Discover a world full of books!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Poțiuni magice - cover

Poțiuni magice

Gerina Dunwich

Publisher: Dexon Office

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Dicționarul definește cuvântul poțiune (licoare) ca: „o doză sau băutură, în special de lichid medicamentos sau otrăvitor“. Provine din termenul latinesc potare, care înseamnă „a bea“.Meșteșugul poțiunilor (prepararea și întrebuințarea licorilor magice) a reprezentat un talent al celor mai multe vrăjitoare, încă din cele mai vechi timpuri. A fost transpus în mari opere ale literaturii și artei universale (cea mai ce­le­bră fiind scena Vrăjitoarelor din „Macbeth“ de Shake­s­peare), este menționat în Sfânta Biblie și, fără nici o în­do­ia­lă, e un înaintaș al lumii medicinii moderne, cam în ace­leași sensuri în care astrologia prefigurează astronomia, iar alchimia a precedat știința.

Other books that might interest you

 • Puterea transformatoare a meditației transcendentale - cover

  Puterea transformatoare a...

  Bob Roth

  • 0
  • 0
  • 0
  „Meditația Transcendentală este cel mai important motiv al tuturor succeselor pe care le-am avut în viață. Cartea lui Bob Roth extrage cu măiestrie esența acestei tehnici, în așa fel încât oricine să poată înțelege cum funcționează – și de ce ar trebui să o învețe.“ Ray Dalio„Oamenii se odihnesc mai bine, au relații mai bune, interacționează mai bine cu ceilalți. Mă simt de o mie de ori mai bine când practic Meditația Transcendentală!“Oprah Winfrey„Cartea face Meditația Transcendentală accesibilă tuturor. Îmi place la nebunie Bob Roth, îmi place meditația și ador această carte.“ Arianna Huffington„Calm, relaxare profundă pentru minte și corp, o binecuvântare. MT m-a învățat cum să obțin această stare de liniște și să mă bucur de acest dar în fiecare zi.“Michael J. FoxBOB ROTH este unul dintre cei mai experimentați și mai căutați instructori de meditație din SUA. De‑a lungul ultimilor 45 de ani, Bob i-a învățat pe mii de oameni să practice Meditația Transcendentală. În prezent, este directorul Fundației David Lynch și, în același timp, conduce Centrul pentru Performanță în Leadership din New York, unde se predă meditația pentru companii din top Fortune 100.
  Show book
 • Numele lui Dumnezeu este Milostivirea Un dialog cu Andrea Tornielli - cover

  Numele lui Dumnezeu este...

  Papa Francisco

  • 0
  • 0
  • 0
  Rolul Bisericii nu este de a condamna, ci de a permite întâlnirea cu acea iubire viscerală care este milostivirea lui Dumnezeu. De aceea, ca preot, este necesar să ieși. Să ieși din biserici și din parohii, să ieși și să cauți oamenii acolo unde trăiesc, unde suferă, unde speră.
   
  „Milostivirea este întâiul atribut al lui Dumnezeu. Este numele lui Dumnezeu. Nu sunt situații din care să nu putem ieși, nu suntem condamnați să ne afundăm în nisipuri mișcătoare.“
   
  Într-un discurs simplu și direct, Papa Francisc se adresează oricărui bărbat și oricărei femei de pe planetă, stabilind un dialog intim și personal. În centru se află tema sa cea mai dragă – milostivirea –, care a fost dintotdeauna punctul cardinal al mărturiei sale și acum al pontificatului său. Fiecare pagină vibrează de dorința de a ajunge la toate acele suflete – din Biserică și din afara ei – care caută un sens vieții, o cale a păcii și a reconcilierii, un leac pentru rănile fizice și spirituale. În primul rând, acea umanitate tulburată și în suferință care cere să fie acceptată, nu respinsă: săracii și marginalizații, deținuții și prostituatele, dar și cei confuzi și cei îndepărtați de credință, homosexualii și divorțații.
   
  În dialogul cu vaticanistul Andrea Tornielli, Francisc explică – plecând de la amintirile din tinerețe și de la momentele emoționante din experiența sa clericală – rațiunea convocării unui An Sfânt extraordinar, pe care îl dorește cu putere. Fără să nege problemele etice și teologice, Francisc reafirmă că Biserica nu poate închide ușa nimănui; mai degrabă are sarcina de a face o breșă în conștiințe pentru a da speranță în ce privește asumarea responsabilității și a îndepărtării de răul comis.
   
  Într-o mărturisire plină de sinceritate, Francisc nu evită să abordeze relația dintre milostivire, justiție, corupție. Creștinilor enumerați în rândurile celor „drepți“ le amintește: „Și Papa este un om care are nevoie de milostivirea lui Dumnezeu“.
   
  Cartea Numele lui Dumnezeu este Milostivirea este publicată în 82 de țări.
  Show book
 • Odiseea zeilor Istoria contactelor extraterestre din Grecia Antică - cover

  Odiseea zeilor Istoria...

  Erich von Däniken

  • 0
  • 0
  • 0
  Acum, von Däniken explorează misterele Greciei Antice! 
  Cercetările exhaustive ale celebrului autor al unor bestselleruri precum Amintiri despre viitor și Amurgul zeilor sugerează că „zeii“ din mitologia greacă au fost de fapt extratereștri care au sosit pe Pământ cu mii de ani în urmă. Dovezile arheologice și scrierile din antichitate, aparținând unor autori precum Aristotel sau Platon, arată că acești zei s-au încrucișat cu oamenii, au efectuat experimente genetice și au creat făpturi „mitice“, cum ar fi centaurii și ciclopii. Pentru toți cei interesați de Grecia, de întâlnirile cu extratereștrii sau de istoria nerostită a civilizației, Odiseea zeilor constituie o interpretare fascinantă și revoluționară a siturilor și legendelor Greciei antice. 
  Istoria contactelor extraterestre din Grecia Antică 
  De peste patru decenii, Erich von Däniken scrie și vorbește susținându-și ideea conform căreia oamenii și extratereștrii și-au încrucișat drumurile în trecutul îndepărtat. 
  Von Däniken stârnește o nouă controversă cu o supoziție care ne pune pe jar imaginația: Și dacă miturile Greciei antice sunt de fapt tentative de a descrie evenimente reale? Dacă popoarele din antichitate au fost vizitate nu de zei și zeițe imaginare, ci de ființe extraterestre, sosite pe planeta noastră cu mii de ani în urmă? După ce a cercetat mitologia antică și descoperirile arheologice curente, autorul a ajuns la câteva ipoteze explozive. Astfel, el susține că explicația cea mai bună pentru creaturi neobișnuite precum centaurii și ciclopii, precum și pentru poveștile despre continentul dispărut al Atlantidei și războaiele dintre zeități, ar putea fi expresia eforturilor depuse de artiștii vremii pentru a consemna fenomene nemaivăzute până atunci. 
  Concluziile lui von Däniken sunt uluitoare, dar sunt argumentate cu atâta vigoare și claritate încât cititorul va fi stimulat și provocat să considere implicațiile descoperirilor sale revoluționare pentru trecutul cosmic al omenirii. 
  Dovezile explorate în cartea de față sugerează că:Situl oracular de la Delphi era de fapt o stație de alimentare a aeronavelor;„Lâna de aur“ pe care o căuta Iason era de fapt o componentă esențială a unei nave aeriene;Troia și Atlantida au fost una și aceeași cetate, distrusă în urma unui război nimicitor între extratereștri și descendenții acestora;Ceea ce noi considerăm acum că ar fi „mitologie greacă“ este de fapt istorie;Legenda Atlantidei are o explicație nouă și surprinzătoare.
  Show book
 • Educă-mă cu viziune - cover

  Educă-mă cu viziune

  Aurelia Grosu

  • 0
  • 0
  • 0
  Familia este mediul primar al socializării noastre. Relația cu părinții noștri este o relație extrem de importantă care marchează întreaga noastră existență. După acțiunea pozitivă a părinților, intervin educatorii, profesorii, mentorii, formatorii, fiecare cu acțiunile și cunoștințele sale, menite să ne îmbunătățească în mod conștient capacitățile, atitudinile, orientările valorice și morale, dorința de a învăța, de a munci. Copilul reprezintă un context psihologic determinat de personalitatea sa, de familia în care a crescut, de mediul social care l-a încurajat și de modelele pe care le-a avut de-a lungul evoluției sale. Proiectul „Educă-mă cu viziune“ se adresează bunicilor, mămicilor și tăticilor, tuturor celor implicați în creșterea și educația viitoarelor generații.
  Show book
 • Stele fixe şi constelaţii în astrologie - cover

  Stele fixe şi constelaţii în...

  Vivian E. Robson

  • 0
  • 0
  • 0
  Oferind un set de cunoştinţe indispensabile celor dornici să pătrundă tainele influenţei astrologice a stelelor şi constelaţiilor, cartea lui Vivian E. Robson, publicată pentru prima dată în 1923, a devenit rapid o referinţă de primă importanţă în domeniu. Autorul nu se limitează la interpretarea temei natale, ci tratează inclusiv astrologia mondială (influenţa astrelor asupra evenimentelor la scară istorică şi planetară), astro-meteorologia şi folosirea astrologiei în magie, lucrarea având un accentuat caracter practic. Volumul mare de informaţii este bine sistematizat, iar prezentarea sintetică şi tabelele oferite facilitează utilizarea acestora de către cei interesaţi de practicarea astrologiei. Prin detaliile despre caracteristicile astronomice ale stelelor şi constelaţiilor, istoricul şi legendele mitologice asociate cu denumirile lor, Stele fixe şi constelaţii în astrologie are deopotrivă o valoare cultural-ştiinţifică, fiind o lectură instructivă inclusiv pentru iubitorii bolţii înstelate care nu au preocupări astrologice.
  Show book
 • Orbi - cover

  Orbi

  Petronela Rotar

  • 0
  • 0
  • 0
  Nu știu ce-nseamnă să nu vezi cu ochii, dar știu ce-nseamnă să-ți orbești inima, cu tot sângele ei, să-i dai peste gură instinctului care urlă „Nu!“, să-ți înveți mintea să-ți justifice drumul în jos. Această carte mi-a spart în față o oglindă și m-am văzut bucăți în toate cioburile ei. Pare ciudat, însă eram întreagă în fiecare ascuțitură. Pentru că totul omului cu sufletul orbit este un tot mai mic. Ca să te-ntorci la tine, că altă cale nu e, iubește-te-n fărâmă, deschide pleoapa ei, cum zice Petronela în cartea asta pulsândă, răvășitor de necesară.(Ana Barton)
   
  Mărturisesc că am citit cartea Petronelei Rotar de două ori. Prima dată am citit-o încercând să înţeleg fuga, un fel de du-te vino ameţitor. Plecări, veniri, localităţi, toată lumea fuge aparent pe undeva şi constant de propria persoană. Personajul principal stă locului doar vreo câteva săptămâni şi numai când are depresie acută.

A două oară am citit volumul ca să îmi delimitez mai clar portretele: nu numai portretul Alexei sau cel al lui Călin, cele două personaje principale, ci şi portretul personajului psihodramă, portretul părinte-feminin, portretul părinte-masculin, portretul personajului „societate românească“. Fiecare dintre ele devine pe rând personaj principal, chiar şi numai pentru câteva secunde, şi apoi decor, obiect de recuzită în caruselul unui roman care poate fi citit pe foarte multe planuri. Ceea ce uneşte toate aceste planuri este sinceritatea. Onestitatea dusă până la extrem a unei femei sfâşiate între inerţia de a se minţi prinsă în construcţiile sociale care i-au fost inoculate şi incapacitatea de a trăi aşa. Ca o disecţie făcută pe viu, cartea Petronelei este construită în jurul revelaţiei dureroase că, deşi ne ascundem sub un munte de mecanisme de apărare cotidiene, de noi înşine nu avem unde să fugim.(Anca Mizumschi)
   
  Șarmul imediat al scrisului Petronelei Rotar vine din faptul că ea tratează literatura ca pe o problemă personală. Una directă, intensă și presantă, care nu suferă amânare. Ea vine în literatură așa cum vii la confesor, la psiholog: aducând cu tine complicațiile cele mai intime și mai chinuitoare ale vieții tale personale, lucrând direct în materia lor dureroasă pentru a ajunge la vindecare. E deopotrivă o formă de curaj literar – și una de generozitate. O astfel de carte curajoasă și generoasă, vorbind despre abuz și violență și rezistența în fața lor, e și cea de față. Sunt sigur că va însemna ceva important – pentru victimele abuzurilor și cele ale literaturii, deopotrivă.(Radu Vancu)
   
  


  Show book