Discover a world full of books!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Cum să crești un copil fericit Strategii pozitive de educație parentală - cover

Cum să crești un copil fericit Strategii pozitive de educație parentală

Elizabeth Hartley-Brewer

Publisher: Sian Books

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Cum să creștem copii care să aibă încredere în ei O dispoziție încrezătoare și fericită, bazată pe respect sănătos de sine, este cel mai bun cadou pe care un părinte îl poate oferi copilului său. Nu există formula perfectă pentru a fi părinte și așa ceva este, în orice caz, un vis irealizabil. Toți avem momente când nu facem față presiunilor. Elizabeth Hartley-Brewer pornește de la premisa că respectul de sine este ingredientul de bază al fericirii profunde și că stă în puterea noastră, ca părinți, să le dăruim celor mici un respect sănătos de sine și, prin aceasta, fericirea aceea durabilă după care tânjim cu toții. Ce înseamnă respectul de sine? Să ne simțim bine în legătură cu noi înșine, să fim mândri de cine suntem. Dacă ai stimă de sine, ești fericit și ai încredere în valoarea ta intrinsecă, ca persoană unică. Copiii, la fel ca adulții, au cele mai bune rezultate atunci când se simt confortabil în propria piele. Iar acest lucru se întâmplă atunci când li se spune că au făcut ceva bine, că sunt simpatici, că sunt o companie plăcută. Un copil își va dezvolta respectul de sine și va deveni o persoană încrezătoare, independentă și fericită numai dacă este ferm convins de dragostea și aprecierea părinților lui. Dacă te întrebi cum poți să îți ajuți copilul să își dezvolte respectul de sine, în această carte vei găsi soluțiile! Cartea cuprinde: - 9 capitole despre cum să îți crești copilul având o atitudine pozitivă - Concepte-cheie precum „laudă“, „joacă“, „timp“, „atingere“ și „discuție“ care te vor ghida în interacțiunea cu cel mic - Întrebări care te vor ajuta să îți înțelegi și să îți îmbunătățești comportamentul - Informații punctate, cu caracter concret și ușor de parcurs - Casete în care poți face notițe personale - 2 schițe care explică perfect raportul de cauzalitate dintre emoții, comportamente și urmările lor „O carte practică și bine scrisă, care oferă sprijin părinților și expune multe idei utile.“ - Nursery World „Se spune că adevărata fericire nu este reprezentată de linia de sosire; ea este constituită pe parcursul care te duce acolo. Dacă vom concepe fericirea drept ceva ce trebuie atins, găsit sau cumpărat, rezultă că ea poate, de asemenea, să dispară. Acest tip de fericire există, într-adevăr, dar este, prin definiție, extern, trecător și fragil. Există însă o fericire mai adânc înrădăcinată, mai durabilă, și anume una care este situată în interior. Dacă o avem sau nu depinde de cum ne apreciem pe noi înșine, adică de respectul de sine.”

Other books that might interest you

 • Straniile inteligențe invizibile - cover

  Straniile inteligențe invizibile

  Gheorghiță Florin

  • 0
  • 0
  • 0
  Prezența așa-numitelor „entități invizibile“ în atmosfera terestră a fost sesizată încă din anii 1950, și de atunci cercetători din diferite domenii le-au dedicat numeroase studii. Florin Gheorghiță trece în revistă cele mai importante apariții ale unor forme de materie invizibilă, respectiv ale unor ființe nevăzute, ilustrându-și expunerile cu un bogat material fotografic. Povestirile despre fascinantele apariții sunt completate cu opinii ale oamenilor de știință, inclusiv cu rapoarte NASA și cu declarații ale astronauților aflați la bordul navei spațiale „Columbia“ care au avut parte de o astfel de „întâlnire“ în februarie 1996. Straniile inteligențe invizibile continuă seria dezvăluirilor pe care le face autorul în privința fenomenelor supranaturale, pe care știința încă nu a reușit să le explice.
  Show book
 • Alimente care ucid creierul Cerealele zahărul și alți carbohidrați - cover

  Alimente care ucid creierul...

  Kristin Loberg, Dr. David...

  • 0
  • 0
  • 0
  Renunțați la pâine, nu mai mâncați cereale, abandonați glutenul! Mesajul este cât se poate de simplu – fugi de gluten și nu numai că te vei simți mai bine, dar îi vei face o favoare creierului. Această teorie extrem de controversată, care demontează toate ipotezele nutriționale moderne, propulsează cartea lui Perlmutter pe primul loc în topul bestsellerurilor New York Time, ajunsă la al nouălea tiraj și publicată în 15 țări. Renumitul neurolog David Perlmutter dezvăluie un adevăr îngropat foarte mult timp în literatura de specialitate: carbohidrații distrug creierul. Și nu numai carbohidrații nesănătoși, dar chiar și cei sănătoși, precum cerealele integrale care pot provoca demență, ADHD, anxietate, migrene, depresie și multe altele. Dr. Perlmutter explică mecanismele care au loc la nivelul creierului atunci când acesta are de a face cu ingredientele comune din pâinea cea de toate zilele și din bolul cu fructe, de ce grăsimea și colesterolul sunt benefice pentru creier și cum pot stimula acestea regenerarea celulară la orice vârstă. Oferind o privire în profunzime asupra felului în care putem prelua controlul „genelor noastre inteligente“ prin alegeri specifice alimentare și de stil de viață, autorul demonstrează cum se pot fi înfrânge cele mai de temut maladii ale noastre fără medicamente. În susținerea teoriilor expuse în prima parte a cărții, dr. Perlmutter a definitivat un plan revoluționar de 4 săptămâni prin care ne învață cum să reprogramăm destinul nostru genetic pentru obținerea performanțelor în ceea ce privește starea de sănătate. Concluzia este încurajatoare – nu depinde decât de noi să rămânem în deplinătatea facultăților mintale până la sfârșitul vieții.
  Show book
 • Mame singure Povești adevărate Vol 10 - cover

  Mame singure Povești adevărate...

  Colleen Sell

  • 0
  • 0
  • 0
  Întâmplări reale despre cea mai dificilă slujbă din lume
  
   
  Cu toții avem de înfruntat adversități din când în când. Cu toții suntem uneori triști. Cu toții suntem câteodată prea ocupați, prea mulțumiți de noi înșine sau prea apăsați de povara propriilor probleme ca să mai apreciem lucrurile pozitive din viețile noastre. Colecția „Povești adevărate“ îți aduce cazuri reale, întâmplări din viața unor oameni obișnuiți, ce ne vorbesc despre curaj și bunătate, despre binecuvântările și miracolele vieții, amintindu-ne că nu suntem singuri, că putem răzbate chiar și în cele mai întunecate zile, că încă există bunătate în lume.
  
   
  Să îl prezinte pe noul său partener fiicelor adolescente poate fi dificil pentru o văduvă, mai ales când acestea se așteptau ca tatăl lor să nu fie niciodată înlocuit. Mama singură a doi copii, dintre care unul autist, reușește să găsească iertarea pentru fostul soț care i-a părăsit, fără a plăti pensie alimentară și fără a se mai interesa de ei. Accidentul în urma căruia fiul său riscă să rămână fără ambele picioare o face pe o mamă divorțată să realizeze că, indiferent de încercările la care vor fi supuși, ea și cei doi copii vor forma întotdeauna o familie. Mamele singure au de înfruntat, de cele mai multe ori, inconvenientele financiare ale unui singur venit care să susțină familia și sarcina de a ține și locul tatălui acum absent, iar viața lor devine o cursă contra cronometru între slujbă, școala copiilor, cumpărături și întreținerea gospodăriei. 33 de întâmplări adevărate despre puterea dragostei care le face pe mame să depășească orice obstacol.
  Show book
 • Cum iubesc bărbații - cover

  Cum iubesc bărbații

  Rădulescu Mihaela

  • 0
  • 0
  • 0
  Cunoscuta vedetă de televiziune Mihaela Rădulescu abordează o serie de subiecte care preocupă și interesează orice femeie, de la felul în care văd bărbații iubirea și viața în general până la modul cum putem fi frumoase la orice vârstă, cum trebuie să ne comportăm în locuri publice sau cum abordăm relația de cuplu.
  Show book
 • Spre binele tău Mici crime în numele iubirii - cover

  Spre binele tău Mici crime în...

  Gianna Schelotto

  • 0
  • 0
  • 0
  Cartea prezintă destinele a trei personaje Alfredo, Andrea și Fabio. „Am făcut-o pentru binele tău!“, „Am făcut-o pentru binele lui!“, formule care se regăsesc în titlul cărții, sunt folosite des în viața reală, însă ascund de multe ori atitudini si fapte reprobabile – minciună, aroganță, egoism sau amăgire. Acestea sunt „micile crime“ săvârșite în numele iubirii, pe care le redă Gianna Schelotto. Alfredo, protagonistul primei povești, află că a fost adoptat când avea trei ani, după ce el și fratele lui fuseseră abandonați de mama lor. Andrea, personajul central din cea de-a doua poveste, este pus de tatăl său în fața unei realități neplăcute. În ultima poveste, Fabio, un avocat influent, de aproape șaizeci de ani, se confruntă cu perspectiva inevitabilei sale decăderi după ce află că ar putea suferi de Alzheimer. Unii greșesc prin faptul că dezvăluie, alții greșesc prin faptul că ascund: s‑ar zice că situația e fără ieșire. Dar nu faptele individuale sunt cele care produc daune ; ceea ce riscă să creeze fracturi profunde este ideea că, de fapt, copiii sunt un fel de prelungire a noastră, o proprietate exclusivă de care putem dispune oricum. Orice faptă, declarată sau ascunsă, prin care încercăm să determinăm persoanele să‑și schimbe idei, aspirații și sentimente este o manipulare, chiar dacă se naște din dorința sinceră de a aduce beneficii sănătății celuilalt sau de a‑i susține bunăstarea. În relațiile „sănătoase“, schimbările și dezvoltarea au loc nu fiindcă cel puternic a reușit să‑l convingă pe cel slab, ci numai pentru că ne‑am transformat luând de la celălalt și dând de la sine, în mod spontan, experiențe, emoții, vise.
  Show book
 • În ce cred cei care nu cred? - cover

  În ce cred cei care nu cred?

  Maria Martini Carlo, Umberto Eco

  • 0
  • 0
  • 0
  Un reprezentant de marcă al culturii laice, Umberto Eco, şi un reprezentant al Bisericii, cardinalul Carlo Maria Martini, îşi susţin propriile puncte de vedere privind etica şi problemele noului mileniu. Rezultatul este nu atât o confruntare, cât un dialog pe marginea valorilor pe care omul modern le pune în discuţie: tradiţia teologică şi provocarea tehnologică, limitele impuse femeilor de către Biserică şi semnificaţia credinţei atât pentru cei care cred, cât şi pentru cei care nu cred (sau consideră că nu cred).
  Show book