Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Cine a fost Charles Darwin? - cover

Cine a fost Charles Darwin?

Deborah Hopkinson

Publisher: Pandora M (via PublishDrive)

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Un băiețel căruia îi plăcea să colecționeze insecte mult mai mult decât să meargă la școală 
Un pasager (cu rău de mare) care a călătorit în jurul lumii într-un voiaj ce a durat cinci ani 
Savantul care, formulând teoria evoluționistă, a declanșat o „revoluție a gândirii" 
Toate cele de mai sus! 
Află mai multe despre adevăratul Charles Darwin din această biografie amuzantă și minunat ilustrată!

Other books that might interest you

 • Femei celebre Mică enciclopedie - cover

  Femei celebre Mică enciclopedie

  Arina Avram

  • 0
  • 0
  • 0
  Suita celor 109 medalioane dedicate de Arina Avram unor celebrități feminine, urmare a muncii documentaristice de excepție depuse de autoare și reflectată, cel puțin, de amplul aparat bibliografic exploatat, ne călăuzește pașii de-a lungul istoriei (antichitate, evul mediu, epoca modernă, secolul XX), o călătorie pe parcursul căreia poposim în viața și preocupările unor eroine, care – sprințare, frivole, scelerate, profunde, inspirate, talentate, cu spirit de sacrificiu, dar, în orice caz, pline de caracter – și-au legat de mult numele de cronica evoluției civilizației umane. Sunt femei cărora șablonul de reprezentante ale sexului slab le este total impropriu, iar amănuntele angajamentelor depuse, în slujba unei cauze sau a alteia, se împletesc într-o inspirată revigorare a cadrelor istorice pe care le-au traversat. Sunt femei care au reușit să-și domine epoca, să facă față, în competiții dintre cele mai diverse – pur sportive, politice, științifice, umaniste, beletristice –, concurenței acerbe a bărbaților. Galeria portretistică propusă de Arina Avram – în care și româncele își au cinci strălucite reprezentante (Ana Aslan, Martha Bibescu, Nadia Comăneci, Hariclea Darclee, Regina Maria) – reconsideră butada eternului feminin prin mijlocirea unor personaje, ale căror fapte, în majoritatea lor, au întreținut peste veacuri admirația semenilor, pentru că, de cele mai multe ori, au putut fi lesne identificate ca expresii, în spirit sau morală, ale popoarelor din sânul cărora s-au ridicat.
  Show book
 • Din registrul ideilor gingașe - cover

  Din registrul ideilor gingașe

  Paul Zarifopol

  • 0
  • 0
  • 0
  Critic erudit și pamfletar de forță, Paul Zarifopol (1874-1934) a fost un fin observator al omului și al fibrei care alcătuiește țesăturile sociale profunde. Volumul de față cuprinde eseuri care au rămas de o actualitate acută, chiar și la aproape un secol după ce au fost scrise. 
  Coroziv și doct, discursul aduce în fața cititorului concepte esențiale pentru morala și politica mai mult sau mai puțin balcanice ale României interbelice. Lumina în care ne sunt prezentate tipul politic și geniul organizator, de pildă, ne oferă atât senzația unei glaciațiuni temporale, cât și pe aceea a unei familiarități inefabile.
  Show book
 • Generația ‘27 între Holocaust și Gulag Mircea Eliade și Klaus Mann despre generația tînără - cover

  Generația ‘27 între Holocaust și...

  Marta Petreu

  • 1
  • 1
  • 0
  „Ca să pot înțelege textele lui Eliade, Cioran, Eugen Ionescu, Noica, Sebastian, Miron Radu Paraschivescu, Belu Zilber și ceilalți, ca să pot deci înțelege ce și cum cu generația ’27, a trebuit să învăț cât am putut eu de bine istoria României, ba chiar a Europei. Încet, încet, am înțeles că generația ’27 a fost nu un fenomen original al României, ci un fenomen care face parte dintr-unul european, din ceea ce Klaus Mann a numit generația sa tânără și europeană. Și, tot așa, am înțeles că timpul (perioada dintre cele două războaie mondiale), locul (România, țară abia formată ca «România Mare», așezată la periferia estică a Europei) și formula noastră culturală (România a fost și mai este încă o țară imitatoare, care, în perioada interbelică, a preluat sârguincios noutățile din Europa, iar noutatea acelor ani a fost atitudinea revoluționară, antidemocrată și prototalitară) și-au pus pecetea asupra tuturor faptelor săvârșite de acești străluciți membri ai generației ’27. Despre aceste lucruri și despre altele, conexe, studiate de mine, am scris în paginile de față. Atâta cât am putut eu de bine.“ (Marta Petreu)
  Show book
 • Autoportret într-o oglindă spartă - cover

  Autoportret într-o oglindă spartă

  Paler Octavian

  • 0
  • 0
  • 0
  Octavian Paler își privește retrospectiv viața, frământat de câteva întrebări: destinul este o consecință a caracterului nostru? Dacă destinul nu e ocult, ci acționează vizibil, prin amănunte banale, cărora nu le dăm importanța cuvenită? Aceste întrebări devin un pretext pentru rememorarea întregului său parcurs biografic, cu evenimente care i-au schimbat viața, dar și cu întâmplări aparent fără consecințe, dar care i s-au întipărit pentru totdeauna în minte.
  Show book
 • Viața lui Iisus - cover

  Viața lui Iisus

  Ion Murgeanu

  • 0
  • 0
  • 0
  „Predicare de la amvonul sufletului său către cititori deci mărturie a propriei credințe în Dumnezeu, curs de teologie a Noului Testament, desfășurat în maniera proprie a autorului dar întemeiat pe Tradiția Ortodoxă, cu interferențe în mistică și spiritualitatea creștină, Viața lui Iisus reprezintă un eveniment literar și spiritual în același timp. De aceea el trebuie celebrat cu bucurie duhovnicească. Cartea trebuie citită odată în întregime fără întrerupere, și a doua oară, fragmentar în fiecare zi câte un capitol.“ – Th. Damian
  Show book
 • Cronos autodevorandu-se Memorii vol IV Angoasa putrefactiei - cover

  Cronos autodevorandu-se Memorii...

  Dumitru Popescu

  • 0
  • 0
  • 0
  „Hotarat lucru, Dumitru Popescu nu poate sta departe de masa de scris. Dat fiind ca personajul, in calitate de autor, are ce spune, e foarte bine. Dupa cateva tentative interesante de-a lungul anilor ’90 (Vezi Am fost si cioplitor de himere si Elefantii de portelan...) deloc plictisitoare, Dumitru Popescu revine acum cu un proiect aparte: propriile memorii. Un om atat de apropiat de centrul puterii politice din Bucurestiul anilor ’60–’80, atat de apropiat lui N. Ceausescu si atat de avizat in privinta prioritatilor propagandistice ale fostului regim nu putea lua o decizie mai inteleapta decat scrierea propriilor memorii. O precizare: formal D. P. nu scrie deloc rau, are o stapanire a frazei si un control asupra cuvintelor pe care multi dintre colegii politici de generatie ai domniei sale si le-au dorit aprins, fara a le atinge. Atmosfera, esecurile, temerile sau reusitele epocii Ceausescu, toate sunt de urmarit in memoriile lui D. Popescu. Deseori supraadmirativ fata de «carmaci», alteori lucid si ironic, D. Popescu ramane un reper. Intr-o istorie atat de complicata, un reper e foarte valoros.“ – Adrian Cioroianu
   
  Dumitru Popescu (n. 18 aprilie 1928, la Turnu Magurele). Prozator, poet si eseist. Licentiat in stiinte economice in anul 1951. Intra in presa in anul 1950, ca redactor la Contemporanul. In 1956 urmeaza scoala Superioara de Partid „A. Jdanov“ de perfectionare a ziaristilor. Este redactor-sef al cotidianului Scinteia Tineretului (1956–1960), director general la Agerpres (1960–1962), adjunct al ministrulului Culturii (1962–1965), redactor-sef al ziarului Scinteia (1965–1968), presedinte al Consiliului Culturii si Educatiei Socialiste (1971–1976) presedinte al Consiliului National al Radioteleviziunii (1969–1971; 1976–1981). Din 1981 pana la caderea regimului comunist, rector la Academia „Stefan Gheorghiu“. A ocupat urmatoarele functii politice: membru al Biroului CC al UTM (1956–1960); membru CC al PCR (1965–1989); membru CPEx (1969–1989); secretar CC al PCR (1968–1981); deputat de Banat, Arad, Alba, Mures si Iasi (1965–1989). Implicat, dupa 1989, in procesul CPEx, a fost condamnat, achitat si iarasi condamnat, beneficiind in cele din urma de gratierea prezidentiala. In toti anii ulteriori n-a mai participat sub nicio forma la viata politica, dedicandu-se in exclusivitate scrisului. Debuteaza cu versuri si proza in Teleormanul liber, in 1949. Inainte de 1989 au aparut: • volume de publicistica: Impresii de calator (1962), Drumuri europene (1965); • eseistica: Biletul la control! (1968), Iesirea din labirint (1973); • poezie: Pentru cel ales (1968), Un om in Agora (1972), Gustul simburelui (1974), Raza de cobalt (1979), Insomnia dragonului (1989); • romane: trilogia Pumnul si palma (O dimineata inselatoare — 1980, Ochiul ciclonului – 1981, Marsul cariatidelor — 1982), Muzeul de ceara (1984), Vitralii incolore 1985, Cenusa din ornic (1988). In intervalul scurs de la caderea regimului comunist publica mai multe carti: • memorialistica: Timpul lepros — jurnalul unui detinut politic postdecembrist (1992, reeditat in 2004 cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor), Am fost si cioplitor de himere (1993), Elefantii de portelan (1996), Cronos autodevorandu-se. Memorii vol. I–VI (Curtea Veche, 2005–2007); • eseistica: Eclipsa in Cetatea Soarelui (1994), Spatiile dintre negru si alb (2012), Diformitatea liniilor in portret (2012); • poezie: Ieslea minotaurului, continand versuri scrise in inchisoare (1993); • romane: Focul de paie (1999), Pasajul (2002), Omul zapezilor (2003), Atelierul de vara (2009), Candva dupa izgonirea din Paradis (2010), Artemis sau uzurparea sentimentului (2013).
  Show book