Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
CSALÁDBARÁT PROGRAM - Egy alulról jövő kezdeményezés országokon átívelő sikertörténete - cover

CSALÁDBARÁT PROGRAM - Egy alulról jövő kezdeményezés országokon átívelő sikertörténete

Ildikó Győri, Éva Marton

Publisher: Gyori/Marton

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

A könyv egy misszió története. Egy olyan misszió története, amely nem maradt meg a dédelgetett álmok szintjén. Egy misszió, amely olyan gyorsan és profin valósult meg, hogy ezzel – a szó lehető legjobb értelmében – alaposan átírta a vállalati motivációs rendszerekről szóló ismereteinket. Mindezt a világ egyik legnagyobb vállalatának az életében.Ajánljuk Neked ezt a könyvet, ha csapatot vezetsz. Olvasd el, ha az út elején vagy, kezdő munkavállaló, egy csapattag, aki sikeres akar lenni.Olvasd el bátran akkor is, ha HR-vezető vagy, és szeretnéd jobban megérteni a körülötted lévő munkatársak sokszínűségét, viselkedésük motivációit.

Other books that might interest you

 • Gondolkodj és fektess be úgy mint Warren Buffett - A kézikönyv amely feltárja minden idők legnagyobb befektetőjének gondolkodásmódját és gondolkodási stratégiáit - cover

  Gondolkodj és fektess be úgy...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Most először szentelünk egy monográfiát teljes egészében egy olyan ember pszichológiai, stratégiai és operatív szempontjainak, akinek sikerült mesés vagyont felhalmoznia, és évről évre olyan hosszú időn keresztül verte a piacot, hogy az nem is tűnik valóságosnak. Ha úgy gondolkodunk és befektetünk, mint Warren Buffett, végre megnyílhat a kapu egy olyan világba, amely éppoly látványos, mint amilyen megfoghatatlan. Ebben a könyvben gyorsan elsajátíthatja az elméleti alapokat, anekdotákat és technikákat, amelyekkel intelligensen megvásárolhatja befektetéseit, védelmet teremthet a spekulatív piaci mozgásokkal szemben.
  Show book
 • Az egyensúly a kulcs - cover

  Az egyensúly a kulcs

  Ryan Holiday

  • 0
  • 0
  • 0
  Instant #1 New York Times Bestseller
   
  Wall Street Journal Bestseller
   
  Az akadály maga az út és Az ego az ellenség című bestsellereiben Ryan Holiday az ókori sztoikusok bölcsességét osztotta meg velünk. Sportvezetőket, informatikusokat, politikusok új nemzedékét és persze a hétköznapok emberét segítette praktikus tanácsaival.
   
  Az egyensúly a kulcs című, újabb sikerkönyvében a sztoicizmus mellett a buddhista filozófia gondolatkörére támaszkodva vezet rá bennünket: az előrejutásban épp a lelassulás képessége válhat titkos fegyverünkké. Napjainkban el vagyunk halmozva ingerekkel, teendőkkel. Állandó versenyhelyzetben, stresszben és a média információs zajában telnek a hétköznapok.
   
  Képesek lehetünk egy helyben maradni, miközben zakatol körülöttük az élet? Hogyan zabolázhatjuk meg a temperamentumunkat, hogy semmi ne zökkentsen ki bennünket, miközben a munkára és a döntésekre összpontosítunk?
   
  A mozdulatlanság egy különös állapot, amely nem a cselekvés puszta hiánya, hanem az önuralom előfeltétele. Holiday szerint fontos képesség, melynek birtokában fegyelmezetté és összeszedetté válunk, és mindvégig kontroll alatt tarthatjuk viselkedésünket.
   
  A szerző megmutatja az utat, amelyen haladva elsajátíthatjuk ezt a hasznos, ősi bölcsességet. Az emberiség teljes műveltségéből merít a legnagyobb gondolkodókat idézve - Konfuciustól Senecáig, Marcus Aureliustól Thich Nhat Hanhig, John Stuart Milltől Nietzschéig.
  Show book
 • Lean startup - cover

  Lean startup

  Eric Ries

  • 0
  • 0
  • 0
  Eric Ries szerint a startup olyan vállalkozás, amelynek célja új termék vagy szolgáltatás létrehozása szélsőségesen bizonytalan feltételek között. Ez ugyanúgy igaz a garázsában szerencsét próbáló egyéni vállalkozóra, mint a Fortune 500-as egyik vállalatának tárgyalótermében összegyűlő rutinos szakemberekre. Hiszen ugyanaz a küldetésük: át kell hatolniuk a bizonytalanság ködén, hogy megtalálják a fenntartható vállalkozáshoz vezető sikeres utat.A lean gyártás tapasztalataira építve a Lean Startup forradalmian új menedzsmentmódszert kínál. Arra biztatja az innovatív vállalkozókat – cégmérettől függetlenül –, hogy ne dőljenek be a hiúsági mutatóknak, inkább a tényleges előrehaladást mérjék, és mielőbb derítsék ki, mit is akarnak valójában az ügyfelek. Üzleti elképzeléseiket pedig folyamatosan teszteljék, és igazítsák a körülményekhez, mielőtt még túl késő lenne.
  Show book
 • Az Instagram sztori bennfentes szemmel - cover

  Az Instagram sztori bennfentes...

  Sarah Frier

  • 0
  • 0
  • 0
  Az immár több mint egymilliárd felhasználóval rendelkezõ Instagram alig pár év leforgása alatt teljesen átformálta életünk számos aspektusát. Sarah Frier díjnyertes technológiai újságíró közelrõl követte az egyszerû fotóapplikációból viharos gyorsasággal százmilliárd dolláros kolosszussá váló cég történetét, és hiánypótló könyvében feltárja a high tech vállalati intrikák forgatagát: a tõkeemelések, fel- és kivásárlások, a vezetõváltások végtelen körforgását. Az Instagram-sztori bennfentes szemmel azonban jóval több üzleti könyvnél: Frier bemutatja, hogyan forgatta fel gyökerestül az életünket, szokásainkat, kapcsolatainkat, üzletpolitikánkat az Instagram, akár használjuk, akár nem. Bepillanthatunk az influenszerek világába is, akik egyre inkább meghatározzák, mit eszünk, mit iszunk, mit hordunk, és azt is láthatjuk, hogyan alakította át az „Insta” a populáris kultúrát és a politikát. Az Instagramot lehet imádni és megvetni, de megkerülni lehetetlen. Az Instagram-sztori bennfentes szemmel révén megérthetjük a jelenséget, akár lelkes felhasználók vagyunk, akár okostelefon nélküli õskövületek.
  Show book
 • A tőzsdén kereskedett alapok egyszerű megközelítése - Bevezető útmutató az ETF-ekről valamint befektetési és kereskedési stratégiáikról - cover

  A tőzsdén kereskedett alapok...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Mi az az ETF? Hogyan működik? Az ETF-ek kereskedési alapjainak gyors elsajátítása még soha nem volt ilyen egyszerű. ebben az útmutatóban minden olyan információt megtalál, amely a tőzsdén kereskedett alapokban rejlő potenciális előnyök teljes kiaknázásához szükséges, a benchmarkokkal kapcsolatos ismeretek, a releváns piacok kiválasztása, a tárgyalási stratégiák tanulmányozása, az eszközallokáció és a papíralapú kereskedés. Ez a kiadvány az első olyan útmutató, amely lépésről lépésre segít megérteni, hogyan kell a világ egyik legfontosabb pénzpiaci eszközével foglalkozni. felejtse el az interneten őrült áron árult, több ezer oldalas, nem hatékony elméleti kézikönyveket, és élvezze egy olyan könyv olvasását, amely verhetetlen áron nyújtja Önnek a kívánt tudást.
   
  Show book
 • A második görbe - cover

  A második görbe

  Charles Handy

  • 0
  • 0
  • 0
  Charles Handy menedzsmentguru A második görbe című könyvében bepillantást enged a jövőbe. Bemutatja, milyen kihívásokkal és lehetőségekkel szembesülünk majd az oktatás, a munka, a házasság, a családi élet, a demokrácia és a kormányzás területein. Megvizsgálja az aktuális trendek fenntarthatóságát, és felhívja a figyelmet a bizalomra épülő társadalom veszélyeire. 
  A szerző szerint ideje újragondolni szerepeinket – diákként, szülőként, munkavállalóként vagy szavazóként –, mivel a jövő társadalmában az eddigiektől különböző célokat kell majd kitűznünk és megvalósítanunk. Provokatív, elgondolkodtató és inspiráló esszéiben nemcsak azokat a kérdéseket veti fel, amelyeket előbb-utóbb mindannyiunknak fel kell tennünk – de a lehetséges válaszokkal új irányokat is kijelöl. 
  Charles Handy társadalom- és szervezetfilozófus, korunk egyik legnagyobb kortárs gondolkodója. Egy olajipari cég menedzsereként kezdte pályafutását, majd a vezetéstudomány témakörében kutatott, tanított és publikált.
  Az Oxfordi Egyetemen és az MIT-n diplomázott, korábban a London Business School professzora. Több bestseller könyv, köztük Az elefánt és a bolha, Az üres esőkabát és Az éhező szellem szerzője.
  Show book