Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Ea și el - cover

Ea și el

George Sand

Publisher: ALLFA

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

George Sand a fost la fel de faimoasă pentru romanele sale, ca și pentru independența ei „nefeminină“, obiceiul de a purta haine bărbătești și poveștile de dragoste cu artiști celebri, cum ar fi Alfred de Musset și Frédéric Chopin. Opera ei este de obicei împărțită în trei perioade, prima de un romantism intens, în care este încadrat și romanul Ea și el, a doua marcată de interesul ei pentru mișcările umanitare progresiste, iar a treia, cea a așa-numitelor romane „rustice“. La publicarea sa, în 1859, romanul Ea și el a stârnit protestele prietenilor și fratelui lui Alfred de Musset, care au acuzat-o pe romancieră că a răstălmăcit adevărul istoric după bunul ei plac. În 1833, ea se îndrăgostise nebunește de poet. Această aventură romantică și pasională pe care au trăit-o cei doi a fost transpusă în paginile romanului Ea și el – Musset în trăsăturile lui Laurent, Sand în cele ale lui Thérèse. De la triumful pasiunii până la tristul ei sfârșit, Thérèse și Laurent se vor descoperi, se vor iubi și se vor despărți, în cursul unei povești bizare, frumoase și pe alocuri întunecate, în care gelozia și moartea nu sunt niciodată prea departe de cele mai arzătoare dorințe.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

  • Pisica lui Dalai Lama și puterea lui miau - cover

    Pisica lui Dalai Lama și puterea...

    David Michie

    • 0
    • 0
    • 0
    Dacă te-ai îndoit vreodată că tovarăşul tău felin are propria sa viaţă interioară, priveşte numai ce se întâmplă atunci când acesta adoarme şi îşi pierde controlul conştient asupra existenţei sale fizice… o zvâcnire de lăbuţe, un tremurat de fălcuţe, uneori poate un fornăit sau un mieunat… Într-adevăr, pisicile pot fi capabile să trăiască pe deplin momentul prezent. Dar totodată suntem şi fiinţe gânditoare. Din păcate, în cazul meu, o fiinţă care gândeşte mai degrabă prea mult. 
     
    În acest episod al seriei Pisica lui Dalai Lama, Pisica Sfinţiei Sale („PSS”) are o misiune: să gândească mai puţin, să experimenteze mai mult, să trăiască momentul prezent. În scurt timp, află care este sintagma potrivită pentru toate acestea ‒ a fi mindful (pe deplin conştient de clipa prezentă) sau un concept mai bine cunoscut de ea ca puterea lui miau. Ceea ce urmează este o călătorie de descoperire a adevăratei sale naturi, de înţelegere profundă a propriei minţi şi de experimentare a celei mai mari bucurii existenţiale ‒ trăirea AICI şi ACUM. 
     
    În această continuare de la Pisica lui Dalai Lama şi Arta de a toarce, cititorii părăsesc lumea exotică şi fermecătoare a mănăstirii lui Dalai Lama din Munţii Himalaya şi aruncă o privire în mintea unei fiinţe delicios de imperfecte, aflate pe calea spre iluminare. Însoţind-o pe PSS în călătoria ei, vei învăţa noi modalităţi de a te conecta la propria minte: încetinind ritmul, găsindu-ţi liniştea şi stăruind în strălucirea şi bunăvoinţa nesfârşită care constituie adevărata ta natură.
    Show book
  • Povestea fetiței pierdute - cover

    Povestea fetiței pierdute

    Elena Ferrante

    • 0
    • 0
    • 0
    În Povestea fetiței pierdute, Elena Lila au ajuns acum la vârsta maturității; amândouă au avut parte atât de împliniri, cât şi de eşecuri. Dincolo de toate, prietenia lor a rămas punctul în jurul căruia le gravitează viețile. Au luptat să scape de cartierul sărăcăcios din Napoli în care au crescut. Elena s-a căsătorit, s-a mutat la Florența şi a publicat câteva cărți bine primite. În acest ultim volum al tetralogiei, asistând neputincioasă la disoluția lumii pe care şi-a creat-o, decide să se întoarcă la Napoli. Lila, de pe altă parte, n-a reuşit niciodată să se îndepărteze de oraşul copilăriei. A început o afacere de succes, dar asta a adus-o mai aproape de conflictele violente din sânul comunității măcinate de ură, şovinism şi agresivitate. Cele două eroine se atrag, se resping, se influențează reciproc, se îndepărtează şi apoi se regăsesc, se invidiază şi se admiră la nesfârşit. Viața le supune la noi provocări, dar Lila şi Elena descoperă, fiecare în ea însăşi, dar şi în cealaltă, forța necesară pentru a merge mai departe.
    Show book
  • Tot ce i-am promis tatălui meu - cover

    Tot ce i-am promis tatălui meu

    Ioana Maria Stăncescu

    • 0
    • 0
    • 0
    Tot ce i-am promis tatălui meu balansează cu grație feminină între amintirile încă vii ale tinereții și prezentul unei realități necruțătoare. Drama schizoidă a femeii mature eșuate în rol de mamă se transformă, cu prilejul unui punct de cotitură, într-o zbatere între dreptul la o viață proprie și păstrarea echilibrului în universul familial. Povestea de iubire, fie ea și una la distanță, imposibilă, dar cu atât mai ușor de dus, vine ca un colac de salvare, iar eroina o (re)trăiește ca pe o a doua șansă, cu disperarea specifică a celor care nu mai au timp — totul într-o atmosferă cu iz parizian. Mara Wagner, jurnalistă și scriitoare 
     
    Am intrat în povestea Adei de la prima pagina și știu ca voi rămâne în ea multă vreme. Pentru că reușește, în același timp, să fie literatură și să creeze o învingătoare. Pentru că te scutură și-ți amintește că se poate și altfel, că poți oricând s-o iei de la capăt. Confruntată cu o situație-limită, Ada își dă seama că rolul pe care îl juca de mulți ani, de soție, de „ascultătoare cuminte și speriată", nu i se potrivește. Ada îndepărtează toate straturile care îi sunt străine, își redescoperă corpul, își revizitează trecutul, se reinventează fără să mai cedeze presiunilor și exigențelor din afară, venind cu propriile opțiuni. Cu fiecare ușă pe care o deschide, Ada devine tot mai umană și nu se ferește să se expună cu toate slăbiciunile ei, ca în final, la capătul acestui demers curajos, Ada să ajungă — folosind celebra expresie a Virginiei Woolf — în acea „cameră doar a ei". Corina Sabău, jurnalistă și scriitoare
    Show book
  • Anii - cover

    Anii

    Annie Ernaux

    • 0
    • 0
    • 0
    Premiul Nobel pentru Literatură 2022 
     
    „Una dintre cele mai bune cărți pe care le vei citi vreodată!" Deborah Levy 
     
    La publicarea din Franța, în 2008, Anii a fost primită cu surprindere. Deși Annie Ernaux era deja de decenii o scriitoare iubită și premiată, Anii a reprezentat, în mult feluri, un nou început: atât un volum de memorii al unei întregi generații, dar și povestea unor oameni ce-și relatează istoria unică. Poate de aceea naratoarea cărții evită pronumele „eu", alegând să folosească „noi". Anii este o rememorare a perioadei 1941-2006, realizată cu ajutorul senzațiilor trecute și prezente, al fotografiilor, cărților, cântecelor, radioului, televiziunii, reclamelor, știrilor, totul contrastând cu însemnările de jurnal adunate de-a lungul a șase decenii. 
     
    Cu acest roman total, care s-a sedimentat de-a lungul a trei decenii, Annie Ernaux își exploatează în mod magistral întreaga memorie." Le Monde
    Show book
  • ONI - Partea a IV-a - Se Poate - cover

    ONI - Partea a IV-a - Se Poate

    Mihaela Gheorghe

    • 0
    • 0
    • 0
    Descoperă o lume plină de fantezie, magie, acțiune și pasiune cu noul audiobook fantasy "ONI"! 
    Orice se poate... Inclusiv ca cea mai mare asasină a tuturor timpurilor să aibă nevoie, la rândul ei, de salvare. Se poate și ca o iubire abia înfiripată să ducă la erori fatale. La fel de bine se poate ca un suflet legat cu șapte peceți să înceapă să simtă, iar un trup imun să fie cuprins de pasiune. Și se mai poate ca prezentul să devină mai important decât trecutul. Dar oare se poate ca Yul și Sakura să lupte nu doar pentru viețile lor, ci și pentru dragostea lor? 
    În acest roman audio captivant, vei fi prins într-o poveste epică despre o eroină neașteptată, care se folosește de puterile sale ascunse, chiar dacă acestea provin dintr-un rău înspăimântător, care amenință să distrugă totul în calea lui. 
    Ascultă la căști peste 130 de minute de poveste, relaxează-te și bucură-te de experiența inedită a unui audiobook modern, în care coloana sonoră și efectele audio speciale creează senzația de real!
    Show book
  • Prietena mea genială - cover

    Prietena mea genială

    Elena Ferrante

    • 0
    • 0
    • 0
    Primul volum din Tetralogia Napolitană, bestseller New York Times, urmăreşte destinul a două prietene în anii dificili de după al Doilea Război Mondial în Italia: o saga complexă, intensă şi emoționantă, semnată de una dintre scriitoarele italiene cele mai iubite şi mai apreciate, „una dintre cele mai mari romanciere ale timpurilor noastre". (The New York Times) 
    Acțiunea tetralogiei începe în anii 1950, într-un cartier sărac, dar plin de viață, din mahalalele oraşului Napoli, şi acoperă aproape şaizeci de ani, pe măsură ce protagonistele – Lila, cea impulsivă şi întreprinzătoare, şi Elena, povestitoarea îndrăgostită de romane – devin femei, soții, mame şi apoi stăpânele propriilor vieți, legate în tot acest timp de o prietenie profundă şi deseori conflictuală. 
    Prietena mea genială, cel dintâi volum al tetralogiei, le urmăreşte pe Lila şi pe Elena de la prima lor întâlnire decisivă, când aveau zece ani, apoi în anii de şcoală şi de-a lungul perioadei zbuciumate a adolescenței. 
    Prin viețile acestor două femei, Ferrante spune povestea unui cartier, a unui oraş şi a unei țări, o poveste ce suferă transformări care, la rândul lor, influențează puternic relația dintre protagoniste. 
    Prietena mea genială este în acelaşi timp un roman alert, care se citeşte pe nerăsuflate, şi o demonstrație de virtuozitate literară, menită să încânte nenumărate generații de cititori de-acum înainte.
    Show book