Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Casa somnului - cover

Casa somnului

Jonathan Coe

Publisher: Polirom

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

„O universitate este transformată peste ani într-o clinică pentru insomniaci, ai cărei pacienți sau medici sunt studenții de odinioară. Locul se numește Ashdown și are o mohoreală victoriană. Între zidurile sale trăiesc, în trecut și în prezent deopotrivă, Gregory Dudden, medicinistul riguros și vag dement care consideră somnul o boală ce ronțăie o treime din viața fiecăruia; narcoleptica Sarah Tudor, o ființă fragilă, dilematică, incapabilă să distingă între vis și realitate; Robert Madison, prietenul sfâșiat de iubiri nerostite și de drame identitare care-l trimit în cele din urmă pe masa de operație a unui chirurg specializat în schimbările de sex; în fine, Terry Worth, cinefilul împătimit și insomniac care poate recunoaște orice actor în orice poză, fără a-și aminti în schimb de personalul medical cu care tocmai a stat de vorbă. Așa arată cvartetul pe care își sprijină Coe întreaga construcție.” (Radu Paraschivescu)
Available since: 11/23/2015.

Other books that might interest you

  • Felix asta-i culmea! - Nu încercați asta acasă! - cover

    Felix asta-i culmea! - Nu...

    Razvan "Franco" Nitoi

    • 0
    • 0
    • 0
    "Felix, asta-i culmea!" il are in miezul povestii pe un pusti destept si cu multa imaginatie, care, alaturi de prietenii lui, va inchipui o succesiune de farse amuzante si traznite. 
    Romanul este conceput ca o serie de povești și întâmplări haioase, sută la sută bazate pe poante, farse și peripeții reale, traite de autor. 
    FELIX, ASTA-I CULMEA! - Nu încercați asta acasă!, primul volum din serie, constituie o confesiune umoristică, scrisă și desenată pentru copii, dar și pentru oamenii mari care încă se simt copii! 
    Prima ediție tipărită a fost lansată în mai 2017, la Editura Corint Junior, și a fost Best Seller-ul editurii pe perioada BookFest 2017.
    Show book
  • Noaptea nunții - cover

    Noaptea nunții

    Kinsella Sophie

    • 0
    • 1
    • 0
    Lottie s-a săturat de iubitul ei, care nu se hotărăște s-o ceară în căsătorie. Ca lucrurile să se complice și mai mult, în scenă apare Ben, fostul iubit, care-i aduce aminte de un pact de mult uitat: daca la treizeci de ani vor fi încă singuri, se vor căsători. Și astfel destinul lui Lottie se schimbă. Doar că nu toată lumea e fericită cu căsătoria celor doi, iar familiile și prietenii o iau razna și le pun bețe-n roate.
    Show book
  • Scriitori la poliție - cover

    Scriitori la poliție

    Robert Şerban, (coord.)

    • 0
    • 0
    • 0
    Cu toții avem amintiri mai mult sau mai puțin plăcute despre întâlniri cu oamenii în uniformă, dar cele mai frumoase povești despre polițiști vin, cu siguranță, de la scriitori. Momente comice, ieșiri ingenioase din situații critice sau autodenunțuri involuntare, pe toate le găsiți în Scriitori la poliție, o carte ce reunește declarații pe proprie răspundere ale oamenilor de litere despre ciocnirile lor cu oamenii legii.
    Show book
  • S-a făcut Jeeves! - cover

    S-a făcut Jeeves!

    P. G. Wodehouse

    • 0
    • 0
    • 0
    În S-a făcut, Jeeves!, Gussie Fink-Nottle (cel cu înclinații către studiul salamandrelor) se îndrăgostește de Madeline Bassett și își pierde o doagă. Verișoara Angela încetează să-l mai iubească pe Tuppy Glossop și își joacă binișor rolul de femeie ridiculizată. Mătușa Dahlia a intrat în bucluc până la gât și, lucrul cel mai rău cu putință, Jeeves a semnat condamnarea la moarte a sacoului alb marinăresc al lui Bertie.
    Show book
  • Porci În Paradis - Cel Mai Ciuda Basm - cover

    Porci În Paradis - Cel Mai Ciuda...

    Roger Maxson

    • 0
    • 0
    • 0
    Pigs in Paradise este o satiră, politică, literară și amuzantă. Un exercițiu de libertate de exprimare, este și o critică a religiei în politică și anume a evanghelicismului american.Când Blaise o naște pe Lizzy, „vițelul roșu” la o fermă israeliană, masele se îngrămădesc pentru a asista la nașterea miraculoasă care va aduce la începutul sfârșitului lumii și la întoarcerea sau sosirea lui Mesia, în funcție de tabăra creștină. sau evreu. Când promisiunea sfârşitului se termină, iar viţelul roşu devine pătat, nu mai este demn de jertfă sângeroasă, credincioşii din întreaga lume sunt încremeniţi. Până atunci, doi slujitori evanghelici, ca reprezentanți ai unei megabiserici din America, au sosit. Ei încheie o înțelegere cu moșavnikul israelian, iar animalele de fermă israeliene vin în America. Între timp, Papa Benevolent îi absolvă pe evrei, cântă karaoke cu rabinul Ratzinger, iar Boris, un mistreț din Berkshire și Mesia animal, este servit ca fel principal la ultima cină. Pentru a nu fi mai pretuiți, slujitorii protestanți organizează o scenă a nașterii, iar chiar înainte ca animalele să se îmbarce la bordul navei spre America, Mel, catârul, se ridică și devine Papa Magnific, strălucitor cu cazac de in alb, cruce pectorală și roșu papal. papuci de piele. Odată ajunse în America, animalele sunt transportate la jumătatea țării la Wichita, Kansas, la timp pentru parada Passion-Play înainte de a ajunge la destinația lor finală, o fermă creștină. Șapte monitoare de televiziune, acordate 24/7 predici bisericești, sunt juxtapuse cu scene dintr-un hambar, un adevărat circ. După un timp, și nu mai pot suporta, îl alungă pe Mel din hambar. Iar Stanley, Manly Stanley, armăsarul belgian negru al legendei (wink, wink), dă afară monitoarele TV pentru un moment de tăcere, dând o șansă păcii, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp.PUBLISHER: TEKTIME
    Show book
  • Cum l-am mâncat pe tata sau Omul evoluției - cover

    Cum l-am mâncat pe tata sau Omul...

    Roy Lewis

    • 0
    • 0
    • 0
    Tribul lui Edward se dă jos din copac. Tribul lui Edward învață să stea în două picioare. Edward trebuie să-și apere familia de fiarele junglei și descoperă focul (întâmpină mici dificultăți să descopere și cum să-l stingă, dar tribul are toată istoria umanității înainte…). Edward ține discursuri despre necesitatea evoluției, propovăduiește exogamia pentru îmbunătățirea înzestrării genetice, aruncă hălci de carne în jar ca să elimine riscul de indigestie, îl încurajează pe micul Alexander să zugrăvească pereții peșterii cu umbre de animale. Edward e Progresistul. Edward e mâncat de fiii și nurorile sale, care găsesc cu această ocazie drumul către spiritualitate. Delicioasă cronică (anacronică) din pleistocen, romanul lui Roy Lewis populează cu hominizi surprinzător de discursivi o poveste de un comic dezlănțuit. Dacă Fred și Barney s-ar fi apucat de literatură, ar fi rezultat Cum l-am mâncat pe tata. Romanul a inspirat în anul 2015 un film de animație în regia lui Jamel Debbouze.
    Show book