Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
175 De Jocuri Pentru Prescolari Si Scolarii Mici - cover

175 De Jocuri Pentru Prescolari Si Scolarii Mici

Gabriela Barbulescu, Silvia Borteanu, Marilena Calin

Publisher: Litera Media Group

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Culegerea cuprinde o serie de jocuri pe care le puteti desfasura in sala de clasa, in curte sau in excursii. Veti gasi jocuri amuzante de atentie, de miscare, de indemanare, de imaginatie, senzoriale, pentru dezvoltarea coeziunii grupului. Acestea se desfasoara in perechi, in grupuri mici sau cu toata clasa.
 
Jocurile propuse conduc la obtinerea urmatoarelor beneficii pentru copii:
 
• ofera context de invatare despre regulile sociale si despre modul de interactiune cu ceilalti;
 
• ofera context de invatare despre manifestarea adecvata a emotiilor;
 
• favorizeaza achizitionarea unor abilitati cognitive: orientarea atentiei, concentrarea intr-o activitate pe perioade de timp mai indelungate, dezvoltarea capacitatii de memorare, a limbajului etc.;
 
• incurajeaza manifestarea creativitatii si identificarea unor solutii diferite la probleme comune;
 
• incurajeaza spiritul de initiativa si curajul de a intra in competitie;
 
• fac posibil progresul copilului in plan psihologic. Culegerea se adreseaza atat cadrelor didactice, cat si parintilor sau bunicilor interesati de importanta jocului in dezvoltarea relatiilor copilului cu egalii sai si cu adultii.

Other books that might interest you

 • Didactica activităților matematice în grădiniță - cover

  Didactica activităților...

  Constantin Petrovici

  • 0
  • 0
  • 0
  Predarea matematicii în grădiniță trebuie să aibă în vedere interesele și nevoile copilului, respectarea ritmului său de lucru, încurajarea inițiativei, stimularea autoreflecției, autoevaluării și autoreglării comportamentului de învățare. Pornind de la aceste premise, volumul oferă educatorilor informații esențiale care îi vor ajuta să-și organizeze și să-și îmbunătățească activitatea didactică. Cei interesați găsesc atât o prezentare generală a curriculumului național și a diferitelor tipuri de proiectare, învățare sau evaluare, cât și sfaturi practice cu privire la organizarea activității didactice, materialele utilizate, metodologia de învățare a numerelor naturale, a unităților de măsură sau a elementelor de geometrie. Lucrarea propune de asemenea o largă paletă de jocuri logico-matematice și numeroase proiecte didactice ale unor activități matematice sau integrate, structurate pe grupe și niveluri, fiind un ghid util pentru desfășurarea activităților matematice în învățământul preșcolar.
  Show book
 • Negociere în 4 pași - Cum să negociezi în situații dificile de la conflict la acord în afaceri și în viața de zi cu zi - cover

  Negociere în 4 pași - Cum să...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Ce este negocierea strategică și cum funcționează? Cum se dobândește expertiza în acest domeniu? Ce strategie poate fi implementată pentru a încerca să rezolvi conflictele într-un mod convenabil pentru toate părțile implicate?
  
  În acest ghid veți găsi explicații simple, clare și cuprinzătoare despre cum să negociați în situații dificile și care sunt cele mai bune strategii disponibile astăzi pentru a excela în această sarcină. Cartea îl ia pe cititor de mână și îl însoțește prin patru etape graduale, care evidențiază punctele cheie ale problemei:
  
  - ce este un conflict și cum se generează acesta;
  - care sunt factorii-cheie de care trebuie să se țină seama într-un scenariu de negociere;
  - cum se recunosc obstacolele în calea negocierii și cum se rezolvă un conflict;
  - care sunt cele mai bune strategii integratoare și distributive pentru a negocia cu succes.
  
  A învăța să negociezi poate deveni o activitate accesibilă pentru oricine, dar numai dacă știi cum să o faci. Nu mai pierdeți timpul în spatele a mii de pagini de manuale teoretice și descoperiți ceea ce contează cu adevărat printr-o lectură simplă, stimulantă și imediată.
  Show book
 • Somn uşor micule lup – Солодких снів маленький вовчикy (română – ucraineană) - Carte bilingvă pentru copii - cover

  Somn uşor micule lup – Солодких...

  Ulrich Renz

  • 0
  • 0
  • 0
  Carte bilingvă pentru copii (română – ucraineană)
  Tim nu poate dormi. Îi lipseşte micul lui lup! Poate l-a uitat afară? Tim iese singur în noapte – şi se întâlneşte neaşteptat cu nişte prieteni…
  ​
  двомовна дитяча книга, від 2-х років (румунською – українською)
  Тім не може заснути. Йому не вистачає його маленького вовчика! Можливо він забув його надворі? Сам-самісінький Тім вирушає в ніч, і несподівано до нього приходять друзі…
  ​
  Show book
 • Pedagogii alternative - cover

  Pedagogii alternative

  Ion Albulescu

  • 0
  • 3
  • 0
  Pedagogii alternative oferă o prezentare clară și cuprinzătoare a șase metode pedagogice – Pedagogia Montesorri, Pedagogia Waldorf, Pegadogia curativă, Pedagogia Freinet, Planul Jena, Programul step-by-step. Fiecare metodă pedagogică este descrisă în câte un capitol. Astfel, capitolele au o structură elegantă, care urmărește redarea principalelor aspecte legate de respectiva pedagogie. Cartea este deschisă de o introducere și include, la final, concluzii, dar și o bibliografie, utilă, fără doar și poate, pentru oricine ar dori să aprofundeze chestiunile analizate în fiecare capitol. Conținutul capitolelor este adaptat în funcție de metoda pedagogică descrisă. Concepția pedagogică, perspectiva privind dezvoltarea copilului, metoda sau metodele de predare, învățare și evaluare, relația profesorului (învățătorului) cu elevii sau relația școlii cu părinții sunt printre elementele abordare în cadrul fiecărei pedagogii. 
  Cartea se ocupă doar de câteva pedadogii alternative dintr-o multitudine de sisteme educative concepute în ultimele secole. Cele șase metode pot fi încadrate în curentul pedagogic ,,educația nouă“, fiind elaborate în primele decenii ale secolului XX. Ele oferă soluții și concepții diferite privind educația copilului, alternative la modelul clasic, al pedagogului ceh Jan-Amos Comenius (secolul al XVII-lea), care prevede gruparea elevilor pe clase, cu elevi de aproximativ aceeași vârstă, și structurarea conținutului pe discipline, repartizate pe ani de studiu și cicluri. Autorul încearcă să demonstreze că aceste pedagogii alternative sunt complementare și diversitatea metodelor poate asigura valorificarea calităților elevilor. 
  Această lucrare le este destinată studenților care urmează specializări din domeniul „Științele Educației“, dar și cadrelor didactice interesate de teoria și practica alternativelor educaționale întâlnite în țara noastră și, nu în ultimul rând, părinților interesați de un rol mai activ în educarea copiilor lor. Am căutat să prezentăm în paginile sale concepte de bază, principii de acțiune, strategii și tehnici de lucru specifice, care se pot constitui în repere de gândire și acțiune pedagogică. (p. 13)
  Show book
 • Cuplul conjugal ori la bal ori la spital Psihoterapie experiențială pentru problema ta conjugală - cover

  Cuplul conjugal ori la bal ori...

  Bebe Mihăescu

  • 0
  • 0
  • 0
  O carte nonconformistă în care, cu umorul său caracteristic și apelând la numeroase situații tragicomice, bine-cunoscutul psihoterapeut Bebe Mihăescu își îndrumă cititorii în universul terapiei de cuplu. El dezvăluie aspecte mai puțin înțelese legate de conviețuirea alături de cineva, îndemnându-i pe cei care își doresc consolidarea unei relații de cuplu la un antrenament al perfecționării și îmbunătățirii ei, la depășirea inhibițiilor și temerilor.
  Show book
 • Secretul sanatatii tale Ghidul vitaminelor si suplimentelor alimentare - cover

  Secretul sanatatii tale Ghidul...

  Sara C. Thompson

  • 0
  • 0
  • 0
  Terapeutica medicala sufera modificari de la an la an. Revenirea in forta la metodele de tratament fitoterapeutic, explicate si inselese la nivelul secoului 21, sugereaza ca civilizatia contemporana merita mai mult decat substante chimice de sinteza. O simpla lecturare a biochimiei organismelor vii demonstreaza complexitatea proceselor celulare care se produc concomitent si interelationat in miliarde de variante. Introducerea unor substante de sinteza straina de circuitele biochimice este suportata ca o agresiune si nicidecum ca o solutie terapeutica. In marea lor majoritate substantele de sinteza nu se pot administra pe o perioada mai mare de 10-14 zile, fara a produce efecte secundare, fiind vorba, in ultima instanta, de o suferinta celulara generalizata.
   
  Exista LOGICA VIULUI, cu lanturi trofice stabilite prin mecanisme naturale in cursul milioanelor de ani. Organismul uman nu se lasa pacalit de substantele chimice de sinteza. Viitorul apartine medicinii naturale. Lumea plantelor inca nu a fost explorata decat in mica masura. Fiecare planta este un laborator de biosinteza in miniatura. Evaluarea atenta a acestor resurse terapeutice ar putea schimba in scurt timp geografia bolilor clasice.
   
  Societatea ELIDOR, puternic ancorata in domeniul cercetarii fitoterapeutice, a ceat sase game de produse:
   
  1. COMPRIMATE: acopera patologia respiratorie, cardiaca, digestiva, urologica, reumatologica;
   
  2. SIROPURI: majoritatea sunt combinatii cu propolis, marindu-se astfel eficienta terapeutica (sirop de brad, sirop de pin, sirop echinaceea etc.);
   
  3. GENURI: contin extracte din plante cu actiune antiinflamatorie, anticelulitica, venotonica etc.;
   
  4. SOLUTII EXTERNE: tip frectie ELIDOR, otet aromatic;
   
  5. UNGUENTE: galbenele, catina, propolis etc.;
   
  6. SAMPOANE: contin extracte naturale, cu efecte antimatreata, antiseboreic.
   
  Aceste preparate au fost concepute tinandu-se cont de EXPERIENTA MILENARA A ETNOBOTANICII ROMANESTI, CU RADACINI IN VECHILE PRACTICI TRACO-GETO-DACICE.
  Show book