Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Dansând pe Gange - cover

Dansând pe Gange

Hanna Bota

Publisher: eLiteratura

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

„Hanna Bota scrie cărți ale descoperirii de sine prin Celălalt, prin Ceilalți. Această mare și veche temă are, în cazul ei, o rezolvare aparte, căci Celălalt este nu doar cel din vecinătate, ci și, mai ales, cel de foarte departe, trăitor în orizonturi exotice, acolo unde diferența e stridentă și numai privirea laterală, în mai multele sensuri ale acesteia, poate conduce spre esența umană, spre miezul tare al ființei. Punând la bătaie, în surprinzătoare conexiuni, feluritele instrumente de cunoaștere și interpretare pe care le-a acumulat în timp: literatură, etnologie, antropologie culturală, teologie, nu se mulțumește cu privirea fixă, focalizată, ghidată strict de regulile științei sale, ci tentează pași lăturalnici, sensuri derivate, improvizează interdisciplinar, se pune pe sine în locul celuilalt pentru a-i descifra perspectiva, neliniștile, modelul de lume. 
Ultimul canibal ne purtase în insulele Vanuatu din Pacific. De data aceasta, jurnalul eseistic de călătorie, cu inserții poematice și desfășurări epice, rotunjește povestea căutării de sine prin iubire a Laviniei, tânără muziciană româncă, urmărind-o în țara sa, mai întâi, în Italia și India, apoi, într-o curgere de întâmplări învolburate, rătăcitor-inițiatice, între Occident și Orient, cu toate simțurile în alertă. Apa e motivul central al cărții. De la Dunăre la Gange, de la lacrimă la diluviu, izvor susurând ori val înfuriat, ea e simbol al vieții, al luptei pentru supraviețuire și pentru închegarea unui oricât de firav rost. Tot ea traduce reverii identitare, coșmaruri negre, tensiuni și crize. Vârtejul explorării de sine își asumă traversarea întunericului ca singur drum la îndemână spre lumină. Drum «desenat în tine ca o hartă a direcției către comoara de mare preț» și ezitând benefic, în noua și incitanta carte a Hannei Bota, între realitate și ficțiune, cu irizări fantastice și nenumărate uși (între)deschise de-o parte și de cealaltă a înaintării destinale.“ – Irina Petraș

Other books that might interest you

 • Înger Rebel - cover

  Înger Rebel

  Dawn Brower

  • 0
  • 0
  • 0
  O domnișoară rebelă și marchizul determinat să o iubească...Domnișoara Angeline Marsden are o fire sfidătoare și nu-și cere scuze pentru asta. Părinții ei ar prefera să nu participe la grupul local de sufragete, dar ea crede că toate vocile femeilor trebui să fie auzite. După ce dă de belele, nu poate ieșii din ele, nu are de ales decât să apeleze la singurul bărbat pe care l-a iubit dintotdeauna și care o tratează ca pe o soră. Spre consternarea marchizului de Severn Lucian St. John, a fost atras dintotdeauna de Angeline. Ea este singura lui ispită irezistibilă; cu toate acestea, ea este, de asemenea, prietena cea mai bună a surorii lui și în afara limitelor. Când ea se află într-o încurcătură el se oferă să o salveze și să se căsătorească cu ea. Lucian și Angeline nu au îndrăznit niciodată să viseze că ar putea avea un viitor împreună. Căsătoria este ultimul lucru la care se așteptau și este singurul lucru pe care și-l doresc amândoi. Vor găsi o cale să-și deschidă inimile unul altuia și să-și îndeplinească dorința de Crăciun.
  PUBLISHER: TEKTIME
  Show book
 • Mataniile - cover

  Mataniile

  Florence L. Barclay

  • 0
  • 0
  • 0
  Titlul romanului este dat de cel al unei romante care leaga doua suflete pereche într-o poveste de dragoste la începutul secolului trecut.Iubirea profunda si devotamentul neconditionat înving obstacolele, aparent de netrecut, spre bucuria eroilor si încantarea cititorului desprins pentru o clipa din cotidian.Scopul pe care l-am urmarit întotdeauna a fost sa nu scriu un singur rând care ar putea îndemna pe cineva la pacat sau ar putea leza pe altcineva si sa nu descriu niciodata un caracter care ar putea denatura idealurile personajelor cu care cititorul va face cunostinta în cartile mele ( Florence L. Barclay, despre opera sa).
  Show book
 • Cum sa te mariti cu un milionar - cover

  Cum sa te mariti cu un milionar

  Gabriela Rose

  • 0
  • 1
  • 0
  Roxi si John sunt un cuplu atipic: ea -italianca pur-sange, romantica si indragostita, el- prosper om de afaceri care inaugureaza hoteluri pe coasta Ligurica. Cand din intamplare descopera ca nu e singura iubire din viata lui John, Roxi hotaraste sa se razbune: alaturi de elevii ei creeaza un club secret care va organiza tot felul de farse amuzante si pline de culoare contra lui John. Nu numai ca de multe ori va cadea in propriile capcane, dar va risca sa se dea de gol chiar la televiziunea nationala, intrand in vizorul paparazzilor. Noroc ca un testament misterios al strabunicului ei o va duce pe Roxi intr-o calatorie in Costa Rica unde o vor astepta nenumarate surprize, intalnirea cu George Clooney-actorul ei preferat, precum si...o noua fata a lui John, pe care nu i-ar fi putut-o banui niciodata.
  Un roman savuros, plin de culoare si umor, o comedie romantica pe care nu o veti uita usor, in stilul bine-cunoscutei scriitoare Sophie Kinsella.
  Show book
 • Pasiune furtunoasă - cover

  Pasiune furtunoasă

  Johanna Lindsey

  • 0
  • 0
  • 0
  SERIA „FAMILIA MALORY”Pentru prima oară de când se cunosc, James Malory și cumnații pe care nu-i prea are la inimă cad de acord asupra unui lucru: a venit vremea ca, împreună, să-l facă să plătească pe ticălosul care a răpit-o cu ceva timp în urmă pe Jacqueline „Jack” Malory, iubita fiică a lui James, ducând-o în Caraibe. Faptul că ea a reușit să scape nevătămată nu-i poate împiedica însă pe acești bărbați intempestivi să caute să se răzbune. James a reușit să își dea seama cine a orchestrat totul, așa că pornește către Indiile de Vest pentru a le demonstra vinovaților ce înseamnă o răzbunare în stil Malory.Interesată mai degrabă de răzbunare decât de găsirea unui soț în timpul primului ei sezon londonez, Jack este furioasă că tatăl ei a lăsat-o acasă, așa că pune la cale propriul plan. Curând, un necunoscut o conduce împreună cu fratele ei Jeremy direct în capcana pe care i-o pregătiseră ei misteriosului răpitor. Cei doi frați sfârșesc pe corabia lui Damon Reeves, iarăși în drum spre Caraibe. În timp ce Jack reia înfruntarea de voințe cu chipeșul ei temnicer, își dă seama că nu are de-a face cu un simplu pirat, ci cu un nobil hotărât să-și regleze conturile cu cel care pe vremuri era cunoscut drept căpitanul Hawk – nimeni altul decât James Malory. Dar în această cursă a răzbunărilor, victimă ar putea cădea chiar Jack, prinsă fără scăpare în pasiunea furtunoasă care se naște între ea și Damon.
  Show book
 • Subjugarea unui scotian - cover

  Subjugarea unui scotian

  Maya Banks

  • 0
  • 2
  • 0
  Eveline Armstrong este iubită și protejată de familie, dar mulți o consideră nebună, căci că frumoasa fiică a căpeteniei clanului Armstrong nu vorbește și nu comunică în nici un fel cu ceilalți. Dar nimeni nu știe că tânăra, rămasă fără auz în urma unui accident, a învățat să citească vorbele de pe buzele celor din jur și preferă să rămână în lumea ei tăcută. Curând însă, un decret al regelui o oblige să devină soția lui Graeme Montgomery, căpetenia clanului rival, iar Eveline acceptă resemnată – neștiind ce schimbări încântătoare vor avea loc în viața ei.Deși crede că obligația de a se căsători cu o femeie pe care nu o vrea îi va nărui toate planurile de viitor, Graeme este intrigat de misterioasa Eveline, ale cărei buze tăcute sunt atât de ispititoare și ai cărei ochi inteligenți pot vedea până în adâncul sufletului său. Dar, când rivalitatea dintre clanuri amenință să le distrugă fericirea pe care nu credeau că o vor găsi vreodată, războinicul scoțian este gata să mute munții din loc pentru a o salva pe cea care i-a învățat inima să audă cântecul magic al iubirii.Maya Banks și-a câștigat celebritatea pe plan internațional cu cele peste 60 de romane scrise până acum. Vândute în milioane de exemplare în întreaga lume, cărțile ei au intrat în topurile de bestselleruri ale New York Times și USA Today.
  Show book
 • Minciuni De Familie - cover

  Minciuni De Familie

  Dawn Brower

  • 0
  • 0
  • 0
  O tânără descoperă secrete despre familia ei care o vor afecta în moduri pe care nu și le-ar fi putut imagina niciodată...
  
  Amethyst Keane își duce o existență singuratică. Pe când era copil, mama sa obișnuia să se mute de atâtea ori, încât a renunțat să aibă o viață normală și prieteni. S-a dedicat studiului și și-a publicat prima revistă la șaptesprezece ani. După aproape trei ani devine complet independentă și la fel de singură ca întotdeauna. Plecând într-o detașare pentru revista sa, Amethyst ajunge să viziteze un mic oraș de coastă. Pe când se afla acolo, întâlnește un bărbat și, pentru prima dată, simte ca și cum ar putea să renunțe la viața sa solitară. În timp ce explorează fantomele legendare ale orașului ajunge, de asemenea, să descopere secrete și minciuni legate de familia sa și își dă seama că poate are mai multe în comun cu spiritul care bântuie insula Ghost Peak decât ar fi crezut vreodată.
  
  PUBLISHER: TEKTIME
  Show book