Discover a world full of books!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Șarmul discret al intestinului Povestea celui mai subestimat organ al corpului - cover

Șarmul discret al intestinului Povestea celui mai subestimat organ al corpului

Giulia Enders

Publisher: Lifestyle Publishing

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Povestea celui mai subestimat organ al corpului 
Cheia unei vieți mai sănătoase și mai fericite se află înăuntrul nostru. 
Deși intestinul este aproape la fel de important ca inima sau creierul, știm foarte puține lucruri despre el. Giulia Enders ne arată că, departe de a fi doar acea parte utilitară și – trebuie să recunoaștem – cam jenantă a corpului, așa cum ne imaginăm, este unul dintre organele cele mai complexe, mai importante și chiar miraculoase ale anatomiei umane. Iar oamenii de știință abia sunt pe cale să descopere cât de mult are acesta de oferit. Noi cercetări arată că bacteriile intestinale pot juca un rol într-o gamă largă de afecțiuni, cum ar fi obezitatea, alergiile și Alzheimer. 
Pornind de la experiența personală a bolii care a inspirat munca ei de cercetare și continuând prin a explica totul de la fundamentele absorbției nutrimentelor la ultimele descoperiri științifice care leagă bacteriile intestinale de depresie, Enders a scris o carte de sănătate antrenantă și informativă. Șarmul discret al intestinului ne arată fără tăgadă că putem să beneficiem cu toții de pe urma cunoașterii minunatei lumi a funcționării noastre interne. 
Mesajul autoarei este simplu: dacă ne tratăm bine intestinele, și ele ne vor trata le fel de bine. Dar cum și de ce trebuie să facem asta? Putem afla citind această surprinzător de agreabilă explorare a celui mai subestimat dintre organele noastre. 
„Cu entuziasm și un simț al umorului foarte dezvoltat, Enders explică tot ceea ce cititorii voiau și nu voiau să știe despre intestinele lor... cartea aceasta sfidează plictiseala.“ – Publishers Weekly 
„Surprinzător, cartea se citește ca un thriller. Entuziasmul autoarei față de subiectul tratat este contagios. Desenele alb-negru realizate de sora ei reușesc să aducă un plus de informații într-o manieră amuzantă. E îmbucurătoare absența rețetelor și a limbajului tipic pentru cărțile de self-help.“ – Self Magazine

Other books that might interest you

 • Războiul sexelor Infidelitate conflicte sexuale și alte lupte din dormitor - cover

  Războiul sexelor Infidelitate...

  Robin Baker

  • 0
  • 0
  • 0
  Sexualitatea umană ascunde adevăruri șocante. V-ați gândit vreodată că sexul oral este o modalitate prin care partenerii își pot estima reciproc sănătatea, dar și un mijloc de a detecta eventualele infidelități? Că forma penisului și mișcarea de du-te-vino în timpul unui act sexual au ca scop îndepărtarea din vagin a spermatozoizilor îmbătrâniți sau a celor provenind de la alt bărbat? Că bărbații se masturbează ca să regleze numărul și calitatea spermatozoizilor, în timp ce femeile o fac ca să-și pregătească vaginul pentru un nou raport sexual, dar și ca să combată infecțiile? Că orgasmul în timpul unui act sexual ajută o femeie să rămână însărcinată? Că mucusul cervical „inteligent“ încurajează unii spermatozoizi, dar îi blochează pe alții? 
  Bazată pe descoperiri științifice recente și pe mulți ani de studii de biologie, cartea își propune să elucideze misterul comportamentelor noastre sexuale, deseori greu de înțeles. Procesul evoluției a programat bărbații să cucerească femeile, în timp ce femeile, la nivel subconștient, caută cel mai bun material genetic de la potențialii parteneri sexuali, declanșând un adevărat război al spermatozoizilor. Toate atitudinile, emoțiile și reacțiile noastre sexuale depind de acest război. 
  Un altfel de manual de educație sexuală!
  Show book
 • Al Doilea Război Mondial - 02 - Pearl Harbor 1941 - cover

  Al Doilea Război Mondial - 02 -...

  Carl Smith

  • 0
  • 0
  • 0
  7 decembrie 1941 – una dintre zilele decisive ale celui de al Doilea Război Mondial, zi în care SUA au intrat în luptă. Șase portavioane japoneze și-au lansat încărcătura mortală, în două atacuri aeriene succesive, asupra Flotei Pacificului staționate la Pearl Harbor. În funcție de punctul de vedere adoptat, atacul a fost fie o strălucită manevră de strategie militară îndrăzneață, fie un exemplu de nemernicie fără egal. Acestă carte dezvăluie aspecte inedite ale atacului și spulberă mituri care au fost create în jurul zilei fatidice – zi despre care Franklin D. Roosevelt a spus că „va trăi în infamie“.
  Show book
 • La terapie în fustița de balerină și alte povestiri de psihoterapie - cover

  La terapie în fustița de...

  Kerry Malawista, Anne Adelman,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Prima petrecere, Odă unui șervețel sau Fustița de balerină sunt doar o parte dintre poveștile amuzante și pline de tâlc istorisite cu har și empatie de cele trei specialiste în terapia psihanalitică. Tehnicile și conceptele psihodinamice sunt introduse prin intermediul unor experiențe de cabinet, dar și al unor secvențe din viața personală a autoarelor americane. Doliul și transferul, refularea și fenomenele tranziționale, Supraeul și susținerea, interpretarea și disocierea — toate prind contur, cu ajutorul unor viniete sugestive și al unor explicații teoretice clare și accesibile celor interesați de psihanaliză, psihoterapie și cunoaștere de sine.
  Cartea poartă cititorul într-o călătorie ce se întinde de la anecdote vesele și jucăușe la povești curajoase sau la melancolice elegii ale suferinței, pierderii și iubirii. Fiecare eseu vorbește despre evenimente din viețile noastre, care pot fi înțelese în lumina unor concepte psihodinamice fundamentale. Povestirile noastre reflectă cum gândesc și lucrează terapeuții. – K.L. Malawista
  Volumul este excelent, se citește cu plăcere și include istorii pline de surprize și desfășurări neașteptate. Iar lămuririle teoretice rotunjesc foarte bine aceste povestiri. Trebuie parcurs de toți cei interesați de cunoașterea de sine sau curioși în legătură cu mecanismele care ne fac să funcționăm. – Jane Hall, președintă a Contemporary Freudian Society
  Show book
 • Istoria de sub covor Dezbateri istoriografice - cover

  Istoria de sub covor Dezbateri...

  Ovidiu Pecican

  • 0
  • 0
  • 0
  Studiile semnate de Ovidiu Pecican, scrise cu rigurozitatea specialistului consacrat, afirmă critica istoriografică drept un reper al actualității românești privind cultura scrisă. Ele constituie un instrument foarte util pentru activitatea de cercetare din domeniile istoriei și istoriografiei. 
   „Studiile istorice ale lui Ovidiu Pecican sunt captivante oricum le-ai privi: ca informație, sinteză și coroborare și luminarea din unghiuri neașteptate, profitabile, a faptelor istorice. Ele nu sunt apologetice, nici măcar polemice la altele – străine – de oarecare notorietate. Ci exacte, scrise fără tremurul mâinii, cu precizie și acuratețe, dizolvând prejudecăți istorice, dând o șansă adevărului gol-goluț“. – Vasile Dan
  Show book
 • Iluzia iubirii De ce se întoarce femeia maltratată la agresorul său - cover

  Iluzia iubirii De ce se întoarce...

  David Celani

  • 0
  • 1
  • 0
  De ce atât de mulți bărbați le agresează pe femeile pe care le iubesc și, mai ales, de ce partenerele maltratate se întorc, totuși, la bătăușii lor? Să fie doar o consecință a diferențelor de gen? Sau doar un efect al „neputinței învățate“ și al terorii copleșitoare din sufletul victimei? Cu o experiență clinică de peste 25 de ani în psihoterapia persoanelor abuzate, David Celani evidențiază carențele teoriilor actuale asupra agresivității în cuplu și regândește, la un nivel mai profund, sensibila temă a violenței domestice. 
  Psihologul american aplică teoria relațiilor de obiect (Fairbairn), pentru a demonstra că femeile bătute se simt inconștient atrase de partenerii bătăuși. Această atracție paradoxală este explicată prin tulburările de personalitate care și-au pus amprenta asupra victimelor abuzate și neglijate în copilărie. Complementar, cartea analizează și personalitățile narcisice ale abuzatorilor care își acoperă teama de abandon prin controlul excesiv și brutal al consoartelor. 
  În fine, Celani oferă o serie de repere utile pentru psihoterapia pacientelor maltratate. Un tratament eficient va trebui să înlăture, cu mult tact, tiparele autodistructive ale victimelor, adică acele „patternuri“ bazate pe teama de abandon și pe fascinația față de promisiunea unei viitoare iubiri oferite de agresorul care pare să-și regrete fapta sau de noi parteneri la fel de violenți.
  Show book
 • Psihoterapia Lui Dumnezeu - cover

  Psihoterapia Lui Dumnezeu

  Boris Cyrulnik

  • 0
  • 0
  • 0
  Boris Cyrulnik analizează nevoia umană de a avea o credință și legătura dintre atașamentul religios, fie el individual sau colectiv, și condițiile sociale, economice, politice sau istorice. De unde vine credința? Care sunt rădăcinile ei psihosociale?Cum putem ști de ce în anumite contexte credința este pozitivă, iar în altele duce spre integrism? Cum pot fi înțelese din punct de vedere științific efectele adesea psihoterapeutice și uneori perverse ale religiozității? Unul dintre cei mai cunoscuți psihologi ai lumii ne oferă o viziune inedită cu privire la relația noastră cu religia.O reflecție originală privitoare la psihoterapia sacrului și la rolul fundamental pe care îl joacă atașamentul în sentimentul religios.„Cyrulnik a vindecat oameni și țări.“The TimesBoris Cyrulnik, neuropsihiatru, este director de educație la Universitatea din Toulon, unde predă etologia umană, și ofițer al Legiunii de Onoare. În 2018, Emmanuel Macron l-a desemnat să reformeze sistemul educaţional din Franţa. Este cunoscut mai ales drept cel care a făcut celebru conceptul de „reziliență“. Semnează mai multe volume de mare succes, cu 2,5 milioane de exemplare vândute în întreaga lume, printre care Un merveilleux malheur (1999), Les Vilains Petits Canards (2001), Sauve-toi, la vie t’appelle (2012) șiIvres paradis, bonheurs héroïques (2016).
  Show book