Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
America - cover

America

Sigmund Freud

Publisher: Polirom

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Karl Rossmann, un băiat de 16 ani abia venit din aerul molcom al Europei, descoperă lumea aglomerată a New Yorkului. Intră rapid sub aripa protectoare a unchiului său bogat și tot atât de repede cade în dizgrație. Își începe marea aventură americană într-un hotel uriaș, ca rupt dintr-o epopee fantastică, cunoaște dragostea, nedumeririle în fața nedreptăților pe care soarta i le presară în cale la orice pas, dar întârzie, în ciuda întâmplărilor prin care trece, să trăiască un sentiment cu care, altfel, lumea îl asaltează fără ezitare: întârzie, ba chiar refuză cu orice preț să urască.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

  • James (Giacomo) - Varianta romaneasca - cover

    James (Giacomo) - Varianta...

    Italo Svevo

    • 0
    • 0
    • 0
    Giacomo este un fermier pe care naratorul îl întâlnește în timpul unei plimbări în zona rurală din Friuli și care îi spune povestea lui. De fiecare dată când Giacomo își găsește un loc de muncă protestează și ajunge să se lanseze în propagandă și dezbateri pentru a-și convinge colegii să ceară condiții optime de muncă, punând mereu mari probleme angajatorilor săi. Negăsind locuri de muncă, devine nomad, în zadar caută un loc de muncă bine organizat. Prin urmare, practic inexistent. Până când într-o zi este chemat înapoi în orașul natal pentru o anumită slujbă...
    Show book
  • Stejarul din Borzești - cover

    Stejarul din Borzești

    Nicolae Gane

    • 0
    • 0
    • 0
    „Stejarul din Borzești", subintitulată încă de la prima apariție "Legendă istorică", este o reevaluare a unei legende populare povestită lui N. Gane de V. Alecsandri – așa cum singur autorul mărturisește într-o notă ce însoțește scrierea. In centrul legendei stă marele Ștefan, înfățișat în două ipostaze distincte: copil – jucându-se “de-a războiul“, “motiv“ pentru care Gheorghie, prietenul și tovarășul lui de joacă este ucis de săgețile tătarilor invadatori, și domn – după bătălia de la Lipinti, când fiul hanului, luat prizonier, este judecat și osândit sub același stejar, unde, cu trei decenii în urmă, pierise, în timpul unui joc nevinovat de copii, micuțul Gheorghie. Evocarea celor două momente oferă scriitorului prilejul unei grandioase și inedite imagini în centrul căreia stă Ștefan cel Mare, ocrotitor al Moldovei, “domn și erou, în gloriosul veac de aur“. — Constantin Mohanu
    Show book
  • Doamna Dalloway - cover

    Doamna Dalloway

    Virginia Woolf

    • 0
    • 0
    • 0
    „Dacă romanele de până la Virginia Woolf urmăreau ample desfășurări și țeluri pe măsură, peripluri eroice de-a lungul unor ținuturi nemărginite, odată cu Doamna Dalloway, Virginia Woolf ne demonstrează că o viață plină de lucruri întâmplătoare și petreceri reprezintă un subiect la fel de viabil ca orice alt destin. Doamna Dalloway este una dintre cele mai emoționante și mai revoluționare lucrări de artă ale secolului XX.“ (Michael Cunningham)
    Show book
  • Familia Watson - cover

    Familia Watson

    Jane Austen

    • 0
    • 0
    • 0
    „Să fii legată de căsătorie - să urmărești un bărbat doar de dragul unei situații - este genul de lucru care mă șochează; nu îl pot înțelege. Sărăcia e un mare rău, dar, pentru o femeie instruită și cu sentimente, nu trebuie sa fie, nu poate fi cel mai grav. Mai degrabă aș fi profesoara la o școală (si nu-mi vine în minte ceva mai cumplit) decât să mă căsătoresc cu un bărbat care nu îmi place“. 
    Emma Watson a fost crescută foarte departe de casa de niște rude înstărite și cultivate, dar, după ce mătușa ei încheie un mariaj stupid, este trimisa fără un sfanț într-o familie pe care abia dacă o cunoaște. 
    „De la a fi viața și spiritul unei case în care totul fusese confort și eleganță, și de la a fi potențiala moștenitoare a unei vieți independente și lipsite de griji, ea avea să devină o persoană cu totul lipsită de importanță pentru toți cei din jur, o povară pentru cei de la care nu avea cum să aștepte afecțiune... înconjurată de minți inferioare“. 
    Tatăl ei nu mai avea mult de trăit, căminul lor avea să se destrame și cele trei surori ale sale, în dorința disperată de a se căsători, se luptă cu înverșunare între ele pentru puținii bărbați disponibili. Emma cunoaște curând un bărbat pe care l-ar putea iubi, Dl. Howard, profesor particular la castelul Osborne. În tot cazul, bogata și influenta familie Osborne are alte planuri și pentru unul și pentru celălalt. 
    Jane Austen a abandonat Familia Watson după 17.500 de cuvinte, în anul 1805, dar i-a spus surorii sale cum avea să se sfârșească romanul. După doua sute de ani, Merryn Williams a completat acest roman realist, dar încântător, după îndrumările ei.
    Show book
  • Castelul pălărierului - cover

    Castelul pălărierului

    A.J. Cronin

    • 0
    • 0
    • 0
    Acțiunea romanului se petrece în anul 1879, în Levenford, personajul principal fiind pălărierul James Brodie. Acesta este un om orgolios, dur, care trăiește pentru propriile lui plăceri, neinteresându-l soarta familiei sale decât în măsura în care îi este asigurat confortul personal, lipsit de finețe, terorizându-și zilnic familia-mama, soția și cei trei copii.
    
     
    Când fiica cea mare, Mary, rămâne însărcinată, o izgonește de acasă într-o noapte, pe o furtună cumplită, după ce o bate și o lovește sălbatic cu picioarele, spunându-i: „Ieși, și să nu te întorci până ce nu te târăști pe jos, să lingi cizmele care te-au lovit“.
    
     
    Pe Matt, fiul său, îl disprețuiește si îi găsește un post în India, trimițându-l de acasă; nici cu propria mamă nu se comportă mai bine, numind-o „babă“, „scroafă“.
    
     
    Din cauza orgoliului său nemăsurat și a prostiei sale, a pierdut afacerea cu magazinul de pălării, de aici începând declinul lui.
    
     
    Nu se comportă mai omenește nici cu soția sa, desconsiderând-o zilnic, terorizând-o, neavând milă nici chiar atunci când aceasta se îmbolnăvește de cancer, mai având câteva luni de trăit.
    
     
    După ce soția sa moare, își aduce în casă amanta pentru a-i ține casa, dar, în scurt timp, aceasta fuge împreună cu fiul său și se căsătoresc.
    
     
    Fiica cea mică, Nessie, care este slăbiciunea lui James Brodie, este stimulată de acesta să învețe pentru a primi o bursă, punând-o să învețe zilnic, fără pauze, dar, bietul copil, neridicându-se la înălțimea așteptărilor acestui tiran, alege să își curme viața.
    
     
    Aceasta a fost viața lui James Brodie..., tristă în cele din urmă, fiind părăsit de soție și copii, unii părăsindu-l prin moarte, alții alegând să plece cât mai departe de el pentru a trăi liniștiți și în pace, stări pe care nu le-au experimentat alături de el.
    Show book
  • La drum cu mătușă-mea - cover

    La drum cu mătușă-mea

    Graham Greene

    • 0
    • 0
    • 0
    Henry Pulling e un bărbat trecut de cincizeci de ani, fost director de bancă, complet lipsit de imaginație și, în ciuda vârstei, de experiență. Viața lui este dată peste cap la moartea mamei sale, o femeie puritană și autoritară, la a cărei înmormântare ia parte extravaganta mătușă Augusta. Mult mai tânără sufletește decât Henry, septuagenara nonconformistă își antrenează nepotul lipsit de personalitate într-o serie de călătorii aventuroase, menite să-i transforme radical concepția despre viață.
    Show book