Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Pisicile războinice Cartea a V-a - O cale primejdioasă - cover

Pisicile războinice Cartea a V-a - O cale primejdioasă

Erin Hunter

Publisher: Galaxia copiilor

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Descoperiți al cincilea volum dintr-o serie de cărți pentru copii a căror popularitate a depășit orice așteptări! „Pisicile războinice” s-au vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista New York Times a celor mai vândute titluri. De generații întregi, patru clanuri de pisici sălbatice conviețuiesc în pădure, departe de oameni. Au un cod al onoarei și prețuiesc loialitatea. Se antrenează ca războinici pentru a-și proteja Clanurile. Folosesc remedii naturiste pentru a se vindeca. Respectă legile statornicite de înaintași. Sunt ghidate în acțiunile lor de spiritele strămoșilor războinici, reuniți în Clanul Stelelor. Roșcovanul este un fost pisoi de casă care s-a dovedit a fi puternic și descurcăreț în sălbăticie. După ce a fost acceptat ca ucenic în Clanul Tunetului sub numele de Labă de Foc, a primit titulatura de războinic și numele Inimă de Foc. În cele din urmă, vitejia l-a adus până la poziția de secund în clan. Dar nu are o clipă de liniște câtă vreme Gheară de Tigru, fostul secund, poate ataca oricând. Și conducătoarea Stea Albastră și-a pierdut încrederea în războinicii clanului, după ce Gheară de Tigru s-a dovedit a fi un trădător. Pe măsură ce ea este din ce în ce mai bolnavă și mai absentă, Inimă de Foc va fi nevoit să preia frâiele Clanului Tunetului. În această perioadă, în pădure își face simțită prezența un dușman misterios. Mai mult decât atât, Gheară de Tigru, devenit acum conducătorul Clanului Umbrelor sub numele de Stea de Tigru, complotează în continuare, la fel de însetat de putere. Luptele pentru onoare și teritoriu sunt tot mai încrâncenate, iar îndoielile și trădarea afectează toate clanurile. Oare pisicile războinice au fost părăsite de spiritele din Clanul Stelelor pentru totdeauna? Volumul cuprinde hărți și simboluri din viața pisicilor războinice. „O poveste plină de aventură, care vă va ține cu sufletul la gură.” - Publishers Weekly „Un episod palpitant din aventurile pisicilor răzoinice, care va fi cu siguranță pe placul cititorilor.“ - ALA Booklist „Povestea este mereu surprinzătoare; personajele sunt înzestrate cu tabieturi și comportamente feline autentice.” - VOYA Din aceeași serie: PISICILE RĂZBOINICE. CARTEA I - ÎN INIMA PĂDURII PISICILE RĂZBOINICE. CARTEA A II-A - FOC ȘI GHEAȚĂ PISICILE RĂZBOINICE. CARTEA A III-A - PĂDUREA SECRETELOR PISICILE RĂZBOINICE. CARTEA A IV-A - FURTUNA

Other books that might interest you

 • Regina Victoria - cover

  Regina Victoria

  Lytton Strachey

  • 0
  • 0
  • 0
  În ziua de 20 iunie 1837, dupa ce marii demnitari i s-au închinat, principesa Victoria a devenit regina Victoria. Iata ce a notat în jurnalul sau: „Deoarece providenta a vrut sa ma puna în acest loc, voi face tot posibilul sa-mi îndeplinesc îndatoririle fata de tara mea; sunt foarte tanara si, în multe privinte, daca nu chiar în toate, foarte neexperimentata, dar ma îndoiesc ca s-ar gasi o persoană cu mai multa bunavointa si cu o dorinta mai sincera ca a mea de a face ceea ce este bine si drept.“
  Show book
 • Învăț să citesc Nivelul 1 PRIETENII CĂȚELUȘI Aventură în Hawaii - cover

  Învăț să citesc Nivelul 1...

  Disney

  • 0
  • 0
  • 0
  Învăţ să citesc este o colecţie special creată pentru a-i ajuta pe cei mai mici cititori să pornească în aventura lecturii. Formatul accesibil, poveştile bogat ilustrate şi textul adaptat la nivelul de înţelegere al copiilor de vârstă preşcolară contribuie la captarea atenţiei şi a interesului cititorilor începători şi îi motivează totodată să păşească încrezători în lumea magică a poveştilor.
  Show book
 • Roșu ca sângele - cover

  Roșu ca sângele

  Salla Simukka

  • 0
  • 0
  • 0
  Un thriller pentru adolescenți. Un succes internațional.
   
  Citește primul volum al trilogiei Albă-ca-Zăpada!
   
  E cea mai grea iarnă din ultimii ani; străzile din Tampere, Finlanda, sunt înghețate și acoperite de zăpadă. Și nimic nu contrastează mai tare cu albul zăpezii decât sângele.
   
  Lumikki Andersson, o adolescentă în vârstă de 17 ani, locuiește singură și urmează cursurile unui liceu de arte. Și-a făcut o regulă din a nu se implica în lucruri ce nu o privesc. Totuși, această regulă este pusă la încercare în ziua în care Lumikki găsește bancnote pătate de sânge în camera obscură a liceului.
   
  Dându-și seama că trei elevi de la liceul său au un amestec în acest incident, Lumikki se trezește prinsă în hățișul unei afaceri internaționale cu droguri. Viața îi este pusă în pericol.
   
  Acum și adolescenții au o Lisbeth Salander a lor!
   
  Lumikki Andersson, eroina trilogiei Albă-ca-Zăpada, a învățat să se apere singură și să nu aibă încredere în nimeni. E un lup singuratic și o supraviețuitoare. A fost agresată brutal la școală, iar acum s-a mutat în Tampere, unde locuiește singură. Lumikki e inteligentă, sarcastică, are o anume duritate și îi place solitudinea. De asemenea, îi place să se lupte corp la corp, să înoate în apă înghețată, să alerge și să viziteze galerii de artă. A hotărât că nu mai vrea să-i fie niciodată frică de nimic.
   
  „Roșu ca sângele dă startul unei aventuri provocatoare, alături de Lumikki, o eroină care calcă pe urmele Larei Croft.“ – Keskisuomalainen
   
  „Romanul Sallei Simukka te prinde în strânsoare ca iarna siberiană.“ – goodreads.com
   
  „Romanele acestei foarte talentate scriitoare finlandeze, Salla Simukka, au fost o revelație pentru mine. Lumikki Andersson, eroina curajoasă a trilogiei, ne poartă într-o călătorie plină de evenimente neașteptate, care ne încântă și ne înfioară deopotrivă.“ – Emily Thomas, editor, Hot Key Books
  Show book
 • Tunele - Vol 5 - Spirala - cover

  Tunele - Vol 5 - Spirala

  Brian Williams, Gordon Roderick

  • 0
  • 0
  • 0
  Serie publicată în peste 40 de limbi 
  Bestseller New York Times 
  Forțele Styx vor să iasă la suprafață și să cucerească Pământul... Dacă până acum Limitatorii erau cele mai amenințătoare creaturi... de data asta, femeile Styx sunt cele care înspăimântă. Iar în calea lor se află Will și prietenii săi, cărora li se alătură și soldații din Vechea Gardă. O spirală de foc, întuneric și neant... Incredibil de interesantă... suspansul este bine dozat... o lectură pasionantă și, nu de puține ori, înspăimântătoare (să nu ziceți că nu v-am spus!). Pericolele care pândesc din întuneric sunt cât se poate de reale... merită așteptarea!
  Show book
 • Patrie romana tara de eroi! - cover

  Patrie romana tara de eroi!

  Simona Preda

  • 0
  • 0
  • 0
  „Ceea ce ne ofera Simona Preda in aceasta carte fascinanta este o calatorie in interiorul propagandei pentru copii din Romania comunizata, o analiza riguroasa si de o admirabila adancime, a institutiilor, metodelor si simbolurilor aferente, care aveau ca scop ceea ce propaganda numea plamadirea omului nou. Cu talent narativ si acuratete conceptuala, autoarea ne invita sa intelegem cum se construia matricea emotionala a angajamentului comunist inca din anii copilariei. Scopul era, evident, denigrarea si demolarea a tot ce tinea de „trecutul negru“. Prindea fiinta cultura alternativa a noii formatiuni, cu miturile, arhetipurile, comandamentele si obsesiile ei. […] In spatele acestei carti se afla munti de lecturi. Simona Preda discuta literatura de copii a anilor ’50, mitografiile sovietice ori de inspiratie sovietica. Intre acestea, legenda pionierului-erou, micul delator Pavlik Morozov. Ceea ce ni se inocula prin acel mit era devotamentul total pentru partidul-stat. Ni se sugera ca nu poate exista loialitate reala decat pentru cauza sacralizatului Partid. Timp in care, acasa, ni se spunea sa ne tinem gura, sa nu povestim nimic din ceea ce auzeam ca-si spun, ori isi soptesc, parintii nostri.“ – Vladimir Tismaneanu
  
   
  
  
   
  Simona Preda (n. 1978, Piatra-Neamt), licentiata in Filosofie (Universitatea din Bucuresti, 2003) si in Istorie (Universitatea din Bucuresti, 2007), absolventa de Master in Istoria Ideilor si Mentalitatilor (Universitatea din Bucuresti, 2006), doctor in Istorie cu teza „Literatura istorica pentru copii in Romania comunista. Paradigma omului nou“ (conducator stiintific — Prof. univ. dr. Lucian Boia), Scoala Doctorala a Universitatii din Bucuresti, 2011. Articole in numeroase publicatii, printre care Buletinul Centrului, Muzeului si Arhivei Istorice a Evreilor din Romania, revista Argesis, Studii si comunicari etc. Lucrarea de fata reprezinta o ampla prelucrare a tezei de doctorat si totodata debutul editorial al autoarei.
  Show book
 • Nunta Zamfirei - cover

  Nunta Zamfirei

  George Cosbuc

  • 0
  • 0
  • 0
  În colecția Lecturi școlare se regăsesc cele mai importante opere din literatura română și universală, selectate în conformitate cu cerințele programei școlare de limba și literatura română. Astfel, elevii vor avea la îndemână, în formă integrală, creațiile cele mai cunoscute și mai îndrăgite ale scriitorilor clasici și moderni, însoțite de o scurtă prezentare a vieții și a operei autorului. Cărţile de neuitat ale copilăriei, capodoperele literaturii din toate timpurile reprezintă repere obligatorii în formarea gustului pentru lectură și în educația cititorilor mai mici și mai mari.
  Show book