Don't put off till tomorrow the book you can read today!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Prizonier în închisoarea cărților - cover

Prizonier în închisoarea cărților

Ion Cristoiu

Publisher: cristoiublog.ro

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

O serie de eseuri despre cărțile contemporane și nu numai. Printre titluri se numără:
De trei ori Gabriel García Márquez
Cum ne trage pe sfoară KGB-istul Putin
Ce făcea alesul poporului, Petru Groza
Locotenentul Colombo nu l-a citit pe Dostoievski
Stalin sau singurătatea absolută a dictatorului
Petru Dumitriu - un Balzac care l-a citit pe Proust
Criza Occidentului
Meșterul Balzac
Sovieticii au plecat din România abia în 1989
Un roman despre dezlănţuirea fiarei
Regele Lear la Târgovişte
Ziaristul ca spion
Romanul unei diversiuni: Creanga de aur

Other books that might interest you

 • Bucuria de a munci? Tu locul de muncă și fericirea - cover

  Bucuria de a munci? Tu locul de...

  Peter Warr, Guy Clapperton

  • 0
  • 0
  • 0
  Șase din zece angajați români sunt nefericiți la locul de muncă, dezvăluie un recent Eurobarometru. Tu cât de satisfăcut ești de slujba pe care o ai? Te simți motivat la serviciu sau jobul a devenit o corvoadă pentru care strângi din dinți? Un sfert din viață îl petreci „la muncă“, așa că merită să faci tot ce e cu putință pentru a regăsi bucuria de a lucra 
  Plecând de la noi cercetări despre cauzele nemulțumirilor angajaților, cartea de față oferă o serie de explicații și sugestii practice pentru cei ce vor să-și regăsească pofta de a munci. Volumul include chestionare de autoevaluare, tehnici pentru creșterea satisfacției la serviciu, dar și îndrumări legate de momentul când e cazul să schimbi jobul sau să-ți remaniezi stilul de a gândi, dacă vrei să fii mai eficient și să te înțelegi mai bine cu șefii și colegii. Utilizând o serie de instrumente și teorii din psihologia organizațională, cartea se adresează inclusiv specialiștilor în resurse umane.
  Show book
 • Copilul mării Aventura transformării lăuntrice și a descoperirii de sine - cover

  Copilul mării Aventura...

  Mihai Marius Lungu

  • 0
  • 0
  • 0
  Eliberat de convingerea că obiectele din realitatea aparentă sunt reale, mă simt mereu complet, văzând lumea ca pe un vis frumos apărut în lumina minunată a conştiinţei, adică a mea. Pentru mine dorinţele nu mai provoacă teama că nu voi obţine ceea ce doresc. Eu am întotdeauna totul, pentru că plenitudinea este chiar natura mea. Fiind permanent identificat cu conştiinţa, asumându-mi identitatea reală, nu mai acţionez având sentimentul că sunt un făptuitor. Accept orice rezultat ar apărea în urma aparentei acţiuni, pentru că ştiu că nu am nimic de câştigat sau de pierdut. 
  
   
  Cartea Copilul mării este o autobiografie ficționalizată a autorului, o poveste de viață, care ca orice altă poveste, merită povestită. Lectura ne poartă prin drama părăsirii locului copilăriei și la găsirea ulterioară a unei noi perspective asupra vieții. Ajungem la adolescență și implicit la prima iubire și trecem prin transformări majore odată cu fiecare conștientizare a personajului principal. 
  
   
  Aventura descoperirii de sine ne cuprinde și pe noi și ne îmbogățim lăuntric cu fiecare metodă practică descrisă în carte, iar în final, perspectiva noastră se transformă radical prin prisma tuturor acestor învățături specifice sistemului non-dualist advaita vedanta.
  Show book
 • Psihologia riscului - cover

  Psihologia riscului

  Corneliu Havârneanu

  • 0
  • 1
  • 0
  Riscul este o dimensiune importantă a existenţei umane, fiind prezent la orice pas şi în orice domeniu de activitate. Dorinţa de realizare, teama de eşec, anxietatea sau emotivitatea pot influenţa negativ atitudinea faţă de risc, însă fiecare persoană dispune de propriile mecanisme psihologice prin care poate reacţiona eficient în cazurile potenţial periculoase. Pornind de la înclinaţia naturală a omului de a înfrunta imprevizibilul şi de la tiparele psihologice aflate la baza asumării riscului, volumul, conceput ca un manual integrativ, analizează acest fenomen complex în contextul celor mai relevante domenii ale psihologiei aplicate societăţii româneşti: antreprenoriatul, sănătatea, mediul înconjurător, transporturile, mediul infracţional, viaţa de cuplu şi de familie, psihoterapia sau psihotraumatologia. Recomandările şi sugestiile cuprinse în lucrare sunt utile practicienilor care se ocupă de creşterea siguranţei în anumite domenii de activitate.
  Show book
 • Stalinizare și destalinizare Evoluții instituționale și impact social - cover

  Stalinizare și destalinizare...

  Budeancă Cosmin

  • 0
  • 0
  • 0
  Volumul analizează efectele proceselor de stalinizare și destalinizare la nivel instituțional, social, religios și cultural atât în România, cât și în alte state din estul Europei, precum Republica Moldova, Ungaria, Slovenia și Polonia. Pe baza documentelor de arhivă și a numeroase interviuri, colectivul de specialiști români și străini a reușit să realizeze o imagine de ansamblu asupra epocii. Sunt prezentate evoluțiile politice ale marilor partide românești, relațiile diplomatice dintre România și Uniunea Sovietică, instituțiile de cenzură, impactul stalinizării asupra justiției, dar și situația colectivizării, a unor comunități etnice sau persecuția religioasă din România, RSS Moldovenească și Ungaria. Câteva portrete ale unor personalități de marcă ale vremii, precum Lucrețiu Pătrășcanu, G. Călinescu, preoții Ioan Crișan și Florian Rațiu sau comandorul (r) Constantin Pogonat, întregesc perspectiva istorică oferită cititorilor.
  Show book
 • Aproximații - cover

  Aproximații

  Iulian Boldea

  • 0
  • 0
  • 0
  Aproximații o carte de critică literară în care autorul a înregistrat cele mai importante apariții din literatura română a ultimilor ani, în studii critice, cronici literare și eseuri care comentează cărți, scriitori sau tendințe ale momentului actual. Structurată în trei cicluri, cartea lui Iulian Boldea se remarcă prin precizia formulărilor, obiectivitatea enunțurilor și prin metodele critice adecvate valorificate. Tototdata, ea conține numeroase puncte de vedere, perspective și ipoteze critice meritorii, după cum vădește o extremă atenție la nuanțele textului, la relieful său subliminal. Demersul critic al autorului se caracterizează, înainte de toate, prin rigoarea aserțiunilor și relevanța demonstrației. Între autorii comentați în această carte, pot fi amintiți Virgil Nemoianu, Al. Paleologu, Nicolae Manolescu, Gabriel Liiceanu, Adrian Marino, Ion Vartic, Marta Petreu, Mircea Muthu, Dan Culcer, Ștefan Borbély, Horia Bădescu, Vasile Dan, Eugen Dorcescu, Ion Zubașcu s.a.
  Show book
 • Dezvoltare personală și socială Eseuri și convorbiri despre viață cu psihologul Daniel David - cover

  Dezvoltare personală și socială...

  Daniel David

  • 0
  • 0
  • 0
  Psihologul Daniel David oferă în eseurile și convorbirile sale sfaturi practice pentru o mai bună autocunoaștere, pentru promovarea sănătății și prevenția tulburărilor de natură psihologică, pentru îmbunătățirea abilităților profesionale și a vieții sociale. „Pastilele psihologice“ pe care le recomandă și analiza critică a societății românești sub aspect politic sau educațional sunt utile specialiștilor în politici publice și tuturor celor interesați de dezvoltarea personală, care pot învăța să fie mai buni atât în calitate de cetățeni, cât și ca indivizi.
  Show book