Discover a world full of books!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Îngrijirea sugarului și a copilului O carte despre dezvoltarea copilului de la naștere până la adolescență - cover

Îngrijirea sugarului și a copilului O carte despre dezvoltarea copilului de la naștere până la adolescență

Dr. Benjamin Spock, Dr. Robert Needlman

Publisher: Sian Books

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

O carte despre dezvoltarea copilului de la naștere până la adolescențăGenerații de părinți au avut încredere în cea mai vândută carte a dr. Spock, care rămâne și astăzi ghidul esențial pentru părinți. Ca urmare a colaborării cu dr. Robert Needlman, cartea a fost îmbunătățită, iar tematica abordată a fost extinsă pentru a întâmpina modificările și provocările lansate de noul secol. Toate sfaturile valoaroase testate în timp ale dr. Spock sunt prezentate în această carte. Lor li se adaugă cele mai noi cunoștințe și practici medicale legate de îngrijirea copilului, alături de un glosar cu totul nou de termeni medicali. Foarte bine structurat, volumul permite o consultare rapidă și are secțiuni noi care acoperă perioada adolescenței.Cartea oferă ultimele noutăți referitoare la:- alimentația la sân: cele mai noi abordări și tehnici utile mamelor care alăptează;- programe de vaccinare, recomandări cu privire la regimurile alimentare și administrare de vitamine;- probleme medicale curente ale copilului;- discuții cu copilul despre sex, contracepție, homosexualitate, fumat, alcool, droguri, SIDA;- școala și dificultățile învățatului;- părinți homosexuali sau lesbiene;- adopția internațională;- adaptarea la terorism și dezastre;- planificarea educației (colegiu, facultate etc.);- autism etc.

Other books that might interest you

 • Uimitoarele fenomene din invizibil şi energiile benefice - cover

  Uimitoarele fenomene din...

  Florin Gheorghiţă

  • 0
  • 0
  • 0
  Plecând de la întrebarea „cât de reală este realitatea pe care o percepem“, Florin Gheorghiță continuă seria dezvăluirilor în privința fenomenelor din invizibil. De această dată accentul este pus pe aspecte mai complexe ale acestor manifestări, care se petrec pretutindeni în jurul nostru. Sunt puse în discuție subiecte uimitoare, precum întâmplările misterioase care au loc în pădurea Hoia din județul Cluj, energiile telurice care se produc cu precădere în lăcașurile de cult, energiile cerebrale nevăzute, cazul unor oameni parțial invizibili sau modul în care ființele nevăzute evoluate pot modifica realitatea. Fascinantele istorisiri sunt însoțite de numeroase fotografii care ilustrează fenomenele descrise de autor.
  Show book
 • Puterea voinței Cum funcționează autocontrolul și ce putem face pentru a-l îmbunătăți - cover

  Puterea voinței Cum funcționează...

  Kelly McGonigal

  • 0
  • 0
  • 0
  Conține exerciții pentru îmbunătățirea autocontrolului
   
  „Soluția perfectă pentru leneșii incorigibili.“ – USA Today
   
  Cel mai sigur instrument pentru succes
   
  Vi s-a întâmplat să vă simțiți vinovați pentru că nu ați putut rezista prăjiturii cu frișcă, deși ați început o dietă de slăbire? Sau pentru că ați amânat nepermis de mult să dați telefonul acela important clientului care aștepta o propunere de contract? Sau pentru că ați cumpărat o grămadă de lucruri care nu vă erau de fapt necesare?
   
  Nu e nevoie să vă întrebați mereu de ce viața trebuie să fie o luptă continuă pentru autocontrol. Puteți învăța din Puterea voinței cum să vă controlați atenția, emoțiile și dorințele, printr-un program pas cu pas care vă ajută să vă identificați obiectivele, să vă întăriți autocontrolul și să faceți schimbări pentru toată viața, indiferent dacă este vorba de slăbit, sănătate financiară, reducerea stresului, învingerea tendinței de a tergiversa lucrurile, cum să fiți un părinte mai bun sau cum să vă concentrați mai bine. Exercițiile și strategiile propuse vă arată cum să transformați cunoașterea greșelilor în strategii pentru succes, insuflându-vă puterea de a vă atinge obiectivele, de a face schimbări reale și de durată și de a deține controlul asupra fiecărui aspect al vieții voastre, de la ceea ce mâncați până la ceea ce faceți, spuneți sau cumpărați.
  Show book
 • Ajuta-te singur in caz de anxietate socială - cover

  Ajuta-te singur in caz de...

  Radu Vrasti

  • 0
  • 0
  • 0
  ~~Cum să depășești timiditatea, jena și rușinea
  
   
  Cu toții purtăm mai multe măști și jucăm diferite roluri pe parcursul existenței noastre sociale, cu scopul de a obține aprobarea celor din jur. Emoțiile precum jena, vina și rușinea sau timiditatea sunt esențiale pentru stabilirea și menținerea relațiilor interumane. Ele ne determină să ne comportăm moral și adecvat din punct de vedere social. Datorită lor ne străduim să reușim în diverse domenii, creându-ne o imagine bună în ochii celorlalți oameni.
  
   
  Dar unii dintre noi se simt permanent monitorizați și examinați în societate. Trăiesc întâlnirea față în față cu convingerea că sunt priviți și judecați. Se tem că nu sunt cum ar trebui să fie de fapt. Uneori, aceste emoții sunt însoțite de caracteristicile comportamentale ale anxietății, precum tendința de evitare sau reacția de alertă prin activarea sistemului nervos vegetativ. Anxietatea socială este conceptul care reunește sub umbrela sa diversele stări anxioase declanșate într-un context social și asociate cu rușinea, jena și timiditatea. Dacă suferi de anxietate socială, iar acest lucru îți afectează relațiile cu ceilalți oameni, cartea doctorului Radu Vrasti te poate ajuta să identifici originea problemelor tale. Vei învăța apoi cum să le gestionezi, pas cu pas, astfel încât viața ta socială să curgă lin și fascinant.
  
   
  Lucrarea cuprinde mai multe instrumente ajutătoare: tabele, grafice și casete recapitulative. Autorul prezintă detaliat și cazuri concrete ale persoanelor care s-au eliberat de anxietate socială urmând programul lui de sprijin.
  
   
  De același autor:
  
   
  Ajută-te singur în caz de panică
  
   
  Reglarea emoțională și importanța ei clinică
  Show book
 • Limbajul trupului și mincinoșii: cum să detectezi minciunile care ți se spun în fiecare zi - cover

  Limbajul trupului și mincinoșii:...

  Lillian Glass

  • 0
  • 0
  • 0
  Ați descoperit că rudele sau colegii de muncă vă mint și că cel mai bun prieten v-a trădat? Ați fost înșelat de partenerii de afaceri? Nu sunteți singurul căruia i s-a întâmplat așa ceva. Lumea este plină de mincinoși și de victime ale acestora. Pornind de la exemplele unor persoane celebre care au încercat să înșele publicul, ca O.J. Simpson, Lance Armstrong, Bill Clinton și Lindsay Lohan, Limbajul trupului și mincinoșii vă învață să studiați gesturile, mimica și intonația celorlalți pentru a descoperi adevăratele lor intenții. Astfel veți ști dacă interlocutorii dumneavoastră sunt sinceri sau vor să vă înșele și nu veți mai fi niciodată victima minciunilor și a mincinoșilor.
  Show book
 • Cele cinci trepte ale sănătății - cover

  Cele cinci trepte ale sănătății

  Ross Walker

  • 0
  • 0
  • 0
  Ce se ascunde în spatele miturilor din mass-media și care sunt aspectele unei sănătăți optime 
  Ai permanent motive de nemulțumire? Suferi de o afecțiune cronică? Nu reușești să slăbești? Te simți mereu obosit sau stresat? Dacă te regăsești în vreuna dintre aceste situații, cartea aceasta e pentru tine! 
  În Cele cinci trepte ale sănătății, Dr. Ross Walker, respectat cardiolog australian, demontează miturile moderne legate de sănătate și îți oferă adevărurile de care ai nevoie. 
  De-a lungul ultimilor 20 de ani am văzut cum înflorește industria wellness. Centrele de sănătate răsar ca ciupercile după ploaie, la fel și spa-urile, revistele, paginile web și o gamă largă de produse care par să vindece orice, de la riduri și Alzheimer până la cancer. Oamenii din toată lumea cheltuiesc enorm pe aceste produse și servicii, sperând să arate și să se simtă mai tineri și să trăiască mai mult. Dar oare nu cumva toate acestea sunt o șarlatanie? 
  În cartea de față vei afla care sunt adevărații „ucigași“ din viața modernă, ce poți să faci ca să încetinești îmbătrânirea, ce vitamine și suplimente îți pot îmbunătăți cu adevărat starea de sănătate și ce-ți trebuie pentru o formă optimă în fiecare deceniu al existenței. 
  „Nu putem să devenim cu adevărat sănătoși dacă nu integrăm în viața noastră toate cele cinci trepte ale stării optime (sănătatea corpului, sănătatea mediului, sănătatea genetică, sănătatea emoțională și sănătatea mentală) prin procesul descris în această carte.“ – Dr. Ross Walker
  Show book
 • Ea și El Biografia unei relații - cover

  Ea și El Biografia unei relații

  Aurora Liiceanu

  • 0
  • 0
  • 0
  Ea e o femeie trecută de prima tinerețe. El e un bărbat care a lăsat la rândul lui în spate anii tinereții, căsătorit, cu copii. La prima vedere, nimic nu anunță dragostea plină de pasiune care îi va lega mai bine de zece ani. La capătul acestor ani însă El o părăsește pe Ea, pentru a se întoarce la soția lui. Aurora Liiceanu analizează relația celor doi, încercând să explice ce s-a întâmplat cu fiecare. Dacă Ea își spune direct povestea, El este prezent doar prin scrisorile trimise – scrisori lungi, aproape pagini de jurnal –, care dezvăluie ce făcea, ce simțea și ce gândea când era singur sau cu Ea. Autoarea reconstituie astfel lumea lui ca să înțeleagă lumea ei, iar Ea va putea limpezi ceva din multiplele ei euri, în timp ce El va fi folosit, amintit, discutat. Fără să știe.
  Show book