Discover new books each day!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Afférok - cover

Afférok

L. J. Wesley

Publisher: L. J. Wesley

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

" – Légyszi, légyszi, légyszi Már legalább 10 percre ezt hallgattam, de nekem eszemben sem volt felvinni a másnaposságom egy rohadt hőlégballonra… nem hiszem, hogy jót tett volna."
 
Szex és alkohol… vagy alkohol és szex? Soha nem tudtam, melyik a fontosabb. Talán ti el tudjátok dönteni, ha elolvassátok a történeteimet.

Other books that might interest you

 • Üres helyek trófeái - Vadásztörténetek – kicsit másképp - cover

  Üres helyek trófeái -...

  Gyula dr. Sáry

  • 0
  • 0
  • 0
  Csak szenvedélyes erdőjáróknak!
   
  Filozófikus eszmefuttatások erdőről, madarakról, fegyverekről, vadászírókról és veszendő értékekről.
   
  Harmincegy állatmese a mátyásmadárról, a ravasz nyúlról, az Apró Vadászok Egyesületéről - és persze az erdőről.
   
  A népszerű vadászíró (Az időről és az erdőről, Az erdőről és az eltűnt időről, Az elveszett erdőről és a megtalált időről) újabb párbeszéde a természettel.
  Show book
 • Bánom hogy a szolgád voltam - cover

  Bánom hogy a szolgád voltam

  Tamás Jónás

  • 0
  • 0
  • 0
  A kötetben olvasható novellák, elbeszélések, történetek mintha felnőttekhez szóló mesék lennének. Kezdetben a hős megpróbáltatásai pozitív irányba váltanak, csoda ugyan nem történik, de az emberiesség mégis sorsfordító erőként képes működni, a lopással gyanúsított cigányasszonyról végül kiderül, hogy becsületes, a vándorcigányról, hogy segítőkészebb a többieknél, a villany kikapcsolására kivezényelt szerelőről, hogy emberséges. Mesei világként érzékeljük az etikai normák pozitív működését ebben a szociális mélyvilágban, pedig csak az történik ezekben a novellákban, aminek a valóságban is történnie kellene. A posztmodern (szöveg)világot megelőző elbeszélői hangot idéző, tömör és csattanós elbeszélések adott szociokulturális miliőjét a folytatásban, miként a könyvben előrehaladunk, a mitikus erők munkálkodásának terepéig vezeti vissza a huszadik századot jelentő jelen és a mitologémák ős-dualisztikus, vagy egyenesen manicheista megnyilatkozásának megjelenítésében. Itt már nem idegenkedik a csodától, Jézus megjelenik a faluban, a névtelen Gonosz törekszik világhatalomra. Itt már nem babonáról, folklórról, szokásrendről beszél az elbeszélő, hanem jóról és rosszról, a világot és a világban élő embereket mozgató princípiumokról. A történetekben nincs leírás, csak monológ, szinte szünetmentes a jelzőtlen mesélés, csak, mint az élőbeszédben az időben kissé előre vagy hátraugró narráció, aminek berekesztése visszafelé is értelmezi az elbeszélést: a fiú, akiből ki akarták űzni a Gonoszt, azután meséli el különös kalandjainak sorát, miután közlekedési balesetben meghalt, teste elégett (És mikor eltelik az ezer esztendő). Ha Jónás Tamás ráhajtott volna, kerek horror-történetet is írhatott volna ebből a meséből, amit Stephen King is megirigyelne.  
   (J. Fekete József)
  Show book
 • Az utolsó szó jogán - cover

  Az utolsó szó jogán

  Rejtő Jenő

  • 0
  • 0
  • 0
  Sír (a) feliratKi itt nyugtalankodik csendesen,Író volt és elköltözött az élők sorába.Halt harminchárom évig, élt néhány napot,S ha gondolkozott, csak álmodottNéhány lapot. S mikor kinevették:Azt hittem, hogy kacagtatott.Most itt fekszik e nehézTemetői hant alatt,Zöld koponyáján kiüt a csiraÉs azt álmodja, hogy él.Szegény. Béke hangjaira!Ámen.(Rejtő Jenő)Az utolsó szó jogán c. posztumusz novellás kötet Rejtő Jenő életművének egyetlen olyan alkotása, ahol az író neve mellett nem szerepel az annyira jellegzetes (P. Howard) név is. Ezekből a novellákból az az író szól az olvasókhoz, aki saját maga által költött sírfelirata szerint: "Halt harminchat évig, élt néhány napot / S ha gondolkozott, csak álmodott / Néhány lapot..."Ez a kötet tartalmazza tehát azt a "néhány lapot", amelyet Rejtő Jenő "néhány napig" tartó életében álmodott; csak ezeknek az írásoknak ismeretében lehetséges kellő tisztelettel adózni az író emléke előtt, aki az igazi alkotók alázatával képes volt arra, hogy emberi-társadalmi viszonylatokban oly fontos mondanivalóit, "álmait" álnév mögött, és olyan formába burkolva tárja az olvasók elé, amelyről az akkori kultúrpolitika hajlandó volt egy ideig tudomást nem venni.
  Show book
 • Az erdő mélyén - horrorantológia - cover

  Az erdő mélyén - horrorantológia

  Gabriel Wolf

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a kötet az Arte Tenebrarum Könyvkiadó 2018 novemberében indított horror novellapályázatának eredménye.
   
  A címadó mű Gabriel Wolf „Mit üzen a sír?” című nagy sikerű regényének egyfajta előzménytörténete:Rob Flow író és szerkesztő „Az erdő mélyén” címmel novellapályázatot hirdet, könyvkiadójával horrorantológiát szervez. A szerkesztést a Greenfieldben található, erdő melletti nyaralójukban végzi. Feleségével, Julie-val váratlanul összevesznek, ezért a nő hazautazik Bostonba, és egyedül hagyja férjét. Flow-t ez egy idő után bántani kezdi, és levelet küld a nőnek, melyben megkéri, jöjjön vissza a nyaralóba, és csatlakozzon hozzá. Az antológia szerkesztése közben végig a nejét várja.A kiadó pályázatára sok különös beadvány érkezik – vannak köztük jobbak és rosszabbak egyaránt –, az egyik viszont olyannyira hatással van a szerkesztőre, hogy onnantól fogva az egész élete megváltozik.Hogy ne változna? Ugyanis a beküldött kézirat címe:„Rob Flow halála”
   
  „Az erdő mélyén” című kisregény olyan, mint egy pokoli körhinta: jópofa a maga módján, és eleinte csak ártalmatlan szórakozásnak tűnik, aztán az ember olvasás közben rájön, hogy innen bizony nincs leszállás.A történet előrehaladtával megkérdőjeleződik, hogy a mi a valóság, és mi nem; mi a különbség jó és rossz között: vajon van-e egyáltalán? Továbbá az is, hogy milyen fokozatai lehetnek az emberi őrületnek, és mekkora ereje lehet a bennünk élő gonosznak, ami idősebb, ősibb, mint maga a világ, amelyben élünk.
   
  Az antológia a következő írásokat tartalmazza:Rob Flow: Az erdő mélyénMichael Ekelret: Rob Flow halálaRákos Róbert: RenovációTolnai Norbert: Egyedül nem megyGidófalvi Lehel: A holtágBorbás Krisztián: VérszomjHéra Heltai: vaJúdásÖrvendi Tibor: A lesijTarja Kauppinen: InfectioEkker Éva: Porból lettélLouis Holed: A palacsintaMea Misko: A lávakőNathandriel Avyarr: A pizzafutár éjszakájaPólya Zoltán: Csipkerózsika véreShara Wolf: A Barguest meséje
  Show book
 • Múltmerengő - cover

  Múltmerengő

  István Józsa

  • 0
  • 0
  • 0
  Az ember egyik legnagyobb kincse az emlékezés. Egy olyan nyugdíjas korú írogatónak pedig, mint a könyv szerzője, már rengeteg kincs van a birtokában, hiszen alig van a jelennek olyan eseménye, amely ne juttatná eszébe a múltat. Olyan múltat, amelyet meg lehet osztani az olvasóval.
  A múltat előhívó esemény lehet akár egy jégcsap megpillantása, vagy egy hír valamely disznótorról, vagy akár az unoka meseigénye, mosolya. Lehet egy szilveszteri hangulat, vagy egy a padon ülő hajléktalan, sőt, akár egy a forgalmas járdán sürgölődő énekesmadár, vagy egy korsóból a földre löttyintett víz, szóval bármi, amely megragadja a figyelmet. Mindegyikük emlékeket, gondolatokat ébresztett a szerzőben, és ezzel történeteket szült.
  A könyvben több történet szerepel. Olyan történetek, amelyek nemcsak a szerzőnek, de bárkinek segíthetnek a jelen gondjai, nehézségei könnyebb elviselésében. A történetek ugyanis szerteágazóak, így bárki találhat közöttük a gondjait (még, ha rövid időre is, de) elfeledtető olvasnivalót. A gondolatok persze néha magvasak, nehezebben emészthetők, a legtöbbször viszont meseszerűek, adomázóak, könnyen elsajátíthatók. Éppen olyan változatosak, mint maga az élet, hiszen ki ne várná izgatottan az ismeretlent, a holnapot, a jövőt, amely mindig hozhat valami újat, váratlant, és amely mindig el tud varázsolni bennünket.
  Show book
 • Levelek Erdélyből - cover

  Levelek Erdélyből

  Rózsa Ignácz

  • 0
  • 0
  • 0
  Néhány szerény levél ez a könyv: Erdélyről és Erdélyből.Mert néha innen sóvárgott haza az írás, az emlékezés. Máskor a friss élmény izgalmából izent, adott hírt odatúlról. 1935–1939 között íródtak és mind az 1919–39 közti Erdélyről beszélnek.
  Show book