Turn 2021 into a year of reading!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Válogatás Andersen meséiből - cover

Válogatás Andersen meséiből

Dorota Skwark

Publisher: O-press

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Andersen meséi: "A fülemüle", "A gonosz herceg", "A törpe".
 
Három kedves, szép és jól ismert mese egy könyvben:
 
A kínai császár udvarába röpít minket a fülemüle története: itt éldegélt az aprócska és csúnyácska madár. Éneke rengeteg örömet csempészett az arra járók szívébe, sőt, még a súlyosan beteg császárt is meggyógyította.
 
Kegyetlen világ a gonosz hercegé: a hidegvérrel vívott háborúk célja nem más, mint az egész világ leigázása.
 
Egy kereskedő házában lakik a fűszeres manója: bőség és gazdagság veszi körül. Egy napon mégis egy ágrólszakadt diák keltette fel figyelmét, aki jobban imádta a könyvet és költészetet, mint saját jólétét.
 
Andersen meséi elvarázsolnak, a történetek mélyén a legfontosabb igazságokat és erkölcsi értékeket fedezhetjük fel. Ugyanúgy elbűvölik a mai gyermekeket, mint egykoron szüleiket, nagyszüleiket és dédszüleiket.
 
A meséket szép, színes illusztrációk gazdagítják.
 
 

Other books that might interest you

 • Veszélyes idősík - cover

  Veszélyes idősík

  Miklós Tőke Péter

  • 0
  • 0
  • 0
  ,,Ne lőjetek!” – rezgett az éterben elemi erővel a gondolati parancs, és küldője minden kétségbeesésével, élni akarása minden erejével némának, lövésre képtelennek akarta a csigaház formájú fegyvereket... Agya pattanásig feszült az erőlködéstől, sistergett, dobolt és kavargott idegpályáiban a kitörni készülő bioenergia, és egyszerre csak olyan érzése lett, mintha erős fal omlott volna le a fejében valahol, s az addig mögötte háborgó lávatömeg mindent elsöprő erővel, robbanásszerűen törne a szabadba…Van Meydennek sikerült aktivizálnia azt az energiát, melynek létéről már a XX. században sok információval rendelkeztek a tudósok, s amelynek a hatását néha kísérletileg is kimutatták… A szakács azonban azt hitte, gondolati parancsát értették meg az uborkák, s mert a szívük megesett rajta, úgy döntöttek, nem ölik meg mégsem. A fegyverekből nem szökkent ki gyilkos energiasugár, s ezen a cehörök nagyon meglepődtek...”* * *Kétezer-ötvennyolc júniusában azzal a céllal érkezik egy őserdővel borított bolygó fölé a EUROPE nevű űrhajó,hogy elhárítsa a Földet fenyegető, nukleáris veszedelmet, amely az emberiség kipusztulását jelentené. Úgy tűnik azonban, hogy nem sok esélyük van a céljuk elérésére, mert a hajó váratlanul felrobban a levegőben, és darabokra törve zuhan le a mélybe...
  Show book
 • Harisnyás Pippi hajóra száll - cover

  Harisnyás Pippi hajóra száll

  Astrid Lindgren

  • 0
  • 0
  • 0
  Folytatódnak Harisnyás Pippi, a vagány, szeplős kislány kalandjai, aki a szülei nélkül él a Villekulla-villában. Pippi ebben a kötetben sem tétlenkedik: elpáhol néhány gazembert, megzaboláz egy szökött tigrist, botrányba fullaszt egy színházi előadást, és persze sokat játszik a barátaival, Tomival és Annikával. Egy napon látogatóba érkezik a Kurrekurredutt sziget királya, aki nem más, mint Pippi apukája, és arra kéri a lányát, hogy költözzön hozzá a trópusokra. Közeledik az indulás időpontja, Pippinek döntenie kell. Vajon hajóra száll, és örökre elhagyja a kisvárost?
  Show book
 • Hervadás - cover

  Hervadás

  Lauren DeStefano

  • 1
  • 0
  • 0
  Akarnád pontosan tudni, mikor fogsz meghalni? Egy balul sikerült tudományos kísérlet miatt a világot élő időzített bombák népesítik be: a férfiak csak huszonöt, a nők pedig csupán húsz évig élnek. Genetikusok keresik az ellenszert, hogy az emberi faj újra erőre kapjon. Mindenközben a világon eluralkodik a szegénység és a bűnözés, gyerekek milliói maradnak árván, serdülő lányokat rabolnak és adnak el, hogy többnejű házasságban utódokat szüljenek. A tizenhat éves Rhine-nak már csak négy éve van hátra, amikor ő is erre a sorsa jut. Noha a kiváltságosok jómódú világába csöppen, és férje, Linden őszintén szereti, egyre csak a szökés jár a fejében. A varázslatos gazdagság közepette Rhine lassan ráébred, hogy a csillogó látszat mögött a valóság ridegebb, mint hitte volna. Miközben a génvírus miatt egyre fenyegetőbben közeledik Linden éveinek vége, Rhine bizalmas barátra talál, akinek segítségével talán esélye lehet a menekülésre. De vajon a káoszba süllyedő világban csakugyan lehetséges a szabadság? Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági regénye. "A Lauren DeStefano által fevázolt jövő nagyon is hiteles. Lenyűgözött a regény világa, a romantika, az írásmód - már nagyon vártam, hogy ilyen jó könyv kerüljön a kezembe." (Carrie Ryan, a Kezek és fogak erdeje szerzője) "Remek választás ez a kötet Az éhezők viadala minden rajongójának." (Kirkus Reviews) A Könyvjelző magazin 2013. decemberi számában megjelent cikk: Megtört melankólikus tündérmese
  Show book
 • Vége jó minden jó és más mesék - cover

  Vége jó minden jó és más mesék

  Elek Benedek

  • 0
  • 0
  • 0
  Hej, volt nagy öröm reggel, amikor jött a király az üveghintaján! Ihol jött elejbe a királykisasszony s vele János vitéz. Mindjárt csaptak olyan lakodalmat, hogy hét országra ment a híre. Egy este, mikor legjobban vigadtak, beállít a palotába az ősz öregember, s kérdi a fényes gála úri népektől: hol van János vitéz?
  Show book
 • Csillagvonatok - Railhead 1 - cover

  Csillagvonatok - Railhead 1

  Philip Reeve

  • 0
  • 0
  • 0
  A Nagy Hálózat vasútvonalain az ember sosem lehet elég óvatos. Különösen olyasvalaki, mint Zen Starling: zilált életű tini, ügyes kezű tolvaj és "railhead" vagyis vonatmániás sínkósza, aki nem csak a jó zsákmány reményében, de pusztán az utazás élményéért és az intelligens mozdonyok társaságáért is gyakran nekivág a csillagok közé vezető útnak.Ám egy nap, amikor a sikeres tolvajlás után az utcán egy piros kabátos lány a nevén szólítja, és egy elszánt drón is a nyomába ered, Zen kénytelen rádöbbenni, hogy sorsa új, ismeretlen irányba kanyarodott, és a fényéveket átívelő síneken, csodás és veszélyes világokon át olyan kalandra indul, amelyből kiszállás nincs, úti célja ismeretlen, tétje pedig hatalmas. Talán az egész Univerzum jövője múlik azon, hogy Zent milyen fából faragták, s hogy megtudja, ki is ő valójában: rendbontó, akcióhős, igazmondó, lázadó, hazug, ellenség, alávaló, vagy dicső - és vajon még mi minden más... SZÉDÍTŐ SZÁGULDÁS A VÉGÁLLOMÁSIG - ÉS MÉG TOVÁBB!VADONATÚJ, ELKÉPESZTŐEN IZGALMAS KALANDSOROZAT ELSŐ KÖTETEA "RAGADOZÓ VÁROSOK" SZERZŐJÉTŐL
  Show book
 • Pán Péter - cover

  Pán Péter

  J. M. Barrie

  • 0
  • 0
  • 0
  Minden a londoni Kensington Parkban kezdődött. Ide hordták régen a dadák a kisgyerekeket játszani, akik önfeledten futkároztak, kriketteztek, vitorlás hajót úsztattak a Kerek-tavon. Ám amikor esténként bezárult a park ódon nagy kapuja, a sétányokra előmerészkedtek a tündérek, Pán Péter pedig zenélt nekik. Ő az elveszett fiúk vezére, a kalózok rettegett ellensége, a büszke, pimasz, örök gyermek. Éjszaka berepül a nyitott ablakon, és Sohaországba viszi a kicsiket. Így történt ez Wendyvel és két fivérével is, akik hosszú-hosszú időt töltöttek Pán Péter szigetén. A rengeteg kaland, játék és mulatság után azonban hazavágytak, ahogyan egyszer minden gyermek felnő. Egyetlenegyet kivéve. Ő Pán Péter. Gyermekként megismerjük, hogy felnőttként elfelejtsük őt.A több mint száz évvel ezelőtt keletkezett Pán Péter-történetekből számos filmfeldolgozás készült, részleteit magyar nyelvre is lefordították, sok színesen illusztrált képeskönyv őrzi Pán Péter alakját. Jelen kiadás a mű teljes fordítását tartalmazza: a Pán Péter a Kensington Parkban és a Péter és Wendy című regényeket.
  Show book