Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Exploratorii Cartea I - Începutul aventurii - cover

Exploratorii Cartea I - Începutul aventurii

Erin Hunter

Publisher: Galaxia copiilor

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Erin Hunter își conduce cititorii fascinați de tărâmurile Pisicilor războinice și Supraviețuitorilor pe cel de-al treilea tărâm fermecat. Legea de căpătâi a Exploratorilor spune că viața este o călătorie, nu o destinație. Trei urși tineri din specii diferite – polar, brun, grizzly – își conduc existența după această lege implacabilă. Cu toții au fost separați de familiile lor pe când erau încă pui și s-au străduit să învingă dificultățile vieții în sălbăticie. Kallik, puiul de urs polar, a rămas orfană în urma unui atac al balenelor ucigașe. Lusa, puiul de urs negru, s-a săturat de captivitate și a găsit prilejul potrivit pentru a evada. Toklo, puiul de urs grizzly convins că mama lui nu îl iubește, învață la o vârstă fragedă să aibă încredere doar în forțele proprii. Destinul îi aduce împreună, le trezește spiritul de exploratori și îi forțează să funcționeze ca o echipă pentru a-și putea continua lupta pentru supraviețuire. Un misterios pui de urs grizzly, înzestrat cu darul de a se preschimba în alte animale, devine călăuza lor în această călătorie plină de primejdii, dar și de aventuri nemaipomenite. Cartea cuprinde două versiuni ale hărții călătoriei puilor de urs: așa cum este văzută de oameni, cu reperele noastre geografice, și așa cum este percepută de urși. „Realismul cu care e înfățișată viața în sălbăticie îi va atrage cu siguranță pe fanii seriei Pisicile războinice.“ - Booklist „O poveste plină de suspans, care te face să «vânezi» cu nerăbdare volumul următor.“ - Publishers Weekly „Erin Hunter ne înfățișează o lume plină de frumusețe și de tandrețe, dar și de sălbăticie și de cruzime, învățându-ne să prețuim natura așa cum este ea.“ - Kirkus Reviews

Other books that might interest you

 • Sclipiri de geniu Pitagora și numărul blestemat - cover

  Sclipiri de geniu Pitagora și...

  Luca Novelli

  • 0
  • 0
  • 0
  Celebru datorită teoremei care îi poartă numele, Pitagora a devenit o legendă încă din timpul vieții. Campion olimpic, filosof și mare matematician, a fost primul înțelept care s-a autointitulat „filosof“, adică „iubitor de cunoaștere“, și a fost printre primii care au ridicat matematica la rangul de regină a științelor.Cum a trăit îți va povesti chiar el – vei afla despre călătoriile lui de-a lungul Mediteranei, despre întâlnirea cu vechile civilizații ale Orientului Apropiat și despre ideile sale mărețe, precum și poveștile incredibile care au circulat despre el.
  Show book
 • Magie Sub Clar De Luna - 10 povesti cu animalute fermecate - cover

  Magie Sub Clar De Luna - 10...

  Holly Webb

  • 0
  • 0
  • 0
  În timp ce stelele sclipesc într-o noapte de iarnă, o bufniță curajoasă îl învață pe un iepurașcum să facă să nu-i mai fie teamă de întuneric, o pisică dornică de aventură își găsește un nou cămin magic, iar un ponei singuratic își face un prieten cu care să petreacă Crăciunul. 10 povești magice cu animăluțe O minunată colecție de povești amuzante, înduioșătoare sau fermecate, numai bune de citit în vacanța de iarnă.
  Show book
 • Zăpada mieilor - cover

  Zăpada mieilor

  Jenny Hubbard

  • 0
  • 0
  • 0
  Câștigător al Michael L. Printz Honor Award"Cel mai bun roman pentru adolescenți al anului 2015" - Boston Globe"Cea mai bună carte a anului 2015" - Kirkus Reviews"Hubbard surprinde perfect toată frământarea primei iubiri, bucuria prieteniei și relația complicată dintre adolescenți și adulți." – VOYAPaul Wagoner, elev în ultimul an de liceu, intră în școală cu o armă furată, își amenință iubita, pe Emily Beam, apoi își ia viața.Emily, furioasă și copleșită de vină, este trimisă la școala cu internat Amherst, unde două colege ciudate și spiritul lui Emily Dickinson îi sar în ajutor.Dar Emily trebuie să găsească în ea însăși forța de a-și vindeca sufletul rănit, de a afla binele din spatele răului, speranța din spatele disperării și promisiunea primăverii, odată cu ultima zăpadă."Grațioasă ca o pană dusă de vânt, această poveste plină de lirism vorbește despre experiența vindecării în urma unei tragedii." - Kirkus Reviews"Zăpada mieilor e o mică bijuterie. Aduce în scenă un personaj feminin puternic, care se străduiește din răsputeri să treacă peste un eveniment dureros din viața ei." - School LibraryJournal"Stilul lui Hubbard e elegant și emoționant." - Publisher’s Weekly"Romanul acesta îmbină proza și poezia într-un mod aparte, iar efectul este uluitor." - Booklist
  Show book
 • Micii eroi - Harry Houdini - cover

  Micii eroi - Harry Houdini

  Javier Alonso López

  • 0
  • 0
  • 0
  Majoritatea eroilor pe care îi cunoaștem sunt fiinţe extraordinare, înzestrate cu puteri magice și purtând pe umeri o capă care flutură în vânt. Există însă și eroi în carne și oase, ca mine și ca tine, care uneori s-au înșelat, dar alteori au descoperit lucruri măreţe. Harry Houdini a fost unul dintre ei. Superputerile lui au fost o dexteritate uluitoare, antrenamentul demn de un atlet profesionist și strădania neobosită. Datorită lor a devenit unul dintre cei mai celebri magicieni din istorie, ale cărui trucuri de evadare au uimit o lume întreagă. Houdini a arătat că un truc ingenios se poate transforma într-un spectacol de magie senzaţional. Iată povestea lui.
  Show book
 • Pictăm împreună - cover

  Pictăm împreună

  Jane Hissey

  • 0
  • 0
  • 0
  Tomi și prietenii lui creează o operă de artă!Jucăriile vor să picteze fiecare propriul tablou, dar lucrurile nu merg tocmai cum și-au dorit. Așa că Tomi le arată tuturor ce pot face lucrând împreună.
  Show book
 • Dincolo de Paradis - cover

  Dincolo de Paradis

  Horia Arama

  • 0
  • 0
  • 0
  Dupa versurile de inceput, aparute in cateva plachete, s-a consacrat prozei de anticipatie si nu numai. In cadrul genului amintit a publicat Moartea pasarii-sageata (Bucuresti, 1966) Cosmonautul cel trist (Bucuresti, 1967) Tarmul interzis (Bucuresti 1972) Palaria de pai (Bucuresti, 1974) Jocuri de apa (Bucuresti, 1975) Verde Aixa (Bucuresti, 1976 Tokio, 1980) Planeta celor doi sori (Bucuresti, 2003). Proza realista cuprind cartile Dumnezeu umbla descult (Bucuresti, 1968) Cetatea Soarelui (Bucuresti, 1978) Dincolo de paradis (Bucuresti, 1983) Fiul risipitor nu se mai intoarce (Bucuresti, 2004).Eseuri privind istoria universala a utopiei contin volumele Colectionarul de insule (Bucuresti, 1981) Insulele Fericite (Bucuresti, 1986) O insula in spatiu (Bucuresti, 1991). A revenit la versuri cu Egocentrism (Bucuresti, 2000).Nu-mi dau seama daca volumul Dincolo de paradis poate fi considerat drept cel mai bun al lui Horia Arama, dar cred ca, prin aceasta carte, artistul din el s-a exprimat cel mai stralucit si mai adanc.
  Show book