Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Suita franceză - cover

Suita franceză

Irène Némirovsky

Publisher: Polirom

  • 1
  • 1
  • 0

Summary

În iunie 1940, naziștii au ocupat Franța, distrugând și reordonând din temelii mecanismele vieții cotidiene. Urmărind exodul din Paris și periplul prin țară al câtorva personaje – o familie de burghezi înstăriți, una de mici funcționari, un soldat rănit în luptă, o dansatoare până atunci protejată de amanții ei sus-puși –, Suita franceză creionează tabloul unei societăți în derivă. Un roman bulversant, dar niciodată terminat, pentru că Irène Nemirovsky avea să moară la Auschwitz, în 1942. Manuscrisul a fost descoperit abia șase decenii mai târziu, iar de atunci s-a impus în conștiința publică drept una dintre capodoperele literaturii universale. Suita franceză a inspirat scenariul unui film în curs de apariție pe marile ecrane, în regia lui Saul Dibb, cu Kristin Scott Thomas, Margot Robbie și Ruth Wilson în distribuție.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

  • Bunicul si nepotul - Basm audio in limba romana - cover

    Bunicul si nepotul - Basm audio...

    MyBuni

    • 0
    • 0
    • 0
    Bunicul și nepotul         
    Albumul audio conține basmul Bunicul si nepotul, în lectura lui MyBuni., dupa basmul de Frații Grimm. 
    	Cuprins :   
    1.    Bunicul si nepotul . 
    Cadou: Carte cu textul basmulu in format pdf.
    Show book
  • AVENTURA BUCURIEI - partea I - cover

    AVENTURA BUCURIEI - partea I

    Mihaela Gheorghe

    • 0
    • 0
    • 0
    Descoperiți audiobook-ul magic, creat special pentru copii! Cu un basm încântător, pedagogie captivantă și o doză generoasă de magie, această poveste audio devine partenerul de nădejde al copiilor în lumea fascinantă a poveștilor. 
    Copiii vor învăța prin joacă, dezvoltându-și abilitățile cognitive și sociale într-un mod distractiv. Alături de personaje îndrăgite, ei vor explora lumi fantastice și vor învăța despre valori precum prietenia, responsabilitatea, empatia, perseverența și recunoștința. 
    Zâna Bucuriei și Luceafărul sunt nevoiți să plece în căutarea Florii Bucuriei, care dispăruse în mod misterios. Având doar trei zile la dispoziție să recupereze floarea magică, sau Zâna urma să-și piardă puterile, eroii întâlnesc fel și fel de obstacole, pe care reușesc să le treacă cu ajutorul noilor prieteni pe care și-i fac în călătoriile lor. Dacă vor reuși, sau nu, să izbândească în încercările lor, asta numai povestea poate să ne spună… 
    Cele 46 de minute ale poveștii oferă copiilor o experiență minunată, educativă și interactivă, în care basmul, pedagogia și magia sunt combinate într-un mod unic. Deschideți porțile spre aventura literară și oferiți-le copiilor șansa să descopere lumi noi, frumoase și fantastice! 
    PS: Încercați experiența căștilor! Sigur o să vă placă surpriza de-acolo...
    Show book
  • Fizica tristeții - cover

    Fizica tristeții

    Gheorghi Gospodinov

    • 0
    • 0
    • 0
    Premiul Jan Michalski pentru literatură, 2016 
    Roman adaptat într-un film de animație, în regia lui Theodore Ushev, câștigător a nu mai puțin de 14 premii internaționale 
     
    „O nebunie de carte. Extraordinară, dinamică, reflexivă, incredibil de amuzantă, filosofică și poetică, minuțioasă și grandioasă. Pe scurt: fantastică!" Berliner Zeitung 
     
    Utilizând Minotaurul ca pe o metaforă structurant, naratorul îndelung așteptatului roman al lui Gospodinov construiește un labirint din povești despre propria familie, sărind dintr­o epocă în alta și dintr­o perspectivă în alta, într­o explorare incredibil de minuțioasă și de amuzantă a mentalității est­europene. Fizica tristeții este o carte ce are la bază obsesia pentru arhive, colecții, muzee și capsule ale timpului, despre urmele lăsate de timpul pierdut în texte, imagini și asupra obiectelor. În povestea­cadru a lui Gospodinov, Minotaurul este victima: neputând să­și aleagă propria forma de existență, el este secretul bine păstrat din pivnițe, arhive și demisoluri. Gheorghi Gospodinov se dovedește a fi, în acest roman, un demn urmaș al lui Borges. 
     
    Gheorghi Gospodinov (n. 1968) este cel mai tradus și apreciat scriitor bulgar al momentului. Romanul său de debut, Un roman natural (apărut în limba română la Editura Cartier), a fost tradus în peste 20 de limbi. A publicat poezie, proză, eseuri, piese de teatru și a realizat scenarii de film. 
    Scrie în mod regulat articole pentru cotidianul bulgar Dnevnik și pentru Deutsche Welle. În prezent trăiește la Sofia.
    Show book
  • Te iubesc dar nu pe tine - cover

    Te iubesc dar nu pe tine

    Raluca Feher

    • 0
    • 0
    • 0
    „Pregătiți-vă să urcați într-un roller coaster din care să nu puteți coborî decât la final, cu toate că, pe parcurs, veți simți acut nevoia câtorva opriri. Pregătiți-vă să faceți față unei sincerități brutale, care vă va face să vreți – măcar uneori – să întoarceți capul. Oglinda în care veți privi s-ar putea să fie prea clară, iar imaginile fără perdea. S-ar putea și să vă sperie oamenii-oglinda în care v-ați putea reflecta. Citind cartea Ralucăi am avut senzația că a speculat fiecare literă a alfabetului, s-a folosit de toate cuvintele pe care le-a inventat limba, ba încă a mai inventat și ea unele. Totul pentru a încerca o definiție reală a dragostei. Nu cea din dicționar, cu atât de puține sensuri. Autoarea – mai bine zis Mara – a scris o carte întreagă despre dragoste. Sau, mai degrabă, despre lipsa ei. Mara n-a găsit nici măcar dragostea de sine, cum ar fi putut primi și împărtăși iubirea cu ceilalți? Dar chiar dacă n-a știut niciodată cum arată dragostea, a avut o altă superputere: să se mintă și să se creadă." – Camelia CAVADIA, scriitoare
    Show book
  • Cât de aproape sunt ploile reci - cover

    Cât de aproape sunt ploile reci

    Bogdan Cosa

    • 0
    • 0
    • 0
    „Personaje memorabile, un remarcabil simț al limbii și al construcției narative sunt doar câteva dintre calitățile acestui surprinzător roman al lui Bogdan Coșa. Istoria unei familii rurale, apăsată de maledicția insecurității, a alcoolismului, a neșansei sociale în care tinerii își visează plecarea, ne amintește, cu discreție, de fragilitatea umană în aceste vremuri derutante. Carte a deplinei maturități creatoare, Cât de aproape sunt ploile reci marchează o dată pe harta prozei actuale." Gabriela Adameșteanu 
     
    „Romanul lui Bogdan Coșa este simultan unul al îndepărtării și al apropierii. În primul rând, semnalizează îndepărtarea de Eul care marca pregnant primele lui trei romane, fapt ce-i permite o viziune de ansamblu asupra lumii în care a trăit, în al doilea rând marchează apropierea de proza analizei sociale, pe care o scrie, însă, cu înțelegerea și duioșia celui care a fost «acolo». Un roman matur și pe deplin lucid, probabil cea mai bună carte de până acum a lui Bogdan Coșa." Bogdan-Alexandru Stănescu 
     
    „O capodoperă discretă și neverosimil de reală. O plantă exotică a prozei de azi, eliberată din trecut." Ștefan Baghiu
    Show book
  • Acest soare care ma orbeste - cover

    Acest soare care ma orbeste

    Sorin Draghici

    • 0
    • 0
    • 0
    Cu o scriitura alerta, rasfatata uneori, cu efecte premeditate a caror combinatorie nu se dezvaluie pana la final, Sorin Draghici ofera in acest roman una dintre ocaziile de neratat de a te bucura de literatura, vara. Provocator, autorul alege sa intre in pielea unei domnisoare, apoi doamne si demonstreaza in felul acesta ca literatura ramane cel mai sustenabil exercitiu de zamislire de forme de viata dintre toate. Aceasta nu este insa decat prima dintre provocarile la care scriitorul isi supune cititorul.Pe relatia Targu-Mures – Atena – Bucuresti – Buenos Aires nu circula niciun avion direct. Ramane sa va imbarcati intr-un roman care promite, de la bun inceput, o croaziera improbabila, geografica dar si istorica. Nu in ultimul rand, romanul lui Draghici ar putea fi premiat nu doar literar, ci si gastronomic.Desi nu exista stele Michelin pentru literatura, initiativa ar trebui formulata. Pentru ca nu doar ca o societate de femei si barbati fascinante si fascinanti se iubesc, admira, calatoresc si dribleaza vitregiile unei istorii nu prea indepartate, dar ele si ei stiu sa se bucure de viata. O viata care se scrie in greaca veche si noua, una in care cultura si natura reprezinta un cuplu atat de sudat, incat nici nu ti-ai putea imagina ca ele ar fi fost, multa vreme, separate de prejudecati si mituri culturale.Cititorul trebuie avertizat ca se poate indragosti de multe dintre personajele care locuiesc in aceasta poveste petrecuta in prima jumatate a secolului trecut; de asemenea, el trebuie sa stie ca povestea in care patrunde nu-l va dezamagi decat din cauza inevitabila a sfarsitului ei. Daca orice minune dureaza trei zile, ei bine, el va petrece cu Eliza si Maria, dar si cu Andreas si Athanasios, trei ore concentrate sau trei dimineti de calistenie a afectelor si a imaginatiei. In sfarsit, e important sa-i spunem cititorului ca, daca faptul ca povestea are un final face parte din nedesavarsirea a tot ce e viu, totusi, finalul povestii va fi unul puternic.
    Show book