Subscribe and enjoy more than 1 million books
Add this book to bookshelf
Grey 902feb64d8b6d481ab8ddda06fbebbba4c95dfa9b7936a7beeb197266cd8b846
Write a new comment Default profile 50px
Grey 902feb64d8b6d481ab8ddda06fbebbba4c95dfa9b7936a7beeb197266cd8b846
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced 7236434c7af12f85357591f712aa5cce47c3d377e8addfc98f989c55a4ef4ca5
Prizonier în închisoarea cărților - cover

Prizonier în închisoarea cărților

Ion Cristoiu

Publisher: cristoiublog.ro

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

O serie de eseuri despre cărțile contemporane și nu numai. Printre titluri se numără:
De trei ori Gabriel García Márquez
Cum ne trage pe sfoară KGB-istul Putin
Ce făcea alesul poporului, Petru Groza
Locotenentul Colombo nu l-a citit pe Dostoievski
Stalin sau singurătatea absolută a dictatorului
Petru Dumitriu - un Balzac care l-a citit pe Proust
Criza Occidentului
Meșterul Balzac
Sovieticii au plecat din România abia în 1989
Un roman despre dezlănţuirea fiarei
Regele Lear la Târgovişte
Ziaristul ca spion
Romanul unei diversiuni: Creanga de aur

Other books that might interest you

 • Emoţiile complexe - Collegium - cover

  Emoţiile complexe - Collegium

  Ştefan Boncu, Dorin Nastas

  • 0
  • 4
  • 0
  Emoțiile sunt o componentă esențială a vieții noastre psihice. Ele ne influențează atitudinea față de ceilalți și modul în care reacționăm în anumite situații, fiind responsabile de confortul sau disconfortul nostru interior. Volumul prezintă cele mai importante și mai complexe emoții din perspectiva psihologiei sociale, pe baza informațiilor de ultimă oră din domeniu. Sunt trecute în revistă teoriile specifice, tipologia emoțiilor, funcțiile lor sociale, efectele negative și cele pozitive, mecanismele cognitive, posibilitățile de măsurare, diferențele interculturale și interindividuale. Emoțiile complexe este o sursă de informații esențiale pentru studenții și practicienii din domeniul psihologiei, dar și pentru cititorii interesați de efectele și funcțiile emoțiilor în viața de zi cu zi.
  Show book
 • Un țărm prea îndepărtat - cover

  Un țărm prea îndepărtat

  Corina Ciocârlie

  • 0
  • 0
  • 0
  Frontiera e când barieră, când punct de trecere – și deci presupune, din partea oricui evoluează în vecinătatea ei, când adaptare/repliere, când răzvrătire/desprindere. Cele două moduri de a gândi limita induc inevitabil două moduri de a călători, precum și două moduri de a privi obiectul dorinței. Eseul propune o dublă incursiune – erotică și exotică – pe linia de hotar, în compania unor autori români (Liviu Rebreanu, Gib I. Mihăescu, Mircea Eliade, Ștefan Bănulescu) distribuiți pe o scenă romanescă mai largă, central-europeană sau balcanică (incluzându-i, printre alții, pe Danilo Kiš, Ismail Kadare, Milan Kundera, Peter Esterházy ori Jaroslav Hašek).
  Show book
 • Crizele de după criză O lume fără busolă și fără hegemon - cover

  Crizele de după criză O lume...

  Paul Dobrescu

  • 0
  • 0
  • 0
  După prăbușirea pe care a reprezentat-o criza, după anii de evoluție economică lentă care i-au urmat, dezvoltarea va deveni obiectivul detașat al perioadei care vine. Globalizarea poate construi o serie de premise ale dezvoltării, dar nu poate asigura și dezvoltarea propriu-zisă. Corporațiile? Corporațiile vin și pleacă. Ele pot crea „insule“ ale dezvoltării; problema este cine reunește toate acest „insule“, cine construiește perspectiva? Să nu ne amăgim! Avem de-a face cu o adevărată mutație. Dezvoltarea va reprezenta principala unitate de măsură a unei bune guvernări și va da seamă de vrednicia statului. Stat–dezvoltare este noul tandem care va domina viața și relațiile internaționale ale lumii. Criza recentă a avut un impact masiv asupra relațiilor și ordinii internaționale. Globul pare că a intrat în trepidații, iar „indisciplina geopolitică“ este caracteristica noii vieți planetare. Parcă nimeni nu mai este mulțumit cu situația actuală și toată lumea ar dori să înceapă o „nouă partidă de șah geopolitic“. La nivelul actorilor globali importanți, nimeni nu este prea puternic pentru a domina și nimeni nu este prea slab pentru a se lăsa dominat.
  Show book
 • Civilizația uitată Rolul exploziilor solare în trecutul și viitorul nostru - cover

  Civilizația uitată Rolul...

  Robert M. Schoch

  • 0
  • 0
  • 0
  Să ascultăm avertismentul megalitic al trecutului!Bazându-se pe teoria sa revoluționară potrivit căreia Sfinxul din Egipt datează cu mult mai devreme decât 2500 î.Hr., geologul Robert Schoch apelează la dovezi științifice pentru a confirma existența unei civilizații avansate care le precedă pe cele ale Egiptului, Sumerului și Greciei Antice. De asemenea, vorbește și despre catastrofa care a distrus-o acum aproape 12 000 de ani, afirmând că moștenirea acesteia ne poate da învățături prețioase privind viitorul omenirii.Combinând dovezi adunate din mai multe discipline științifice, Schoch demonstrează că ultima eră glaciară s-a sfârșit brusc în 9700 î.Hr., ca urmare a unor explozii solare. Acestea au provocat descărcări electrice/plasmatice care au declanșat activitate vulcanică, cutremure, incendii și inundații masive provenite din topirea ghețarilor și de la ploile torențiale.Autorul explică modul în care aceste evenimente au eradicat civilizația vremii și au dat omenirea înapoi cu mii de ani. Civilizația a reapărut în jurul anului 3500 î.Hr., cu frânturi de memorie și aptitudini pe cale să se formeze. În acest cadru, el analizează legătura dintre monumentele megalitice, orașele subterane și legendele antice, precum și reinterpretarea textelor rongorongo de pe Insula Paștelui și îngroparea intenționată, în urmă cu 10 000 de ani, a complexului de la Göbekli Tepe din Turcia.Schoch prezintă dovezile științifice care sugerează că istoria s-ar putea repeta și un flux de masă coronală suficient de puternic ar putea distruge civilizația actuală. 
  Show book
 • Tolstoi Romanul unei drame - cover

  Tolstoi Romanul unei drame

  Ianoși Ion

  • 0
  • 0
  • 0
  Cartea se adresează elevilor, studenților, precum și publicului larg de cititori, monografia în cauză – semnată de marele cărturar Ion Ianoși, membru al Academiei Române – constituind una dintre lucrările de vârf despre uriașul romancier de la Iasnaia Poliana.
  Show book
 • Psihologie și tehnologie Fundamente de roboterapie și psihoterapie prin realitate virtuală - cover

  Psihologie și tehnologie...

  Daniel David, Silviu-Andrei...

  • 0
  • 0
  • 0
  Pe baza rezultatelor unor cercetări de graniță la nivel internațional și având ca punct de referință teoretic modele din terapia cognitiv-comportamentală, volumul identifică fundamentele interacțiunii dintre tehnologie și psihologie și analizează beneficiile dezvoltării tehnologice pentru aceasta din urmă. Cercetările inedite din domeniul roboterapiei și aplicațiile clinice testate și prezentate de autori demonstrează avantajele combinării psihoterapiei și tehnologiei pentru optimizarea personală, prevenția și tratamentul problemelor psihologice sau ale celor somatice care implică mecanisme psihologice. Lucrarea se adresează studenților și practicienilor din psihologie, dar și publicului larg interesat să se familiarizeze cu noile practici ale psihologiei de secol XXI.
  Show book