Subscribe and enjoy more than 1 million books
Add this book to bookshelf
Grey 902feb64d8b6d481ab8ddda06fbebbba4c95dfa9b7936a7beeb197266cd8b846
Write a new comment Default profile 50px
Grey 902feb64d8b6d481ab8ddda06fbebbba4c95dfa9b7936a7beeb197266cd8b846
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced 7236434c7af12f85357591f712aa5cce47c3d377e8addfc98f989c55a4ef4ca5
Internaționala mea Cronica unei vieți - cover

Internaționala mea Cronica unei vieți

Ianoși Ion

Publisher: Polirom

 • 3
 • 0
 • 0

Summary

Ion Ianoși reconstituie imaginea unei epoci zbuciumate, dar și traseul unui destin cultural mai puțin obișnuit. Titlul trimite, pe lângă opțiunea comunistă din tinerețe, la apartenența multiplă a autorului (evreu maghiar, vorbitor și de germană și rusă, dar care s-a afirmat profesând și scriind în limba română) și la sinuozitățile politicii secolului trecut. Printre numeroasele jurnale, un exercițiu de onestitate precum cel de față, completat cu bogate amănunte istorice, clarifică o parte din necunoscutele unui timp greu încercat.

Other books that might interest you

 • EM Cioran Despărțirea continuă a autorului cel rău - cover

  EM Cioran Despărțirea continuă a...

  Marian Victor Buciu

  • 0
  • 0
  • 0
  La zece ani de la moartea lui Emil Cioran – un studiu aplicat și incitant despre viata și opera sa, relația filosofului de la Rășinari cu marii gânditori ai lumii, dar și cu țara ce l-a dăruit lumii, cu care parisianul nu încetează niciodată controversele. Un studiu de teorie și istorie literară extrem de interesant și util ce se adresează elevilor, studenților, precum și publicului larg de cititori.
  Show book
 • Bujor Nedelcovici - Conștiința de scriitor - cover

  Bujor Nedelcovici - Conștiința...

  Anastasia Dumitru

  • 0
  • 0
  • 0
  „Arta ne salvează de la mizeria vieții și este o formă transfigurată religios a existenței. Arta – revelația Ființei + calea de acces la Adevăr + cunoașterea Absolutului + substitutul Metafizicului și al Sacrului. Arta face să vorbească tăcerea terestră și trimite semnale spre liniștea cosmică... Arta îl provoacă pe Dumnezeu să vorbească!“ (Bujor Nedelcovici, Jurnal infidel)
  „Destinul eroului și al omului este de a face parte din mai multe cărți. O cutie mai mică într-o cutie mai mare și așa în Cutia Pandorei... Iona în burta peștelui care, la rândul lui, se găsește în burta balenei! Polifonia! Turnul Babel! Arca lui Noe! Și astfel poate ne apropiem cu încredere de Cartea Cărților, de Cântarea cântărilor... iar ultima carte va fi scrisă și închinată tot lui Dumnezeu!“ (Bujor Nedelcovici, Dimineața unui miracol)
  „Romanul va încerca în continuare să dobândească o explicație și o consolare pentru sensul nonsensului existențial, să aspire la regăsirea unității interioare și exterioare a omului, la depășirea limitelor impuse de filosofia finitudinii (nu reușim să ducem nimic la bun sfârșit și suntem limitați în spațiu și timp), să surmonteze absența completitudinii, a alterității. Scriitorul, prin propria lui asceză, convertește dezordinea, eșecul, vidul și ruina în ordine, valoare, sens și iluminare.“ (Cine sunteți, Bujor Nedelcovici?)
  „Despre viața și opera lui Bujor Nedelcovici s-au publicat, de-a lungul anilor, sute de articole, dar cartea Anastasiei Dumitru are o mai mare putere de cuprindere decât toate la un loc. Autoarea, puțin cunoscută în lumea literară, surprinde prin competență, prin inteligența critică și prin talentul literar.“ (Alex. Ștefănescu)
  Show book
 • Probleme vitale - cover

  Probleme vitale

  Constantin Dobrogeanu-Gherea

  • 0
  • 0
  • 0
  Constantin Dobrogeanu-Gherea (1855-1920), critic literar și politician intelectual, s-a numărat printre primii sociologi ai României. Lucrarea de față, care încheie celebrul studiu Neoiobagia, constituie prima analiză bine întemeiată a vieții sociale care a caracterizat România între 1866 și Al Doilea Război Mondial, fiind o concluzie și totodata o sinteză a acestui studiu. 
  Dincolo de cifre și de personajele citate, dincolo de obiectele specifice ale analizei, cititorul răbdător poate descoperi că, sub forma diferită, vom găsi de data aceasta un fond: fibra profundă din care se împletesc veșnicele noastre probleme naționale. 
  „ Și doară din cele spuse se vede clar unde rezidă răul țării. O organizație socială și de stat antagonică și contradictorie, care preface instituțiile ei în aparențe și minciună. O viață politică și economică plină de resturi feudale, care nu vor să moară, și bazată pe capitalismul modern,care nu poate încă să trăiască.“ - Constantin Dobrogeanu-Gherea
  Show book
 • Manual de jurnalism - cover

  Manual de jurnalism

  Mihai Coman

  • 0
  • 0
  • 0
  Reorganizat intr-un unic volum la editia a treia Manualul de jurnalism este prima colectie romaneasca exhaustiva de lucrari in domeniul mass-mediei. Studiile actualizate in conformitate cu noile tendinte ale practicii jurnalistice prezinta numeroase exemple dar si greseli din presa romaneasca postdecembrista insotite de explicatii detaliate. Structurat in sase parti dedicate documentarii tehnicilor de redactare stirii presei scrise audiovizualului si jurnalismului digital manualul este un instrument de lucru indispensabil pentru studentii la jurnalism si pentru toti cei care lucreaza in acest domeniu. Cuprins:Documentarea Tehnici de redactare Elemente de redactare a textului jurnalistic Titlul jurnalistic Stilul jurnalistic Stirea Presa scrisa Reportajul Ancheta si jurnalismul de investigatie Un gen de granita: feature Audiovizualul Interviul de televiziune Reportajul de radio Dezbaterea si talk-show-ul de televiziune Jurnalismul digital Scriitura pentru medii digitale Jurnalismul online O introducere in radioul online
  Show book
 • Scriitorul de filozofie - cover

  Scriitorul de filozofie

  Ion Papuc

  • 0
  • 0
  • 0
  Cartea este o culegere de eseuri pe teme de istorie literară, istoria ideilor și probleme generale de estetica artelor, toate acestea fiind abordate dintr-un accentuat unghi filozofic și științific deopotrivă.
  Show book
 • Despre viață și moarte - cover

  Despre viață și moarte

  Peter Atkins

  • 0
  • 0
  • 0
  Cum a fost Începutul, de unde și de ce a venit Universul la ființă? Cine a creat, de fapt, viața pe Pământ și cum va fi Sfârșitul? Ce se întâmplă atunci când murim și unde ajungem după aceea? Și, la urma urmei, ce contur trebuie să-i dăm vieții noastre dacă Dumnezeu nu există? Miturile și speranțele noastre oferă răspunsuri convenabile, dar periculoase, la aceste întrebări întrucât întrețin iluzii care ne sporesc, în realitate, angoasa și lașitatea. Avem, totuși, o alternativă: apelul la metodele și descoperirile științei pentru a repune lucrurile și problemele în contextul din care au fost decupate din ignoranță sau din răutate. Despre viață și moarte reabilitează acest tip de demers într-un periplu scris cu umor, dar și cu seriozitate, cu eleganță, dar și cu duioșie.
  Show book