You wouldn't limit the air you breathe. Why limit your readings?
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Afférok - cover

Afférok

L. J. Wesley

Publisher: L. J. Wesley

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

" – Légyszi, légyszi, légyszi Már legalább 10 percre ezt hallgattam, de nekem eszemben sem volt felvinni a másnaposságom egy rohadt hőlégballonra… nem hiszem, hogy jót tett volna."
 
Szex és alkohol… vagy alkohol és szex? Soha nem tudtam, melyik a fontosabb. Talán ti el tudjátok dönteni, ha elolvassátok a történeteimet.

Other books that might interest you

 • Ez van - cover

  Ez van

  Gusztáv Vida

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez van… Vagyis, hogy volt. Mára még színtelenebbé vált a világ – a vadászatban is. Szerencsémre még elcsíptem azt az utolsó öt-hat évet, amikor csak az ment, akit igazán érdekelt. Vagy, akinek kellett valami. Hazajövünk, nappal lesz. Megyünk dolgozni, kommunikálunk, a család. Folynak az évek… Mennyi titkot hordozunk magunkban! Mert, majd’ mindegyiknek nyoma van, hivatalosan. De ki tudja, hogy miként is volt valóján azon az éjszakán. Csak mi. Magunkban hordjuk. Elképedek tisztázva a régi szövegeket. Ez én voltam? Ötödét se vállalnám be már. Mások se. Változunk. A világ is. Denaturált lett. (Mint Afrika.) De még itt, az van. Azt mesélem… Nem viszem a sírba.
  Show book
 • Egyedül a dzsungelben - cover

  Egyedül a dzsungelben

  Dezső Puskás

  • 0
  • 0
  • 0
  Egy novelláskötetet tart a kezében a Tisztelt Olvasó. Bár a kötet kifejezés nem pontos, hiszen eme prózai művek tematikailag nem teljesen alkotnak egy egész képet. Vannak azonban összefüggések az írások között, hiszen mindegyik a hétköznapi élet világát ábrázolja az író szemszögéből. Szomorú képekkel, néhol gúnyos humorral, iróniát sem nélkülözve mutatják be az emberi lélek és emberi szellem bárgyúságát.Az író megtalálta a saját hangját, azt a hangot, amivel meg tudja szólítani önnön magát – és a Kedves Olvasót.
  Show book
 • Tegnapelőtt - cover

  Tegnapelőtt

  Rózsa Ignácz

  • 0
  • 0
  • 0
  Az erdélyi származású, Színiakadémiát végzett Ignácz Rózsát íróként is nagyra becsülik szakmai körökben, de nevét a mai olvasók között csak kevesen ismerik. Ahogy Szabó Magda mondta róla: „Ignácz Rózsának meg kellett halnia ahhoz, hogy hivatalosan is ki merjék mondani róla, milyen jelentős alkotó volt...” Műveinek visszatérő témája Erdély, a Balaton mára már letűnt világa, vagy színháztörténetünk kiemelkedő alakjai. 
   Ebben az elbeszélésgyűjteményében főként a felnőtté válás nehéz időszakát, a szülők és önálló életet kezdő gyermekeik kapcsolatát mutatja be.
  Show book
 • Múltmerengő - cover

  Múltmerengő

  István Józsa

  • 0
  • 0
  • 0
  Az ember egyik legnagyobb kincse az emlékezés. Egy olyan nyugdíjas korú írogatónak pedig, mint a könyv szerzője, már rengeteg kincs van a birtokában, hiszen alig van a jelennek olyan eseménye, amely ne juttatná eszébe a múltat. Olyan múltat, amelyet meg lehet osztani az olvasóval.
  A múltat előhívó esemény lehet akár egy jégcsap megpillantása, vagy egy hír valamely disznótorról, vagy akár az unoka meseigénye, mosolya. Lehet egy szilveszteri hangulat, vagy egy a padon ülő hajléktalan, sőt, akár egy a forgalmas járdán sürgölődő énekesmadár, vagy egy korsóból a földre löttyintett víz, szóval bármi, amely megragadja a figyelmet. Mindegyikük emlékeket, gondolatokat ébresztett a szerzőben, és ezzel történeteket szült.
  A könyvben több történet szerepel. Olyan történetek, amelyek nemcsak a szerzőnek, de bárkinek segíthetnek a jelen gondjai, nehézségei könnyebb elviselésében. A történetek ugyanis szerteágazóak, így bárki találhat közöttük a gondjait (még, ha rövid időre is, de) elfeledtető olvasnivalót. A gondolatok persze néha magvasak, nehezebben emészthetők, a legtöbbször viszont meseszerűek, adomázóak, könnyen elsajátíthatók. Éppen olyan változatosak, mint maga az élet, hiszen ki ne várná izgatottan az ismeretlent, a holnapot, a jövőt, amely mindig hozhat valami újat, váratlant, és amely mindig el tud varázsolni bennünket.
  Show book
 • A soanai eretnek - cover

  A soanai eretnek

  Gerhart Hauptmann

  • 0
  • 0
  • 0
  „A luganói tóra néző egyik hegyoldalban, sok más település között, van egy kis hegyi falucska is, amely a tóparttól számítva körülbelül egy óra alatt érhető el a meredek, fölfelé kanyargó szerpentin úton. A helység házai olyanok, mint a környék legtöbb olasz falvában: csupa egymásba ragasztott doboz, szürke kő- és habarcs-omladék, homlokzatuk a szurdokszerű völgy felé fordul; ezt a katlant rétekből és teraszokból álló földdarab s a szemközt tornyosuló hegyóriás, a Monté Generoso egyik hatalmas lejtője alkotja. 
   Ebbe a medencébe, mégpedig ott, ahol csakugyan szűk szurdokban végződik, egy jó száz méterrel magasabban fekvő völgyfenékből vízesés zuhog le, a nap- és évszakoknak megfelelően, és az épp akkor uralkodó légáramlat szerint hol erősebben, hol gyöngébben zúg, s a moraja szüntelen zene, betölti a tájat.”
  Show book
 • A szabadság szomorúsága - cover

  A szabadság szomorúsága

  Lajos Grendel

  • 0
  • 0
  • 0
  Grendel Lajos 1948-ban született Léván író, publicista, esszéista, a 
  Kalligram kiadó egyik alapítója. Pozsonyban él, a prágai egyetemen 
  tanít. A kortárs magyar irodalom egyik legeredetibb alakjaként tartják 
  számon, egy-egy regényének, novellás- vagy esszékötetének megjelenése 
  mindig esemény.Művei a szlovákon kívül angol, francia, olasz, német 
  és lengyel fordításban is megjelentek. Számos elismerés mellett József 
  Attila és Kossuth-díjas. Számos regény, novellás- és, esszékötet 
  szerzője. Több könyvében az 1989 utáni társadalmi-politikai helyzettel 
  foglalkozik.
  „Grendel írásművészete a magyar prózairodalom radikális átalakulásának 
  idején bontakozott ki, s ő pillanatokon belül e nagy mozgás centrumában 
  találta magát - s e pozícióban nagyon jól fel is találta magát. 
  Ízig-vérig szlovákiai magyarként írja új regényeit, de oly módon, hogy 
  szlovákiaisága az irodalomban tulajdonképpen csupán mint külső helyi 
  meghatározottság (íróilag szólván: mint tematika) jelentkezik, s 
  írásainak mind tartalmisága, mind narrációja, mind retorikája túlmutat a
   regionális irodalom keretein. Olyan szerző ő a mai irodalomban, mint 
  amilyen hajdanában, száz évvel ezelőtt Mikszáth Kálmán lehetett, akiről 
  és akinek írásairól persze rögtön lehetett tudni, hogy milyen helyi 
  meghatározottságúak (azaz hogy a szlovák-magyar együttélés területéről 
  és történetéből származnak), de kinek irodalma eleve azt célozta meg, s 
  azt is találta el, hogy a regionális területen kívüli minden 
  érdeklődőnek, aki a modern irodalmiságban érdekeltnek is érzi magát, 
  jelentőségteljes és élvezhető műveket produkáljon.” – írta Grendelről 
  Margócsy István.
  Show book