Reading without limits, the perfect plan for #stayhome
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
17 - cover

17

Kenzaburo Oe

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Protagonistul din 17, un adolescent timid care nu pare să aibă altă preocupare decât exercițiul solitar al masturbării, se trezește prins într-un vârtej de întâmplări care îl apropie de o grupare politică de extremă dreapta. Așa începe o călătorie inițiatică de regăsire a identității – aceea de activist și asasin. Autorul ne oferă o poveste alertă în care se regăsesc mai multe mize importante și relevante pentru societatea contemporană, precum legătura dintre pornirile sexuale și politică, conflictul dintre eul privat și cel public, violența sau extremismul. Romanul 17 este inspirat de cazul real al adolescentului Yamaguchi Otoya, care l-a asasinat pe liderul Partidului Socialist Japonez în 1960, apoi s-a sinucis, după trei săptămâni, în închisoare.

Other books that might interest you

 • America - cover

  America

  Franz Kafka

  • 0
  • 0
  • 0
  „Kafka se pricepe să dezvăluie pretutindeni lumina tăinuită. Ai impresia că descoperi o mare însorită, cu valuri ce sunt țâșniri de lumină și în fața căreia trebuie să închizi, orbit, ochii, pentru a te adăposti la umbră.“ (Max Brod)
   
  „Kafka este cel mai mare scriitor de limbă germană al timpului nostru. Poeți precum Rilke, romancieri precum Mann par fiesă pălească în comparație cu el, fie să radieze o lumină puternică, dar artificială.“ (Vladimir Nabokov)
   
  „Poate cel mai interesant scriitor al generației sale... Un geniu straniu și deconcertant.“ (Edwin Muir)
   
  „Cu cât opera e mai desăvârșită, cu atât mai puțin ne trimite ea spre autorul ei. [...] Franz Kafka este scriitorul care și-a consumat experiența de viață în asemenea măsură, încât referirea la biografie devine superfluă.“ (Martin Walser)
  Show book
 • Pasiune amețitoare - cover

  Pasiune amețitoare

  Meredith Wild

  • 0
  • 1
  • 0
  Al treilea roman din seria Hacker. Povestea lui Blake si a Ericai continua: seductie, gelozie si tradare…
  
   
   
  
   
  Blake Landon, un magnat al domeniului software, si-a gasit perechea in persoana incapatanatei Erica Hathaway. Desi firea lui autoritara se lupta fara incetare cu spiritul ei independent, Blake nici nu se gandeste s-o mai lase vreodata sa plece din viata lui. 
  
   
  Erica i-a daruit lui Blake toata increderea si dragostea ei, hotarand sa depaseasca impreuna orice obstacol. Dar cand el ii cere mai mult si-i pune la incercare limitele devotamentului, ea se vede silita sa-i infrunte dorintele intunecate. 
  
   
  In timp ce legatura dintre cei doi devine tot mai stransa, dusmanii le dau tarcoale. 
  
   
  Va supravietui relatia lor odata ce inamicii lui Blake intrec masura si nu le mai ameninta doar afacerile?
  
   
   
  
   
  „Meredith Wild are talentul extraordinar de a descrie acele momente din viata si din relatiile de iubire care adesea raman nespuse. Scoate la iveala detalii cu o semnificatie profunda.“ - Heroes and Heartbreakers 
  
   
   
  
   
  „Meredith Wild este o magiciana a cuvintelor. Tesatura scrisului ei este uimitoare, delicata, provocatoare si seducatoare. Personajele ei sunt complexe. Cand sufera, si tu suferi. Cand iubesc, si tu iubesti.“ - Goodreads
  
   
   
  
   
  Meredith Wild este o autoare de bestselleruri romance New York Times si USA Today. Alaturi de celebra serie Hacker, a scris seriile de mare succes Bridge si Misadventures. 
  
   
  Locuieste pe coasta Floridei, impreuna cu sotul si cei trei copii. Spune despre sine ca este dependenta de tehnologie, ca-i place whisky-ul si e o romantica incurabila. 
  
   
  Cand nu traieste in lumea imaginara a personajelor sale, poate fi gasita pe www.meredithwild.com. 
  
   
   
  
   
  De aceeasi autoare, la Editura Trei au aparut primele doua romane din seria Hacker: Atractie fatala si Intalnire periculoasa.
  
   
   
  
   
  „Felul in care scrie Meredith Wild te vrajeste, pur si simplu.“ - Never Ending Book Basket
  Show book
 • Diavolul vânează inima ta - cover

  Diavolul vânează inima ta

  Daniel Bănulescu

  • 0
  • 0
  • 0
  Este anul 1988 si Diavolul sosește la București pentru a-și inspecta orașul favorit. Nicolae Ceaușescu este la apogeul puterii sale. Frica, foamea si dracii întind o horă pe cerul orașului. Pentru a găsi cheile Închisorii Adâncului, Has Satan plonjează în lumea hoților, a criminalilor și a șefilor comuniști români. (Marius Robaciu)
   
  Diavolul a fost întemnițat in Biblie. A străbătut „Faust“. Și-a jucat propriul rol în „Maestrul și Margareta“. Și acum plutește deasupra ta, în vreme ce tu citești „Diavolul vânează inima ta“ de Daniel Bănulescu. Dar, după cum fumul alungă insectele, această carte luptă pentru a alunga diavolii din preajma ta. (Autorul)
   
  CEA MAI FRUMOASĂ POVESTE A LUMII este un Clan de Romane, format, până în prezent, din romanele :1. TE PUP ÎN FUND, CONDUCĂTOR IUBIT ! 2. DIAVOLUL VÂNEAZĂ INIMA TA 3. CEL MAI BUN ROMAN AL TUTUROR TIMPURILOR
  Show book
 • Când Dumnezeu era iepure - cover

  Când Dumnezeu era iepure

  Sarah Weinman

  • 0
  • 1
  • 1
  Lumea lui Elly este modelată de cei care o locuiesc: părinții iubitori, dar teribil de neatenți; cea mai bună prietenă, care miroase permanent a chipsuri și care știe cuvinte sofisticate; un vecin bătrân care-i face avansuri; iepurele pe care l-a botezat „dumnezeu“. Într-o copilărie condimentată cu momente deopotrivă obișnuite și extraordinare, singura constantă în viața lui Elly este fratele ei. Douăzeci de ani mai târziu, Elly și Joe sunt adulți, dar îi unește aceeași legătură puternică din copilărie. Până când, într-o dimineață senină, un eveniment cutremurător amenință să le distrugă pentru totdeauna relația. 
  Începută la sfârșitul anilor 1960 și pendulând între Essex, coasta sălbatică a Cornwallului și străzile din New York, povestea lui Elly este o poveste despre copilărie, despre prietenie, despre partea întunecată a dragostei și a sexului, despre forța legăturilor de familie. Mai mult decât orice, este o poveste despre dragoste, în toate formele ei. 
  Sarah Winman (n. 1964) este actriță și scriitoare britanică. A crescut în Essex și a urmat cursurile Academiei de Arte Dramatice Webber Douglas, apoi a urmat o carieră în teatru, film și televiziune. În 2011, romanul ei de debut Când Dumnezeu era iepure a devenit bestseller internațional, iar autoarea a câștigat mai multe premii, printre care se numără Galaxy National Book Award, secțiunea New Writer of the Year. Locuiește în Londra.
  Show book
 • Cele mai frumoase povestiri - cover

  Cele mai frumoase povestiri

  Buzzati Dino

  • 0
  • 0
  • 0
  În scrierile lui Dino Buzzati, majoritatea cu o desfășurare nebănuită și un final neașteptat, abundă surpriza și invențiile fantastice, simbolul și alegoria, povestirea aparent simplă transformată în reprezentare a condiției umane. Prin istoriile lui fanteziste, prin atragerea misterului în cotidian și prin personaje atât de stranii și in același timp atât de veridice, Dino Buzzati reușește să deturneze gândurile cititorului, să-l atragă în lumea lui fermecată, pentru a-l convinge și a-l înduioșa, pentru a-l uimi sau a-l înspăimânta.
  Show book
 • Sutton - cover

  Sutton

  J.R. Moehringer

  • 0
  • 1
  • 0
  Willie Sutton (1901–1980) a fost unul dintre cei mai mari spărgători de bănci ai Americii. Jefuia băncile înarmat cu un pistol sau cu o mitralieră Thomson, dar nu a tras niciodată vreun foc de armă. Și-a atins apogeul în perioada Marii crize economice (1929–1933), când a jefuit zeci de bănci. Americanii, sărăciți de criză, l-au transformat în erou național: băncile îi jefuiseră pe ei, Sutton jefuia băncile vinovate. Bașca incredibila performanță de a evada de trei ori din închisori considerate de maximă siguranță. Mare cititor, când a fost prins ultima dată, în 1952, în camera lui s-au găsit bani, arme și opera lui Proust. Ziarele au scris despre asta și toată lumea s-a repezit să cumpere În căutarea timpului pierdut. Dacă ar fi avut mai mulți Suttoni, americanii ar fi devenit, fără discuție, niște oameni culți… – Ștefan Agopian 
  Cine atinge cărțile lui J.R. Moehringer trebuie ori să poarte mănuși, ca să se protejeze, ori să știe de la bun început că ele sunt bântuite de un microb ciudat, care stârnește în scurt timp, în doar câteva minute, boala gravă a cititului. Și nu a oricărui fel de-a citi, ci a unuia arzător (ca febra), care nu te mai lasă nici să mănânci, nici să bei apă, nici să dormi. Rar am pomenit la un scriitor și la o scriitură o asemenea forță a seducției și acaparării. – Filip Florian
  Show book