Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Agonia lui Turing - cover

Agonia lui Turing

David Lagercrantz

Publisher: Pandora M

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Romanul lui Lagercrantz împletește abil două forme narative: biografia empatică a unei figuri istorice reale, pe care sistemul o supune unui tratament abominabil, și povestea unei anchete în care un polițist perseverent încearcă să dezlege o enigmă în ciuda mentalității intransigente a societății. - Independent
 
Portretul unui geniu rătăcit care se simte mai legat de computere decât de oameni. - Sunday Telegraph
 
O evocare memorabilă a talentului lui Turing și a Marii Britanii, încă aflată sub efectele dureroase ale raționalizării și represiunilor. - Daily Mail
 
Lagercrantz îmbină faptele reale din viața lui Turing cu ancheta imaginară a lui Corell pentru a crea o poveste tulburătoare despre secrete de stat și ipocrizie sexuală. - Sunday Times
 
8 iunie, 1954. Alan Turing, matematicianul vizionar, este găsit mort în locuința sa, aparent decesul fiindu-i provocat de un măr otrăvit. Ofițerul de poliție Leonard Corell preia cazul și află că Turing era homosexual și fusese judecat pentru asta. Deși convins că e vorba de o sinucidere, Corell este totodată nedumerit de secretomania oficială privind activitatea lui Turing din timpul războiului.
 
Mai mult, sexualitatea acestuia pare să alarmeze serviciile secrete – e posibil să fi fost șantajat de spionii sovietici?
 
Descoperind uimit geniul lui Turing și întrezărind o scăpare dintr-o viață limitată, Corell devine fascinat de cercetările revoluționare ale matematicianului și e dispus să facă orice pentru a afla adevărul.
Available since: 01/13/2017.
Print length: 400 pages.

Other books that might interest you

  • Cei care cumpără stele - cover

    Cei care cumpără stele

    Anca Mizumschi

    • 0
    • 0
    • 0
    „Dintr-o fascinantă galaxie poetică pe care a construit-o cu migală timp de câteva decenii, Anca Mizumschi ne trimite acum o cometă în proză. Este o carte şlefuită ca un diamant, cu personaje enigmatice şi încântătoare purtând în ele mistere şi drame, doldora de exotisme, dar şi de pasarele afective savant construite. Anca Mizumschi ne îmbarcă în multiple călătorii pe axe istorice şi geografice, între Orient şi Occident, între fabule filosofice şi experienţe onirice… Surprinzătoare, delicioasă prin abundenţa de informaţii şi prin precizia descrierilor, Cei care cumpără stele este un fel de labirint literar scăpând tuturor tentativelor de catalogare şi din care, hipnotizat de arome şi poveşti, nu mai vrei să ieşi.“ Matei Vișniec
    Show book
  • Într-o pădure întunecată - cover

    Într-o pădure întunecată

    Ruth Ware

    • 0
    • 0
    • 0
    Unele petreceri se pot termina foarte, foarte rău… 
     
    Ceea ce ar fi trebuit să fie un weekend distractiv și liniștit undeva la țară capătă proporții sinistre în acest thriller psihologic întunecat și plin de suspans. 
    Nora este o scriitoare de romane polițiste, care preferă să stea retrasă. Când o prietenă pe care n-a mai văzut-o de zece ani o invită să-și petreacă weekendul într-o casă izolată din pădure, Nora acceptă fără prea mare entuziasm. Patruzeci și opt de ore mai târziu, se trezește într-un pat de spital, grav rănită, dar în viață, și convinsă că cineva a murit. Întrebându-se nu „ce s-a întâmplat?", ci „ce am făcut?", Nora încearcă să pună cap la cap întâmplările din weekendul care a trecut. Pentru a afla răspunsul la toate întrebările care o copleșesc, trebuie să scoată din nou la iveală acele lucruri despre sine pe care le-ar fi vrut îngropate acolo unde e locul lor: în trecut. 
     
    "Pentru cei cărora le-a plăcut Fata din tren și Fata dispărută, Într-o pădure întunecată e lectura perfectă." - Publishers Weekly 
     
    "Citește-o într-o noapte ploioasă – dar cu toate luminile aprinse." - Kirkus Reviews
    Show book
  • Nuntă de Sf Valentin - cover

    Nuntă de Sf Valentin

    Mihaela Gheorghe

    • 0
    • 0
    • 0
    Ascultă "Nuntă de Sf. Valentin" - un audiobook savuros de dragoste și comedie, care te va cuceri de la primele cuvinte! 
    Descoperă povestea incredibilă a Anei, o tânără plină de viață, cu spirit liber, care se încăpățânează să-și găsească locul într-o societatea aristocratică, ce pare să o respingă. Întâlnirea ei neașteptată cu Eduard, un aristocrat rafinat, dă naștere unei povești amuzante și pline de scântei. 
    Într-o lume în care diferențele stau la baza criticilor, iar preferințele personale sunt transformate în motive de respingere, dragostea reușește să aducă împreună doi oameni care au curajul să depășească “gura lumii” și să joace cartea inimii. 
    Eduard are rădăcini istorice, iar prezența lui este dorită la toate evenimentele, mai ales la nunta unei familii bogate. 
    Ana nu ține cont de reguli, de norme, de ce “se zice sau se face”, motiv pentru care nu-și duce luptele cu vorbe ipocrite, ci cu pumnii. 
    Războiul e gata să înceapă. Și toată lumea știe că, atât la război, dar și în dragoste, TOTUL e permis. 
    De la momentul ciocnirii lor haotice și până la aventurile hilare prin conacul fermecător, vei râde cu poftă și vei fi captivată de chimia irezistibilă dintre cei doi protagoniști. 
    "Nuntă de Sf. Valentin" este un audiobook plin de umor, replici pătrunzătoare și momente de tandrețe pură. Lasă-te purtată pentru mai mult de 360 de minute într-un univers plin de pasiune, râs și romantism, în care dragostea adevărată rupe toate lanțurile convenționale. 
    PS: Ascultă la căști, relaxează-te și bucură-te de experiența nouă, plină de surprize!
    Show book
  • Vulpea lui Akira - cover

    Vulpea lui Akira

    Ioan Mihai Cochinescu

    • 0
    • 0
    • 0
    Vulpea lui Akira e un fermecător roman-puzzle, impregnat de nostalgie ca o pictură de Chagall. În el trăiește cu intensitate Timișoara copilăriei și adolescenței autorului, centrată pe casa Secession în care-a locuit, oraș în care comunismul epocii n-a reușit să oblitereze oamenii și obiectele unei mult mai vechi tradiții culturale. Avem în povestirile care se succed o atmosferă densă și misterioasă, plină de lucruri vechi și prețioase, de personaje în continuă levitație emoțională, între care cele feminine sunt strălucitoare ca niște păsări exotice. Un strat cultural subtil aduce în lumea reală inserturi de o naturalețe paradoxală: în acțiune intervin adesea eroii autorului, Vivaldi, Beethoven, Michelangelo Antonioni, Márquez, Cortázar, Akira Kurosawa sau Vargas Llosa, care se apleacă peste umărul scriitorului cu familiaritate, dialogând cu el despre viață și destin. Romanul se topește în lumina funambulescă a evocărilor, mereu același și totuși mereu altul la fiecare pagină, spre plăcerea adevăraților iubitori de literatură." Mircea Cărtărescu
    Show book
  • Privind înăuntru - cover

    Privind înăuntru

    Petronela Rotar

    • 0
    • 0
    • 0
    Privind înăuntru îi oferă cititorului o descriere a călătoriei lungi și anevoioase, cu suișuri și coborâșuri, cu obstacole și victorii, către acceptarea și împăcarea cu un sine rănit, care a adunat traume de când se știe. Este povestea zbuciumului și zbaterii sinelui care se apără de realitatea poate prea crudă pentru a fi suportată și care recurge la mecanisme de protecție ce­l ajută să supraviețuiască, dar care îl izolează totodată de realitate. Este și povestea luptei — în ani de terapie, individuală și de grup — cu aceste mecanisme, dar și povestea drumului către vindecarea eului rănit și împăcarea dificilă cu sine. 
    O carte care descrie dureros de deschis cele mai profunde traume și care te pune pe gânduri, dar îți oferă și speranță, pentru ca există o cale spre vindecare, cu prețul unui efort remarcabil. 
     
    Petronela Rotar (născută în 1977, Brașov) este scriitoare, psiholog și blogger. A fost jurnalist vreme de 18 ani, lucrând ca reporter, editor și prezentator la ProTV, Antena 1, Realitatea. Blogul ei, petronelarotar.ro, este unul unde spune lucrurilor pe nume, din suflet, cu curaj și fără perdea. Petronela are doi copii și în prezent se pregătește să devina psihoterapeut. A debutat în 2014 cu un volum de poezie, O să mă știi de undeva, și a publicat de atunci încă șase cărți, fie poezie, fie proză scurtă, fie roman, cea mai recentă, Ajută-mă să nu dispar, apărând în 2019. Privind înăuntru a fost publicată prima dată în 2018. Aceasta este ediția a doua, revizuită. La Editura Trei a mai apărut ediția revizuită a romanului Orbi (2021).
    Show book
  • Xanax - cover

    Xanax

    Liviu Iancu

    • 0
    • 0
    • 0
    ”În esenţă, asta este Xanax – un roman construit din sute de întâmplări adevărate, amuzante și triste în același timp, pentru care eu și personajele mele am plătit, cu toţii, de fiecare dată un preţ, mai mic sau mai mare. " - Liviu Iancu
    Show book