Enjoy 2020 without limits!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Despre sunete si memorie Fragmente de istoria ideilor - cover

Despre sunete si memorie Fragmente de istoria ideilor

Ioan Stanomir

Publisher: Curtea Veche

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

„Ioan Stanomir este unul dintre cei mai onesti, originali si competenti ganditori politici ai Romaniei de azi, un spirit lucid si generos, ostil oricaror forme de autoritarism, tribalism, exclusivism, colectivism, sovinism. Pentru Ioan Stanomir, libertatea individuala, inteleasa ca valoare suprema, non-negociabila, este esenta insasi a comunitatii democratice. Conservatorismul liberal pe care il sustine profesorul Stanomir este unul deopotriva ferm si nuantat, asemeni ideilor afirmate de ganditorii democratici pe care ii readuce, in chip necesar si fericit, in dezbaterea contemporana. La un ceas istoric in care se acumuleaza atatea primejdioase confuzii axiologice, opera profesorului Stanomir este o invitatie la claritate morala.“ – Vladimir Tismaneanu

Other books that might interest you

 • O inimă de Broscuță Volumul 1 Penița aurie înger sau călău? - cover

  O inimă de Broscuță Volumul 1...

  Gheorghe Vîrtosu

  • 0
  • 0
  • 0
  Trăim într-o societate modernă, tehnologizată la maximum. Avem acces rapid la informații în diferite forme. Nici nu ne mai putem imagina viața altfel!
   
  Dar ne îndepărtăm tot mai mult de spiritualitate…
   
  Apărută la Editura Adenium, O inimă de broscuță vrea să ne amintească (într-o formă originală), că în multe din colțurile pământului, religia și-a pus amprenta în mod hotărâtor asupra istoriei și civilizației. Confruntările ideilor personajelor, originalitatea acestora, momentele lor de meditație, confesiunile pe care și le fac sunt tot atâtea ipostaze în care cititorii se pot regăsi cu ușurință.
   
  Pe măsură ce vom înainta în acest foileton, prefațat de scriitorul ieșean Liviu Antonesei, poveștile eroilor vor deveni din ce în ce mai complexe, ceea ce ne îndreptățește să afirmăm că O inimă de broscuță poate fi considerată o carte de învățătură, un mic tratat (de altfel) de filosofie, o POVESTE PENTRU TOATE VÂRSTELE.
   
  Penița aurie, înger sau călău?, primul volum al seriei O inimă de broscuță semnată Gheorghe Vîrtosu deschide drumul unei incursiuni într-o lume cu totul inedită a copilăriei, a prieteniei și a credinței curate în Dumnezeu. Înscrisă în curentul realismului magic, această lucrare aduce în prim-plan personaje inedite. Dialogurile lor, meditațiile, confesiunile pe care și le fac – o micuță Picătură de Sânge, un Viermișor de Mătase și un Puricel – sunt tot atâtea situații în care fiecare dintre cititori se vor regăsi cu ușurință.
   
  Învățătura finală a acestui volum relevă faptul că Penița aurie, acest instrument simplu, „inocent“ la prima vedere, are de fapt o putere inimaginabilă: ajunsă în mâna gingașă a unui artist, poate da naștere unor lucruri minunate: poezii, opere inestimabile… După cum, ajunsă în mâna unui decizionar, a unui justițiar poate anula libertatea sau chiar viața oricui.
  Show book
 • Poveștile Fraților Grimm - cover

  Poveștile Fraților Grimm

  Frații Grimm

  • 0
  • 0
  • 0
  Ediția integrală a poveștilor Fraților Grimm, cu ilustrațiile lui Ludwig Richter.
  Show book
 • Comoara din insulă - cover

  Comoara din insulă

  Robert Louis Stevenson

  • 0
  • 0
  • 0
  „Biblioteca pentru toți copiii“ cuprinde cele mai prețuite opere ale scriitorilor clasici ai literaturii române și universale. Cărțile de neuitat ale copilăriei sunt disponibile astăzi si in format e-book. 
  „Opunând extraordinarul realității cotidiene, Stevenson voia – afirmă scriitorul Henry James – să dezvolte sentimentele cele mai alese – neastâmpărul, cutezanța, hotărârea, pasiunea, curiozitatea, noblețea, elocvența și prietenia, pentru ca tradițiile acestor însușiri prețioase să nu dispară.“ – Tudor Palladi
  Show book
 • Alb ca zăpada Al doilea volum al trilogiei Albă-ca-Zăpada - cover

  Alb ca zăpada Al doilea volum al...

  Salla Simukka

  • 0
  • 0
  • 0
  Fanii primului volum din trilogia Albă-ca-zăpada au motive de bucurie: Lumikki Andersson, adolescenta ciudată și rebelă, vine cu o nouă poveste! 
  Lumikki călătorește la Praga, unde o cunoaște pe Zelenka. Aceasta îi dezvăluie că este sora ei, iar povestea i se pare veridică lui Lumikki. 
  În scenă apare și Jiri, reporter la canalul de știri Super8. Împreună cu el, Lumikki încearcă să afle adevărul legat de secta numită Familia Albă, din care face parte și Zelenka. Liderul sectei, Adam, pune la cale sinuciderea în masă a membrilor acesteia. 
  Lucrurile se precipită, iar finalul aduce dezvăluiri surprinzătoare și încă o lecție de viață pentru Lumikki: fiecare om are o latură ascunsă și inocența nu e neîntinată ca zăpada. 
  „Salla Simukka e o tânără autoare extraordinar de talentată. Trilogia Albă-ca-Zăpada poate sta alături de cele mai dure thrillere nordice și are o eroină nonconformistă pe măsură. În tușe de roșu, alb și negru, povestea lui Lumikki are o aură de magie înghețată.“ – Kirkus Reviews 
  „Lumea pe care o creează Salla Simukka are un farmec exotic aparte. Finlanda, cu peisajele și locuitorii ei, rămâne un ținut misterios, încărcat de legendă.“ – Publishers Weekly 
  „Lumikki privea acum strălucirea soarelui și albul norilor, gândindu-se că, deși călătoria nu-i dăduse vreun răspuns la întrebările trecutului, găsise indicii. Era mai sigură ca niciodată că Zelenka se apropiase surprinzător de adevăr. Visele și amintirile lui Lumikki erau adevărate. Zelenka i le trezise, prin minciuna ei. Lumikki știa că nu își imaginase jocul de-a Albă-ca-Zăpada și Roșie-ca-Trandafirul. Totul se întâmplase cu adevărat. 
  Cândva, avusese o soră.“
  Show book
 • Momente și schițe - cover

  Momente și schițe

  I. L. Caragiale

  • 0
  • 0
  • 0
  „Una din marile lui slăbiciuni era să se uite la cei ce îi trec prin față ori în preajma vederii lui, să scruteze mutre; să prindă gesturi și atitudini [...].«Măi, mai zicea câteodată. Natura nu lucrează după tipare, ci-l toarnă pe fiecare după calapod deosebit. Unul e sucit într-un fel, altul într-altfel, fiecare-n felul lui, încât nu te mai saturi să-i vezi și să-ți faci haz de ei».“ – Ioan Slavici 
  „Nu Momente, maestre, ci Monumente trebuia să botezi admirabilul volum, căci fiecare din paginile lui e un monument de spirit de observație, de spirit sadea, de perfecțiune artistică.“ – George Ranetti
  Show book
 • Cartea junglei - cover

  Cartea junglei

  Rudyard Kipling

  • 0
  • 1
  • 0
  Aventurile lui Mowgli au fost culese în perioade diferite și din locuri diferite, de la o mulțime de informatori, majoritatea dorind să‑și păstreze anonimatul. Cu toate acestea, de la o asemenea distanță, Editorul simte nevoia să îi mulțumească gentlemanului hindus de pe stânca veche, un rezident stimat al versanților colinei Jakko, pentru evaluarea sa convingătoare, chiar dacă un pic sarcastică, asupra caracteristicilor naționale ale castei sale – babuinii. Și Sahi, un savant extrem de documentat și de perseverent, membru al recent dispărutei haite Seeonee și artist binecunoscut la târgurile din sudul Indiei, unde dansul cu botniță pe care îl execută lângă stăpânul său atrage tineretul, dar și frumusețea și cultura a nenumărate sate au contribuit la majoritatea datelor valoroase despre oamenii acelor locuri, despre modul de viață și obiceiuri. Acestea au fost folosite, în mod liber, în povestiri precum „Tigrul! Vine tigrul!“, „Vânătoarea lui Kaa“ și „Frații lui Mowgli“.
  Show book