühömet. Ha kiengedném, akkor megtelne vele az
   egész szoba.”
  
   
  
    „Azt képzeltem, hogy akit szeretek, annak baja esik, mert én rossz
   vagyok.”
  
   
  
    „Nem volt egy élő lélek, aki megértett volna, és ez végtelenül magányossá
   tett. Megtanultam a leckét, hogy tapintatból erről nem beszélünk."Vajon
   mit élnek át a gyerekek, amikor szüleik válnak, vagy amikor elvesztik egy
   közeli családtagjukat? Mire van szükségük ezekben a nehéz időkben? És ki
   vigasztalja meg őket, ha a szülők saját fájdalmukban, dühükben nem tudnak
   feléjük fordulni? Súlyos veszteség idején a gyerekek legtöbbször nem tudják
   megfogalmazni, min mennek keresztül. Modern világunkban ráadásul a gyász
   tabu: a felnőttek sokszor saját érzéseikkel sincsenek tisztában, nemhogy a
   gyerekekével. Így a hiány meggyászolásában – ha egyáltalán megtörténik – a
   kicsik általában magukra maradnak, és ez a magány és elhagyatottság
   felnőttéletükre is kihat. Singer Magdolna gyászterapeuta bevezet minket egy
   rejtett világba: gyerekek és felnőttek mesélnek fiatalon átélt
   veszteségeikről, és arról, miként tudtak megküzdeni fájdalmas érzéseikkel.
   Harminc különálló történet segít megérteni, mit éreznek és észlelnek a
   gyermekek válás és halotti gyász idején, a megható önvallomásokból pedig az
   is felsejlik, hogyan vigasztalhatjuk, támogathatjuk őket életük e nehéz
   szakaszában.  
  Show book
 • Rosszfiúk Ázsiában - cover

  Rosszfiúk Ázsiában

  Attila Ambrus, Krisztián Berki

  • 0
  • 0
  • 0
  Tudsz róluk mindent. Az orrod előtt zajlik az életük. Újságcikkek, közösségi oldalak, könyvek, tévéműsorok. Nem tudnak újat mondani.
   
  Vagy mégis? Nem arról van szó, hogy eddig szándékosan félrevezették a nézőket, az olvasókat, s direkt hallgatták el a tényeket. Nem. Csak épp soha, sehol nem nyíltak meg ily módon. Ennyire őszintén, kendőzetlenül. Talán kellett ehhez az együtt eltöltött idő Ázsiában. Talán kellett hozzá ez a különleges barátság kettejük között. Talán kellett hozzá, hogy felnőjenek, hogy érett fejjel tudjanak visszatekinteni a gyerekkorukra, a maguk mögött hagyott múltra, a viselt dolgaikra. Most belemondják az arcodba az igazat. Ez nem kamu, nem fikció, nem reklám, nem bulvár! Ez a valóság! Berki Krisztián és Ambrus Attila az Ázsia Expressz forgatásának éjszakáin a legféltettebb titkairól vallott. Ebből a könyvből kiderül, miről beszélget egymással két macsó, amikor nincsenek körülöttük kamerák
  Ismerd meg, ki az a Berki és a Viszkis rabló. Ázsiai őszinteségroham: a kőkemény macsók legféltettebb titkaira és elnyomott érzéseire is fény derült a felejthetetlen túrán.
  Show book
 • Geopillanat - A 21 század megismerésnek térképe - cover

  Geopillanat - A 21 század...

  Norbert Csizmadia

  • 0
  • 0
  • 0
  Térben és időben különleges geopillanat részesei vagyunk, új értékrend van kialakulóban, melyben a tudásé, a kreativitásé a legnagyobb szerep. A gazdasági erővonalak a korábbi centrumokról a perifériákra húzódnak, így alakulhatnak ki a múlt határvidékeiből a jövő központjai. 
   
  Kik lesznek ennek a korszaknak a nyertes nemzetei, közösségei, vezetői és hatalmai? A nagyok vagy a kicsik? Az erősek vagy a gyorsak? A centrumok vagy a perifériák? A 21. század felfedezőinek és geostratégiáinak feladata, hogy e páratlan lehetőségekkel és globális léptékű környezeti, társadalmi, gazdasági kihívásokkal teli, folyamatosan változó korszakhoz útmutatást adjanak.Fúziók korában élünk, hálózatok világában és minél több oldalról közelítünk meg egy-egy kihívást, annál könnyebben találhatunk rá választ és valós megoldást. Ehhez új térképekre van szükségünk, melyek nem nélkülözik a régiek bölcsességét és eszközeit, de kiegészítik őket a ma tudásával.Ez az Útikönyv ebben a különleges geopillanatban segít eligazodni 100 térképpel, ábrával, infografikával mely térképet és iránytűt ad az olvasó kezébe.
  Show book