The perfect plan for booklovers!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Egy kis béka szíve II kötet Az első lépések az érettség felé - cover

Egy kis béka szíve II kötet Az első lépések az érettség felé

Gheorghe Vîrtosu

Publisher: Adenium

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Könyvet olvasni, oldalról oldalra végigpásztázni egy képregény oldalait, akár egy filmet követni, nagyon sokban hasonlít egy utazás kalandjaihoz. Amikor egy könyvnek több kötete is van, amikor egy sor mellékmese találkozik a főmese vonalaival, ez az út viszontagságokkal teli, mert hosszú út áll a hátad mögött, csodálatos tájakkal, meglepő kitérőkkel, hidakon és viaduktokon át.

 
Ezek a gondolatok az „Egy kis béka szíve“ köteteire is érvényesek, amely engem egyre inkább meggyőz, hogy minden korosztály számára íródtak, vagyis nemcsak unokáim részére, hanem hozzám hasonló nagymamáknak is.

 
Ebben a kötetben, a Vércsepp, akivel megismerkedtünk az első kötet oldalain, fáradtnak tűnik és elvonul. Ezzel ellentétben a Bolha és a Selyemhernyó nem kipihentek, hanem inkább annyira kíváncsiak és beszédesek, hogy egy percig sem áll be a szájuk majd háromszáz oldalon keresztül.

 
Az idősebb és tapasztaltabb Bolha, csodás meséket mond a Selyemhernyónak és arra kéri, hogy ne szakítsa félbe!

 
De emberedre akadtál!

 
Gondolod lehetséges, hogy egy ilyen parányi és élénk élőlény ne tegyen fel több száz akár ezernyi kérdést?

 
Mint akármelyik gyermek a Selyemhernyó tele van „miért“ kérdésekkel, a Bolha pedig mesterkélt elégedetlensége ellenére, igyekszik minden kérdésre válaszolni.

 
Így tudunk meg a Selyemhernyóval együtt mi is számtalan dolgot az álmokról és azok értelmezéséről, a Bolhák bölcsességéről, vagy az emlékek erejéről.

 
Felejthetetlen marad egy hosszabb lélegzetvételű mese, a Bolha gazdájának, az Öreg Patkánynak temetésének meséje.

 
Megható a mód ebben a könyvben is, akárcsak a ciklus többi köteteiben, ahogyan a mitológiai elemek- egyrészről a primitív kereszténység, a folklór, másrészről a pogányság elemei bevezetésre kerülnek, ebben a valóságos mesében, még ha a fantasztikum és csoda eszközeivel is kerülnek bemutatásra. Életkortól függetlenül, az olvasó számára ezen kötetek elolvasása a gyönyörűség pillanatait adják.

 
A fiatal, a nagyon fiatal olvasók számára, aki még nem olvas, hanem felolvasnak számára, ez egy tanulságos könyv, amelynek segítségével létünk erkölcstani dimenziójával kapcsolatba léphet.

 
Elismerésem fejezem ki a szerzőnek, kellemes olvasást kívánok bármilyen korú olvasóközönségnek, és ami engem illet… várakozom. A többi kötetre. – 2011 június 9, Iași, Liviu Antonesei

Other books that might interest you

 • Hogyan fogj pasit 24 lépésben - cover

  Hogyan fogj pasit 24 lépésben

  Maurene Goo

  • 0
  • 0
  • 0
  Desi Lee hisz abban, hogy bármi lehetséges, ha van hozzá egy megfelelő terve. Így lett diákönkormányzati elnök. A focicsapat sztárja. És így fog bejutni a Stanfordra is. De soha nem volt még barátja. Tulajdonképpen katasztrofális a szerelemben. Egy esetlen, dadogó szégyenmágnes, akinek balul sikerült flörtölési kísérletei legendássá váltak a barátai körében. Így, amikor egy nap a valaha látott legdögösebb emberi lény besétál az életébe, Desi az apja által évek óta megszállottan nézett koreai sorozatokban talál útmutatásra, ahol a szánalomra méltó hősnő mindig igaz szerelme karjában köt ki a tizedik epizód végére. Ez egy egyszerű képlet, és Desi gyorsan tanul. A „Sorozatbeli lépések az igaz szerelemig” listájával felszerelkezve Desi elindul, hogy meghódítsa a szeszélyes, nehezen megközelíthető művészt, Luca Drakost. Útját hajótörés, szerelmi háromszögek és megrendezett autóbalesetek szegélyezik. De amikor a móka és a játék igazi érzelemmé alakul, Desi rájön, hogy a szerelem valami több, mint amit a sorozatokban látni.
  Show book
 • Kis karácsony nagy karácsony - cover

  Kis karácsony nagy karácsony

  Mester Györgyi

  • 0
  • 0
  • 0
  …ránézett az előtte terpeszkedő hatalmas faóriásra. Milyen méltóságteljes, és milyen dunyha vastagságú, hófehér palást borítja földig érő ágait. Mint valami sátor, akár meg is éjszakázhat alatta. Elfedi az, megvédi az erdő minden veszélyétől.
  Közben kitisztult az ég, s csillagok milliárdjai gyújtották meg kis lámpásaikat.
  A hókristályok csillagszóróként sziporkáztak a nagy fenyő ágain. Aztán a fa csúcsán megjelent a ragyogó hold, és az arany sarló megkoronázta az amúgy is fényárban tündöklő fát.
  Ez lehet az erdő karácsonyfája – gondolta. Így karácsonyozik az erdő, és én most vendégségben vagyok nála. És még bejglim is van – jutott eszébe. Csak a szerettei hiányoztak.
  Hogy ők nem lehettek részesei ennek a látványnak, nem gyönyörködhettek vele együtt az óriás karácsonyfa szépségében…
  Show book
 • A vad Kurdisztánon át - cover

  A vad Kurdisztánon át

  Karl May

  • 0
  • 0
  • 0
  Karl May idejében a közönség olyanfajta igényeit, melyeket manapság a televízió végeérhetetlen szappanoperái elégítenek ki, az újságok heti mellékletében megjelenő folytatásos történetek, később kötetben kiadott regényfolyamok szolgálták. A jól ismert fig
  Show book
 • Alea az eszkimó lány - cover

  Alea az eszkimó lány

  Blackmore Anauta

  • 0
  • 0
  • 0
  „Engedjétek meg, barátaira, hogy bemutassam nektek a legjobb aiviktoki vadászunkat, régi pajtásomat, Aleát. Tudom, hogy ti is álmodoztok ilyesmiről titokban, hát úgy nézzetek erre a lányra, hogy nagyvadakra vadászik, mióta fel tudja emelni a puskát.” – Így mutatják be a század elején a Londonba látogató eszkimó lányt.
  Mert Alea, a regény hőse olyan országban él, ahol a nők a természet erőivel ugyanúgy harcolnak, mint a férfiak. Az eszkimó kislány részt vesz a veszélyes vadászatban, halászatban, mint apja vagy fiútestvére. Csak tízéves, amikor anyját tragikus körülmények közt elveszti, és ez a szomorú esemény még nagyobb önállóságra kényszeríti. Viszontagságos életének megpróbáltatásait, örömeit tárja elénk a regény, amelyben az eszkimó származású írónő állít szüleinek emléket.A gazdag izgalmas ismeretanyagot tartalmazó könyvet G. Beke Margit fordításában ismeri meg a magyar olvasó.
  Show book
 • Prométheusz Sziszüphosz Bellerophontész - cover

  Prométheusz Sziszüphosz...

  János Mészáros

  • 0
  • 0
  • 0
  Prométheusz, Sziszüphosz, Bellerophontész: Három hős az idők kezdetéről, akik fellázadtak az istenek ellen. Merész tettek, nagy bukások. Az utolsó szó mindig a hatalmas Zeuszé!
  Show book
 • Kincső és az álomherceg - cover

  Kincső és az álomherceg

  Lilien Berg

  • 0
  • 0
  • 0
  Mit tehet egy királylány, ha csak álmában találja meg a hercegét?
   
  Természetesen felkerekedik, hogy ezer kihívással és veszéllyel dacolva felkutassa a daliát.
   
  Kalandjaiban egy nyugdíjas sárkány és egy porszívóügynök segíti, akik mellett megtapasztalja a barátság és a jóság erejét.
   
  Vajon a jobbik fele mellett rálel a szerelmére is?
  Show book